Share
mocanu_cu_basescu2.jpgDeputatul Adrian Mocanu este un om politic controversat, dacă îl analizăm cel puţin prin prisma peregrinărilor. La prima vedere, aproape toată lumea ar spune că, în ce-l priveşte, nu ar fi un personaj de încredere, sigur, din perspectiva proiectelor politice. Totuşi!
Pentru că mai sunt şi acum voci care spun despre Adrian Mocanu că ar fi „realizarea politică” a tatălui său, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, este indicat să începem chiar cu începuturile politice ale seniorului. Despre Victor Mocanu s-a spus şi se spune că a fost o somitate între finanţiştii buzoieni (înainte de 1989 funcţiona un Consiliu Coordonator, la nivel de judeţ, alcătuit din 12 specialişti, între aceştia fiind şi economistul Victor Mocanu). Se pare că de renumele său, Mocanu senior s-a bucurat inclusiv în relaţia directă pe care acesta a întreţinut-o cu fostul preşedinte Traian Băsescu, acesta din urmă solicitându-i expertiza în mai multe proiecte, inclusiv de management politic şi electoral. Înainte de anul 2000, Victor Mocanu era parte componentă a „Proiectului PD” la Buzău, alături de regretatul Petre Partal, iar după apariţia lui Cezar Preda avea să intre într-o oarecare umbră. De situaţia lui Victor Mocanu s-a folosit Partidul Social Democrat, care i-au oferit candidatura la Consiliul Judeţean Buzău, la alegerile din 2004, când a şi câştigat, iar pentru încă două mandate conducerea instituţiei judeţene a rămas în curtea social democraţilor. Cele două mandate ale preşedintelui Mocanu au fost comentate şi apreciate diferit şi, din nefericire, urmare a unui exces de zel (personal) a fost obligat să dea explicaţii judecătorilor, până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Personal, consider că în timpul mandatelor de şef al Executivului judeţean Victor Mocanu şi-a atins un obiectiv propriu, acela de a fi un „preşedinte puternic”, prin impunerea proiectelor pentru dezvoltarea judeţului, propuse de gruparea politică din care făcea parte. Profesional, avea să i se recunoască aportul la reorganizarea instituţiei Consiliului Judeţean, mai ales pentru înfiinţarea Departamentului pentru proiecte europene. Exceptând prezenţa absolut meteorică a ex-senatorului liberal Cristi Bâgiu pe scaunul de preşedinte, Instituţia Consiliului Judeţean a cunoscut cea mai prolifică perioadă odată cu instalarea ca preşedinte a economistului Petre Neagu. Acesta a sesizat oportunitatea valorificării potenţialului Departamentului proiectelor europene, astfel că alături de fondurile guvernamentale atrase pentru investiţii de interes public în Buzău a dus judeţul, la sfârşitul anului 2019 în Top 3, la nivelul EURO Regiuni SUD EST şi 10 naţional.
În politica locală este mai puţin cunoscut faptul că Victor Mocanu a fost pentru fostul preşedinte Traian Băsescu un reper în vederea constituirii organizaţiei judeţene a Partidului Mişcarea Populară, chiar dacă cel care a cristalizat grupul a fost ex-senatorul PD, Viorel Constantinescu. Se spune că la momentul în care primul preşedinte al PMP Buzău, fostul subprefect Nicu Cristian, avea discuţiile de principiu, la Bucureşti, cu Traian Băsescu, acesta din urmă ar fi repetat „din trei în trei cuvinte”: „La Buzău este Victor Mocanu! Cu el să faceţi treabă!”.
La cinci ani de la respectiva discuţie, la conducerea PMP Buzău revine deputatul Adrian Mocanu. Parlamentarul buzoian este la al treilea mandat, ultimul fiind adjudecat tocmai din partea popularilor lui Băsescu. Atunci, în 2016, Adrian Mocanu şi PMP Buzău au fost surpriza frumoasă, inclusiv la nivel naţional (din perspectiva popularilor) după ce a scos două mandate de parlamentar, încă unul de senator pentru avocatul Dorin Bădulescu, în acest fel trimiţând în derizoriu rezultatele şi viitoarea prestaţie a liberalilor la Buzău.
La cinci ani după retragerea definitivă a seniorului Mocanu din viaţa publică, deputatul Mocanu încă mai este judecat, politic, prin prisma familiei, o abordare cel puţin desuetă, pentru că „Proiectul PMP 2016” la Buzău este, integral, opera tânărului politician. Credibilitatea demersului politic de atunci a adus Buzăului (încă) doi parlamentari, pe lângă cei şapte social democraţi şi unul liberal. Pe de altă parte, probabil inspirat şi de „modelul” său prezidenţial, Adrian Mocanu asimilează, într-o perioadă politică de opoziţie, la modul constructiv, şi nu ar trebui să surprindă alte rezultate pozitive, de data aceasta sub brand personal.
Cabinet senatorial
Liliana Sbîrnea
Circumscripţia electorală
nr.10-Buzău
COMUNICAT DE PRESĂ

În calitatea mea de senator de Buzău, mă simt obligată să iau atitudine faţă de nedreptatea care se face personalului medical din Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Ceea ce se întâmplă în acest caz reprezintă o încălcare fără precedent a prevederilor legale pe care le-am susţinut în Parlamentul României, în vederea obţinerii pentru tot personalul medical a drepturilor salariale cuvenite în aceste vremuri excepţionale, în care întregul personalul sanitar este primul expus în lupta cu pandemia.
...........................................
PSD BUZĂU
COMUNICAT DE PRESĂ
Rectificare cu dedicaţie
pentru... locale?

PSD Buzău condamnă modul discreționar în care localitățile județau primit bani la rectificarea bugetară. Nici nu este necesară o analiză detaliată, întrucât criteriul politic după care s-au împărțit sumele se vede imediat. În timp ce comunele administrate de primari PSD au primit numai 250.000 lei, localitățile cu primari PNL au primit vizibil mai mulți bani, chiar și de patru ori mai mult, neexistând o explicație clară din partea guvernanților cu privire la criteriile care au dus la această împărțire. De departe, cea mai gravă situație este în cazul Municipiului Buzău, căruia Guvernul Orban nu i-a acordat nici măcar un leu.

.........................................

“Partidul Social Democrat - Organizaţia Judeţeană Buzău a înregistrat la Autoritatea Electorală Permanentă, în ziua de 10.08.2020, mandatarul financiar în persoana doamnei Topală Adriana.”

.....................................

Lucian Romașcanu:

„Guvernul criminal și incompetent al lui Iohannis este responsabil de criza în Sănătate!”
Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, senatorul de Buzău Lucian Romașcanu, a declarat că președintele Klaus Iohannis apără Guvernul PNL „criminal și incompetent”, un Executiv care a cauzat criza sanitară. El a adăugat că PSD a acționat mereu responsabil, a votat starea de urgență, a susținut modificări legislative necesare gestionării pandemiei, relatează “Agerpres”. „Guvernul PNL a scăpat situația de sub control cu pandemia.
...........................................
Deputat Ionela Dobrică:
„PNL trunchiază
adevărul și ne lasă
fără păduri”
În contextul raportărilor cetățenilor îngrijorați cu privire la transporturile de lemn, observate din ce în ce mai des de la începutul anului, deputatul social democrat buzoian Ionela Dobrică s-a adresat premierului. Prin întrebarea parlamentară transmisă în luna aprilie, deputatul a cerut guvernului să precizeze cât lemn a fost scos din țară în perioada 1 ianuarie-10 aprilie 2020 exprimat în metri cubi, atât la export, cât și intracomunitar, dar și în perioada similară din anul 2019.  Răspunsul a venit în luna iunie, cu o întârziere de 43 de zile.
 
......................................
Deputat Dănuţ Păle:
„A fost adoptată legea
pentru protecţia animalelor
destinate exportului”
Camera Deputaților a adoptat miercuri Proiectul de Lege privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe. Obiectul de reglementare al acestui act normativ se referă la asigurarea asistenței sanitar-veterinare la efectuarea transportului de animale vii către țări terțe, din afara Uniunii Europene, indiferent că este vorba despre cale rutieră, navală sau aeriană.
CONSILIUL
JUDEŢEAN BUZĂU

......................................

Unic în România:
Ținutul Buzăului
va avea „cartea de vizită”
la poarta de intrare

Autoritățile județului mai fac un pas pentru punerea în valoare și promovarea frumuseților ,,Ținutului Buzăului”. Un loc unic, unde poți să afli ce înseamnă Ținutul Buzăului va fi poarta către acest teritoriu ce trebuie descoperit pas cu pas. „GeoGate – poarta către Ținutul Buzăului! Împreună cu Asociația Ținutul Buzăului, Primăria Berca și ADI Ținutul Buzăului pregătim în localitatea Sătuc, comuna Berca, un punct de vizitare unic în România. Va un loc unde poți să vezi, să auzi, să miroși și să simți ținutul Buzăului!”, a scris pe pagina de socializare președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

........................................

Vulcanii Noroioşi
vor fi descoperiţi
la capătul unui drum modern

Încă o decizie pentru dezvoltarea turismului în judeţul Buzău a fost luată de preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Neagu, care a cerut, prin procedură instituţională, „aviz favorabil” de la Primăria Berca, pentru amplasare și acces la drumurile comunale, aferent proiectului " MODERNIZARE DRUMURI JUDETENE PENTRU ACCES VULCANII NOROIOSI DJ 102 F

......................................

Bani pentru PUG-uri
Consiliul judetean
a consiliat 23 primării

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a aprobat contractele de finanțare pentru Programul privind elaborarea și/sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) și a Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU) în conformitate cu HG 525/1996, cu modicările și completările ulterioare. 

....................................

Reabilitare
la standard europene!
A fost modernizat
drumul Murgeştiului

Localnicii cred că este cel mai spectaculos drum din județ și l-au botezat „TransMurgești”. Drumul județean 203A are aproximativ 15 kilometri lungime și leagă municipiul Râmnicu Sărat de comuna Murgești.

............................................

Drumul de la
Vintilă Vodă la Plaiul Nucului
pus pe lista proiectelor
ce ar putea primi fonduri
europene nerambursabile

Preşedintele Neagu va încerca să atragă fonduri europene pentru un drum promis spre reabilitare încă de pe timpul ministresei Elena Udrea, în urmă cu nouă ani.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)