Share
mocanu_cu_basescu2.jpgDeputatul Adrian Mocanu este un om politic controversat, dacă îl analizăm cel puţin prin prisma peregrinărilor. La prima vedere, aproape toată lumea ar spune că, în ce-l priveşte, nu ar fi un personaj de încredere, sigur, din perspectiva proiectelor politice. Totuşi!
Pentru că mai sunt şi acum voci care spun despre Adrian Mocanu că ar fi „realizarea politică” a tatălui său, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, este indicat să începem chiar cu începuturile politice ale seniorului. Despre Victor Mocanu s-a spus şi se spune că a fost o somitate între finanţiştii buzoieni (înainte de 1989 funcţiona un Consiliu Coordonator, la nivel de judeţ, alcătuit din 12 specialişti, între aceştia fiind şi economistul Victor Mocanu). Se pare că de renumele său, Mocanu senior s-a bucurat inclusiv în relaţia directă pe care acesta a întreţinut-o cu fostul preşedinte Traian Băsescu, acesta din urmă solicitându-i expertiza în mai multe proiecte, inclusiv de management politic şi electoral. Înainte de anul 2000, Victor Mocanu era parte componentă a „Proiectului PD” la Buzău, alături de regretatul Petre Partal, iar după apariţia lui Cezar Preda avea să intre într-o oarecare umbră. De situaţia lui Victor Mocanu s-a folosit Partidul Social Democrat, care i-au oferit candidatura la Consiliul Judeţean Buzău, la alegerile din 2004, când a şi câştigat, iar pentru încă două mandate conducerea instituţiei judeţene a rămas în curtea social democraţilor. Cele două mandate ale preşedintelui Mocanu au fost comentate şi apreciate diferit şi, din nefericire, urmare a unui exces de zel (personal) a fost obligat să dea explicaţii judecătorilor, până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Personal, consider că în timpul mandatelor de şef al Executivului judeţean Victor Mocanu şi-a atins un obiectiv propriu, acela de a fi un „preşedinte puternic”, prin impunerea proiectelor pentru dezvoltarea judeţului, propuse de gruparea politică din care făcea parte. Profesional, avea să i se recunoască aportul la reorganizarea instituţiei Consiliului Judeţean, mai ales pentru înfiinţarea Departamentului pentru proiecte europene. Exceptând prezenţa absolut meteorică a ex-senatorului liberal Cristi Bâgiu pe scaunul de preşedinte, Instituţia Consiliului Judeţean a cunoscut cea mai prolifică perioadă odată cu instalarea ca preşedinte a economistului Petre Neagu. Acesta a sesizat oportunitatea valorificării potenţialului Departamentului proiectelor europene, astfel că alături de fondurile guvernamentale atrase pentru investiţii de interes public în Buzău a dus judeţul, la sfârşitul anului 2019 în Top 3, la nivelul EURO Regiuni SUD EST şi 10 naţional.
În politica locală este mai puţin cunoscut faptul că Victor Mocanu a fost pentru fostul preşedinte Traian Băsescu un reper în vederea constituirii organizaţiei judeţene a Partidului Mişcarea Populară, chiar dacă cel care a cristalizat grupul a fost ex-senatorul PD, Viorel Constantinescu. Se spune că la momentul în care primul preşedinte al PMP Buzău, fostul subprefect Nicu Cristian, avea discuţiile de principiu, la Bucureşti, cu Traian Băsescu, acesta din urmă ar fi repetat „din trei în trei cuvinte”: „La Buzău este Victor Mocanu! Cu el să faceţi treabă!”.
La cinci ani de la respectiva discuţie, la conducerea PMP Buzău revine deputatul Adrian Mocanu. Parlamentarul buzoian este la al treilea mandat, ultimul fiind adjudecat tocmai din partea popularilor lui Băsescu. Atunci, în 2016, Adrian Mocanu şi PMP Buzău au fost surpriza frumoasă, inclusiv la nivel naţional (din perspectiva popularilor) după ce a scos două mandate de parlamentar, încă unul de senator pentru avocatul Dorin Bădulescu, în acest fel trimiţând în derizoriu rezultatele şi viitoarea prestaţie a liberalilor la Buzău.
La cinci ani după retragerea definitivă a seniorului Mocanu din viaţa publică, deputatul Mocanu încă mai este judecat, politic, prin prisma familiei, o abordare cel puţin desuetă, pentru că „Proiectul PMP 2016” la Buzău este, integral, opera tânărului politician. Credibilitatea demersului politic de atunci a adus Buzăului (încă) doi parlamentari, pe lângă cei şapte social democraţi şi unul liberal. Pe de altă parte, probabil inspirat şi de „modelul” său prezidenţial, Adrian Mocanu asimilează, într-o perioadă politică de opoziţie, la modul constructiv, şi nu ar trebui să surprindă alte rezultate pozitive, de data aceasta sub brand personal.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

...................................
Sebastian Radu, deputat PSD:
„Un viitor
cu acești oameni la putere
devine, în cel mai bun caz,
foarte sumbru”!

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

Citeşte mai departe...

......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
Primăria Murgeşti,
sat Murgeşti,
comuna Murgeşti,
judeţul Buzău
Anunţ de interes public

Comuna Murgeşti, judeţul Buzău, tel./fax: 0238.774.202, CUI3724490
Informează publicul cu privire la realizarea lucrărilor obiectivului „P.U.G. – Reactualizare Plan Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău”.
Persoanele care doresc să obţină informaţii suplimentare sau să transmită observaţii, sugestii şi recomandări cu privire la Reactualizarea Planului Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău, se pot adresa la sediul Primăriei Murgeşti, la nr. de telefon menţionat mai sus, începând cu data de 12.03.2020.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)