Share

radu-sebastian.jpgMinistrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu.

 Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

„Domnul Costache a repetat obsesiv că în acest moment sistemul de sănătate este subfinanțat și că a primit prea puțini bani din bugetul anului 2020. I-am amintit că bugetul a fost adoptat, în premieră în democrația românească, prin asumarea răspunderii de către guvernul PNL, cel care l-a și elaborat. L-am întrebat dacă își asumă în solidar cu restul guvernului această subfinanțare, inclusiv afirmația ministrului Cîțu: Ar trebui să terminăm cu această propagandă - sănătatea și învățământul, prioritatea zero în România și să punem mai mult accent pe susținerea mediului privat. Răspunsul a fost da, cu precizarea că se bucură de faptul că am citat dintr-un clasic. Nu îmi dau seama dacă era o ironie la adresa colegului său de guvern sau chiar consideră că această afirmație a lui Cîțu este lăudabilă. Primul caz mi se pare deplasat, dar cam aceasta a fost atitudinea sa generală în cadrul audierilor. Al doilea, grav. Dar explică acțiunile de până acum întreprinse de domnul Costache în cele trei luni de mandat și dorința de privatizare a sănătății transpusă în acte normative elaborate și adoptate cu sfidarea normelor legale și constituționale”, a comentat deputatul buzoian Sebastian Radu.

De asemenea, parlamentarul Buzoian a făcut câteva observații cu privire la acuratețea informațiilor prezentate de ministrul audiat.

„În timpul prezentării domnul Costache și-a arogat merite pe care nu le are. De exemplu, organizarea examenului de rezidențiat și creșterea numărului de locuri pentru cei care au promovat examenul. De fapt aceste prevederi au fost adoptate în Parlament, inclusiv cele care au rezolvat criza organizării examenului de rezidențiat provocată tot de PNL, cu eforturile majorității parlamentarilor la propunerea și susținerea celor ai PSD Buzău. Dacă dorea să aibă niște merite în privința rezidențiatului, ar fi trebuit să înceapă elaborarea unei statistici cu privire la nevoia de medici, pe specialități, pentru viitor, pentru a putea dimensiona astfel efortul de pregătire a rezidenților în funcție de cerințele sistemului medical. Dar nu a făcut nimic în acest sens demonstrând o crasă lipsă de previziune și interes pentru funcționarea sistemului medical. Și-a asumat semnarea contractelor de finanțare a spitalelor regionale. Dar munca din spatele acelor contracte fusese deja depusă, ei doar au deschis șampania. I-am atras, de asemenea, atenția că și centrele județene de transfuzii au nevoie de fonduri, nu doar cele regionale, cele spre care a direcționat bani domnia sa, ducând astfel la discriminări în cadrul sistemului”.

Crezând probabil că îl ajută pe ministru, deputatul USR a prezentat și argumentat existența mail-ului în care se vorbea despre prieteni care rescriau ordine de ministru. Domnul Costache a confirmat existența acestuia în condițiile în care șeful său din mai multe puncte de vedere, de fapt șeful său de la stat, a negat că acest e-mail există.

„Asistăm la un circ în care bufonii, din păcate, nu ne fac să râdem. Din contră, ne sfidează, ne mint, ne vând și ne privatizează și ne cer să îi audiem pentru o viitoare guvernare pe care nu și-o doresc. Diletantismul acestora nu mai amuză pe nimeni. Cum a reușit PNL să încalce orice normă a democrației, într-o perioadă atât de scurtă, este greu de calificat, iar un viitor cu acești oameni la putere devine, în cel mai bun caz, foarte sumbru”.

În data de 24 februarie membrii demiși și repropuși ai guvernului, majoritatea avizați negativ de Parlament, vor cere votul de încredere al parlamentarilor. PNL, partidul care i-a repropus, a anunțat că nu îi va vota!

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

...................................
Sebastian Radu, deputat PSD:
„Un viitor
cu acești oameni la putere
devine, în cel mai bun caz,
foarte sumbru”!

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

Citeşte mai departe...

......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
Primăria Murgeşti,
sat Murgeşti,
comuna Murgeşti,
judeţul Buzău
Anunţ de interes public

Comuna Murgeşti, judeţul Buzău, tel./fax: 0238.774.202, CUI3724490
Informează publicul cu privire la realizarea lucrărilor obiectivului „P.U.G. – Reactualizare Plan Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău”.
Persoanele care doresc să obţină informaţii suplimentare sau să transmită observaţii, sugestii şi recomandări cu privire la Reactualizarea Planului Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău, se pot adresa la sediul Primăriei Murgeşti, la nr. de telefon menţionat mai sus, începând cu data de 12.03.2020.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)