Share

radu-sebastian.jpgMinistrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu.

 Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

„Domnul Costache a repetat obsesiv că în acest moment sistemul de sănătate este subfinanțat și că a primit prea puțini bani din bugetul anului 2020. I-am amintit că bugetul a fost adoptat, în premieră în democrația românească, prin asumarea răspunderii de către guvernul PNL, cel care l-a și elaborat. L-am întrebat dacă își asumă în solidar cu restul guvernului această subfinanțare, inclusiv afirmația ministrului Cîțu: Ar trebui să terminăm cu această propagandă - sănătatea și învățământul, prioritatea zero în România și să punem mai mult accent pe susținerea mediului privat. Răspunsul a fost da, cu precizarea că se bucură de faptul că am citat dintr-un clasic. Nu îmi dau seama dacă era o ironie la adresa colegului său de guvern sau chiar consideră că această afirmație a lui Cîțu este lăudabilă. Primul caz mi se pare deplasat, dar cam aceasta a fost atitudinea sa generală în cadrul audierilor. Al doilea, grav. Dar explică acțiunile de până acum întreprinse de domnul Costache în cele trei luni de mandat și dorința de privatizare a sănătății transpusă în acte normative elaborate și adoptate cu sfidarea normelor legale și constituționale”, a comentat deputatul buzoian Sebastian Radu.

De asemenea, parlamentarul Buzoian a făcut câteva observații cu privire la acuratețea informațiilor prezentate de ministrul audiat.

„În timpul prezentării domnul Costache și-a arogat merite pe care nu le are. De exemplu, organizarea examenului de rezidențiat și creșterea numărului de locuri pentru cei care au promovat examenul. De fapt aceste prevederi au fost adoptate în Parlament, inclusiv cele care au rezolvat criza organizării examenului de rezidențiat provocată tot de PNL, cu eforturile majorității parlamentarilor la propunerea și susținerea celor ai PSD Buzău. Dacă dorea să aibă niște merite în privința rezidențiatului, ar fi trebuit să înceapă elaborarea unei statistici cu privire la nevoia de medici, pe specialități, pentru viitor, pentru a putea dimensiona astfel efortul de pregătire a rezidenților în funcție de cerințele sistemului medical. Dar nu a făcut nimic în acest sens demonstrând o crasă lipsă de previziune și interes pentru funcționarea sistemului medical. Și-a asumat semnarea contractelor de finanțare a spitalelor regionale. Dar munca din spatele acelor contracte fusese deja depusă, ei doar au deschis șampania. I-am atras, de asemenea, atenția că și centrele județene de transfuzii au nevoie de fonduri, nu doar cele regionale, cele spre care a direcționat bani domnia sa, ducând astfel la discriminări în cadrul sistemului”.

Crezând probabil că îl ajută pe ministru, deputatul USR a prezentat și argumentat existența mail-ului în care se vorbea despre prieteni care rescriau ordine de ministru. Domnul Costache a confirmat existența acestuia în condițiile în care șeful său din mai multe puncte de vedere, de fapt șeful său de la stat, a negat că acest e-mail există.

„Asistăm la un circ în care bufonii, din păcate, nu ne fac să râdem. Din contră, ne sfidează, ne mint, ne vând și ne privatizează și ne cer să îi audiem pentru o viitoare guvernare pe care nu și-o doresc. Diletantismul acestora nu mai amuză pe nimeni. Cum a reușit PNL să încalce orice normă a democrației, într-o perioadă atât de scurtă, este greu de calificat, iar un viitor cu acești oameni la putere devine, în cel mai bun caz, foarte sumbru”.

În data de 24 februarie membrii demiși și repropuși ai guvernului, majoritatea avizați negativ de Parlament, vor cere votul de încredere al parlamentarilor. PNL, partidul care i-a repropus, a anunțat că nu îi va vota!

Deputat Ionela Dobrică:
„PNL trunchiază
adevărul și ne lasă
fără păduri”
În contextul raportărilor cetățenilor îngrijorați cu privire la transporturile de lemn, observate din ce în ce mai des de la începutul anului, deputatul social democrat buzoian Ionela Dobrică s-a adresat premierului. Prin întrebarea parlamentară transmisă în luna aprilie, deputatul a cerut guvernului să precizeze cât lemn a fost scos din țară în perioada 1 ianuarie-10 aprilie 2020 exprimat în metri cubi, atât la export, cât și intracomunitar, dar și în perioada similară din anul 2019.  Răspunsul a venit în luna iunie, cu o întârziere de 43 de zile.
 
......................................
Deputat Dănuţ Păle:
„A fost adoptată legea
pentru protecţia animalelor
destinate exportului”
Camera Deputaților a adoptat miercuri Proiectul de Lege privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe. Obiectul de reglementare al acestui act normativ se referă la asigurarea asistenței sanitar-veterinare la efectuarea transportului de animale vii către țări terțe, din afara Uniunii Europene, indiferent că este vorba despre cale rutieră, navală sau aeriană.
.................................
 
Deputat PSD, Sebastian Radu:
„Parlamentul a reparat
nedreptăţile faţă de medici,
făcute de liberali”

 

Guvernul Orban trimisese spe promulgare o ordonanţă de urgenţă în care fuseseră omise, cu bună ştiinţă, mai multe promisiuni făcute medicilor şi personalului sanitar auxiliar, pentru implicarea şi expunerea la riscul infectării cu Covid-19, transpuse în susţineri salariale suplimentare, promisiuni avansate, la un moment dat şi de către preşedintele Iohannis. În timpul dezbaterilor în Camera Inferioară, deputaţii social democraţi au sesizat anomaliile şi au solicitat votul plenului pentru reparaţii. 
 
.............................................
„Noi, cetățenii din Râmnicu Sărat, vrem redeschiderea urgentă a secției ambulatorii a Spitalului din Râmnicu Sărat!”
„Sunt senator de Buzău, ales în anul 2016 în Circumscripția electorală numărul 10 și sunt râmniceancă. Nu am cuvinte ca să îmi arăt întreaga indignare în legătură cu tragedia apărută ca efect direct al transformării unicului spital din Râmnicu Sărat în ”spital-tampon”, în urmă cu două luni și jumătate, printr-un ordin aberant al Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.
....................................
Deputat Dănuţ Păle,
vicepreşedinte
Comisia pentru Agricultură:
„Banca de Resurse Genetice
de la Buzău
rebuie deblocată!”

Deputatul social democrat, Dănuţ Păle, vicepreşedinte în Comisia pentru Agricultură, readuce în atenţia opiniei publice subiectul rezervat „Băncii de Gene” de la Buzău, un proiect cu reală încărcătură patriotică, gândit şi adus până la stadiul de Ordonanţă de Urgenţă de şeful Laboratorului de Cercetare de la Experimentala Buzău, dr.ing Costel Vânătoru, împreună cu autorităţile locale şi parlamentarii social democraţi buzoieni. Iată observaţiile pe care deputatul buzoian le-a transmis pe pagina personală de socializare.

.....................................

 
Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

 

EDITORIAL

Președintele-Călare

-Pe-Jumătate

-De-Guvern-Șchiop.

Autor: Marcel Ciolacu, președinte PSD

 

28 mai 2020

Ministrul sănătății ne anunță că vom reveni la o viață “relativ” normală abia din august și vrea, probabil, să-i fim și recunoscători pentru asta. Adică să mai stăm două luni în starea asta de alertă care înseamnă maxim interes pentru afacerile liberalilor pe bani publici și minimă preocupare pentru repornirea economiei.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)