Share

cilibia2.jpgChiar dacă primplanul acţiunilor politice este luat, cum este şi normal, de mişcările la vârf, nici în teritoriu nu se stă degeaba. În multe dintre localităţile din zona rurală a judeţului se conturează variante la actualele executive locale, în comuna Cilibia, 

de exemplu, discuţiile pentru coagularea opoziţiei la actuala putere fiind într-o etapă avansată. Interesant şi de bun augur pentru cei care consideră că la Cilibia este nevoie de schimbare la nivelul administraţiei locale este faptul că mentorul grupului de iniţiativă este fosta primăriţă, Floarea Holeliu. Cât priveşte alegerea pe care a făcut-o, Holeliu spune că nu este o decizie pe care a luat-o pe moment, iar despre echipa configurată în jurul tânărului Marius Georgescu spune că a „monitorizat-o” şi că recunoaşte dorinţa de a schimba lucrurile în bine, ca în perioada în care era implicată personal în politica locală.

holeliu.jpg„Se spune că de pe margine toţi se dau cunoscători. Eu aş vorbi doar despre acele aspecte pentru care am putea descoperi realităţi mai bune, mai palpabile. În cazul nostru, evident, este vorba despre activitatea de până acum a administraţiei locale şi dorinţa şi capacitatea acesteia de a obţine rezultate în favoarea locuitorilor. Nu o spun cu răutate, dar consider că într-o conjunctură favorabilă, la nivel de judeţ, când în ultimii patru ani în Buzău au fost trimise sume importante de la bugetul statului, şi s-a beneficiat şi de un sprijin logistic direct pentru promovarea şi accesarea finanţărilor europene, actuala administraţiei locală nu şi-a reglat deloc ritmul de lucru. Sunt sigură că această echipă de oameni tineri, pe care îi sprijin necondiţionat, va prezenta în detaliu ce oportunităţi au fost ratate de actuala administraţie, sunt aspecte pe care şi eu le cunosc, dar acum spun doar că Marius Georgescu şi echipa lui vine cu o idee cinstită – să se facă administraţie şi pentru comunitate!

Mi s-a cerut expertiza ca fost primar, dar la rândul meu, şi transmit echipei prin intermediul dumneavoastră, am vrut să ştiu din partea cui vine oferta. Am descoperit un tânăr care este implicat în politica buzoiană de aproape 10 ani, dar nu face parte dintre cei care s-au „orientat” doar spre beneficii. Am fost bucuroasă când mi s-a spus că Marius Georgescu este un om de cuvânt, calitate pe care o întâlnim rar în mediile politice. Am multe cunoştinţe în judeţ şi este cel puţin reconfortant să ţi se spună despre un tânăr că ştie să îşi onoreze promisiunile. Mai ales când este vorba despre cineva ale cărui rădăcini sunt la Cilibia. Cu atât mai mult mă bucur acum când Marius mi-a propus un astfel de proiect, în care se pune accentul pe comunitate”.

 

Pe lângă mesajul fostei primăriţe Floarea Holeliu, am primit la redacţie încă un punct de vedere de la unul dintre liderii grupului coordonat de Marius Georgescu, în care se distinge cu claritate că sloganul recent lansat „Să facem Cilibia mai frumoasă!” este considerat şi de Cătălin Dodan, un întreprinzător local, şi de necesitate şi realizabil.

catalin_dodan.jpg„Pentru noi este clar că la acest moment se conturează două zone de aşteptare vizavi de prestaţia unei administraţii locale: pe de o parte sentimentul de automulţumire, manifestat de o parte dintre locuitori, dar şi la nivelul  aparatului administrativ, iar de cealaltă parte grupuri distincte la nivelul comunităţilor locale, în toate satele componente, care transmit mesaje asemănătoare celor la nivel naţional, din care înţelegem că trebuie să ne ghidăm după o altă mentalitate. Nu-mi face plăcere să spun, dar comuna Cilibia face parte din grupul localităţilor în care, cel puţin în ultimii trei-patru ani, administraţia locală nu s-a remarcat cu un aport pe măsura facilităţilor create, şi mă refer în primul rând la programele europene. Dacă până acum nu s-a făcut mare lucru, eu sunt convins că pe domeniul agricol şi comuna Cilibia ar putea să se regăsească printre localităţile care atrag bani europeni. Acum, când ştiu că fac parte dintr-un grup care şi-a fixat o direcţie, sunt cu atât mai convins de ceea ce spun şi că proiectul propus de prietenul Marius Georgescu va fi o carte câştigătoare pentru comunitatea din Cilibia”.  

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

...................................
Sebastian Radu, deputat PSD:
„Un viitor
cu acești oameni la putere
devine, în cel mai bun caz,
foarte sumbru”!

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

Citeşte mai departe...

......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
Primăria Murgeşti,
sat Murgeşti,
comuna Murgeşti,
judeţul Buzău
Anunţ de interes public

Comuna Murgeşti, judeţul Buzău, tel./fax: 0238.774.202, CUI3724490
Informează publicul cu privire la realizarea lucrărilor obiectivului „P.U.G. – Reactualizare Plan Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău”.
Persoanele care doresc să obţină informaţii suplimentare sau să transmită observaţii, sugestii şi recomandări cu privire la Reactualizarea Planului Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău, se pot adresa la sediul Primăriei Murgeşti, la nr. de telefon menţionat mai sus, începând cu data de 12.03.2020.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)