Share

georgescu_cilibia_2.jpgDespre Mileniul al treilea, din care noi, românii, am petrecut primii 30 de ani fără a dovedi altora, dar nici măcar nouă înşine, că am şti încotro ne îndreptăm, se spunea că nu va „exista” fără amprenta religioasă. Reapropierea de Dumnezeu şi (re)încrederea în cei de lângă noi.

 Cel puţin în România, ultimele două evenimente majore consumate, e drept, cu amprentă electorală – alegerile europarlamentare şi prezidenţiale, au arătat cât se poate de clar că este nevoie de rebrenduiri atunci când vine vorba despre abordarea proiectelor de importanţă naţională, dar şi de un refresh, tot la nivel naţional, cu schimbări directe şi obligatorii de generaţii, începând de la nivelul comunităţilor locale.

Despre nevoia de schimbare, în sensul emancipării şi al eficientizării actului administrativ, dar şi despre proiecte personale, ca om politic, am discutat cu un vechi colaborator al ziarului Muntenia, fiind vorba despre Marius Georgescu, la un moment dat preşedinte de organizaţie de tineret şi vicepreşedinte la organizaţia mare, la un partid politic în ascensiune la Buzău şi pentru care, în două campanii electorale a avut contribuţii importante la numărătorile finale de voturi. De asemenea, a fost între iniţiatorii unei organizaţii locale pentru care a pus la dispoziţie un activism de anduranţă, iar rezultatele la ultimele două evenimente electorale au situat Buzăul în top-ul naţional.  

-Domnule Marius Georgescu, consideraţi că cele două „lecţii” electorale – europarlamentarele şi prezidenţialele au fost înţelese corect de partidele politice din România?

-În urma ultimelor evoluţii în plan politic, indiferent de nivelul de referinţă – naţional sau local, se vede clar că schimbările se fac şi sunt acceptate foarte greu. Se vorbeşte în continuare despre partid dinozaur, despre partid în care contează doar locomotiva, despre partide care speculează, doar, momentele electorale pentru a contabiliza voturi sau mandate peste prag, într-un cuvânt vorbim despre acelaşi model de politică. Toţi spun că oamenii, electoratul, aşteaptă altceva de la politicieni şi proiectele lor, dar când vine momentul pentru decizii în sensul schimbării, indiferent de spectrul politic, se manifestă conservatorismul.

-Este momentul să vorbim despre un „refresh” personal, în materie de activism politic. Care este proiectul dumneavoastră de viitor?

-Există, am un proiect de viitor, pentru care pe zi ce trece, îmi întăresc convingerea că trebuie să-l pun în practică şi că este bine să fac ceea ce mi-am propus. Consider că sunt un bun organizator, m-am achitat de astfel de „misiuni” în plan politic, la nivel judeţean, mult timp fără să am pretenţia să fiu remarcat în linia a treia, a doua… Există un proiect personal, adică să candidez pentru o funcţie publică.

-Este momentul să dezvăluim şi zona administrativă?

-De ce nu?! Este vorba despre o comună, acolo unde eu m-am născut şi de care nu m-am depărtat prea tare sau prea mult timp, indiferent de ocupaţiile mele în plan profesional. Locul meu de suflet este la Cilibia, una dintre cele mai frumoase şi mai primitoare zone din judeţ.

-Aţi activat, până acum, în politica judeţeană, o perioadă la un cabinet senatorial, cu alte cuvinte, la un nivel mai înalt în comparaţie cu politica de nivelul unei comune. La prima vedere am putea vorbi despre un… regres?!

-Doar la prima vedere! Pentru că proiecţia unui asemenea demers, o candidatură la o primărie de comună, presupune şi altceva, dincolo de elementul strict politic. Este vorba despre calităţi organizatorice folosite în scopul ordonării vieţii unei comunităţi, pentru obţinerea stării de bunăstare în fiecare familie. Nu este un regres, pentru că eu aşa am crescut şi m-am format - profesional şi în plan politic – acumulând experienţa paşilor mărunţi. Metoda acumulării plus-valorii în plan personal poate fi aplicată, şi cred asta cu convingere, la nivelul comunităţii, şi cu o doză mare de optimism când este vorba despre o comună relativ mică! Generaţia noastră, a tinerilor „dospiţi” în această scurtă eră postdecembristă, nu este formată numai din „Feţi Frumoşi”, şi nici nu emitem pretenţia că doar noi putem schimba, să aducem Binele în locuri în care este dorit. Dar, cu siguranţă, şi fără supărare, suntem beneficiarii unei altfel de gândiri, cu mai puţină ideologie. Performanţa nu se obţine (doar) cu vorbe. La nivelul unei comune trebuie să se resimtă calitatea exerciţiului politic.

georgescu_cilibia_copy.jpg

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Sebastian Radu, deputat PSD:
„Un viitor
cu acești oameni la putere
devine, în cel mai bun caz,
foarte sumbru”!

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

Citeşte mai departe...

......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
Proiect de viaţă
la 40 de ani

Ziua de 21 februarie este închinată, spre sărbătoare, limbii materne, ceea ce ne-ar putea îndreptăţi să spunem că este şi ziua comunităţii din care facem parte.
Oamenii pot avea idei bune pentru orice fel de proiect la orice vârstă, însă conform cercetărilor, aceia care au atins bariera celor 40 de ani, care în folclorul românesc este cunoscută sub sintagma „a doua tinereţe”, au mai multe şanse de a-şi transforma ideile într-un real succes şi să depăşească mai uşor problemele.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)