Share

georgescu_cilibia_2.jpgDespre Mileniul al treilea, din care noi, românii, am petrecut primii 30 de ani fără a dovedi altora, dar nici măcar nouă înşine, că am şti încotro ne îndreptăm, se spunea că nu va „exista” fără amprenta religioasă. Reapropierea de Dumnezeu şi (re)încrederea în cei de lângă noi.

 Cel puţin în România, ultimele două evenimente majore consumate, e drept, cu amprentă electorală – alegerile europarlamentare şi prezidenţiale, au arătat cât se poate de clar că este nevoie de rebrenduiri atunci când vine vorba despre abordarea proiectelor de importanţă naţională, dar şi de un refresh, tot la nivel naţional, cu schimbări directe şi obligatorii de generaţii, începând de la nivelul comunităţilor locale.

Despre nevoia de schimbare, în sensul emancipării şi al eficientizării actului administrativ, dar şi despre proiecte personale, ca om politic, am discutat cu un vechi colaborator al ziarului Muntenia, fiind vorba despre Marius Georgescu, la un moment dat preşedinte de organizaţie de tineret şi vicepreşedinte la organizaţia mare, la un partid politic în ascensiune la Buzău şi pentru care, în două campanii electorale a avut contribuţii importante la numărătorile finale de voturi. De asemenea, a fost între iniţiatorii unei organizaţii locale pentru care a pus la dispoziţie un activism de anduranţă, iar rezultatele la ultimele două evenimente electorale au situat Buzăul în top-ul naţional.  

-Domnule Marius Georgescu, consideraţi că cele două „lecţii” electorale – europarlamentarele şi prezidenţialele au fost înţelese corect de partidele politice din România?

-În urma ultimelor evoluţii în plan politic, indiferent de nivelul de referinţă – naţional sau local, se vede clar că schimbările se fac şi sunt acceptate foarte greu. Se vorbeşte în continuare despre partid dinozaur, despre partid în care contează doar locomotiva, despre partide care speculează, doar, momentele electorale pentru a contabiliza voturi sau mandate peste prag, într-un cuvânt vorbim despre acelaşi model de politică. Toţi spun că oamenii, electoratul, aşteaptă altceva de la politicieni şi proiectele lor, dar când vine momentul pentru decizii în sensul schimbării, indiferent de spectrul politic, se manifestă conservatorismul.

-Este momentul să vorbim despre un „refresh” personal, în materie de activism politic. Care este proiectul dumneavoastră de viitor?

-Există, am un proiect de viitor, pentru care pe zi ce trece, îmi întăresc convingerea că trebuie să-l pun în practică şi că este bine să fac ceea ce mi-am propus. Consider că sunt un bun organizator, m-am achitat de astfel de „misiuni” în plan politic, la nivel judeţean, mult timp fără să am pretenţia să fiu remarcat în linia a treia, a doua… Există un proiect personal, adică să candidez pentru o funcţie publică.

-Este momentul să dezvăluim şi zona administrativă?

-De ce nu?! Este vorba despre o comună, acolo unde eu m-am născut şi de care nu m-am depărtat prea tare sau prea mult timp, indiferent de ocupaţiile mele în plan profesional. Locul meu de suflet este la Cilibia, una dintre cele mai frumoase şi mai primitoare zone din judeţ.

-Aţi activat, până acum, în politica judeţeană, o perioadă la un cabinet senatorial, cu alte cuvinte, la un nivel mai înalt în comparaţie cu politica de nivelul unei comune. La prima vedere am putea vorbi despre un… regres?!

-Doar la prima vedere! Pentru că proiecţia unui asemenea demers, o candidatură la o primărie de comună, presupune şi altceva, dincolo de elementul strict politic. Este vorba despre calităţi organizatorice folosite în scopul ordonării vieţii unei comunităţi, pentru obţinerea stării de bunăstare în fiecare familie. Nu este un regres, pentru că eu aşa am crescut şi m-am format - profesional şi în plan politic – acumulând experienţa paşilor mărunţi. Metoda acumulării plus-valorii în plan personal poate fi aplicată, şi cred asta cu convingere, la nivelul comunităţii, şi cu o doză mare de optimism când este vorba despre o comună relativ mică! Generaţia noastră, a tinerilor „dospiţi” în această scurtă eră postdecembristă, nu este formată numai din „Feţi Frumoşi”, şi nici nu emitem pretenţia că doar noi putem schimba, să aducem Binele în locuri în care este dorit. Dar, cu siguranţă, şi fără supărare, suntem beneficiarii unei altfel de gândiri, cu mai puţină ideologie. Performanţa nu se obţine (doar) cu vorbe. La nivelul unei comune trebuie să se resimtă calitatea exerciţiului politic.

georgescu_cilibia_copy.jpg

Lucian Romașcanu:

„Guvernul criminal și incompetent al lui Iohannis este responsabil de criza în Sănătate!”
Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, senatorul de Buzău Lucian Romașcanu, a declarat că președintele Klaus Iohannis apără Guvernul PNL „criminal și incompetent”, un Executiv care a cauzat criza sanitară. El a adăugat că PSD a acționat mereu responsabil, a votat starea de urgență, a susținut modificări legislative necesare gestionării pandemiei, relatează “Agerpres”. „Guvernul PNL a scăpat situația de sub control cu pandemia.
...........................................
Deputat Ionela Dobrică:
„PNL trunchiază
adevărul și ne lasă
fără păduri”
În contextul raportărilor cetățenilor îngrijorați cu privire la transporturile de lemn, observate din ce în ce mai des de la începutul anului, deputatul social democrat buzoian Ionela Dobrică s-a adresat premierului. Prin întrebarea parlamentară transmisă în luna aprilie, deputatul a cerut guvernului să precizeze cât lemn a fost scos din țară în perioada 1 ianuarie-10 aprilie 2020 exprimat în metri cubi, atât la export, cât și intracomunitar, dar și în perioada similară din anul 2019.  Răspunsul a venit în luna iunie, cu o întârziere de 43 de zile.
 
......................................
Deputat Dănuţ Păle:
„A fost adoptată legea
pentru protecţia animalelor
destinate exportului”
Camera Deputaților a adoptat miercuri Proiectul de Lege privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe. Obiectul de reglementare al acestui act normativ se referă la asigurarea asistenței sanitar-veterinare la efectuarea transportului de animale vii către țări terțe, din afara Uniunii Europene, indiferent că este vorba despre cale rutieră, navală sau aeriană.
.................................
 
Deputat PSD, Sebastian Radu:
„Parlamentul a reparat
nedreptăţile faţă de medici,
făcute de liberali”

 

Guvernul Orban trimisese spe promulgare o ordonanţă de urgenţă în care fuseseră omise, cu bună ştiinţă, mai multe promisiuni făcute medicilor şi personalului sanitar auxiliar, pentru implicarea şi expunerea la riscul infectării cu Covid-19, transpuse în susţineri salariale suplimentare, promisiuni avansate, la un moment dat şi de către preşedintele Iohannis. În timpul dezbaterilor în Camera Inferioară, deputaţii social democraţi au sesizat anomaliile şi au solicitat votul plenului pentru reparaţii. 
 
.............................................
„Noi, cetățenii din Râmnicu Sărat, vrem redeschiderea urgentă a secției ambulatorii a Spitalului din Râmnicu Sărat!”
„Sunt senator de Buzău, ales în anul 2016 în Circumscripția electorală numărul 10 și sunt râmniceancă. Nu am cuvinte ca să îmi arăt întreaga indignare în legătură cu tragedia apărută ca efect direct al transformării unicului spital din Râmnicu Sărat în ”spital-tampon”, în urmă cu două luni și jumătate, printr-un ordin aberant al Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.
....................................
Deputat Dănuţ Păle,
vicepreşedinte
Comisia pentru Agricultură:
„Banca de Resurse Genetice
de la Buzău
rebuie deblocată!”

Deputatul social democrat, Dănuţ Păle, vicepreşedinte în Comisia pentru Agricultură, readuce în atenţia opiniei publice subiectul rezervat „Băncii de Gene” de la Buzău, un proiect cu reală încărcătură patriotică, gândit şi adus până la stadiul de Ordonanţă de Urgenţă de şeful Laboratorului de Cercetare de la Experimentala Buzău, dr.ing Costel Vânătoru, împreună cu autorităţile locale şi parlamentarii social democraţi buzoieni. Iată observaţiile pe care deputatul buzoian le-a transmis pe pagina personală de socializare.

.....................................

 
Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

 

EDITORIAL

Președintele-Călare

-Pe-Jumătate

-De-Guvern-Șchiop.

Autor: Marcel Ciolacu, președinte PSD

 

28 mai 2020

Ministrul sănătății ne anunță că vom reveni la o viață “relativ” normală abia din august și vrea, probabil, să-i fim și recunoscători pentru asta. Adică să mai stăm două luni în starea asta de alertă care înseamnă maxim interes pentru afacerile liberalilor pe bani publici și minimă preocupare pentru repornirea economiei.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)