Share

johannis2.jpgM-am întâlnit cu maestrul întâmplător şi, ca de fiecare dată, m-am bucurat de atenţia dumnealui. Intenţiona să cumpere un bec, dar „filamentul”  i-a luminat, brusc,  un gând ce-l tot apăsa în aceste zile. Maestrul îmi ghicise, demult, plăcerea de a-l asculta, iar în cazul dumnealui mă satisface, efectiv, românismul din discurs. 

 A renunţat la ideea de a cumpăra becul, s-a întors din drum şi mi-a zis: „Gigi, îţi zic, aşa, pentru tine, nu ştiu ce vei face cu informaţiile....”.

Maestrul are la activ două mandate de deputat în Parlamentul României, în legislaturile  2000-2004, 2004-2008, din partea PRM. Din 2002 a fost membru în Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Petiţiilor şi Corupţiei, alături de profesorul Radu Ciuceanu, preşedintele respectivei Comisii.

În cercetările comisiei conduse de istoricul Radu Ciuceanu apăruse, în cursul anului 2004, şi o petiţie depusă de un jurnalist sibian, cu trimitere la unele dintre activităţile extraşcolare ale profesorului Klaus Werner Johannis (şi ale soţiei sale), la acel moment deja primarul oraşului care în anul de graţie 2007 avea să fie declarat „Capitala Culturală a Europei”. Jurnalistul de la Sibiu vorbea, atunci, despre lucruri, acum, cunoscute şi de noi, dar despre care fiecare şi-a format propria părere: afaceri imobiliare cu substrat interlop, venituri ilegale din meditaţii în particular şi, bomboana de pe colivă, trafic cu copii, sub masca intermedierilor de adopţii internaţionale. Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Petiţiilor şi Corupţiei avea petiţia în lucru, dar… Istoricul Radu Ciuceanu avea să primească un telefon, iar discuţia pare să fi fost următoarea: „Domnule profesor, sunt Adrian Năstase (n.a. – după un schimb de amabilităţi de fiecare parte) vă rog să ţineţi cont de rugămintea mea, pe care o formulez în calitate de premier, dar şi pentru că Înalte Interese de Stat impun, vă rog să (mai) lăsaţi petiţia care priveşte personajul de la Sibiu… domnule profesor, am construit mult şi depunem eforturi serioase pentru intrarea în Uniunea Europeană (n.a.-eveniment ce avea să se consume în cursul anului 2007), iar personajul este preferat acolo(…)”.

Cercetările neoficiale aveau să le confirme membrilor Comisiei pentru Abuzuri şi Petiţii că Kalus Johannis intrase în calculele europenilor, în special ale Angelei Merkel, încă din perioada în care profesorul de liceu fusese promovat inspector şcolar. Pentru primele trei mandate, candidatul la funcţia de primar al oraşului Sibiu, Klaus Johannis, avea să „beneficieze” de contracandidaţi slabi sau necunoscuţi opiniei public. Pentru el, Klaus Johannis, începuse un proces minuţios de confecţionare a unei imagini credibile, la nivel naţional. În ultimul mandat, cel de-al patrulea, primarul Sibiului avea să fie împins spre cercurile înalte ale politicii dâmboviţene, fiindu-i oferită preşedinţia Partidului Naţional Liberal, facilitându-i-se o acţiune politică de disoluţie a ceea ce mai rămăsese din partidul lui Traian Băsescu (n.a.- se ştie că fostul preşedinte Băsescu îi refuzase numirea pe funcţia de vicepremier, din partea PNL în înţelegere cu… PSD), pentru ca la alegerile prezidenţiale din 2014, în turul doi, în doar două ore, până la închiderea urnelor, să surmonteze decalajul faţă de contracandidatul Victor Ponta, şi să fie anunţat câştigător al scaunului de la Cotroceni.

Odată cu instalarea lui Klaus Werner Johannis la preşedinţie, marile economii vest-europene şi-au finalizat planurile de colonizare (prin anihilarea economiei locale) a României. Iar ultima slugărnicie s-a materializat cu o vizită la Marele Licurici, de unde s-a întors cu… o şapcă şi cu acceptarea cedării, fără pretenţii, a zăcămintelor de gaze naturale de pe platforma Mării Negre.

Colonizarea economică este, de-acum, un proces încheiat, neascultătorul Dragnea a fost anihilat, ce ar urma să se întâmple în viitorul apropiat în politica românească ar trebui să fie doar o problemă internă, de aceea apare întrebarea legitimă: „Ce (alte) Înalte Interese de Stat reclamă prezenţa lui Johannis la Cotroceni?!!”

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Sebastian Radu, deputat PSD:
„Un viitor
cu acești oameni la putere
devine, în cel mai bun caz,
foarte sumbru”!

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

Citeşte mai departe...

......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
Proiect de viaţă
la 40 de ani

Ziua de 21 februarie este închinată, spre sărbătoare, limbii materne, ceea ce ne-ar putea îndreptăţi să spunem că este şi ziua comunităţii din care facem parte.
Oamenii pot avea idei bune pentru orice fel de proiect la orice vârstă, însă conform cercetărilor, aceia care au atins bariera celor 40 de ani, care în folclorul românesc este cunoscută sub sintagma „a doua tinereţe”, au mai multe şanse de a-şi transforma ideile într-un real succes şi să depăşească mai uşor problemele.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)