Share

marius_georgescu_42.jpgÎn ediţia de astăzi a portalului „munteniadebuzau.ro” continuăm o discuţie cu un mai vechi colaborator al ziarului nostru, Marius Georgescu, unul dintre tinerii activi în zona politicului buzoian care, aşa cum apreciam, s-a remarcat ca un politician de anduranţă,

 mai ales că cele mai multe dintre activităţile şi acţiunile sale s-au derulat şi se derulează în zone de contact cu alegătorii.

De remarcat că în ultimele zile aproape toţi comentatorii pe reţelele de socializare au trecut „motoarele criticilor” la ralanti, atitudine înţeleasă (doar) de traversarea Săptămânii Mari, în care patimile oamenilor nu pot concura cu jertfa Mântuitorului. De aceea, „reţetarul” s-a modificat, iar cititorii viitori alegători iau contact cu primele sondaje. Recomandate, comandate, dezinteresate… una peste alta, pe placul şi pe gustul politic al tuturor combatanţilor.

-Domnule Marius Georgescu, vă invit la o nouă rundă de comentarii, de data aceasta „materia primă” fiind sondajele cu intenţii de vot apărute, unde altundeva, pe reţelele de socializare. Vă solicit comentariile pentru că, aşa cum spuneam în preambulul interviului, dumneavoastră veniţi de la poarta alegătorului.

-Întradevăr, vin din prima linia a acţiunilor unei grupări politice, dar asta nu înseamnă că eu aş deţine adevărul. Oricine are dreptul la comentarii, dar cel mai frumos ar fi ca aprecierile să fie rodul unei analize cinstite, chiar dacă o anume realitate ar putea dezarma. Aş începe cu o surpriză, cel puţin pentru mine, adică acele procente puse în dreptul celor două formaţiuni politice „cu plus în coadă”. La acest moment, eu consider că acele cifre mai degrabă ar vorbi despre aşteptări ale unor grupuri de iniţiativă. Un „gică contra” în parlament, şi vorbesc aici despre USR, care plusează pe ultima sută pe mâna unui fost premier ce nu a înregistrat rezultate în exerciţiul său la Palatul Victoria, pe mine, ca cetăţean, acum nu m-ar convinge. Desigur, pe piaţa politică românească este susţinut, în ultimul timp, conceptul politicianului fără trecut politic tumultuos. Cu toate acestea, nimănui nu-i strică puţin… rodaj!

-Sunteţi de acord cu regresul formaţiuni liberale buzoiene, cel puţin în imaginea sondajelor?

-Am observat atent, în ultimii ani, fenomenul liberal la Buzău. Eu nu aş da credit comentariilor cum că liderul local ar face jocul altei formaţiuni politice. După părerea mea, o idee formată de-a lungul multor discuţii cu foşti membri marcanţi ai PNL Buzău, totul s-ar reduce la două sintagme: orgolii şi suficienţă. Pe de o parte, membri marcanţi, cu iniţiative, care nu şi-au mai regăsit proiectele în activităţile organizaţiei liberale de la Buzău, pe de alta, confortul afişat de preşedintele Romanescu. Nu aş paria că liberalii vor putea mai mult decât o arată acum aceste sondaje. În schimb, se agită, şi s-ar putea cu oarece folos, deputatul Adrian Mocanu. El beneficiază inclusiv de imaginea, experienţa şi profesionalismul unor foşti liberali! Scorul adevărat se va contura încă din exit-pooll.

-Aţi comentat cifrele, prezumtive, ale Opoziţiei, cum apreciaţi opţiunile pentru reprezentanţii Puterii?

-În cazul PSD Buzău consider că lucrurile trebuie analizate separat de politica mare a partidului. Dacă la nivel naţional putem vorbi de multe confuzii, în ce priveşte poziţia şi condiţia organizaţiei conduse de deputatul Marcel Ciolacu, pentru mine lucrurile sunt clare. Eu iau pulsul judeţului în teren, cum se spune, la faţa locului. La această oră tot judeţul este un şantier. Nu este comună să nu vezi că se sapă un şanţ pentru conducta de apă, sau pentru canalizare, unde se construieşte de la zero, ori se reabilitează o clădire pentru funcţionarea sistemului de învăţământ… Sunt lucruri evidente, despre care primarii buzoieni vorbesc oamenilor. În judeţ acum se lucrează pentru că deputatul Marcel Ciolacu a trimis, când era vicepremier în Guvernul Mihai Tudose, cei mai mulţi bani după 1989. Omul de la ţară are propriul facebook, „radio-şanţul”, iar ştirile receptate de acolo nu prea convin Opoziţiei de la Buzău.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

...................................
Sebastian Radu, deputat PSD:
„Un viitor
cu acești oameni la putere
devine, în cel mai bun caz,
foarte sumbru”!

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

Citeşte mai departe...

......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
Primăria Murgeşti,
sat Murgeşti,
comuna Murgeşti,
judeţul Buzău
Anunţ de interes public

Comuna Murgeşti, judeţul Buzău, tel./fax: 0238.774.202, CUI3724490
Informează publicul cu privire la realizarea lucrărilor obiectivului „P.U.G. – Reactualizare Plan Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău”.
Persoanele care doresc să obţină informaţii suplimentare sau să transmită observaţii, sugestii şi recomandări cu privire la Reactualizarea Planului Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău, se pot adresa la sediul Primăriei Murgeşti, la nr. de telefon menţionat mai sus, începând cu data de 12.03.2020.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)