Share

marius_georgescu.jpgÎn această perioadă populaţia este bombardată, în special pe reţelele de socializare, cu ştiri fake, orientate, după emitent, spre Alianţa de la guvernare, spre ridiculizarea acţiunilor Opoziţiilor, în ecuaţie fiind prezentă, la categoria pozitiv sau negativ, Uniunea Europeană prin reprezentanţii săi,

 la fel de „orientaţi” politic precum confraţii lor din România, cu amendamentul că de data aceasta europenii sunt aleşi dintre cei fără găuri în pingele. Cu alte cuvinte, Europa pare să-şi fi propus o relaţie specială cu Bucureştiul, de emancipare, zic comisarii, acoperirea fiind preşedinţia Uniunii şi interesul pentru un exerciţiu aplicat corect, de care se vor ocupa ai noştri până la jumătatea verii.

Dacă acţiunile Uniunii par a fi orientate, cu scop precis, în ţară atmosfera arată mai degrabă a bulibăşeală, din care fiecare înţelege ce vrea. Cameleonismul este etalat la nivel de artă, direct în piaţă, fiecare dintre părţi furând startul în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, scopul fiind comun, în acest context: să dea bine în faţa Bruxellesului!

În astfel de situaţii fiecare dintre tabere se consideră avantajată dacă dispune de politicieni de anduranţă, astfel de prezenţe fiind mai mult decât necesare în grupările opozante guvernării. Pentru a înţelege cum stau lucrurile, cel puţin în zona Buzăului, la începutul celor doi ani electorali (2019 – alegeri europarlamentare, în luna mai şi alegeri prezidenţiale, în toamnă; 2020 – alegeri locale şi alegeri parlamentare) am iniţiat o discuţie cu un mai vechi colaborator al ziarului Muntenia, tânărul politician Marius Georgescu, care în ultimul timp s-a remarcat tocmai printr-un travaliu susţinut în zona de contact cu alegătorii.

 

-Domnule Marius Georgescu, pentru că se apropie alegerile europarlamentare, cum apreciaţi activitatea diverselor grupuri, pro Uniune dar şi a celor care manifestă un oarecare scepticism, pe reţelele de socializare?

-Spaţiul virtual este o zonă de manifestare mai liberă, în comparaţie cu atitudinile aceloraşi combatanţi în diverse ipostaze reale. Fiecare, pe contul său de facebook, sau la nivel de grup, vorbeşte cum crede de cuviinţă, despre ce şi cine vrea, ştiind că este auzit/citit. Dacă persoana respectivă s-ar regăsi într-un grup, la o reuniune, cu siguranţă nu ar mai fi atât de expansiv… Eu spun că, dincolo de informarea aproape instantanee, pe aceste reţele sesizăm şi multă manipulare, o mare parte din acest fenomen constând chiar în înţelegeri particulare, multe dintre ele pe lângă adevăr ori scop. De aceea, prefer să iau pulsul personal, în teren, la poarta omului, în satul lui, la locul său de muncă.

 

-Care este părerea oamenilor, acolo unde îi „descoperiţi”, despre activitatea şi acţiunile guvernanţilor?

-Dincolo de discuţiile şi problematica de ordin politic generată de această perioadă electorală, prin implicarea mult mai vizibil a Uniunii Europene, oamenii sunt foarte atenţi la mişcările şi deciziile guvernanţilor care au implicaţii directe în viaţa de zi cu zi. Ei sunt atenţi şi la contrele pe Justiţie, de exemplu, dar ar fi fost mai mulţumiţi dacă s-ar fi luat măsuri eficiente, prompte, în cazul pestei porcine, de exemplu. Ei înţeleg ce înseamnă deturnare de fonduri europene, dar interesul lor primordial este legat de continuitatea măsurilor financiare asumate de Uniunea Europeană, iar subvenţiile să intre în conturile agricultorilor sau crescătorilor de animale în timp util. O oaie, un porc, o plantă… nimic nu creşte cu măsuri disputate pe un anumit domeniu legislativ. Singura lege care guvernează în agricultură şi zootehnie este TIMPUL. Subvenţii la timp şi lucrări în sezon optim! 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Deputatul
SORIN LAZĂR 
invitat la evenimentul
“Gala BURSA”

Joi, 14 noiembrie, în majestuosul Palat al Parlamentului, cu stil şi eleganţă, s-a desfăşurat evenimentul „Gala BURSA”, unde au fost marcaţi 29 de ani de apariţie neîntreruptă a cotidianului BURSA.
Timp de aproape cinci ore, Salonul de Recepţii de la Parlament a reunit peste 500 de invitaţi - miniştri, ambasadori, bancheri, investitori din ţară şi străinătate, precum şi personalităţi din piaţa de capital şi alte sectoare ale economiei.
Gala BURSA s-a bucurat de prezenţa unui invitat special, care a venit din Singapore să demareze proiecte de o importanţă deosebită în sectorul smart din ţara noastră. Herjeet Rehki, WorldWide Director Digital City Division în grupul DellTech, a fost keynote speaker-ul Galei BURSA.
......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
„Moartea”
lui Dan Puric
Nu ştiu dacă, în viaţa asta, facem mai mult de a căuta drumul spre moarte . Inconştient, desigur !
Poate pentru că existenţa noastră este atât de efemeră. Viaţa e scurtă, e limitată, are o suficienţă impardonabilă, asta e clar. Unii o trăiesc cu încrederea nemuririi, alţii se nasc atotcunoscători, unii caută iubirea şi în moarte, alţii uită de ce sunt pe lume, îmbătaţi de putere.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL