Share

adi_mocanu2.jpgConducerea ALDE Buzău a organizat ieri (28 martie, 2019) o conferinţă de presă  cu subiect principal spre dezbatere: demisia viceprimarului oraşului Buzău, Andrei Neder, funcţie care era sprijinită politic de formaţiunea condusă de deputatul Adrian Mocanu, 

demisie despre care s-a spus că fostul titular al postului şi-o asumă în totalitate.

Cât despre conjunctura  de evenimente, care a culminat cu decizia asumată de fostul vice Neder, la această oră se pare că principala cauză ar fi „indisciplina” subalternului primarului Toma, despre care acesta din urmă nu a avut nici cel mai mic cuvânt de laudă. Din contră, după ce vicele Neder a făcut unele declaraţii publice, edilul şef a dispus măsuri drastice, în urma cărora reprezentantul ALDE în Primăria Buzău fusese anihilat din punct de vedere al exerciţiului edministrativ şi, implicit, al efectului politic.

Pe de altă parte, elegerea demisiei, cu o serioasă încărcătură emoţională, a fost extinsă dincolo de prerogativele funcţiei de viceprimar, Neder alegând să renunţe inclusiv la calitatea de consilier municipal, un drept câştigat prin vot direct. O declaraţie la cald a fostului vice scoate în evidenţă faptul că acesta nu ar fi fost susţinut, cel puţin moral, chiar de proprii colegi de partid.  „Am plecat de la o decizie personală, nu m-am consultat cu cei din partid, poate a contat și faptul că nu i-am văzut foarte activi în jurul meu în momentul cînd s-a luat această decizie, spun eu, radicală din partea domnului primar și, poate într-un final, și asta a contat puțin. Nu m-am hotărît dacă voi continua în viața politică sau dacă voi părăsi cu totul viața politică. Dar dacă voi continua, cu siguranță tot în ALDE o să rămîn".

În schimb, conducerea ALDE Buzău s-a poziţionat foarte clar, prin declaraţii nominale, alături de colegul lor, apreciind că numai duritatea măsurlor luate de primarul Toma a făcut ca Neder să dezarmeze total. „Andrei Neder a dat dovadă de mult curaj. Andrei Neder a dat dovadă de mult bun simțși nu a vrut să intre în jocurile murdare ale acestui primar faliment. Vedeți dumneavoastră, nimeni nu a putut lucra cu primarul municipiului Buzău, noi vom avea un birou municipal de partid în care vom stabili persoana cea mai responsabilă care poată să ajungă pe funcția de consilier local. O să vă comunicăm în cel mai scurt timp decizia pe care o vom lua în forurile de conducere ale partidului", spunea  deputatul Adrian Mocanu în faţa presei buzoiene, la conferinţa de presă .

În calitatea de lider al formaţiunii ALDE Buzău, deputatul Adrian Mocanu a admis că înaintea gestului demisiei fostului viceprimar a aflat despre unele presiuni la nivel central, dar a ţinut să precizeze că în asemenea demersuri nu a fost implicat şeful organizaţiei PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu. Cel care ar fi discutat cu preşedintele partidului, Călin popescu Tăriceanu, ar fi fost primarul Constantin Toma. De altfel, dincolo de funcţia administrativă, primarul Toma s-a dovedit până acum şi un om politic incisiv, nu de puţine ori chiar în interiorul propriului partid. În episodul demisiei viceprimarului Andrei Neder nu poate fi vorba decât de o acţiune administrativă total asumată de primarul Toma, iar ingerinţele de natură politică, în acest caz, nu fac decât să completez „meniul servit” de edilul şef din Palatul Comunal. Cât despre intenţiile primarului Toma cu privire la (re)ocuparea celui de-al doilea scaun de viceprimar (tot) de către ALDE Buzău, primarul Toma spune tot în ultima declaraţie de presă:  „Oricine va veni viceprimar trebuie să muncească alături de mine, cel puțin la un nivel acceptabil, astfel încît să facă parte din această echipă pentru că nu voi accepta lîngă mine oameni leneși, oameni fără idei și doar să pună piedici. Mai bine fără. Deci acel birou va fi ocupat vreodată, actualul birou de viceprimar, vorbesc că el va trebui să treacă prin faza asta de 3/4 și să-l verific, dîndu-i în fiecare zi cîte o sarcină. Și dacă va ajunge la acea masă critică ca să-mi trezească atenția. <Omul acesta muncește și-și vede de treaba lui și chiar aduce un plus acestei comunități este OK>, dacă nu, va veni simplu, pot să-i pun și-o canapea, pot să-i pun muzică populară, ușoară. Nu am ce-i face. Trebuie să merg înainte cu orașul acesta".

 

Război şi Pace (în loc de epilog)

Omul politic Adrian Mocanu  se află în faţa unui examen important. El va trebui să aleagă între un război total cu primarul Toma, revendicând, în continuare, conform algoritmului politic, funcţia de viceprimar, ori să beneficieze de noile achiziţii, de calitate: Ovidiu Anghel, Fănică Bârlă, Cristina Tănăsescu (fostul lider al organizaţiei PNL Nehoiu) dar mai ales Raul Florescu, fost consilier judeţean PNL, pentru a construi în teritoriu. De altfel, chiar în timpul ultimei conferinţe de presă, deputatul Adrian Mocanu a anunţat noi adeziuni la ALDE Buzău:  viitorul candidat pentru funcţia de primar al oraşului Nehoiu (fost membru PNL) şi cei 7 consilieri liberali în Consiliul Local Grebănu. Exodul liberalilor deputatului Cristinel Romanescu spre formaţiunea condusă de Adrian Mocanu va continua, cel puţin aşa declara fostul consilier judeţean Raul Florescu, perspectivă ce ar trebui considerată de şeful ALDE Buzău, având în vedere experienţa politică a mai noului său coleg. Noua stare de lucruri nu poate să facă decât bine ALDE Buzău, iar la momentul alegerilor locale şi parlamentare de anul viitor liberal democraţii să fie principalii contracandidaţi ai social democraţilor buzoieni, inclusiv la nivelul municipiului!

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

PRIMĂRIA BISOCA
Această informare este efectuată de: COMUNA BISOCA, cu sediul profesional în satul Bisoca, comuna Bisoca, judeţul Buzău, ce intenţionează să solicite de la ADMINISTRAŢIA BAZINALĂ DE APĂ BUZĂU – IALOMIŢA
................................
Dr. ing. Cosmin Florea,
Direcţia Agricolă Buzău,
iniţiază
o campanie de suflet

În pragul Sărbătorii Învierii Mântuitorului, moment încărcat de emoţie şi speranţă, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Buzău îşi doreşte să fie mai aproape de seniorii greu încercaţi de bătrâneţe, izolare sau suferinţă şi demarează campania de strângere de alimente „Alături de semenii noştri“ în beneficiul rezidenţilor de la Aşezământul pentru persoane vârstnice „Sfântul Sava” din Câmpeni înfiinţat de Fundaţia Sf. Sava de la Buzău.

Citeşte mai departe...

................................
Consiliul Judeţean invită buzoienii să ierarhizeze proiecte cu impact major pentru dezvoltarea zonei metropolitane Buzău

Consiliul Judeţean Buzău invită cetăţenii şi actorii locali (organizaţii neguvernamentale, mass-media, universităţi, Camera de Comerţ, companii private, precum şi alte instituţii publice locale) să se implice în ierarhizarea proiectelor de infrastructură, cu impact major pentru dezvoltarea zonei metropolitane Buzău.

Cu sprijinul autorităţilor publice locale din judeţul Buzău, au fost transmise către Banca Mondială propuneri de proiecte majore în scopul asigurării competitivităţii acestei zone, după cum urmează:

Citeste mai departe...

........................

Consilierii judeţeni, convocaţi în prima şedinţă a anului 2019

Consiliul judeţean Buzău este convocat în şedinţă ordinară în data de 28 ianuarie 2019, ora 09:00. Proiectele de hotărâre ce vor fi supuse aprobării:

Citeste mai departe... 

..............................

Facturi mai ieftine
de la Compania de Apă
Începând cu 1 ianuarie 2019, cota de TVA pentru serviciile de canalizare operate de Compania de Apă S.A. Buzău scade de la 19% la 9%. În consecinţă, preţul/tariful combinat de apă/canalizare-epurare a scăzut de la 8,15 lei la 7,89 lei
......................................

 

Adevărul referitor
la sumele încasate
de la Primăria Buzău
şi cheltuite de
ADI Buzău 2008

Precizări pentru restabilirea adevărului referitor la sumele încasate de la UAT

Municipiul Buzău şi cheltuite de A.D.I „Buzău 2008”

.........................
Steliana Bălescu,
36 de ani de
activitate didactică
Şcoala - pilonul educaţiei noastre personale, „mica noastră feudă”- reprezintă instituţia publică, în care noi ca indivizi diferiţi suntem „şlefuiţi” spre a ajunge la desăvârşirea noastră ca fiinţe sociale, culturale şi spirituale.
..................................
Floarea rară
a recunoştinţei
de Angela Petre
Despre floarea re­cunoş­tin­ţei ştiam că este rară, din ce în ce mai greu de găsit şi de simţit, aproape de neatins. Este floarea de colţ, spunea părintele la predică. Oare câţi dintre noi pot atinge această floare? Pură, sensibilă, sus pe creste de munţi, vegheată de cer în comuniune cu Universul…
.....................................
Urna lui Traian

De la Şoni Rakşi, amintire

FERIT-A SFÂNTU’

   Vă relatăm câteva povestioare „vândute” de simpaticul Şoni Rakşi, fost cel mai bun pilot de MIG, fotbalist la Victoria Buzău (ce echipă!), iar după pensionare secretar general la AJF. Era bine cunoscută prietenia dintre fratele lui Şoni, Gabi, stelist şi Titi David Flencea, dinamovist cu carte de muncă (şef la paşapoarte), consacrat în trei oraşe ce-a respirat din amor de fotbal. Nu acelaşi lucru se poate spune despre coechipierul lui Flencea, fostul fundaş dinamovist Cornel Popa, cel care era clientul preferat al interului stânga stelist Gabriel Rakşi. Amândoi „esenţe tari în flacoane mici”.....

Citeste mai departe ...

 

Am trăit la casă,
mai mult de o viaţă...
Pe strada unde am locuit prima dată, lângă noi, s-a mutat o femeie necăjită. Fugise de acasă, bătută măr, lăsase patru copii şi stătea cu chirie, într-o odăiţă a vecinilor mei... Nu avea nimic, doar o rochiţă pe ea, nici acte, nici servici... S-a făcut repede iubită, mai lucra pe ici pe colo şi îşi strângea fiecare bănuţ. Într-o zi, mama a încremenit...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL