Share

sebastianraduprima2.jpgDeputatul buzoian Sebastian Radu, membru al Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, din partea PSD, atrage atenţia asupra unui posibil abuz în sistem, reclamată fiind Autoritatea Naţională de Management a Calităţii în Sănătate.

 Pe pagina de internet a Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, anmcs.gov.ro, la secţiunea Transparenţă decizională, în data de 11 ianuarie 2019, a fost publicat spre dezbatere publică proiectul de Ordonanţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul sănătăţii.

Prin intermediul acestui proiect se propune reintroducerea obligativităţii pentru cabinetele de medicină de familie, cabinetele medicale dentare, cabinetele medicale din ambulatoriul de specialitate, laboratoarele de analize medicale şi de anatomie patologică de a implementa un sistem de management al calităţii. Unităţile medicale respective au fost exceptate de la această obligativitate, precum şi de la cea a acreditării în sistemul coordonat de A.N.M.C.S. odată cu intrarea în vigoare a Legii 329/2018, la data de 30 decembrie 2018.

Parlamentarul social democrat buzoian Sebastian Radu, membru al Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, a transmis Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate un punct de vedere cu privire la proiectul de Ordonanţă a Guvernului.

sebastian_radu.jpg„Am analizat proiectul aflat în dezbatere publică şi am considerat necesar să atrag atenţia Autorităţii că acest demers este greşit, spune parlamentarul buzoian prin intermediul biroului de presă al organizaţiei judeţene PSD Buzău. Prin proiectul de Ordonanţă se încearcă, la mai puţin de o lună, revenirea într-o oarecare măsură la aceeaşi stare de fapt pe care Legea 329/2018 a modificat-o, exceptând anumite categorii de unităţi medicale de la prevederile Legii 185/2017. Aceste modificări au fost adoptate de Parlament cu o susţinere aproape unanimă din partea tuturor partidelor iar la elaborarea acesteia s-a ţinut cont de opiniile specialiştilor din domeniu, de practicile din alte state membre U.E. şi de efectele negative pe care le-ar fi avut menţinerea acelor prevederi în vigoare. Argumentele aduse de Nota de fundamentare a proiectului demonstrează o lipsă de profesionalism, lipsă de documentare şi chiar o tentativă de a nu respecta voinţa puterii legislative. Inclusiv reprezentanţi ai medicilor din peste 30 de judeţe ale ţării şi-au exprimat şi argumentat punctul de vedere împotriva acestui proiect”-

De asemenea, pentru că proiectul de Ordonanţă priveşte sistemul medical, iar A.N.M.C.S. este instituţie publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului prin Secretariatul General al Guvernului deputatul buzoian s-a adresat şi conducătorilor acestor instituţii.

„Acest demers al proiectului de Ordonanţă este unul absurd şi din punct de vedere al tehnicii legislative şi transparenţei decizionale. Există termene de dezbatere şi analiză care trebuie respectate. Aducerea la cunoştinţa publicului a elaborării proiectului cu 30 de lucrătoare înainte de supunerea spre avizare, apoi primirea avizelor de la autorităţile publice şi încadrarea în temeiul legal care este art. 1 pct. VI din Legea nr. 4/2019. Aceasta abilitează Guvernul să emită ordonanţe până la data de 31 ianuarie 2019. Un calcul simplu al zilelor lucrătoare începând cu 11 ianuarie arată că până îşi termină parcursul administrativ proiectul, Guvernul nu va mai putea adopta ordonanţe. Am considerat necesar să mă adresez şi ministrului sănătăţii, premierului şi Secretarului general al Guvernului pentru că sunt cei care vor trebui ca la un moment dat să avizeze şi să îşi asume acest act normativ şi trebuie să fie în deplină cunoştinţă a tuturor argumentelor pro şi contra”.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Deputatul
SORIN LAZĂR 
invitat la evenimentul
“Gala BURSA”

Joi, 14 noiembrie, în majestuosul Palat al Parlamentului, cu stil şi eleganţă, s-a desfăşurat evenimentul „Gala BURSA”, unde au fost marcaţi 29 de ani de apariţie neîntreruptă a cotidianului BURSA.
Timp de aproape cinci ore, Salonul de Recepţii de la Parlament a reunit peste 500 de invitaţi - miniştri, ambasadori, bancheri, investitori din ţară şi străinătate, precum şi personalităţi din piaţa de capital şi alte sectoare ale economiei.
Gala BURSA s-a bucurat de prezenţa unui invitat special, care a venit din Singapore să demareze proiecte de o importanţă deosebită în sectorul smart din ţara noastră. Herjeet Rehki, WorldWide Director Digital City Division în grupul DellTech, a fost keynote speaker-ul Galei BURSA.
......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
„Moartea”
lui Dan Puric
Nu ştiu dacă, în viaţa asta, facem mai mult de a căuta drumul spre moarte . Inconştient, desigur !
Poate pentru că existenţa noastră este atât de efemeră. Viaţa e scurtă, e limitată, are o suficienţă impardonabilă, asta e clar. Unii o trăiesc cu încrederea nemuririi, alţii se nasc atotcunoscători, unii caută iubirea şi în moarte, alţii uită de ce sunt pe lume, îmbătaţi de putere.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL