booked.net

Share

sbirnea_deputat.jpgPentru cei mai mulți dintre români, suma de 1500 de lei face o diferență semnificativă. În economia unei familii cu unul sau mai mulți copii, 1500 de lei reprezintă o adevărată gură de oxigen și un suport mai mult decât necesar și binevenit. Un aspect pe care,

 de la înălțimea funcțiilor și privilegiilor, rupți complet de realitate si complet nepăsători la nevoile românilor, actualii guvernanți, cei de la care ajutorul vine doar din vorbe, nu vor și nu pot să-l recunoască în jocul măsurilor pe care azi le anunță pentru ca, mâine, să le elimine.

Decizia de suspendare a acordării sumei de 1500 de lei pentru creșă sau grădiniță reprezintă un gest de o cruzime fără margini din partea Ministerului Finanțelor, care, cu o nonșalanță incredibilă, anulează pur și simplu accesul copiilor la educația timpurie și calcă în picioare interesul superior al copilului și dreptul fundamental la educație. Timp în care mimează cinic și-și maschează adevăratele intenții prin invitația la dialog pe care ne-o adresează nouă, parlamentarilor și cetățenilor direct vizați de acest abuz și această nedreptate nejustificată altfel decât de nepăsare și iresponsabilitate. Însă, adevărul gol-goluț și adevărata motivație răzbat de la distanță. Încă de acum două săptămâni, se pregătea terenul prin lansarea proiectului în dezbatere publică pentru că, mai nou, aceasta este găselnița actualului Guvern care a transformat incompetența și iresponsabilitatea în formă de guvernare: Mimează democrația, își ascund dezinteresul prin dialog social, transparență și consultări eminamente false și formale și așteaptă de la noi toți să înghițim pe nemestecate toate măsurile care ne prejudiciază grav viața. 

Rubrica la care apar toate veștile neplăcute ale Guvernului are doar în titlu un simulacru de adevăr, pe pagina de profil, pentru că, în conținut, nu apar decât justificări penibile ale unei impotențe guvernamentale aduse la rang de știință a disimulării: Transparență/ Proiecte de acte normative prin care se propune suspendarea aplicării dispozițiilor art.25 alin.(4) lit.i¹)- i²) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Pornind de la necesitatea suspendării unei măsuri intenționat sortite eșecului din start și care nu își găsește aplicarea pentru că nimeni de la Putere nu a vrut și nu a dorit pur și simplu să o prindă în buget, Guvernul caută cu lumânarea motive justificative ”cusute cu ață albă”:

·      În primul rând, aflăm că nu sunt definite clar categoriile de unități eligibile care oferă servicii de educație timpurie, conform legislației în vigoare. De parcă este vina cuiva pentru această lipsă a etichetării tipurilor de unități educaționale care ființează după norme și aprobări, dar care, ce să vezi, atunci când ar trebui să se acorde ceva, nu sunt suficient descrise și compatibilizate!

·      În al doilea rând, se acuză faptul că nu sunt precizate categoriile de cheltuieli eligibile pentru acordarea stimulentului fiscal, deși, în practică, există o diversitate de categorii de servicii furnizate pentru educație timpurie! Ce vă spuneam? Până și existența mai multor structuri de educație timpurie devine un inconvenient în ochii Guvernului, pentru că nu se știe ce cheltuieli pot fi considerate eligibile și ce cheltuieli nu se înscriu aici. Pentru că, la școlile alternative sistemului educațional clasic, preșcolarii și școlarii învață altfel, ceea ce nu se poate cuantifica, chipurile, în calcule stricte de eligibilitate.

Urmează alte și alte motivații la fel de găunoase și de lipsite de consistență și coerență, cum ar fi faptul că sunt prevăzute modalitatea de decontare de către angajator a cheltuielilor cu această educație timpurie și nici tipul documentelor justificative acceptate la decontare.  Ca să nu mai vorbim că, dacă ambii părinți au făcut ”greșeala” să lucreze în același loc de muncă sau au mai multe locuri de muncă, nu este prevăzută nici modalitatea de fracționare a plafonului de 1500 de lei/copil între angajatorii ambilor părinți sau între mai mulți angajatori ai unui singur părinte. (!!)

Pe scurt, măsurile fiscale instituite de Legea 239/2020 sunt considerate pur și simplu discriminatorii prin favorizarea celor care sunt angajați de către persoane juridice plătitoare de impozit pe profit. Iar aceasta pentru că există și alte tipuri de plătitori de impozit care nu au fost prevăzuți în aceste tipuri de beneficii pe care statul ar fi urmat să le compenseze. Deși, totuși, la momentul publicării ei în Monitorul Oficial, legea în cauză nu a fost considerată neconstituțională.

Și nu pot să nu mă întreb așa cum cred că vă întrebați și dumneavoastră:

·         Când se vor opri aceste încercări de adormire a conștiinței noastre?

·         Când va înceta această prigoană politică mai rea decât pandemia prin violența și recurența refuzului de a oferi populației o minimă gură de oxigen în vremurile atât de grele cărora le suntem cu toții supuși?!

Și, mai presus de orice:

·         Ce ar costa să le dăm pensionarilor ceea ce li se cuvine prin lege?

·         Ce ar costa să le mărim alocațiile copiilor?

·         Ce ar costa să le oferim medicilor măsuri compensatorii adevărate pentru expunerea la lupta cu virusul?

·         Ce ar costa să le oferim profesorilor bonificații pentru riscul de a se expune unor condiții nesigure de predare în clase?

Pentru o guvernare responsabilă, competentă și cu adevărat în slujba românilor, nimic. Este un gest de un minimum bun-simț și o datorie de la sine înțeleasă pentru care nimeni nu ar trebui aplaudat și considerat a fi erou pentru că, pur și simplu, își respectă angajamentele față de cei pe care îi reprezintă.

În fapt, pentru această guvernare simulacru pentru care singura politică reală la adresa românilor este formalismul și refuzul respectării și asumării oricărei acțiuni de minimă decență la adresa bunăstării naționale, se pare că aceste lucruri sunt de neimaginat.

“Nu sunt bani!!”, se aude in cor. Deși, bani pentru plata funcțiilor inventate și apărute puzderie peste noapte banii se găsesc și din piatră seacă. Deși împrumuturi colosale se fac zilnic. Chipurile, pentru români. Deși există linii de finanțare. Însă, pentru tot ce are România mai valoros, banii lipsesc cu desăvârșire. Scuzele sunt cu duiumul. Aroganța inimaginabilă. Nepăsarea colosală. Iar efectele produse de toate acestea le decontăm exclusiv noi. Noi, cei care ar trebui să acceptăm fără să crâcnim toate aceste măsuri antinaționale și să privim senini cum, rând pe rând, de la o zi la alta, tot ce avem mai important este sortit distrugerii și anulării.

Senator PSD de Buzău,

Liliana Sbîrnea

 

S-a rezolvat:
Viorel Holban
este bun de subprefect
În primă instanţă, propunerea organizaţiei liberalilor de la Buzău fusese respinsă, decizia Centrului fiind că fostul primar al Râmnicului ar fi suferit (tocmai) la imaginea publică. Aceasta pentru că în CV-ul politic al liberalului figurează o anchetă a inspectorilor DNA, aceştia fiind interesaţi de modalitatea în care fostul primar ar fi gestionat o finanţare europeană de aproximativ 500 de mii de euro!
............................
În războiul
cu primarul Toma,
Senatorul liberal
Vlad Pufu
exclude
blocajul financiar
la Primăria Buzău
„Am câştigat o bătălie, dar războiul nu poate fi câştigat cu riscul de a produce blocaje financiare, care ar împiedica funcţionarea instituţiei Primăriei Buzău”, a fost formula de început cu care senatorul liberal Vlad Pufu a reluat conferinţa de presă întreruptă, după cum a amintit politicianul, în luna februarie. Atunci, liberalul buzoian îl acuza pe primarul social democrat Constantin Toma că atentează la siguranţa financiară a cetăţenilor municipiului Buzău, după ce, beneficiind de majoritate absolută în CLM (Consiliul Local Municipal) a trecut la vot un proiect de hotărâre care majora taxele şi impozitele persoanelor fizice cu un procent de 50%.
............................................
Liberalii lui Orban
au ignorat
două proiecte majore
pentru cetăţenii
comunei buzoiene Săgeata
Fostul europarlamentar social democrat, Andi Cristea, actualmente deputat în Parlamentul României, a solicitat Guvernului Câţu şi parlamentarilor liberali (majoritari în coaliţia de guvernare) sprijin financiar pentru finalizarea a două proiecte de maximă importanţă, care se află în faze finale de execuţie pe teritoriul comunei buzoiene Săgeata.
.........................................
Liberalul
Gabriel Avrămescu
va participa la
Adunarea Interparlamentară
a Ortodoxiei
„Schimbările radicale ale stilului de viață, din ultimul an, provocate de pandemia Covid19, au adus atingere și acestei zone, fapt pentru care, soluțiile pentru adaptarea la noile condiții de viață, la noile mentalități, sau tendințele de dezvoltare a educației copiilor și a tinerilor trebuie să fie subiecte de discuție în cadrul întâlnirilor oficiale ale delegației Camerei Deputaților la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei”.
.......................................
Spitalul
din Râmnicu Sărat,
între binecuvântare
și blestemul birocrației...
Râmnicu Sărat este orașul meu natal și, la fel ca majoritatea locuitorilor acestui oraș, mă bucur pentru fiecare realizare a lui sau mă întristez când pierdem ceea ce părea drept câștigat de noi.

Situația unicului nostru spital care deservește 14 localități învecinate ne-a pus în lumina reflectoarelor încă din luna martie a anului trecut, moment de cotitură când DSP a emis o decizie de transformare a acestei unități în ”spital-tampon” doar pentru cazurile de COVID-19.

Citeşte mai departe...

.............................................

Târgul de Turism
al României
Obiectivele
turistice buzoiene,
la un click distanţă

Având în vedere restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, organizatorii Târgului de Turism al României au decis ca cea de a 44-a ediție să aibă loc în perioada 18 - 21 februarie 2021, în format virtual, pe o platformă special creată. 
Platforma este dedicată atât agențiilor de turism, participărilor internaționale și serviciilor turistice, cât si zonelor turistice din România prin intermediul: unităților administrativ-teritoriale, consiliilor județene, primăriilor, asociațiilor de turism, oficiilor de turism.
..........................................
Branşare gratuită,
la gaze, de la contor
la primul foc

 

În judeţul Buzău, localitatea Mărăcineni va fi primul beneficiar al măsurii luate de Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), demers ce urmează să fie publicat în zilele următoare în Monitorul Oficial.
De asemenea, având în vedere etapele consumate pentru obţinerea avizelor tehnice şi apropierea momentului pentru organizarea de şantier (execuţia subtraversării râului Buzău: Verneşti - Mărăcineni), comuna Mărăcineni ar putea fi chiar prima localitate la nivel naţional care va beneficia de programul lansat încă de pe vremea guvernului social democrat condus de Viorica Dăncilă.
În paralel cu măsura luată la nivelul agenţiei pentru reglementarea preţului la consumul de gaze naturale, antreprenorul la nivel naţional – TRANSGAZ – are în pregătire procedurile tehnice pentru organizarea licitaţiei de  adjudecare a lucrărilor din judeţul Buzău, concret realizarea subtraversării râului Buzău, între Verneşti şi Mărăcineni, pentru instalarea conductei de alimentare şi montarea staţiei de distribuţie pe malul stâng al râului, în satul Potoceni.
Data de 19 octombrie a.c. este fixată pentru deschiderea licitaţiei, la nivelul TRANSGAZ, şi timp de 20 de zile vor fi evaluate ofertele constructorilor. Cum în domeniul gazelor nu sunt admise contestaţii, tot ce este posibil ca încă din cursul lunii viitoare să fie dat şi ordinul pentru organizarea de şantier de către constructor.
În ce priveşte consumatorii casnici, vestea bună este că lucrările pentru branşare vor fi executate, până la primul foc, în casă, pe cheltuiala constructorului. Cât despre recuperarea cheltuielilor de către constructor (n.a. – cel mai probabil executantul şi viitorul concesionar al reţelei de distribuţie a gazelor va fi Distrigaz) tot ce este posibil ca acesta să fixeze o taxă ce va fi inclusă în factura lunară.

M-AM  SIMŢIT 
BOSGOR
Gigi MANOLE
Eu consider că la acest moment cel mai important proiect adresat generaţiilor viitoare, nu numai de la Buzău, este cel propus de inginerul doctor în cercetare legumicolă, preotul Costel Vânătoru: Banca de Gene! Este un proiect de anvergură naţională. Este un proiect ce ar fi trebuit să preocupe toată, dar absolut toată clasa politică. Este un proiect care ar fi trebuit să figureze pe prima poziţie în listele tuturor partidelor politice participante la actuala campanie parlamentară, pentru realizarea căruia să jure, exact ca la investirea într-un nou mandat.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)