booked.net

Share

tepelus_laurentiu.jpgComisia Europeană a prezentat săptămâna trecută Planul de acțiune privind Pilonul European al Drepturilor Sociale, Pilon unde domeniul „Educație” ocupă primul loc. În acest context, devine cu atât mai important ca Planul Național de Redresare și Reziliență pe care îl va prezenta România

 să propună măsuri care să sprijine dezvoltarea și modernizarea sistemului educațional din țara noastră.

Deputatul social democrat buzoian Laurențiu Țepeluș, secretar al Comisiei pentru învățământ, consideră că unul dintre domeniile cele mai afectate de pandemia de Covid-19, cel al educației, trebuie să tratat cu foarte mare responsabilitate deoarece viitorul României depinde de măsurile pe care le luăm acum pentru a ne asigura că elevii vor primi o educație ce le va permite să facă față cu succes provocărilor pieței muncii în contextul noilor tehnologii și cerințe ale societății.

„Uniunea Europeană își propune să se ajungă la un grad de ocupare cât mai mare al cetățenilor, îmbunătățirea calității vieții și scăderea poluării, dar și introducerea componentei digitale în cât mai multe domenii. Pentru a atinge aceste obiective este necesar să pornim de la bază. De la asigurarea unei educații adaptate la realitățile sociale care să ofere șanse egale pentru toți copiii, până la dotarea școlilor și formarea profesională continuă a profesorilor”. - Laurențiu Țepeluș

Membrii PSD ai Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților propun Guvernului 10 soluții pentru Educație și introducerea acestora în PNRR.

„Consider că trebuie să existe o colaborare loială între instituțiile statului, între puterea legislativă și cea executivă, și sper că aceste soluții vor fi analizate cu seriozitate”.- Laurențiu Țepeluș

 

Cele 10 soluții pentru Educație:

1.Alocarea a MINIM 10% din PNRR pentru educație, conform recomandărilor Parlamentului European, în vederea finanțării investițiilor necesare pentru digitalizare, infrastructură și modernizarea curriculumului școlar.

2.Acces la transport gratuit pentru toți elevii din România cu mijloace de transport mai puțin poluante (hibride, electrice). Dezvoltarea de programe de educație ecologică în natură, utilizând mijloacele de transport școlar.

Motivație: reducerea abandonului școlar și promovarea unui concept de mediu de viață sănătos.

3.Asigurarea unei mese calde cu un conținut nutrițional echilibrat, adaptat vârstei, pentru toți elevii din Romania, prin cantine școlare sau firme de catering și sprijinirea construcției de cantine școlare. Fiecare școală trebuie să aibă acces la o cantină școlară, asigurând o alimentație sănătoasă pentru elevi.

Motivație: reducerea abandonului școlar și consolidarea obiceiurilor sănătoase pentru copii.

4.Organizarea unui program național adaptat situațiilor locale pentru orele remediale pentru elevi, pentru o perioadă de doi ani.

Motivație: recuperarea pierderilor din activitatea didactică și de formare a elevilor suferite din cauza pandemiei.

5.Funcționarea de cabinete medicale în toate școlile cu personalitate juridică, asigurarea cu medici și angajarea a 5000 de consilieri școlari, conform prevederilor stabilite în Legea Educației Naționale.

Motivație: monitorizarea stării de sănătate a elevilor, asigurarea de servicii de sănătate de bază, dezvoltarea promovării sănătății și a educației pentru sănătate.

6.Dotarea sălilor de practică aplicativă și a atelierelor în instituțiile de învățământ dual și profesional, ținând cont de nevoile de pe piața muncii și de evoluțiile în plan European.

Motivație: susținerea dezvoltării calificării profesionale și a meseriilor necesare în România.

7.Cursuri de formare și dezvoltare profesională pentru cadrele didactice, pentru asigurarea accesului elevilor la educație pentru sănătate, la consiliere psihologică și la discipline opționale.

Motivație: cadrele didactice trebuie susținute în vederea profesionalizării și perfecționării pe termen lung, având în vedere nevoile de pregătire a elevilor și evoluțiile rapide din învățământul european, adaptate noilor realități sociale și economice.

8.Digitalizarea lucrărilor din bibliotecile universitare și publice, centrale și locale, și realizarea de biblioteci virtuale, cu acces online, pentru un acces mai facil la informație și studiu a studenților și cadrelor didactice.

Motivație: digitalizarea activității de studiu și îmbunătățirea accesibilității în învățământul superior.

9.Realizarea unei baze naționale publice de date referitoare la școlile de doctorat din România, conducătorii de doctorat, doctoranzii înscriși și titlurile tezelor în lucru, susținute și validate.

Motivație: pentru o mai bună evidență, transparență și respectare a eticii academice.

10.Dotarea universităților cu laboratoare performante și dezvoltarea centrelor de inovare care să permită parteneriate cu sectorul public și privat, în vederea dezvoltării sistemului academic românesc.

Motivație: îmbunătățirea practicii academice a studenților, cercetătorilor și cadrelor didactice, în conformitate cu cerințele și rigorile academice europene din prezent.

 

Biroul de presă al deputatului

Laurențiu Țepeluș

Circumscripția electorală nr. 10, Buzău

 

S-a rezolvat:
Viorel Holban
este bun de subprefect
În primă instanţă, propunerea organizaţiei liberalilor de la Buzău fusese respinsă, decizia Centrului fiind că fostul primar al Râmnicului ar fi suferit (tocmai) la imaginea publică. Aceasta pentru că în CV-ul politic al liberalului figurează o anchetă a inspectorilor DNA, aceştia fiind interesaţi de modalitatea în care fostul primar ar fi gestionat o finanţare europeană de aproximativ 500 de mii de euro!
............................
În războiul
cu primarul Toma,
Senatorul liberal
Vlad Pufu
exclude
blocajul financiar
la Primăria Buzău
„Am câştigat o bătălie, dar războiul nu poate fi câştigat cu riscul de a produce blocaje financiare, care ar împiedica funcţionarea instituţiei Primăriei Buzău”, a fost formula de început cu care senatorul liberal Vlad Pufu a reluat conferinţa de presă întreruptă, după cum a amintit politicianul, în luna februarie. Atunci, liberalul buzoian îl acuza pe primarul social democrat Constantin Toma că atentează la siguranţa financiară a cetăţenilor municipiului Buzău, după ce, beneficiind de majoritate absolută în CLM (Consiliul Local Municipal) a trecut la vot un proiect de hotărâre care majora taxele şi impozitele persoanelor fizice cu un procent de 50%.
............................................
Liberalii lui Orban
au ignorat
două proiecte majore
pentru cetăţenii
comunei buzoiene Săgeata
Fostul europarlamentar social democrat, Andi Cristea, actualmente deputat în Parlamentul României, a solicitat Guvernului Câţu şi parlamentarilor liberali (majoritari în coaliţia de guvernare) sprijin financiar pentru finalizarea a două proiecte de maximă importanţă, care se află în faze finale de execuţie pe teritoriul comunei buzoiene Săgeata.
.........................................
Liberalul
Gabriel Avrămescu
va participa la
Adunarea Interparlamentară
a Ortodoxiei
„Schimbările radicale ale stilului de viață, din ultimul an, provocate de pandemia Covid19, au adus atingere și acestei zone, fapt pentru care, soluțiile pentru adaptarea la noile condiții de viață, la noile mentalități, sau tendințele de dezvoltare a educației copiilor și a tinerilor trebuie să fie subiecte de discuție în cadrul întâlnirilor oficiale ale delegației Camerei Deputaților la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei”.
.......................................
Spitalul
din Râmnicu Sărat,
între binecuvântare
și blestemul birocrației...
Râmnicu Sărat este orașul meu natal și, la fel ca majoritatea locuitorilor acestui oraș, mă bucur pentru fiecare realizare a lui sau mă întristez când pierdem ceea ce părea drept câștigat de noi.

Situația unicului nostru spital care deservește 14 localități învecinate ne-a pus în lumina reflectoarelor încă din luna martie a anului trecut, moment de cotitură când DSP a emis o decizie de transformare a acestei unități în ”spital-tampon” doar pentru cazurile de COVID-19.

Citeşte mai departe...

.............................................

Târgul de Turism
al României
Obiectivele
turistice buzoiene,
la un click distanţă

Având în vedere restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, organizatorii Târgului de Turism al României au decis ca cea de a 44-a ediție să aibă loc în perioada 18 - 21 februarie 2021, în format virtual, pe o platformă special creată. 
Platforma este dedicată atât agențiilor de turism, participărilor internaționale și serviciilor turistice, cât si zonelor turistice din România prin intermediul: unităților administrativ-teritoriale, consiliilor județene, primăriilor, asociațiilor de turism, oficiilor de turism.
..........................................
Branşare gratuită,
la gaze, de la contor
la primul foc

 

În judeţul Buzău, localitatea Mărăcineni va fi primul beneficiar al măsurii luate de Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), demers ce urmează să fie publicat în zilele următoare în Monitorul Oficial.
De asemenea, având în vedere etapele consumate pentru obţinerea avizelor tehnice şi apropierea momentului pentru organizarea de şantier (execuţia subtraversării râului Buzău: Verneşti - Mărăcineni), comuna Mărăcineni ar putea fi chiar prima localitate la nivel naţional care va beneficia de programul lansat încă de pe vremea guvernului social democrat condus de Viorica Dăncilă.
În paralel cu măsura luată la nivelul agenţiei pentru reglementarea preţului la consumul de gaze naturale, antreprenorul la nivel naţional – TRANSGAZ – are în pregătire procedurile tehnice pentru organizarea licitaţiei de  adjudecare a lucrărilor din judeţul Buzău, concret realizarea subtraversării râului Buzău, între Verneşti şi Mărăcineni, pentru instalarea conductei de alimentare şi montarea staţiei de distribuţie pe malul stâng al râului, în satul Potoceni.
Data de 19 octombrie a.c. este fixată pentru deschiderea licitaţiei, la nivelul TRANSGAZ, şi timp de 20 de zile vor fi evaluate ofertele constructorilor. Cum în domeniul gazelor nu sunt admise contestaţii, tot ce este posibil ca încă din cursul lunii viitoare să fie dat şi ordinul pentru organizarea de şantier de către constructor.
În ce priveşte consumatorii casnici, vestea bună este că lucrările pentru branşare vor fi executate, până la primul foc, în casă, pe cheltuiala constructorului. Cât despre recuperarea cheltuielilor de către constructor (n.a. – cel mai probabil executantul şi viitorul concesionar al reţelei de distribuţie a gazelor va fi Distrigaz) tot ce este posibil ca acesta să fixeze o taxă ce va fi inclusă în factura lunară.

M-AM  SIMŢIT 
BOSGOR
Gigi MANOLE
Eu consider că la acest moment cel mai important proiect adresat generaţiilor viitoare, nu numai de la Buzău, este cel propus de inginerul doctor în cercetare legumicolă, preotul Costel Vânătoru: Banca de Gene! Este un proiect de anvergură naţională. Este un proiect ce ar fi trebuit să preocupe toată, dar absolut toată clasa politică. Este un proiect care ar fi trebuit să figureze pe prima poziţie în listele tuturor partidelor politice participante la actuala campanie parlamentară, pentru realizarea căruia să jure, exact ca la investirea într-un nou mandat.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)