booked.net

Share

LILIANA-SBIRNEA.jpgRâmnicu Sărat este orașul meu natal și, la fel ca majoritatea locuitorilor acestui oraș, mă bucur pentru fiecare realizare a lui sau mă întristez când pierdem ceea ce părea drept câștigat de noi.

Situația unicului nostru spital care deservește 14 localități învecinate ne-a pus în lumina reflectoarelor încă din luna martie a anului trecut, moment de cotitură când DSP a emis o decizie de transformare a acestei unități în ”spital-tampon” doar pentru cazurile de COVID-19.

Lăsând la o parte faptul că autoritățile locale nu au fost consultate, ele fiind cele mai în măsură să aprecieze dacă această măsură era sau nu îndreptățită, ne-am trezit ”rechiziționați”, ca și în caz de război, fără a se ține cont de aspecte logistice care convergeau atunci, ca și acum spre aceeași idee: nu transformi un spital cu 500 de paturi în spital exclusiv pentru tratarea epidemiei de COVID-19, când există toate indiciile că se pot separa cazurile de COVID-19 de celelalte afecțiuni și pot coexista, în corpuri separate de clădire, atât spații special destinate pentru bolnavii afectați de virusul SARS-COV-2, cât și pentru bolnavii afectați de alte boli, de la cele cronice, până la cele respiratorii sau la cazuri de urgență.

Nu a existat niciodată, de-a lungul anului trecut sau în aceste două luni de la debutul anului 2021 vreo zi în care să ne confruntăm cu un grad de ocupare a paturilor mai mare de 10%, de exemplu, în luna februarie a acestui an având următoarea evidență a internaților afectați de COVID-19: e data de 05.02.2021-29 de bolnavi, pe 09.02.2021- 26 de bolnavi, pe 11.02.2021- 34 de bolnavi, pe data de 12.02.2021- 23 de bolnavi iar pe data de 16.02.2021- 24 de bolnavi.

Nu este nevoie să fii expert în calcule, ca să deduci că, realitatea de pe hârtie, deciziile DSP și refuzul lor repetat de a-și recunoaște greșelile ar putea conduce în continuare la sincope ale internării bolnavilor la locul potrivit și la pierderi de vieți omenești, vieți care, ar putea fi salvate dacă s-ar aproba redeschiderea spitalului pentru toate celelalte categorii de bolnavi.

Nu mi-am propus să reiau toată povestea degringoladei semănate de la începutul pandemiei, când în urma acestei decizii cel puțin ciudate, tot personalul medical din spitalul râmnicean a intrat într-o stare de incertitudine, fără pregătirea specială, fără protocolul special prevăzut pentru propria protecție împotriva epidemiei, fără ventilatoare care fac diferența între viață și moarte și cu bolnavi care s-au văzut transferați peste noapte, ca niște ”saci cu cartofi”, în alte unități spitalicești, eventual în alte județe. Aceste aspecte sunt cunoscute foarte bine, dar toată lupta noastră a rămas fără ecou până acum.

Am avut acel caz grav despre care a scris atât presa locală, cât și cea națională, cu un om care ar fi putut fi salvat, dacă porțile spitalului nu ar fi rămas închise, și asta în timp ce în jurul nostru, în toată țara, sunt multiplicate la nesfârșit și când te aștepți mai puțin, cazurile care pun pe gânduri o lume întreagă, cu copii care mor cu zile, pentru că echipajul care sosește la fața locului nu are medic pe ambulanță, cu copii cu arsuri grave care sunt transportați cu elicopterul la singurele spitale din țară care îi pot salva, cu pacienți care mor pe capete până se ia o decizie birocratică.

În aceste condiții, noi, care avem aici, atât facilitățile, cât și personalul medical adecvat, să fim victimele aceleiași birocrații care ucide, doar pentru că autoritățile centrale care au posibilitatea să corecteze erorile provocate de emoțiile extinderii pandemiei, refuză  cu încăpățânare să accepte expertiza medicilor de aici, petițiile locuitorilor orașului, ale autorităților locale și realitatea de zi cu zi.

Cinismul factorilor de decizie îmi amintește de un răspuns al unui primar de sector din Capitală care nu voia să își asume eventuala prăbușire a elementelor din fațada unui bloc, spunând că, și dacă se va întâmpla să fie accidentați trecătorii, vina va fi a asociației de locatari, nu a primăriei (care ar fi trebuit să asigure cu prioritate anvelopările imobilelor în funcție de starea de degradare a clădirilor și nu în funcție de data înscrierii dosarelor).

Nu vreau să lăsăm râmnicenii să fie, fără voia lor, parte a unui experiment cu rezultate previzibile și nici parte a unui război între autoritățile locale și cele centrale. Politica porților închise ale Spitalului din Râmnicu Sărat trebuie să înceteze de îndată, altfel vom aduce în fața Justiției toate expertizele medicale și toate dovezile tehnice care demonstrează că avem dreptate. Și atunci ne vom lămuri cine trebuie să plătească facturile deplasărilor oamenilor în alte localități pentru a se trata de boli cronice sau facturile ambulanțelor care transportă la mare distanță pacienții ale căror cazuri grave și-ar găsi rezolvarea la nici 100 de metri de domiciliul lor de contribuabili!

Liliana Sbîrnea

Senator P.S.D. de Buzău

 

Laurenţiu Ţepeluş,
deputat PSD Buzău:
Strategia PNL,
ghinionul României

Deşi România este lovită de furtuni, inundaţii, creşteri de preţuri, economia distrusă, efectele devastatoare ale pandemiei, nimic nu abate Guvernul Cîţu de la unicul scop: alegerile în care pot să mai rupă un pic de putere pentru a-şi satisface setea de acces la funcţii şi bani publici.
.......................................
După trei ani
de activităţi în parteneriat,
Colegiul Economic Buzău
a încheiat
un proiect internaţional
Vara lui 2021 înseamnă pentru Colegiul Economic Buzău finalizarea unui nou proiect european. Este vorba despreparteneriatul strategic între unităţi şcolare Ka229, finanţat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene, ”Let us Bring Europe Together for heritage”/ 2018-1-ES01-KA229-049878_2.
.................................
Iniţiativă civică,
în favoarea elevilor,
preluată de PSD:
Vouchere în valoare
de 250 de lei,
pentru achiziţia
de bunuri
şi servicii culturale
Elevii ar putea beneficia de vouchere în valoare de 250 de lei pentru achiziţia de bunuri şi servicii culturale. Iniţiativa civică a fost dezbătută ieri în Comisia pentru învăţământ din Parlament, susţinută şi de deputaţii buzoieni Laurenţiu Ţepeluş şi Romeo Lungu.
......................................
 
Senatorul Lucian Romaşcanu:
„Alina Ghorgiu
a recunoscut că
PNL a pierdut alegerile
în 2020!”
 
Alegerile pentru noua conducere a Partidului Naţional Liberal scot în prim plan diverşi lideri, care aleg să se poziţioneze, la vedre, de o parte sau de cealaltă, într-una dintre cele două tabere formate. De pildă, senatorul liberal Alina Ghorghiu l-a atacat zilele trecute, pe un post naţional de televiziune, pe actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, spunând că este nevoie de o schimbare la vârful partidului.
......................................
Pas cu pas, de la România educată, la România eşuată prin ocupaţia Iohannisto-Penelisto-Useristă!
„…..De reuşita PNRR depinde într-o mare măsură cum va arăta viitorul societăţii noastre”, declara pompos şi apăsat acum câteva zile artizanul grupării de interese penelisto-useriste care are pretenţia de a guverna România asemenea unor satrapi care şi-au cumpărat ţară şi, odată cu ea, servitori.
..........................................
Deputatul buzoian
Romeo Lungu
îl chestionează
pe ministrul Oros,
de la Agricultură:
 „Ce vor primi
fermierii români,
în locul
programului Tomata?!”
În contextul întârzierii programului de sprijin pentru fermierii care cultivă legume în spaţii protejate, deputatul PSD Romeo Daniel Lungu i-a adresat o întrebare parlamentară ministrului agriculturii, Adrian Oros. Social-democratul buzoian îşi doreşte să afle când va fi implementat programul, dar, mai ales, când vor primi legumicultorii banii pentru înfiinţarea culturilor.
...........................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
a fost ales la şefia
Grupului parlamentar
de prietenie
cu Republica Singapore
„Am onoarea ca de astăzi (n.r.-11 mai a.c.) în urma votului acordat în şedinţa plenului reunit al Parlamentului, să conduc Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Singapore.

Deşi m-am stabilit de aproape doi ani în Zagreb, Croaţia, şi m-am adaptat destul de bine, fiindcă am copiii şi nepoţii alături, nu pot să nu mă gândesc la ţara şi locurile unde am văzut lumina zilei şi am trăit peste trei sferturi de veac, străduindu-mă să le fac cunoscută istoria, să prezint unele personalităţi care au dat viaţă şi faimă acestor locuri.

Cu salutări prieteneşti!

Începuturile şi evoluţia iluminatului la  Buzău

Aplicarea prevederilor Regulamentului Organic (prima lege organică cvasiconstituţională a Principatelor Române promulgată de către administraţia reusească în perioada 1831-1832 şi valabilă până în 1856) a presupus şi rezolvarea unor probleme edilitar-urbanistice de o deosebită importanţă pentru locuitorii târgului Buzăului: şoseluiri, pavaje, drenarea apelor pluviale şi reziduale, strângerea  şi depozitarea gunoaielor, alimentarea cu apă şi iluminatul uliţelor.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)