booked.net

Share

psd_alegeri_3.jpgPentru circumscripţia nr.10, judeţul Buzău, rezultatele, previzibile, reflectă o realitate: activitatea susţinută a parlamentarilor social democraţi în mandatul trecut, 2016-2020, concretizată în proiecte aduse la Buzău şi reflectate în execuţii de lucrări noi

 în zona serviciilor publice, în notă modernistă, pe întreg teritoriul judeţului. La acest moment, în dreptul judeţului Buzău pot fi contabilizate peste 400 de proiecte atrase, pe diverse surse de finanţare: guvernamentale, europene, granturi.

În timpul campaniei pentru parlamentare, Secretarul general al PSD Buzău, acum deputatul Romeo Lungu, anunţa că în judeţul Buzău fuseseră implementate peste 200 de proiecte. Altele se aflau în diferite faze spre obţinerea statutului de „finanţat”: înscrise pe lista de aşteptare la finanţare, pe lista proiectelor eligibile, sau în diferite faze de întocmire a documentaţiilor tehnice.

Pe întreg teritoriul judeţului Buzău, de la Chiojdu la Scutelnici sau Amaru, de la Puieşti la Valea Salciei au fost executate asfaltări. O realitate care i-a pus în vădită încurcătură pe candidaţii liberali, de exemplu, care pierdeau şansa electorală de a „scoate din noroaie” comunităţile rurale. Şi la capitolul drumuri judeţene, adversarii politici ai social democraţilor au avut aceeaşi „surpriză electorală”, acolo unde fostul şi actualul preşedinte de Consiliu Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu a urmărit cu fidelitate amplul program pentru reabilitarea şi modernizarea acestei categorii de drumuri.

La rândul lor, primarii au înţeles că prezenţa multora dintre parlamentarii buzoieni în poziţii de decizie în Administraţia Centrală sau în struturile politice cu demnitate de stat, este o bună ocazie să promoveze proiecte pentru investiţii de interes public şi să obţină finanţările necesare. De altfel, mulţi dintre primari apreciau că judeţul Buzău avea să se transforme într-un adevărat şantier, iar ultimii trei ani – 2018, 2019 şi 2020 – aveau să confirme. 

La alegerile parlamentare din 6 decembrie, majoritatea buzoienilor care au ieşit la urne au dat un vot celor care, prin implicarea lor, au contribuit la ridicarea nivelului de trai a populaţiei judeţului. A rezultat un procent record, mai ales că partidul social democraţilor, condus de buzoianul Marcel Ciolacu, se află în plin proces de reformare, după „perioada Dragnea”. 31 de procente, la deputaţi, peste liberali, şi 30 de procente la senatori.

Noul grup al parlamentarilor buzoieni, condus de liderul Marcel Ciolacu, a suferit unele modificări, noutăţile fiind, şi aici, promisiunea lui Ciolacu de a propune buzoienilor reprezentanţi credibili şi profesionişti.

În plan politic, social democraţii buzoieni au câştigat un profesionist, fostul europarlamentar Andi Cristea, un tânăr politician care, în orice structură, ar putea prelua atribuţiile unui secretar de stat în Ministerul de Externe, pentru că în cei cinci ani de activitate la Bruxelles a fost vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) și Președinte Delegației pentru Republica Moldova. De asemenea, tânărul deputat Romeo Lungu, care preluase funcţia de Secretar general al PSD Buzău înaintea alegerilor europarlamentare, a făcut dovada că poate fi un politician de anduranţă, el fiind, de altfel, promotorul campaniilor electorale „la pas, din poartă în poartă”. Un câştig pentru viitorul învăţământului buzoian este şi alegerea directorului adjunct al Colegiului Naţional Hasdeu, profesorul Laurenţiu Ţepeluş, pentru un fotoliu în Camera Deputaţilor.

Cei doi senatori buzoieni în mandatul 2016-2020, Lucian Romaşcanu şi Liliana Sbârnea, primul fost ministru al Culturii în perioada guvernelor social democrate, şi-au păstrat mandatul.

SENAT

PSD -46,60 %

PNL – 16,49 %

PMP  – 9,42 %

USR –PLUS – 8,79 %

AUR – 8,09 %

PRO ROMÂNIA – 7,33 %

CAMERA DEPUTAȚILOR

PSD – 47,78 %

PNL – 16,52 %

PMP – 8,82 %

USR – PLUS – 8,79 %

AUR – 7,69 %

PRO ROMÂNIA – 7,26 %

Procentele corespund unui număr de 127 757 de voturi valabil exprimate pentru Camera Deputaților și 127 530 pentru Senat.

psd_alegeri_2.jpg

 

Branşare gratuită,
la gaze, de la contor
la primul foc

 

În judeţul Buzău, localitatea Mărăcineni va fi primul beneficiar al măsurii luate de Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), demers ce urmează să fie publicat în zilele următoare în Monitorul Oficial.
De asemenea, având în vedere etapele consumate pentru obţinerea avizelor tehnice şi apropierea momentului pentru organizarea de şantier (execuţia subtraversării râului Buzău: Verneşti - Mărăcineni), comuna Mărăcineni ar putea fi chiar prima localitate la nivel naţional care va beneficia de programul lansat încă de pe vremea guvernului social democrat condus de Viorica Dăncilă.
În paralel cu măsura luată la nivelul agenţiei pentru reglementarea preţului la consumul de gaze naturale, antreprenorul la nivel naţional – TRANSGAZ – are în pregătire procedurile tehnice pentru organizarea licitaţiei de  adjudecare a lucrărilor din judeţul Buzău, concret realizarea subtraversării râului Buzău, între Verneşti şi Mărăcineni, pentru instalarea conductei de alimentare şi montarea staţiei de distribuţie pe malul stâng al râului, în satul Potoceni.
Data de 19 octombrie a.c. este fixată pentru deschiderea licitaţiei, la nivelul TRANSGAZ, şi timp de 20 de zile vor fi evaluate ofertele constructorilor. Cum în domeniul gazelor nu sunt admise contestaţii, tot ce este posibil ca încă din cursul lunii viitoare să fie dat şi ordinul pentru organizarea de şantier de către constructor.
În ce priveşte consumatorii casnici, vestea bună este că lucrările pentru branşare vor fi executate, până la primul foc, în casă, pe cheltuiala constructorului. Cât despre recuperarea cheltuielilor de către constructor (n.a. – cel mai probabil executantul şi viitorul concesionar al reţelei de distribuţie a gazelor va fi Distrigaz) tot ce este posibil ca acesta să fixeze o taxă ce va fi inclusă în factura lunară.

M-AM  SIMŢIT 
BOSGOR
Gigi MANOLE
Eu consider că la acest moment cel mai important proiect adresat generaţiilor viitoare, nu numai de la Buzău, este cel propus de inginerul doctor în cercetare legumicolă, preotul Costel Vânătoru: Banca de Gene! Este un proiect de anvergură naţională. Este un proiect ce ar fi trebuit să preocupe toată, dar absolut toată clasa politică. Este un proiect care ar fi trebuit să figureze pe prima poziţie în listele tuturor partidelor politice participante la actuala campanie parlamentară, pentru realizarea căruia să jure, exact ca la investirea într-un nou mandat.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)