booked.net

Share

ciolacu_marcel_33.jpgIpotzeza avansată de ziarul Muntenia, în perspectiva alegerilor parlamentare, prin care  cel mai numeros grup de parlamentari ce va reprezenta Buzăul în legislatura 2020-2024 ar urma să fie alcătuit din social democraţi, este susţintă şi de aşanumitul proiect electoral, propus de PSD Buzău:

„Promovarea elitelor buzoiene”.

Colegiul Naţional Hasdeu  va intra în parlamentul României!

Pentru a avea un reper clar, trebuie spus de la început că „elitele” la care voi face referire în continuare se regăsesc între absolvenţii celui mai prestigios liceu buzoian, „Bogdan Petriceicu Hasdeu”.  Sigur că, prezenţa „vârfurilor” reprezentante ale celorlalte licee într-o listă electorală, în cazul de faţă cea a PSD Buzău, nu face decât să evidenţieze, calitativ, grupul respectiv.

Încă din anii trecuţi se discuta din ce în ce mai mult, mai ales în lumea oamenilor de afaceri buzoieni, despre necesitatea  implicării active a elitelor  locale în (re)facerea vieţii şi activităţilor comunităţii, în speranţa reglării mecanismelor de funcţionare a structurilor administrative, începând cu cele de nivel local, pentru ca, la un moment dat, inclusiv zona politicului să poată beneficia de aportul „minţilor luminate”, prin care să poată fi garantată buna intenţie dar mai ales eficienţa decizională cu finalitate în  ridicarea nivelului de trai.

După ce s-a întâmplat la locale, se pare că cel care şi-a asumat misiunea emancipării listelor de candidaturi, în cecea ce-i priveşte pe social democraţi, este primarul Toma, susţinut, bineînţeles, de liderul politic local, deputatul Marcel Ciolacu. De altfel, primarul Toma vine tocmai din mediul oamenilor de afaceri, acolo unde, spuneam, se cerea cu insistenţă, în ultimii ani, atragerea elitelor hasdeene şi integrarea lor atât în structurile decizionale  administrative, cât şi în zona politicului – local şi central. După un prim astfel de demers al primarului Toma, două treimi dintre consilierii municipali social democraţi sunt tineri şi mare parte dintre ei absolvenţi ai Colegiului Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu”.

Pe cale de consecinţă, aş putea spune, s- a modificat substanţial şi componenţa listelor de candidaturi pentru alegerile parlamentare din partea social democraţilor, „strategul” Toma găsind deschidere totală la şeful PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu. Astfel, din cele 14 propuneri de candidaturi pentru cele două Camere ale Parlamentului României, 10 sunt nume noi, iar un element important, doar trei dintre candidaţi sunt politicieni: Marcel Ciolacu, Andi Cristea şi Romeo Lungu. De asemenea,  prin prisma rezultatelor înregistrate de social democraţii buzoieni la localele din septembrie, PSD Buzău ar putea trimite în camera Deputaţilor chiar şi şase candidaţi, politicul fiind echilibrat perfect de trei dintre reprezentanţii Colegiului Hasdeu:  Laurenţiu Ţepeluş, director adjunct al Colegiului, Claudiu Damian şi Oana Matache-absolvenţi, primul, managerul Spitalului de Urgenţe Buzău, Oana Matache  prima femeie viceprimar al oraşului Buzău, aleasă pentru mandatul 2020-2024. 

Aşa cum a promis, liderul social democraţilor buzoieni, Marcel Ciolacu, continuă reforma la nivelul clasei politice, oferindu-le alegătorilor buzoieni, de departe, cea mai bună listă de candidaturi, o listă înobilată de prezenţa a trei dintre absolvenţii Colegiului Naţional Hasdeu în primele şase locuri(la Camera Deputaţilor) în timp ce doi dintre candidaţii pentru Senat sunt, de asemenea absolvenţi de Hasdeu!

elite2_copy.jpg

 

Branşare gratuită,
la gaze, de la contor
la primul foc

 

În judeţul Buzău, localitatea Mărăcineni va fi primul beneficiar al măsurii luate de Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), demers ce urmează să fie publicat în zilele următoare în Monitorul Oficial.
De asemenea, având în vedere etapele consumate pentru obţinerea avizelor tehnice şi apropierea momentului pentru organizarea de şantier (execuţia subtraversării râului Buzău: Verneşti - Mărăcineni), comuna Mărăcineni ar putea fi chiar prima localitate la nivel naţional care va beneficia de programul lansat încă de pe vremea guvernului social democrat condus de Viorica Dăncilă.
În paralel cu măsura luată la nivelul agenţiei pentru reglementarea preţului la consumul de gaze naturale, antreprenorul la nivel naţional – TRANSGAZ – are în pregătire procedurile tehnice pentru organizarea licitaţiei de  adjudecare a lucrărilor din judeţul Buzău, concret realizarea subtraversării râului Buzău, între Verneşti şi Mărăcineni, pentru instalarea conductei de alimentare şi montarea staţiei de distribuţie pe malul stâng al râului, în satul Potoceni.
Data de 19 octombrie a.c. este fixată pentru deschiderea licitaţiei, la nivelul TRANSGAZ, şi timp de 20 de zile vor fi evaluate ofertele constructorilor. Cum în domeniul gazelor nu sunt admise contestaţii, tot ce este posibil ca încă din cursul lunii viitoare să fie dat şi ordinul pentru organizarea de şantier de către constructor.
În ce priveşte consumatorii casnici, vestea bună este că lucrările pentru branşare vor fi executate, până la primul foc, în casă, pe cheltuiala constructorului. Cât despre recuperarea cheltuielilor de către constructor (n.a. – cel mai probabil executantul şi viitorul concesionar al reţelei de distribuţie a gazelor va fi Distrigaz) tot ce este posibil ca acesta să fixeze o taxă ce va fi inclusă în factura lunară.

M-AM  SIMŢIT 
BOSGOR
Gigi MANOLE
Eu consider că la acest moment cel mai important proiect adresat generaţiilor viitoare, nu numai de la Buzău, este cel propus de inginerul doctor în cercetare legumicolă, preotul Costel Vânătoru: Banca de Gene! Este un proiect de anvergură naţională. Este un proiect ce ar fi trebuit să preocupe toată, dar absolut toată clasa politică. Este un proiect care ar fi trebuit să figureze pe prima poziţie în listele tuturor partidelor politice participante la actuala campanie parlamentară, pentru realizarea căruia să jure, exact ca la investirea într-un nou mandat.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)