booked.net

Share

ciolacu_program_psd_2.jpgProgramul de guvernare PSD pentru alegerile generale: Impozit pe venit zero la salariul minim, PIB de 300 mld. euro în 4 ani şi menţinerea taxelor actuale. Salariul minim ar urma să ajungă până în 2024 la aproximativ 2.050 de lei net şi salariul mediu la 4.100 de lei net

PSD a venit săptămâna aceasta cu programul de guvernare pentru 2020-2024 cu care va merge la alegerile generale din această iarnă. Social-democraţii promit dublarea imediată a alocaţiilor, creşterea punctului de pensie cu 32% până în 2024 şi creşterea salariului minim pe economie de la 1.340 de lei, cât e acum, la 2.050 de lei în 2024.

Salariul mediu net ar urma să ajungă de la aproape 3.400 de lei la 4.100 de lei în 2024. Autorii programului de guvernare es­ti­mează o scădere de 4,5% a PIB în 2020 şi o revenire de 3,9% pe plus în 2021, ca în 2024 creşterea reală a economiei ro­mâ­neşti să fie de 4,8%, sub guvernarea PSD. Deficitul bugetar estimat de PSD pe anul acesta este de 9,4%, 6,9% în 2021, 5,1% în 2022, 4,2% în 2023 şi 3% în 2024.

Taxele actuale pentru companii vor fi menţinute, susţin social-democraţii, iar salariul minim va avea impozit pe venit zero.

PSD ar miza pe fonduri europene în va­loare de 344 mld. lei în patru ani de even­tuală guvernare şi pe o absorbţie de 53 mld. lei în 2021 şi 107 mld. lei în 2024. Ra­ta de absorbţie a fondurilor europene ar urma să fie de 54% în decembrie 2024. Din aceşti bani, s-ar întoarce în bugetul de stat sub formă de taxe şi impozite 103 mld. lei în 4 ani.

PSD promite investiţii publice în creştere cu 12 mld. lei în 2021 faţă de 2020, plus 10 mld. lei în 2022 faţă de 2021, +13 mld. lei în 2023 şi Ă 19,4 mld. lei în 2024 faţă de 2023. „Aproximativ 30% din sumele intrate în economie sub formă de investiţii vor veni la Buget sub formă de taxe şi impozite“, notează autorii programului de guvernare.

PSD mai propune înfiinţarea unui fond de investiţii naţional, o idee din guvernarea socialistă anterioară, preluată şi de liberali în planul de redresare economică. Potrivit PSD, fondul ar urma să absoarbă fonduri de 40 mld. lei până în 2024.

PSD mai promite creşterea colectării la bugetul de stat şi reducerea evaziunii fiscale prin digitalizarea ANAF, reducerea arieratelor recuperabile la buget, implementarea directivei europene privind transferul profiturilor şi restituirea de TVA şi creanţe numai după compensarea obligaţiilor.

Pe partea de impozitare a muncii, PSD promite impozit zero pe salariul minim, scăderea impozitului pentru salariaţii cu copii şi scăderea impozitului pe salariile care sunt sub 6.000 de lei brut.

Socialiştii mai promit că imediat după preluarea guvernării vor dubla alocaţiile copiilor. De asemenea, vor oferi prime, stimulente şi vouchere pentru copii sau familii cu copii.

Programul de guvernare socialist mai promite împrumuturi pentru companii strategice În valoare totală de 2 mld. lei, granturi de 200.000 de euro pentru IMM-uri pentru investiţii în producţie. De asemenea, socialiştii mai promit garanţii guvernamentale  pentru creşterea capacităţii de export a companiilor, precum şi linii de credit pentru asigurarea capitalului de lucru pentru IMM-uri.

PSD mai promite un fond naţional de dezvoltare locală în valoare de 3 mld. de lei anual, bani care se vor duce către investiţii în sisteme de apă şi canalizare, sănătate, energie.

Ţintele programului de guvernare al PSD sunt ca PIB-ul României să ajungă la 292 miliarde euro până în 2024 cu creştere anuală reală de 4,4%. PSD mai promite menţinerea taxelor actuale pentru companii şi o creştere a puterii de cumpărare a românilor.

Deputatul Dănuţ Păle:

„Personalul ANSVSA

își va primi drepturile”

Proiectul de Lege pentru completarea articolului 39 din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului din fonduri publice a fost adoptat marți de plenul Camerei Deputaților.

Acest proiect, inițiat de deputatul social democrat buzoian Dănuț Păle, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, are ca obiect de reglementare acordarea sporurilor specifice pentru personalul din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și al unităților subordonate care nu a avut în plată sporuri în luna decembrie 2019, respectiv pentru personalul nou-încadrat.

Citeşte aici...

 

.....................................

Lucian Romașcanu:

„Guvernul criminal și incompetent al lui Iohannis este responsabil de criza în Sănătate!”
Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, senatorul de Buzău Lucian Romașcanu, a declarat că președintele Klaus Iohannis apără Guvernul PNL „criminal și incompetent”, un Executiv care a cauzat criza sanitară. El a adăugat că PSD a acționat mereu responsabil, a votat starea de urgență, a susținut modificări legislative necesare gestionării pandemiei, relatează “Agerpres”. „Guvernul PNL a scăpat situația de sub control cu pandemia.
...........................................
Deputat Ionela Dobrică:
„PNL trunchiază
adevărul și ne lasă
fără păduri”
În contextul raportărilor cetățenilor îngrijorați cu privire la transporturile de lemn, observate din ce în ce mai des de la începutul anului, deputatul social democrat buzoian Ionela Dobrică s-a adresat premierului. Prin întrebarea parlamentară transmisă în luna aprilie, deputatul a cerut guvernului să precizeze cât lemn a fost scos din țară în perioada 1 ianuarie-10 aprilie 2020 exprimat în metri cubi, atât la export, cât și intracomunitar, dar și în perioada similară din anul 2019.  Răspunsul a venit în luna iunie, cu o întârziere de 43 de zile.
 
......................................
Deputat Dănuţ Păle:
„A fost adoptată legea
pentru protecţia animalelor
destinate exportului”
Camera Deputaților a adoptat miercuri Proiectul de Lege privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe. Obiectul de reglementare al acestui act normativ se referă la asigurarea asistenței sanitar-veterinare la efectuarea transportului de animale vii către țări terțe, din afara Uniunii Europene, indiferent că este vorba despre cale rutieră, navală sau aeriană.
CONSILIUL
JUDEŢEAN BUZĂU
......................................
La Buzău și la Pârscov la 136 de ani de la naștere.
Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu”, între organizatori la omagierea amfitrionului
Mai mulți oameni de cultură și reprezentanți ai unor instituții culturale din Buzău au luat parte vineri, 9 octombrie, la o întâlnire cu rolul de a omagia personalitatea Vasile Voiculescu. Evenimentul prilejuit de împlinirea a 136 de ani de la nașterea marelui poet buzoian a avut loc la bustul lui Voiculescu, amplasat în parcul din spatele Palatului Comunal, unde au fost depuse flori.
..........................................
Ziua Satului Românesc,
organizată în premieră la Buzău odată cu deschiderea magazinului de suveniruri
Muzeul Județean Buzău a organizat, în prima decadă a lunii octombrie, prima ediție a Zilei Satului Românesc, eveniment realizat alături de Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău și Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău. De asemenea, parteneri au fost Asociația #better, Grupul Rural al Ordinului Arhitecților din România și Casa cu Blazoane Chiojdu a Uniunii Arhitecților din România.
...................................
COVID-ul restrânge manifestările de Ziua Națională a României și Sărbătorile de iarnă
Consiliul Județean Buzău se întrunește joi în ședință ordinară pentru a-și da aprobarea pentru câteva proiecte de hotărâre, printre care și alocarea unor fonduri pentru sărbătorile de sfârșit de an. În acest an, Ziua Națională a României și Sărbătorile de iarnă sunt marcate de situația epidemiologică generată de pandemia de COVID – 19, ceea ce face ca aria acțiunilor obișnuite din alți ani să e semnificativ restrânsă, susțin reprezentanții Consiliului Județean Buzău.
...................................
Consilierii judeţeni şi-au încheiat misiunea!
Consilierii județeni din mandatul 2016-2020 s-au reunit, joi, în ultima ședință, ca să-şi dea votul pentru șase proiecte de hotărâre. Cei mai mulți dintre aleși se vor regăsi și în viitorul deliberativ județean, însă Executivul Consiliului Județean a ținut să le răsplătească cu diplome de excelență susținerea pentru proiectele derulate în ultimii patru ani.
 

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)