Share

pnl_buzau.jpg* „Frăţioru” va contesta proiectul de hotărâre introdus de primarul Toma pe ordinea de zi a CLM de azi

* 1,8 miliarde de lei vechi este datoria acumulată din 2009 până în prezent

O prietenie mai veche ar putea băga zâzanie din nou între consilierii municipali, în special din partea Opoziţiei, şi primarul Toma. Pe ordinea de zi a şedinţei CLM, programată pentru astăzi, figurează un proiect de hotărâre prin care liberalii solicită consilierilor municipali eşalonarea plăţii datoriilor acumulate la plata chiriilor şi utilităţilor pentru cele trei spaţii pe care aceştia le folosesc, chiar în zona centrală a municipiului.

Cât despre „prietenia mai veche” este vorba despre relaţia apropiată pe care actualul primar al minicipiului Buzău a avut-o cu fostul lider politic local Cezar Preda, prietenia despre care se spune că primul locatar de la Palat a subvenţionat-o de-a lungul timpului cu sume cu multe zerouri. Când Cezar Preda a ales să candideze pentru judeţul Dâmboviţa, unde i s-a redistribuit un loc de deputat, fostrul pedelist „a uitat” să-ţi achite şi datoriile de tipul celor ce vor fi discutate  azi în CLM.

bigiucupreda.jpg

De asemenea, un alt fost lider local, liberalul Cristinel Marian Bâgiu ar putea fi arătat cu degetul pentru că ar fi trebuit să-şi asume obligativitatea plăţii datoriilor legate de chiria şi folosirea utilităţilor pentru sediul de peste drum de Palat. Este posibil ca fostul senator să fi făcut uitate plăţile reclamate acum pe motiv că el a „plătit” cu puşcărie o parte a aşazisei activităţi politice, coordonată (şi) din sediul cu pricina.

Una peste alta, cei care au trecut prin sediile deţinute acum doar de PNL spun că datoria ar putea fi impărţită pe din două, între cele două foste tabere politice, dar o primă soluţie pentru rezolvarea conflictului va fi propusă consilierilor municipali, care ar trebui să fie de acord cu eşalonarea la plată.

Numai că, unul dintre cei mai activi consilieri din partea Opoziţiei, Silviu Laurenţiu Roşioru,  a anunţat deja pe pagina personală de socializare că va contaeta din toate puterile proiectul amintit:  

 

fratioru.jpg„Partidul National Liberal a solicitat primăriei eşalonarea pe o perioadă de 5 ani a tuturor obligaţiilor fiscale. Menţionez că PNL-ul nu şi-a mai plătit dările către bugetul local din anul 2009 şi până în prezent. Suma se ridică la o valoare halucinantă: peste 1 miliard 800 de milioane de lei vechi!

În timpul campaniilor electorale s-au perindat pe la sediul PNL Buzău (cu saci de bani) nume marcante din politica românescă: Doina Tudor (senator 2012-2016), Antonel Năstase (actual secretar general al guvernului, candidat in 2016), Teodor Atanasiu (fostul vicepresedinte al Senatului), Cristi Bâgiu( fostul preşedinte al C.J. Buzău), Erland Cocei ( deputat 2012-2016), Cezar Preda şi actualul preşedinte al organizaţiei judeţene, deputatul Cristi Romanescu. Niciunul dintre cei mentionaţi mai sus nu a catadicsit să plătească integral sau o parte dintre aceste datorii.

PNL deţine 3 sedii de partid ultracentrale. Mă întreb, şi îi întreb pe şefii PNL Buzău: Unde sunt cotizaţiile membrilor partidului? Unde sunt sponsorizările? Cum este posibil ca în timpul campaniilor electorale să aloce bugete impresionante dar să nu fie capabili să-şi plătească taxele şi impozitele de peste 11 ani? Dacă un cetăţean de rând nu îşi achită darile către primărie, acesta este executat silit. De ce să nu aplicăm aceeaşi masură şi în cazul de faţă?

Sunt atâtea partide care şi-ar dori un sediu şi care ar plăti taxele la zi, însă nu au această posibilitate. Îi menţionez aici pe cei de la USR-Plus. Mai mult, cei de la PNŢ-CD şi cei din Partidul Conservator au fost evacuaţi din spaţiile puse la dispoziţie de către primărie când nu şi-au mai putut achita dările! De ce nu se procedează la fel şi cu PNL? De ce avem acest dublu standard?

Dragii mei, cât echipament medical am putea cumpăra astăzi de 1.800.000.000 lei? Câte măşti, halate sau dezinfectanţi s-ar fi putut achiziţiona pentru toţi cei care luptă, în prima liniei, cu această pandemie? Când vom conştientiza faptul că noi, politicienii, trebuie să fim exemple pozitive pentru societate? Cum vom putea cere tuturor cetăţenilor să îşi plătească la timp impozitele, când chiar unii dintre noi (după cum aţi văzut, azi mă refer la cei din PNL) nu onorează această datorie civică?

În şedinţa de mâine voi propune ca primăria să acţioneze în judecată organizaţia PNL Buzău iar banii obţinuţi să fie canalizaţi către spitalele din municipiul nostru!”

Deputat PSD, Sebastian Radu:
„Parlamentul a reparat
nedreptăţile faţă de medici,
făcute de liberali”

 

Guvernul Orban trimisese spe promulgare o ordonanţă de urgenţă în care fuseseră omise, cu bună ştiinţă, mai multe promisiuni făcute medicilor şi personalului sanitar auxiliar, pentru implicarea şi expunerea la riscul infectării cu Covid-19, transpuse în susţineri salariale suplimentare, promisiuni avansate, la un moment dat şi de către preşedintele Iohannis. În timpul dezbaterilor în Camera Inferioară, deputaţii social democraţi au sesizat anomaliile şi au solicitat votul plenului pentru reparaţii. 
 
.............................................
„Noi, cetățenii din Râmnicu Sărat, vrem redeschiderea urgentă a secției ambulatorii a Spitalului din Râmnicu Sărat!”
„Sunt senator de Buzău, ales în anul 2016 în Circumscripția electorală numărul 10 și sunt râmniceancă. Nu am cuvinte ca să îmi arăt întreaga indignare în legătură cu tragedia apărută ca efect direct al transformării unicului spital din Râmnicu Sărat în ”spital-tampon”, în urmă cu două luni și jumătate, printr-un ordin aberant al Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.
....................................
Deputat Dănuţ Păle,
vicepreşedinte
Comisia pentru Agricultură:
„Banca de Resurse Genetice
de la Buzău
rebuie deblocată!”

Deputatul social democrat, Dănuţ Păle, vicepreşedinte în Comisia pentru Agricultură, readuce în atenţia opiniei publice subiectul rezervat „Băncii de Gene” de la Buzău, un proiect cu reală încărcătură patriotică, gândit şi adus până la stadiul de Ordonanţă de Urgenţă de şeful Laboratorului de Cercetare de la Experimentala Buzău, dr.ing Costel Vânătoru, împreună cu autorităţile locale şi parlamentarii social democraţi buzoieni. Iată observaţiile pe care deputatul buzoian le-a transmis pe pagina personală de socializare.

.....................................

 
Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

...................................
Sebastian Radu, deputat PSD:
„Un viitor
cu acești oameni la putere
devine, în cel mai bun caz,
foarte sumbru”!

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

Citeşte mai departe...

......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.

EDITORIAL

Președintele-Călare

-Pe-Jumătate

-De-Guvern-Șchiop.

Autor: Marcel Ciolacu, președinte PSD

 

28 mai 2020

Ministrul sănătății ne anunță că vom reveni la o viață “relativ” normală abia din august și vrea, probabil, să-i fim și recunoscători pentru asta. Adică să mai stăm două luni în starea asta de alertă care înseamnă maxim interes pentru afacerile liberalilor pe bani publici și minimă preocupare pentru repornirea economiei.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)