Share

romeo_romascanu_toma1.jpg      Acesta este targetul organizaţiei judeţene, anunţat vinerea trecută, la prima conferinţă de presă organizată după ce PSD a trecut în Opoziţie. De altfel, va fi reluată o obişnuinţă, formată pe timpul fostului lider local, doctorul Ion Vasile, când în fiecare vineri, la ora 11.30, social democraţii buzoieni se întâlneau cu presa locală.

     Chiar dacă preşedintele Marcel Ciolacu nu a fost prezent, purtătorul de cuvânt al organizaţiei, senatorul Lucian Romaşcanu şi-a îndeplinit misiunea cu destulă uşurinţă, mai ales că a avut de prezentat realizări impresionante ale politicienilor social democraţi trimişi de buzoieni în Parlamentul României, de la 2016 până acum. „Din punctul meu de vedere, cifrele judeţului Buzău sunt impresionante; avem aduşi pentru investiţii 1,328 mi liarde lei, fonduri europene pentru investiţii de 639 milioane lei, iar ultimii bani veniţi pe fonduri de dezvoltare şi investiţii se ridică la 480 milioane lei. Sunt sume pe care judeţul Buzău nu le-a avut niciodată şi care se regăsesc în proiecte care fac viaţa oamenilor mai bună”, a spus senatorul Romaşcanu.

Afirmaţie întărită şi de primarul Toma, care susţine, la rândul său, că vorbim despre cea mai mare sumă care i-a fost repartizată vreodată judeţului – „nici măcar pe vremea comuniştilor nu s-au primit atât de mulţi bani” -, sumă importantă destinată investiţiilor, care va fi utilizată în perioada imediat următoare: „Până acum nu am avut bani mulţi pentru investiţii, însă banii mulţi vin de acum înainte”.

     Liderul organizaţiei municipale a Partidului Social Democrat, primarul Constantin Toma, a spus că rezultatele bune ale guvernării răsfrânte asupra Buzăului se datorează în bună măsură reprezentanţilor PSD din judeţ în Parlament şi în guvern, dar baza o reprezintă munca partidului: „Totuşi, eu văd în aceste rezultate o centrare pe partid şi nu pe doamna Viorica Dăncilă, pentru că aceste rezultate nu sunt nici ale Vioricăi, nici ale lui Marcel (Ciolacu, n.r.), nici ale lui Romaşcanu, nici ale lui Toma. Sunt rezultatele muncii unui partid, iar acest lucru se vede. Gândiţi-vă, fără votul în Consiliul Local, nu făceam niciodată nimic, puteam să visez eu cai verzi pe pereţi, să u geniul geniilor (…) S-au făcut lucruri şi se fac lucruri. Iar sprijinul lui Marcel Ciolacu… Eu vă spun în stilul propriu, la început nu prea credeam că va face o echipă performantă, pentru că nu a fost uşor; a preluat partidul într-o anumită conjunctură şi, încet-încet a început să facă echipă, să se vadă şi acest lucru. Este extraordinar şi pentru municipiul Buzău şi îndrăznesc să spun şi pentru judeţul Buzău”, a spus primarul Constantin Toma.

      Revenind la targetul organizaţiei judeţene PSD pentru prezidenţialele din 10 noiembrie, acesta va fi atins prin strategia care a clasat-o întotdeauna pe primele locuri la alegeri. „Este aceeaşi strategie care ne-a făcut să fim în primele locuri întotdeauna în alegerile din Buzău: noi avem organizaţii extrem de bine puse la punct, cu oameni în absolut toate localităţile, oameni care sunt în măsură să transmită mesajele noastre aproape de la om la om, suntem foarte bine dotaţi cu materiale de campanie, vom în măsură să dăm toate realizările pe care guvernarea PSD le-a avut în ultimii trei ani prin materiale scrise, suntem prezenţi peste tot. Strategia noastră nu este una secretă.

      Suntem  o echipă, avem 77 de primari, foarte mulţi consilieri, suntem împărţiţi pe zone, nu există localitate pe care să nu o acoperim, avem materiale, vom face materiale la nivel local şi judeţean. Important este să fim peste tot, în fiecare localitate, să vorbim cu oamenii, să fim şi în mediul on-line; dar ceea ce este mai important este că suntem foarte mulţi, suntem o echipă bună”, a spus vicepreşedintele Consiliului judeţean, Romeo Lungu, secretar executiv al PSD Buzău.

Deputat Ionela Dobrică:
„PNL trunchiază
adevărul și ne lasă
fără păduri”
În contextul raportărilor cetățenilor îngrijorați cu privire la transporturile de lemn, observate din ce în ce mai des de la începutul anului, deputatul social democrat buzoian Ionela Dobrică s-a adresat premierului. Prin întrebarea parlamentară transmisă în luna aprilie, deputatul a cerut guvernului să precizeze cât lemn a fost scos din țară în perioada 1 ianuarie-10 aprilie 2020 exprimat în metri cubi, atât la export, cât și intracomunitar, dar și în perioada similară din anul 2019.  Răspunsul a venit în luna iunie, cu o întârziere de 43 de zile.
 
......................................
Deputat Dănuţ Păle:
„A fost adoptată legea
pentru protecţia animalelor
destinate exportului”
Camera Deputaților a adoptat miercuri Proiectul de Lege privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe. Obiectul de reglementare al acestui act normativ se referă la asigurarea asistenței sanitar-veterinare la efectuarea transportului de animale vii către țări terțe, din afara Uniunii Europene, indiferent că este vorba despre cale rutieră, navală sau aeriană.
.................................
 
Deputat PSD, Sebastian Radu:
„Parlamentul a reparat
nedreptăţile faţă de medici,
făcute de liberali”

 

Guvernul Orban trimisese spe promulgare o ordonanţă de urgenţă în care fuseseră omise, cu bună ştiinţă, mai multe promisiuni făcute medicilor şi personalului sanitar auxiliar, pentru implicarea şi expunerea la riscul infectării cu Covid-19, transpuse în susţineri salariale suplimentare, promisiuni avansate, la un moment dat şi de către preşedintele Iohannis. În timpul dezbaterilor în Camera Inferioară, deputaţii social democraţi au sesizat anomaliile şi au solicitat votul plenului pentru reparaţii. 
 
.............................................
„Noi, cetățenii din Râmnicu Sărat, vrem redeschiderea urgentă a secției ambulatorii a Spitalului din Râmnicu Sărat!”
„Sunt senator de Buzău, ales în anul 2016 în Circumscripția electorală numărul 10 și sunt râmniceancă. Nu am cuvinte ca să îmi arăt întreaga indignare în legătură cu tragedia apărută ca efect direct al transformării unicului spital din Râmnicu Sărat în ”spital-tampon”, în urmă cu două luni și jumătate, printr-un ordin aberant al Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.
....................................
Deputat Dănuţ Păle,
vicepreşedinte
Comisia pentru Agricultură:
„Banca de Resurse Genetice
de la Buzău
rebuie deblocată!”

Deputatul social democrat, Dănuţ Păle, vicepreşedinte în Comisia pentru Agricultură, readuce în atenţia opiniei publice subiectul rezervat „Băncii de Gene” de la Buzău, un proiect cu reală încărcătură patriotică, gândit şi adus până la stadiul de Ordonanţă de Urgenţă de şeful Laboratorului de Cercetare de la Experimentala Buzău, dr.ing Costel Vânătoru, împreună cu autorităţile locale şi parlamentarii social democraţi buzoieni. Iată observaţiile pe care deputatul buzoian le-a transmis pe pagina personală de socializare.

.....................................

 
Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

 

EDITORIAL

Președintele-Călare

-Pe-Jumătate

-De-Guvern-Șchiop.

Autor: Marcel Ciolacu, președinte PSD

 

28 mai 2020

Ministrul sănătății ne anunță că vom reveni la o viață “relativ” normală abia din august și vrea, probabil, să-i fim și recunoscători pentru asta. Adică să mai stăm două luni în starea asta de alertă care înseamnă maxim interes pentru afacerile liberalilor pe bani publici și minimă preocupare pentru repornirea economiei.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)