booked.net

Share
festival_1.jpg- Primarul general al Chişinăului şi Pretorul Sectorului Botanica vor fi oaspeţii preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu
- Garda Naţională de la Alba Iulia va deschide manifestările Festivalului
La jumătatea săptămânii viitoare sunt programate manifestările unui eveniment inedit pentru buzoieni, totodată cu încărcătură emoţională aparte: pe 16 septembrie, Garda Naţională de la Alba Iulia va deschide evenimentul major Zilele Chişinăului La Buzău, un festival folcloric ce subsumează acţiuni pentru promovarea culturii basarabene şi a tradiţiilor populare de peste Prut. Au fost alese două locaţii – Municipiul Buzău (Muzeul Judeţean, Galeriile de Artă) şi Staţiunea Sărata Monteoru, unde în zona stadionului vor fi montate spectacole folclorice, iar Garda Naţională de la Alba Iulia va organiza ateliere pe teme istorice.
Evenimentul organizat săptămâna viitoare la Buzău certifică, de altfel, relaţiile speciale care au fost stabilite între administraţiile buzoiene – judeţene şi municipale şi mai multe zone (raioane, districte, sectoare, oraşe) din Moldova de peste Prut şi care acum depăşesc 25 de ani de colaborare. Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, spune că „este o onoare pentru administraţia judeţeană că cei de la Chişinău au răspuns invitaţiei de a fi organizate manifestări dedicate capitalei Moldovei basarabene la Buzău, ocazie cu care localnicii vor lua contact, pe viu, cu folclorul şi tradiţiile de peste Prut”.
ZILELE CHIŞINĂULUI LA BUZĂU
Program
Joi, 16 septembrie
12.00-18.00:Deschiderea Taberei Militare - Garda Naţională de la Alba lulia (Sărata Monteoru)
12.00-19.00:Târgul meşterilor populari (Sărata-Monteoru)
14.00: Expoziţie de Pictură - Uniunea Artiştilor Plastici din Republica Moldova / Expoziţia iilor basarabene reproduse (Galeriile de Artă Buzău)
15.00:Elevii Liceului de Arte ,,Margareta Sterian" - ateliere de pictură (Sărata-Monteoru)
19.00:Concert Orchestra Municipale de muzică populară ,,Fratii ADVAHOV" şi Ansamblul de muzică uşoară ,,Alex Calancea Band” (Sărata-Monteoru)
22.00:Foc de artificii (Sărata-Monteoru)
Vineri, 17 septembrie
11.00-18.00:Tabere Militare - Garda Naţională de la Alba lulia (Sărata-Monteoru) 11.00-19.00: Târgul meşterilor populari (Sărata-Monteoru)
12.00:Lansare de carte ,,Jurnalul meu cu Sf. Sava de la Buzău" - Sava Bogasiu (Biblioteca Judeţeană Buzău)
13.00:Elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian” - ateliere de pictură (Sărata Monteoru)
16.30:Degustare de produse tradiţionale buzoiene / Degustare produse vinicole din Republica Moldova şi din Judeţul Buzău (Parc Sărata-Monteoru)
19.00:Concert Ansamblul etnofolcloric „Plăieşii” şi Ansamblul de muzică uşoară „Vali Boghean Band” (Sărata-Monteoru)
22.00:Foc de artificii (Sărata-Monteoru)
Sâmbătă, 18 septembrie
11.00-15.00:Elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian” - ateliere de pictură (Sărata Monteoru)
11.00-16.00:Tabere Militare - Garda Naţională de la Alba lulia (Sărata-Monteoru)
11.00-17.00:Targul meşterilor populari (Sărata-Monteoru)
13.00-20.00:Ansamblul folcloric „Plaiurile Mioriţei” Buzău (Sărata-Monteoru)
În perioada 16-17 septembrie, 2 autobuze etajate vor efectua curse GRATUITE după cum urmează:
Autobuz nr. 1: ora 11:00/13:00/15:00/17:00/19:00 - Municipiul Buzău (Poarta Crâng) - Sărata-Monteoru şi retur;
Autobuz nr. 2: ora 12:00/14:00/16:00/18:00 - Municipiul Buzău (Poarta Crâng) - Sărata-Monteoru şi retur;
Participarea la concerte este permisă pentru persoanele care îndeplinesc UNA din următoarele condiţii:
-Adeverinţă de vaccinare;
-Rezultat negativ al unui test PCR (nu mai vechi de 72 de ore);
-Rezultat negativ al unui test antigen rapid (nu mai vechi de 24 de ore)
Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-COV-2;
Pentru persoanele care nu îndeplinesc niciuna dintre cele patru condiţii, vom pune la dispoziţie un punct de testare rapidă GRATUIT înainte de access.
b_800_600_16777215_00_images_zilele_chisinaului_2021_Afis-Zilele-Chisinaului-Online-2048px.jpg
 
b_800_600_16777215_00_images_zilele_chisinaului_2021_afis_expozitii.jpg
 
b_800_600_16777215_00_images_zilele_chisinaului_2021_afis_Lansare_de_Carte.jpg

 

PSD:
Coerența restricțiilor
este compromisă
atunci când închizi școlile,
dar lași păcănelele deschise
PSD condamnă modul arbitrar și contradictoriu în care au fost decise restricțiile din Hotărârea de Guvern nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Guvernul nu poate fi credibil atunci când spune că școlile trebuie închise pentru că pandemia e gravă, dar în același timp lasă deschise sălile de jocuri de noroc sugerând că situația nu ar fi chiar atât de gravă.
...................................
 
Dan Nica PSD:
„Comisia Europeană
le arată
statelor membre
cum să scadă
preţurile la energie,
numai să se şi vrea!”
Şeful Delegaţiei Române PSD din Parlamentul European, Dan Nica, atrage atenţia că, în urma solicitărilor mai multor state, printre care şi România, Comisia Europeană a prezentat astăzi o recomandare de măsuri, care să permită tuturor ţărilor afectate din cadrul UE să intervină rapid la nivel naţional pentru soluţionarea crizei preţurilor la energie.
......................................
Partidul Social Democrat
a depus propria
moţiune de cenzură
împotriva
guvernului Florin Cîţu
„STOP sărăciei, scumpirilor şi penalilor! JOS GUVERNUL CÎŢU!” se numeşte moţiunea de cenzură a PSD.
Moţiunea de cenzură a PSD este semnată de 157 de parlamentari ai Partidului Social Democrat, care îndeplineşte toate condiţiile.
...........................................
Senatorul Romaşcanu
interimar la PSD Buzău

Ştirea momentului în politica buzoiană este preluarea funcţiei de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD de către senatorul Lucian Romaşcanu. El va ocupa această funcţie interimar, până la organizarea de alegeri statutare. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului politica Naţional, propunerea venind, evident, din partea preşedintelui PSD la nivel naţional, deputatul Marcel Ciolacu.
..................................
Deputatul PSD Romeo Lungu:
Guvernarea
PNL-USR PLUS,
un atac
la buzunarele românilor!
Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a confirmat că România a intrat în faza inflaţiei galopante. Aceasta a crescut cu 92,3% în primele 7 luni ale anului: de la 2,6 la 5%! Până la finalul anului inflaţia va ajunge la 5,6%, ceea ce înseamnă că fiecare român va fi mai sărac cu 320 lei. Comparativ cu raportul din luna mai 2021, rata anuală a inflaţiei a fost revizuită în sens ascendent cu 1,5%, semn că lucrurile merg din rău în mai rău.
.......................................
Laurenţiu Ţepeluş,
deputat PSD Buzău:
Strategia PNL,
ghinionul României

Deşi România este lovită de furtuni, inundaţii, creşteri de preţuri, economia distrusă, efectele devastatoare ale pandemiei, nimic nu abate Guvernul Cîţu de la unicul scop: alegerile în care pot să mai rupă un pic de putere pentru a-şi satisface setea de acces la funcţii şi bani publici.
.......................................
După trei ani
de activităţi în parteneriat,
Colegiul Economic Buzău
a încheiat
un proiect internaţional
Vara lui 2021 înseamnă pentru Colegiul Economic Buzău finalizarea unui nou proiect european. Este vorba despreparteneriatul strategic între unităţi şcolare Ka229, finanţat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene, ”Let us Bring Europe Together for heritage”/ 2018-1-ES01-KA229-049878_2.
.................................
Iniţiativă civică,
în favoarea elevilor,
preluată de PSD:
Vouchere în valoare
de 250 de lei,
pentru achiziţia
de bunuri
şi servicii culturale
Elevii ar putea beneficia de vouchere în valoare de 250 de lei pentru achiziţia de bunuri şi servicii culturale. Iniţiativa civică a fost dezbătută ieri în Comisia pentru învăţământ din Parlament, susţinută şi de deputaţii buzoieni Laurenţiu Ţepeluş şi Romeo Lungu.
......................................
 
Senatorul Lucian Romaşcanu:
„Alina Ghorgiu
a recunoscut că
PNL a pierdut alegerile
în 2020!”
 
Alegerile pentru noua conducere a Partidului Naţional Liberal scot în prim plan diverşi lideri, care aleg să se poziţioneze, la vedre, de o parte sau de cealaltă, într-una dintre cele două tabere formate. De pildă, senatorul liberal Alina Ghorghiu l-a atacat zilele trecute, pe un post naţional de televiziune, pe actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, spunând că este nevoie de o schimbare la vârful partidului.
......................................
Pas cu pas, de la România educată, la România eşuată prin ocupaţia Iohannisto-Penelisto-Useristă!
„…..De reuşita PNRR depinde într-o mare măsură cum va arăta viitorul societăţii noastre”, declara pompos şi apăsat acum câteva zile artizanul grupării de interese penelisto-useriste care are pretenţia de a guverna România asemenea unor satrapi care şi-au cumpărat ţară şi, odată cu ea, servitori.
..........................................
Deputatul buzoian
Romeo Lungu
îl chestionează
pe ministrul Oros,
de la Agricultură:
 „Ce vor primi
fermierii români,
în locul
programului Tomata?!”
În contextul întârzierii programului de sprijin pentru fermierii care cultivă legume în spaţii protejate, deputatul PSD Romeo Daniel Lungu i-a adresat o întrebare parlamentară ministrului agriculturii, Adrian Oros. Social-democratul buzoian îşi doreşte să afle când va fi implementat programul, dar, mai ales, când vor primi legumicultorii banii pentru înfiinţarea culturilor.
...........................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
a fost ales la şefia
Grupului parlamentar
de prietenie
cu Republica Singapore
„Am onoarea ca de astăzi (n.r.-11 mai a.c.) în urma votului acordat în şedinţa plenului reunit al Parlamentului, să conduc Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Singapore.

CERCUL MILITAR
BUZĂU
Primele Cercuri Militare s-au înfiinţat în România cu puţin înaintea izbucnirii Războiului pentru Independenţă Naţională. Până în anul 1906 s-au înfiinţat asemenea instituţii în 18 garnizoane mici, printre care Bu­zău şi Râmnicu Sărat.La Buzău, în anul 1911, în cadrul unei întâlniri a ofiţerilor din garnizoană, se năştea ideea construirii unei clădiri a Cercului Militar. 
Iniţiativa a aparţinut colonelului Gheorghe Spi­rescu, care a fost şi primul şef a Cercului Militar Buzău. La intervenţia lui s-a primit suma de 50.000 lei de la Mi­nisterul de Război. Această sumă a fost comple­tată prin contribuţia financiară a ofiţerilor şi reanga­jaţilor din Regimentul 7 Artilerie Buzău.

................................

Chipul iubirii

în zborul dintâi (I)

Cartea „Cresc iubind sau transformare prin iubire”,
autor ELLA MARA cronică de Maria Mânzală
Întămplarea sau poate ghidul astral a făcut ca în luna mai, pe când hălăduiam prin spaţiile digitizate ale unor site-uri dragi mie, să fiu atrasă de un portret menit să trimită privitorul spre zone cu linişte şi siguranţă şi un titlu pe măsură. Am dat deoparte foiţă cu foiţă învelişul protectoral al unui miez ce s-a dovedit plin de beneficii. Am descoperit esenţialul: Mariana Adăscăliţei, fostă Blându, trăieşte în Viena, membră a Asociaţiei Scriitorilor Români din Austria, a debutat cu volumul de poezii Cresc iubind, transformare prin iubire, apărut la editura ePublishers în anul 2018, publică sub pseudonimul Ella Mara.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)