booked.net

Share

avramescu_gabriel_2.jpgPână acum, în spaţiul public s-au făcut auzite două „declaraţii de război” din partea liberalului Avramescu, la adresa a doi dintre primarii în funcţie: Sorin Munteanu, primarul comunei Poşta Câlnău, într-un scandal care, până la urmă, s-a dovedit a fi unul artificial,

 pus la cale de „opozanţii” primarului, cel de-al doilea primar vizat fiind Marius Chiru, primarul comunei Podgoria.

 Liderul liberalilor buzoieni, Gabriel Avramescu, s-a angajat într-o dispută cu primarul comunei Podgoria, Marius Chiru, pe motiv de gunoaie. Într-una dintre deplasările pe teren, pentru identificarea de soluţii viabile în încercarea de a reorganiza activismul liberal în teritoriu, Avramescu s-a trezit în mijlocul unei grămezi „enorme” de gunoaie şi PET-uri, unde a decis, la faţa locului, că cea mai bună soluţie pentru rezolvarea problemei depozitării gunoaielor (şi) la Podgoria este raportarea la Comisariatul Gărzii de Mediu. Sesizarea a fost făcută, practic, instantaneu, cu ajutorul tehnologiei moderne, acum la îndemâna oricui. Pe motiv că el, ca politician, nu funcționează după modelul „merge şi aşa”, Avrămescu a transmis reclamaţia inspectorului şef Carmen Ichim, fiind atent inclusiv la reacţia acesteia! Cu alte cuvinte, politicianul a urmărit, şi încă mai are în atenţie, măsurile coercitive, pe care carmen Ichim ar urma să le aplice.

Atitudinea şi demersul deputatului Gabriel Avrămescu, ca reprezentant al cetăţenilor din Buzău în forul legislativ al ţării, este este un lucru cât se poate de normal. Mai ales că, la aceasă oră, problema la nivel planetar este tocmai reducerea şi, acolo unde este posibil, eliminarea poluărilor de orice fel. Însă, depozitarea gunoaielor în locuri publice neamenajate, dar mai ales lipsa unor programe de management durabil privind gestionarea deşeurilor menajere în oricare dintre comunităţile umane de pe Planetă, nu numai din judeţul Buzău, sau dintr-un sat în comuna Podgoria, ţine în primul rând de gradul de educaţie la nivel de individ, aşa cum este foarte important ca autorităţile să crediteze şi să susţină proiecte viabile pentru conştientizarea bunelor practici, pentru întreţinerea unui mediu prietenos. Probabil că schimbarea în sensul dorit nu se va putea face decât aplicând amenzi, ca în cazul descoperit de deputatul Avramescu la Podgoria de Buzău. La fel de adevărat este şi faptul că unele autorităţi, indiferent de nivel şi rang, ar trebui trase la răspundere tocmai pentru motivul politicianist invocat de Avramescu la început: a nu se mai funcţiona pe motivul „merge şi aşa”! În cazul Buzăului, o astfel de abordare ar redeschide o cutie a Pandorei, pe timpul mandatului preşedintelui Victor Mocanu, la Consiliul Judeţean, când judeţul a pierdut o finanţare europeană de 48 de milioane de euro tocmai prin impunerea atitudinii „merge şi aşa”. Atunci,  pentru protejarea unei afaceri particulare, demersurile politice au fost „gestionate” tocmai de formaţiunea politică pe care acum o reprezintă deputatul Gabriel Avramescu. Între timp, tot un politician liberal, de la Buzău, şi-a asumat implementarea unui nou Master Plan judeţean, fie şi cu o finanţare europeană mult diminuată, chiar dacă autoritatea care va manageria programul respectiv va fi (tot) Consiliul Judeţean, şi de data aceasta condus tot de un social democrat.

Dincolo de implicaţiile de ordin administrativ, gestul deputatului liberal Gabriel Avramescu ar putea avea mult mai multe conotaţii politice, şi nu de bun augur, pentru viitorul său, ca politician de acest nivel. El susţine că se află în plin proces de reorganizare şi revitalizare a mişcării liberale la Buzău, de aici şi vizitele aproape săptămânale descrise pe reţelele de socializare, în diverse localităţi de pe teritoriul judeţului.

S-ar părea, însă, că tânărul politician a optat pentru calea cea mai grea, din moment ce a ales, aşa cum spunea într-un cadru neoficial, să nu apeleze la primarii în exerciţiu, şi preferă să refacă organizaţii la „firul ierbii”, cu toate că partidul pe care îl reprezintă este la guvernare. Avramescu ar fi putut atrage de partea sa, probabil mai uşor, o serie de primari, care la următoarele alegeri să-i garanteze rezultate bune şi pentru cariera politică personală, dar şi pentru partid. A fost un exerciţiu care până acum a dat rezultate, iar la Buzău se pare că cel mai prietenos partid cu primarii a fost PSD.

Deputatul Avramescu nu ar fi ultimul politician care ar ademeni primari care acum au altă coloratură, aşa cum nici actuala Putere nu a fost ultima care a făcut un exerciţiu bugetar netransparent şi nedemocratic! Iniţiativa tânărului Avramescu anunţă un fair-play politic, dar nu poate garanta rezultate electorale. 

 

Vânzare teren
Vând teren intravilan
– 975 metri pătraţi,
deschidere la DJ 203K
– 13 metri liniari
(75 metri liniari lungime),
strada centrală nr. 129
(lângă Salonu Albastru)
Mărăcineni.
Tel. 0742.018.855.
............................
PSD:
Coerența restricțiilor
este compromisă
atunci când închizi școlile,
dar lași păcănelele deschise
PSD condamnă modul arbitrar și contradictoriu în care au fost decise restricțiile din Hotărârea de Guvern nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Guvernul nu poate fi credibil atunci când spune că școlile trebuie închise pentru că pandemia e gravă, dar în același timp lasă deschise sălile de jocuri de noroc sugerând că situația nu ar fi chiar atât de gravă.
...................................
 
Dan Nica PSD:
„Comisia Europeană
le arată
statelor membre
cum să scadă
preţurile la energie,
numai să se şi vrea!”
Şeful Delegaţiei Române PSD din Parlamentul European, Dan Nica, atrage atenţia că, în urma solicitărilor mai multor state, printre care şi România, Comisia Europeană a prezentat astăzi o recomandare de măsuri, care să permită tuturor ţărilor afectate din cadrul UE să intervină rapid la nivel naţional pentru soluţionarea crizei preţurilor la energie.
......................................
Partidul Social Democrat
a depus propria
moţiune de cenzură
împotriva
guvernului Florin Cîţu
„STOP sărăciei, scumpirilor şi penalilor! JOS GUVERNUL CÎŢU!” se numeşte moţiunea de cenzură a PSD.
Moţiunea de cenzură a PSD este semnată de 157 de parlamentari ai Partidului Social Democrat, care îndeplineşte toate condiţiile.
...........................................
Senatorul Romaşcanu
interimar la PSD Buzău

Ştirea momentului în politica buzoiană este preluarea funcţiei de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD de către senatorul Lucian Romaşcanu. El va ocupa această funcţie interimar, până la organizarea de alegeri statutare. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului politica Naţional, propunerea venind, evident, din partea preşedintelui PSD la nivel naţional, deputatul Marcel Ciolacu.
..................................
Deputatul PSD Romeo Lungu:
Guvernarea
PNL-USR PLUS,
un atac
la buzunarele românilor!
Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a confirmat că România a intrat în faza inflaţiei galopante. Aceasta a crescut cu 92,3% în primele 7 luni ale anului: de la 2,6 la 5%! Până la finalul anului inflaţia va ajunge la 5,6%, ceea ce înseamnă că fiecare român va fi mai sărac cu 320 lei. Comparativ cu raportul din luna mai 2021, rata anuală a inflaţiei a fost revizuită în sens ascendent cu 1,5%, semn că lucrurile merg din rău în mai rău.
.......................................
Laurenţiu Ţepeluş,
deputat PSD Buzău:
Strategia PNL,
ghinionul României

Deşi România este lovită de furtuni, inundaţii, creşteri de preţuri, economia distrusă, efectele devastatoare ale pandemiei, nimic nu abate Guvernul Cîţu de la unicul scop: alegerile în care pot să mai rupă un pic de putere pentru a-şi satisface setea de acces la funcţii şi bani publici.
.......................................
După trei ani
de activităţi în parteneriat,
Colegiul Economic Buzău
a încheiat
un proiect internaţional
Vara lui 2021 înseamnă pentru Colegiul Economic Buzău finalizarea unui nou proiect european. Este vorba despreparteneriatul strategic între unităţi şcolare Ka229, finanţat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene, ”Let us Bring Europe Together for heritage”/ 2018-1-ES01-KA229-049878_2.
.................................
Iniţiativă civică,
în favoarea elevilor,
preluată de PSD:
Vouchere în valoare
de 250 de lei,
pentru achiziţia
de bunuri
şi servicii culturale
Elevii ar putea beneficia de vouchere în valoare de 250 de lei pentru achiziţia de bunuri şi servicii culturale. Iniţiativa civică a fost dezbătută ieri în Comisia pentru învăţământ din Parlament, susţinută şi de deputaţii buzoieni Laurenţiu Ţepeluş şi Romeo Lungu.
......................................
 
Senatorul Lucian Romaşcanu:
„Alina Ghorgiu
a recunoscut că
PNL a pierdut alegerile
în 2020!”
 
Alegerile pentru noua conducere a Partidului Naţional Liberal scot în prim plan diverşi lideri, care aleg să se poziţioneze, la vedre, de o parte sau de cealaltă, într-una dintre cele două tabere formate. De pildă, senatorul liberal Alina Ghorghiu l-a atacat zilele trecute, pe un post naţional de televiziune, pe actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, spunând că este nevoie de o schimbare la vârful partidului.
......................................
Pas cu pas, de la România educată, la România eşuată prin ocupaţia Iohannisto-Penelisto-Useristă!
„…..De reuşita PNRR depinde într-o mare măsură cum va arăta viitorul societăţii noastre”, declara pompos şi apăsat acum câteva zile artizanul grupării de interese penelisto-useriste care are pretenţia de a guverna România asemenea unor satrapi care şi-au cumpărat ţară şi, odată cu ea, servitori.
..........................................
Deputatul buzoian
Romeo Lungu
îl chestionează
pe ministrul Oros,
de la Agricultură:
 „Ce vor primi
fermierii români,
în locul
programului Tomata?!”
În contextul întârzierii programului de sprijin pentru fermierii care cultivă legume în spaţii protejate, deputatul PSD Romeo Daniel Lungu i-a adresat o întrebare parlamentară ministrului agriculturii, Adrian Oros. Social-democratul buzoian îşi doreşte să afle când va fi implementat programul, dar, mai ales, când vor primi legumicultorii banii pentru înfiinţarea culturilor.
...........................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
a fost ales la şefia
Grupului parlamentar
de prietenie
cu Republica Singapore
„Am onoarea ca de astăzi (n.r.-11 mai a.c.) în urma votului acordat în şedinţa plenului reunit al Parlamentului, să conduc Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Singapore.

Din trecut pentru viitor –
Rezervaţia de arhitectură
strada Cuza Vodă
Faptul că pe lângă multiplele şi complexele probleme pe care viaţa trepidantă de zi cu zi le provoacă, mai ales în con­diţiile crizei actuale, s-a propus la un moment-dat reabilitarea unor obiective cu valoare istorică, între care şi strada Cuza Vodă, este meritoriu. Înscrisă în evidenţele de patrimoniu ca Rezervaţie de Arhitectură, fosta stradă a Târgului, principala axă comer­­cială a aşezării de odinioară, va ilustra, „pe viu”, aspectul Buzăului din pe­rioada de sfârşit a secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea.
Formarea Buzăului ca târg a avut loc înainte de constituirea statului medieval Ţara Românească, pe la 1350 vatra  iniţială a aşezării se afla în apro­­­­pierea Iazului Morilor, nu departe de lunca Buzăului şi vadul de trecere spre Moldova.

................................

Chipul iubirii

în zborul dintâi (I)

Cartea „Cresc iubind sau transformare prin iubire”,
autor ELLA MARA cronică de Maria Mânzală
Întămplarea sau poate ghidul astral a făcut ca în luna mai, pe când hălăduiam prin spaţiile digitizate ale unor site-uri dragi mie, să fiu atrasă de un portret menit să trimită privitorul spre zone cu linişte şi siguranţă şi un titlu pe măsură. Am dat deoparte foiţă cu foiţă învelişul protectoral al unui miez ce s-a dovedit plin de beneficii. Am descoperit esenţialul: Mariana Adăscăliţei, fostă Blându, trăieşte în Viena, membră a Asociaţiei Scriitorilor Români din Austria, a debutat cu volumul de poezii Cresc iubind, transformare prin iubire, apărut la editura ePublishers în anul 2018, publică sub pseudonimul Ella Mara.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)