booked.net

Share

teo1.jpgTrupa de teatru „Mugurii Veseli”, un proiect cultural al Parohiei Limpeziş, a cărei evoluţie şi traiectorie ziarul Muntenia o urmăreşte încă de la înfiinţare, este angrenată, în această perioadă, într-unul dintre cele mai ample programe de educaţie şi tematici religioase la nivel naţional.

Grupul de tineri din satul buzoian Limpeziş, comuna Movila Banului, a fost structurat, cu mai bine de 12 ani în urmă, de preotul paroh Ionuţ Emanuel Tudose şi este format din tineri elevi de şcoală generală, liceeni şi studenţi. De altfel, cunoscând evoluţia trupei „Mugurii Veseli”, la acest moment se poate spune că, într-adevăr, tânărul preot Ionuţ Emanuel Tudose a înfăptuit o lucrare a lui Dumnezeu în parohia pe care o coordonează, reuşind să menţină unit un grup numeros, raportat la numărul populaţiei localnice, chiar dacă o parte dintre  copii, urmând etape în evoluţiile propriilor existenţe, au devenit, pe rând, elevi de liceu, ori cursanţi la studii superioare.

Satul Limpeziş s-a evidenţiat prin trei fii ai săi,vrednici de pomenire: Gheorghe Istrate, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, doctoriţa Liliana Radu, ambii mutaţi la Domnul, şi pictoriţa Liliana Dragomir. Mai aproape, în zilele noastre, firmamentul localităţii din Bărăganul buzoian este luminat de traiectoria unui grup de stele (cometă). Fenomenul, celest prin imagine, dar uman prin exprimare, a primit, la naştere, numele de Mugurii Veseli. Un dar primit de la Dumnezeu, pentru că de taina naşterii sale este răspunzător preotul paroh Emanuel Ionuţ Tudose.

„Mugurii Veseli”, de la Limpeziş, sunt deja obişnuiţi ai scenelor, ei fiind câştigători a opt trofee zonale şi opt judeţene, participanţi la concursuri şi festivaluri organizate fie pe teme religioase, fie în zona laică.

Teodora Corbu și Andreea Stanciu sunt doi dintre pilonii trupei.

Despre aceste fete, regizorul și mentorul trupei, părintele Ionuț Tudose spune atât de frumos: „Când v-ați născut, v-au zâmbit și îngerii și v-au spus că peste zece ani veți fi un dar atât pentru Biserica satului cât și pentru un grup de copii minunați, care aveau să scrie O POVESTE FARĂ SFÂRȘIT! Anii au trecut şi fetițele care erau clasa a IV aveau să înțeleagă ce înseamnă ele, ce importanță au și în viaţa altora! Aveau să înceapă o viaţă de artist, care prin evoluțiile lor urmau să reprezinte cu cinste satul și Biserica . Aveau să spună şi altora despre noi! Aveau să urce pe scenă, ori să vină în fața camerelor de televiziune şi să pătrundă în sufletele multor spectatori sau telespectatori și să le dăruiască un zâmbet, o rază de speranţă şi liniște sufletească!”. Tot părintelui Ionuț Tudose îi place să spună despre ele: „Maica Domnului vă îmbrățișează cu drag, ca o adevărată mamă, şi vă cheamă pe mai departe alături de celelalte fete, să aveți grijă de casa ei (Biserica), să fiți mici apostoli, să mărturisiți prin piesele de teatru pe Fiul ei, Cel care ne-a dăruit cel mai nobil sentiment: iubirea prin jertfă! Satul Limpeziş, vă mulțumește că i-ați citit o poveste fără sfârșit, o poveste din care și voi faceți parte, o amintire care va rămâne pentru totdeauna ”, făcând referire la filmul „Poveste fără sfârșit”.

Teo Corbu s-a născut în satul Limpeziş, comuna Movila Banului,  are 19 ani şi a absolvit Liceul Alexandru Marghiloman în anul 2020. În prezent este studentă în anul I la Facultatea de Drept din cadrul Universității Transilvania, din Braşov.

Emană siguranță și încredere, seriozitate și dorință de muncă, dornică de a se implica în cât mai multe dintre proiectele propuse de regizorul şi textierul Ionuţ Emanoil Tudose, de aceea şi-a câştigat dreptul să fie purtătoarea de cuvânt a trupei.

Despre familie şi satul natal

„Când mă uit spre satul meu, îmi văd copilăria ca într-o oglindă. Pe toate ulițele, pe toate câmpiile și prin toate poienile lui aleargă ea, zveltă și neastâmpărată. O vad pe mama, pe bunica, istovind și trebăluind să facă bunătăți pentru puiul lor. În umbra porţii, tata își ascunde  cu greu, în spateleorgoliului de bărbat, neastâmpărul și nerăbdarea de a mă vedea cât mai degrabă, când revin de la facultate”.

Despre meseria de avocat

„Profesia de avocat se aseamănă întrucâtva cu cea de bijutier. Munca avocatului strălucește indiferent de problemele cu care acesta se confruntă pentru simplul motiv ca ea urmărește un scop nobil: apărarea si satisfacerea nevoilor personale ale omului ca individ. O bijuterie rămâne o bijuterie și atunci când ea se află în noroi sau este ruptă. Nu poți practica această profesie dacă nu îți iubești aproapele,Avocatura este una dintre cele mai nobile profesii și este indispensabilă existenței unui stat de drept pentru că apără cetățeanul de tendința de abuz a autorităților. Asta e esența avocaturii: să asigure balanța între autoritate și cetățean.”

Despre biserica din sat

„Parcă mă văd în livada din curtea Bisericii Sfinții Împărați unde au ales să crească generațiile. Satul meu ne-a oferit un leagăn de alinare în fața relelor și a vremurilor de cumpănă, căci știe mai bine decât oricare altul să-și ocrotească poporul. Și mi se strecoară adânc în minte imagini care ne vor rămâne de-a pururi întipărite în minte…ori în  nopțile feerice de iarnă colindând și vestind Naşterea cea peste fire a Mântuitorului,  sorcovind sau urând  băiețește cu pluguşorul belşug  pe la case  de oameni gospodari, ce  neumpleau trăistuţele de bombonele,mere şi nuci.Parcă și acum îl zăresc pe părintele nostru, venind hotărât printre lăstărişul de vișini spre băncuța din curtea bisericii, pe înserat să mai schimbe cu noi câte o vorbă și să își lase în mintea fiecăruia dintre noi o picătură din sufletul său. Îl văd, în linii comice, necăjindu-se la câte o replică uitată sau zisă de noi <<fără suflet/fără vlagă/din topor…>> la repetițiile de la trupa de teatru Mugurii Veseli.

Văd florile parfumate de tei, de pe aleea bisericii, ondularea și privirea părintească a brăduților care ne-au mângâiat copilăria cu privirea lor și parcă ne leagănă alungându-ne grijile,  prunii din livada noastră cea frumoasă, care înconjură ca o mantie Biserica Sfinții Împărați…Toate merg pas la pas cu mine, oriunde în lume și mai ales în viața de student”.

Părintele Ionuţ Tudose îşi găseşte mângâiere în ideea că alegerea făcută de Teo, de a deveni avocat, a fost inspirată și din rolurile jucate în cadrul trupei azi ajungând colaboratoarea preotului Tudose pe proiecte catehetice. A debutat la ”Mugurii Veseli” când avea doar 10 ani, iar acum a ajuns să aibă un portofoliu impresionant: a câștigat de două ori „Festivalul dramaturgiei buzoiene”, de la Râmnicu Sărat și de patru ori „Festivalul de teatru laic și religios - Mugurii Bizanţului”.Cel mai mare succes a fost atins în anul 2016,  cu filmul Sfinții Închisorilor, când trupa „Mugurii Veseli” a câștigat faza naţională a unui concurs catehetic lansat de Patriarhia Romană.

„Actorul este un artist care sculptează în zăpadă, e unul care recită ori spune, pe dinafară, ceea ce alţii simt pe dinăuntru. Toţi copiii sunt actori naturali, iar eu încă sunt copil. Dacă te maturizezi complet, nu poţi fi niciodată actor. Actoria este cea mai spirituală dintre profesii pentru simplul motiv că actorul trebuie să se afle într-o stare paradoxală: el s-a identificat cu personajul pe care îl interpretează, dar cu toate acestea a rămas un privitor. Port în mine două fiinţe: actorul şi spectatorul. Adeseori spectatorul nu-i mulţumit de actor, însă de data asta e o înţelegere deplină între cei doi”,îşi creionează propria imagine frumoasa şi serioasa Teo.

A colecţionat în CV-ul de actor multiple roluri, montate în comedii, drame, schech-uri, ori jucate în piese de teatru sau filme.

Comedii

Dra căpitan Teo, în piesa Recruţii I (Generaţia Trăsnită), Artista Teo, în piesa Recruţii II (Cenaclul Cutezătorii), Ospătăriţa Teo, în piesa Recruţii III (La Hanul lui Zapciu), Jupâniţa Teodora, în piesa Recruţii IV (Evul mediu în alertă), Dna director, în piesa Bodyguard-ul poliglot, Minodora, în piesa Poveste fără sfârşit.

Drame

Maria Carolina (Arhiducesa de Parma) în piesa Dezbinarea 1700, Deniz (fiica sultanului Ahmed) în piesa Brâncoveanu, Secretara Primăriei, în piesa Sfintii Inchisorilor,Dna Marica Brâncoveanu in piesa Lacrimile Doamnei Brancoveanu;

Schech-uri

Inspector Garda Financiară, în piesa „Inspecția sanitară”. Ospătărița Teo, în piesa „Hanul nebunilor”, Dna director de hotel, în piesa „Unguru şi ardeleanu”,  Doctorul logoped în piesa „Cabinetul medical II”, Dna Director, în piesa „CV”, Sultana Baclava, în piesa „Solii Mariei” , Soția, în piesa „La hanul lui Zavaidoc”, Teo, în piesa „Matriarhatul”, Teo (Detectiv particular) în piesa „Detectiv cu greutate”.

Teatru religios

Irozii, Colindul sfânt, Vicleimul, Naşterea lui Iisus şi Tradiţii de Crăciun.

Filme

Secretara Primăriei, în filmul ”Sfinţii Închisorilor”, realizat în anul 2016, scene filmate la Închisoarea Îngerilor, Regina Maria, în filmul „1918”, Secretara Primăriei, în filmul „Limpeziş (Poveste fără sfârşit)”,Teodora, în filmul „Acasă-i România”.

Monolog

„Luță”, „Are tata pentru toți”; „O aventură galantă”.

Premii

Cea mai bună actriță la „Festivalul dramaturgiei buzoiene”, Râmnicu Sărat, 2019; Cea mai bună interpretare și cel mai bun regizor la „Festivalul Mugurii Bizanţului”, ediția a IV-a, 2019, ediție susținută pe scena Teatrului George Ciprian din Buzău, Cea mai bună actriță la nivel de liceu, în cadrul manifestărilor culturale susținute de Liceul Alexandru Marghiloman, Locul I pentru implicarea în desfășurarea proiectului „O jucărie de Moș Crăciun”, Premiul II la Festivalul de fabule „Grigore Alexandrescu”, ediția a IV-a.

Apariţii Tv

TV Sat, emisiunea „În pași de week-end„ moderator  Mădălina Manolache, Campus TV, emisiunea „Toate minţile sus!”.

 

teo5.jpgDespre trupă

„Trupa de teatru este a doua familie a mea, datorită căreia sunt ceea ce sunt acum! Această trupă m-a făcut să-mi descopăr talentul, pe care nu credeam ca îl am, m-a ajutat să-mi înfrâng temerile  şi să mă autodepășesc. Iubesc lumea teatrului, este marea mea dragoste, dar pe scenă nu aș putea face nimic fără dragii mei colegi de trupă. Am amintiri foarte frumoase pe care le păstrez în inima mea. Când spun trupa de teatru Mugurii Veseli, îmi vin în minte foarte multe zâmbete, o familie fericită, cu care pe scenă sunt ca acasă. Dar îmi vin în minte şi numeroasele clipe de muncă, de plâns, de nervi întinși la maximum, pentru că nu e uşor să realizezi o piesă de teatru care să câștige fiecare trofeu sau locul I. Această trupă m-a primit cu brațele deschise acum șapte  ani, când eram o fetiță timidă, care doar visa la o scenă, cand îi admiram pe cei mari din trupă: Mihai Zahiu, Alex Rătunzeanu, Bogdan Olteanu, Adelin Corbu, Dănuț Glodeanu, dar mai ales pe superbele noastre actriţe Mona Petrovici, Ancuța Vintiloiu, Raluca Chircu s.a.m.d. Toţi sunt eroii noştri. Acum sunt sigură pe mine când urc pe scenă și fac totul din suflet pentru spectator. Dacă la final primim aplauze știm că am făcut o treabă bună, dar până la urma nu contează trofeele, ci zâmbetele de pe fețele spectatorilor după căderea cortinei. Mulțumesc bunului Dumnezeu pentru că mi-a încrucișat drumul vieții cu minunaţii mei colegi şi prieteni, în acelaşi timp şi cu bunul nostru regizor şi scenarist, părintele Ionuţ Emanuel Tudose, creatorul acestui fenomen cultural ce se petrece în satul nostru, fenomen pe care nu-l vom lăsa să se sfârşească niciodată”.

Hobby

Teatru, lectură, călătorii în natură, arta culinară, muzică, film, fotografie și modeling.

Propuneri pentru viitor

Implicarea mult mai activă în proiecte filantropice, atât personale cât și în cadrul Parohiei Limpeziș. Implicarea în susținerea drepturilor femeii (sunt o feministă convinsă), implicarea în activități de protejare și ocrotire a mediului înconjurător.

teo4.jpgteo3.jpg

 

Vânzare teren
Vând teren intravilan
– 975 metri pătraţi,
deschidere la DJ 203K
– 13 metri liniari
(75 metri liniari lungime),
strada centrală nr. 129
(lângă Salonu Albastru)
Mărăcineni.
Tel. 0742.018.855.
............................
PSD:
Coerența restricțiilor
este compromisă
atunci când închizi școlile,
dar lași păcănelele deschise
PSD condamnă modul arbitrar și contradictoriu în care au fost decise restricțiile din Hotărârea de Guvern nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Guvernul nu poate fi credibil atunci când spune că școlile trebuie închise pentru că pandemia e gravă, dar în același timp lasă deschise sălile de jocuri de noroc sugerând că situația nu ar fi chiar atât de gravă.
...................................
 
Dan Nica PSD:
„Comisia Europeană
le arată
statelor membre
cum să scadă
preţurile la energie,
numai să se şi vrea!”
Şeful Delegaţiei Române PSD din Parlamentul European, Dan Nica, atrage atenţia că, în urma solicitărilor mai multor state, printre care şi România, Comisia Europeană a prezentat astăzi o recomandare de măsuri, care să permită tuturor ţărilor afectate din cadrul UE să intervină rapid la nivel naţional pentru soluţionarea crizei preţurilor la energie.
......................................
Partidul Social Democrat
a depus propria
moţiune de cenzură
împotriva
guvernului Florin Cîţu
„STOP sărăciei, scumpirilor şi penalilor! JOS GUVERNUL CÎŢU!” se numeşte moţiunea de cenzură a PSD.
Moţiunea de cenzură a PSD este semnată de 157 de parlamentari ai Partidului Social Democrat, care îndeplineşte toate condiţiile.
...........................................
Senatorul Romaşcanu
interimar la PSD Buzău

Ştirea momentului în politica buzoiană este preluarea funcţiei de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD de către senatorul Lucian Romaşcanu. El va ocupa această funcţie interimar, până la organizarea de alegeri statutare. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului politica Naţional, propunerea venind, evident, din partea preşedintelui PSD la nivel naţional, deputatul Marcel Ciolacu.
..................................
Deputatul PSD Romeo Lungu:
Guvernarea
PNL-USR PLUS,
un atac
la buzunarele românilor!
Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a confirmat că România a intrat în faza inflaţiei galopante. Aceasta a crescut cu 92,3% în primele 7 luni ale anului: de la 2,6 la 5%! Până la finalul anului inflaţia va ajunge la 5,6%, ceea ce înseamnă că fiecare român va fi mai sărac cu 320 lei. Comparativ cu raportul din luna mai 2021, rata anuală a inflaţiei a fost revizuită în sens ascendent cu 1,5%, semn că lucrurile merg din rău în mai rău.
.......................................
Laurenţiu Ţepeluş,
deputat PSD Buzău:
Strategia PNL,
ghinionul României

Deşi România este lovită de furtuni, inundaţii, creşteri de preţuri, economia distrusă, efectele devastatoare ale pandemiei, nimic nu abate Guvernul Cîţu de la unicul scop: alegerile în care pot să mai rupă un pic de putere pentru a-şi satisface setea de acces la funcţii şi bani publici.
.......................................
După trei ani
de activităţi în parteneriat,
Colegiul Economic Buzău
a încheiat
un proiect internaţional
Vara lui 2021 înseamnă pentru Colegiul Economic Buzău finalizarea unui nou proiect european. Este vorba despreparteneriatul strategic între unităţi şcolare Ka229, finanţat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene, ”Let us Bring Europe Together for heritage”/ 2018-1-ES01-KA229-049878_2.
.................................
Iniţiativă civică,
în favoarea elevilor,
preluată de PSD:
Vouchere în valoare
de 250 de lei,
pentru achiziţia
de bunuri
şi servicii culturale
Elevii ar putea beneficia de vouchere în valoare de 250 de lei pentru achiziţia de bunuri şi servicii culturale. Iniţiativa civică a fost dezbătută ieri în Comisia pentru învăţământ din Parlament, susţinută şi de deputaţii buzoieni Laurenţiu Ţepeluş şi Romeo Lungu.
......................................
 
Senatorul Lucian Romaşcanu:
„Alina Ghorgiu
a recunoscut că
PNL a pierdut alegerile
în 2020!”
 
Alegerile pentru noua conducere a Partidului Naţional Liberal scot în prim plan diverşi lideri, care aleg să se poziţioneze, la vedre, de o parte sau de cealaltă, într-una dintre cele două tabere formate. De pildă, senatorul liberal Alina Ghorghiu l-a atacat zilele trecute, pe un post naţional de televiziune, pe actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, spunând că este nevoie de o schimbare la vârful partidului.
......................................
Pas cu pas, de la România educată, la România eşuată prin ocupaţia Iohannisto-Penelisto-Useristă!
„…..De reuşita PNRR depinde într-o mare măsură cum va arăta viitorul societăţii noastre”, declara pompos şi apăsat acum câteva zile artizanul grupării de interese penelisto-useriste care are pretenţia de a guverna România asemenea unor satrapi care şi-au cumpărat ţară şi, odată cu ea, servitori.
..........................................
Deputatul buzoian
Romeo Lungu
îl chestionează
pe ministrul Oros,
de la Agricultură:
 „Ce vor primi
fermierii români,
în locul
programului Tomata?!”
În contextul întârzierii programului de sprijin pentru fermierii care cultivă legume în spaţii protejate, deputatul PSD Romeo Daniel Lungu i-a adresat o întrebare parlamentară ministrului agriculturii, Adrian Oros. Social-democratul buzoian îşi doreşte să afle când va fi implementat programul, dar, mai ales, când vor primi legumicultorii banii pentru înfiinţarea culturilor.
...........................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
a fost ales la şefia
Grupului parlamentar
de prietenie
cu Republica Singapore
„Am onoarea ca de astăzi (n.r.-11 mai a.c.) în urma votului acordat în şedinţa plenului reunit al Parlamentului, să conduc Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Singapore.

Din trecut pentru viitor –
Rezervaţia de arhitectură
strada Cuza Vodă
Faptul că pe lângă multiplele şi complexele probleme pe care viaţa trepidantă de zi cu zi le provoacă, mai ales în con­diţiile crizei actuale, s-a propus la un moment-dat reabilitarea unor obiective cu valoare istorică, între care şi strada Cuza Vodă, este meritoriu. Înscrisă în evidenţele de patrimoniu ca Rezervaţie de Arhitectură, fosta stradă a Târgului, principala axă comer­­cială a aşezării de odinioară, va ilustra, „pe viu”, aspectul Buzăului din pe­rioada de sfârşit a secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea.
Formarea Buzăului ca târg a avut loc înainte de constituirea statului medieval Ţara Românească, pe la 1350 vatra  iniţială a aşezării se afla în apro­­­­pierea Iazului Morilor, nu departe de lunca Buzăului şi vadul de trecere spre Moldova.

................................

Chipul iubirii

în zborul dintâi (I)

Cartea „Cresc iubind sau transformare prin iubire”,
autor ELLA MARA cronică de Maria Mânzală
Întămplarea sau poate ghidul astral a făcut ca în luna mai, pe când hălăduiam prin spaţiile digitizate ale unor site-uri dragi mie, să fiu atrasă de un portret menit să trimită privitorul spre zone cu linişte şi siguranţă şi un titlu pe măsură. Am dat deoparte foiţă cu foiţă învelişul protectoral al unui miez ce s-a dovedit plin de beneficii. Am descoperit esenţialul: Mariana Adăscăliţei, fostă Blându, trăieşte în Viena, membră a Asociaţiei Scriitorilor Români din Austria, a debutat cu volumul de poezii Cresc iubind, transformare prin iubire, apărut la editura ePublishers în anul 2018, publică sub pseudonimul Ella Mara.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)