booked.net

Share

maracineni_autobuze_2.jpg* Comuna Mărăcineni este între cele dezavantajate

Cel puţin aceasta este explicaţia mai indulgentă a unora dintre primarii de comune membre în ADI „Buzău-Mărăcineni”. 

Părtinitor, nu în sensul că primarul Toma ar întreţine vreo prietenie cu o parte dintre primarii colaboratori, şi că i-ar mai ierta de câteva sute de milioane (vechi) lunar, ci mai degrabă ar fi vorba despre calcule contabile, făcute în secretariatul ADI (n.a.- am înţeles că luxos până la opulenţă) care să aducă maxim de subvenţie, chiar dacă în asociaţie sunt şi comune al căror buget anual aproape că s-ar înjumătăţi dacă ar face o astfel de plată. Şi, mai spun primarii că sensul părtinitor face trimitere şi la interesul vădit al celor de la conducerea Trans Buss, secondaţi de conducerea ADI, ca aceste subvenţii să acopere cât mai mult cu putinţă, din necesarul total, astfel încât partea Primăriei municipale să fie mai... accesibilă (dacă se poate, spre zero!).

Primarul de Mărăcineni este cel care „a aprins fitilul”, având în vedere că sumele impuse de conducerea ADI – subvenţie curse autobuze şi preţul abonamentelor pentru elevi – ajung aproape la 10 miliarde de lei vechi pe an. De altfel, este suficient să fie prezentat exemplul Mărăcineniului pentru ca fiecare dintre cei interesaţi, sau curioşi, să sesizeze deviaţiile, fie de ordin financiar, fie în structura logicii. Chiar şi neiniţiat în astfel de calcule, dacă ar fi să apreciem valoare unei subvenţii, principalul reper ar fi, evident, distanţa (lungimea traseului) pe care circulă autobuzul.

constantin_dumitru.jpgPe Valea Slănicului, de exemplu, Trans Buss ajunge în primele trei comune: Mărăcineni, Săpoca şi Cernăteşti, până la ultima staţie de pe teritorul comunei Cernăteşti (Fulga) fiind 25 de kilometri. Pe teritorul ultimei comune traseul este cel mai lung – 12 km, Săpoca – 8 km şi Mărăcineni – 5 km. O logică de minim bun simţ indică cele mai multe cheltuieli în dreptul Primăriei Cernăteşti, în timp ce populaţia comunei Mărăcineni, o localitate, practic, lipită de municipiul Buzău, ar trebui să sesizeze doar o mică diferenţă de costuri faţă de locuitorii oraşului.

Pe diatanţa amintită sunt în funcţiune două trasee: nr. 2 şi nr. 22 (plus curse gen „convenţii”, pentru orele de vârf şi schimburile doi şi trei). Surpriza pentru navetiştii din Mărăcineni este că cei de la ADI nu le calculează doar costul curselor cu care ei vin acasă, ci toate cursele care traversează comuna (n.a.- se mai adaugă şi traseele spre Vadu Paşii – curse normale şi „convenţii”, trei staţii pe teritoriul comunei Mărăcineni). Conducerea ADI spune că locuitorii comunei Mărăcineni folosesc şi porţiuni din traseul 22, precum şi din traseul 11! Mai mult, sumele pentru subvenţii sunt „umflate” prin folosirea unor coeficienţi, „adaptaţi la situaţia din teren”. În cazul Mărăcineniului este vorba despre o taxare la numărul de locuitori (Mărăcineni are peste 15 mii de locuitori, iar celelalte două fiecare sub 5 mii), manieră de calcul ce nu este folosită în cazul celorlalte două comune prezentate, ceea ce face ca Primăria acestui UAT să fie dezavantajată.

Dincolo de injusteţea calculelor, se pare că inclusiv maniera autoritară în organizarea activităţilor şi repartizarea atribuţiilor financiare a dus la acumularea de tensiuni în cadrul ADI. Ultimele comentarii au scos în prim plan varianta introducerii în schemă a Consiliului Judeţean, care să-şi asume o parte însemnată din plata acestor subvenţii, dar dinspre această instituţie se pare că deja s-a transmis că se vor discuta lucruri concrete după stabilirea bugetului pe acest an. Ceea ce înseamnă că două-trei luni primarii pot negocia, sau veni cu propuneri...

 

S-a rezolvat:
Viorel Holban
este bun de subprefect
În primă instanţă, propunerea organizaţiei liberalilor de la Buzău fusese respinsă, decizia Centrului fiind că fostul primar al Râmnicului ar fi suferit (tocmai) la imaginea publică. Aceasta pentru că în CV-ul politic al liberalului figurează o anchetă a inspectorilor DNA, aceştia fiind interesaţi de modalitatea în care fostul primar ar fi gestionat o finanţare europeană de aproximativ 500 de mii de euro!
............................
În războiul
cu primarul Toma,
Senatorul liberal
Vlad Pufu
exclude
blocajul financiar
la Primăria Buzău
„Am câştigat o bătălie, dar războiul nu poate fi câştigat cu riscul de a produce blocaje financiare, care ar împiedica funcţionarea instituţiei Primăriei Buzău”, a fost formula de început cu care senatorul liberal Vlad Pufu a reluat conferinţa de presă întreruptă, după cum a amintit politicianul, în luna februarie. Atunci, liberalul buzoian îl acuza pe primarul social democrat Constantin Toma că atentează la siguranţa financiară a cetăţenilor municipiului Buzău, după ce, beneficiind de majoritate absolută în CLM (Consiliul Local Municipal) a trecut la vot un proiect de hotărâre care majora taxele şi impozitele persoanelor fizice cu un procent de 50%.
............................................
Liberalii lui Orban
au ignorat
două proiecte majore
pentru cetăţenii
comunei buzoiene Săgeata
Fostul europarlamentar social democrat, Andi Cristea, actualmente deputat în Parlamentul României, a solicitat Guvernului Câţu şi parlamentarilor liberali (majoritari în coaliţia de guvernare) sprijin financiar pentru finalizarea a două proiecte de maximă importanţă, care se află în faze finale de execuţie pe teritoriul comunei buzoiene Săgeata.
.........................................
Liberalul
Gabriel Avrămescu
va participa la
Adunarea Interparlamentară
a Ortodoxiei
„Schimbările radicale ale stilului de viață, din ultimul an, provocate de pandemia Covid19, au adus atingere și acestei zone, fapt pentru care, soluțiile pentru adaptarea la noile condiții de viață, la noile mentalități, sau tendințele de dezvoltare a educației copiilor și a tinerilor trebuie să fie subiecte de discuție în cadrul întâlnirilor oficiale ale delegației Camerei Deputaților la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei”.
.......................................
Spitalul
din Râmnicu Sărat,
între binecuvântare
și blestemul birocrației...
Râmnicu Sărat este orașul meu natal și, la fel ca majoritatea locuitorilor acestui oraș, mă bucur pentru fiecare realizare a lui sau mă întristez când pierdem ceea ce părea drept câștigat de noi.

Situația unicului nostru spital care deservește 14 localități învecinate ne-a pus în lumina reflectoarelor încă din luna martie a anului trecut, moment de cotitură când DSP a emis o decizie de transformare a acestei unități în ”spital-tampon” doar pentru cazurile de COVID-19.

Citeşte mai departe...

.............................................

Târgul de Turism
al României
Obiectivele
turistice buzoiene,
la un click distanţă

Având în vedere restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, organizatorii Târgului de Turism al României au decis ca cea de a 44-a ediție să aibă loc în perioada 18 - 21 februarie 2021, în format virtual, pe o platformă special creată. 
Platforma este dedicată atât agențiilor de turism, participărilor internaționale și serviciilor turistice, cât si zonelor turistice din România prin intermediul: unităților administrativ-teritoriale, consiliilor județene, primăriilor, asociațiilor de turism, oficiilor de turism.
..........................................
Branşare gratuită,
la gaze, de la contor
la primul foc

 

În judeţul Buzău, localitatea Mărăcineni va fi primul beneficiar al măsurii luate de Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), demers ce urmează să fie publicat în zilele următoare în Monitorul Oficial.
De asemenea, având în vedere etapele consumate pentru obţinerea avizelor tehnice şi apropierea momentului pentru organizarea de şantier (execuţia subtraversării râului Buzău: Verneşti - Mărăcineni), comuna Mărăcineni ar putea fi chiar prima localitate la nivel naţional care va beneficia de programul lansat încă de pe vremea guvernului social democrat condus de Viorica Dăncilă.
În paralel cu măsura luată la nivelul agenţiei pentru reglementarea preţului la consumul de gaze naturale, antreprenorul la nivel naţional – TRANSGAZ – are în pregătire procedurile tehnice pentru organizarea licitaţiei de  adjudecare a lucrărilor din judeţul Buzău, concret realizarea subtraversării râului Buzău, între Verneşti şi Mărăcineni, pentru instalarea conductei de alimentare şi montarea staţiei de distribuţie pe malul stâng al râului, în satul Potoceni.
Data de 19 octombrie a.c. este fixată pentru deschiderea licitaţiei, la nivelul TRANSGAZ, şi timp de 20 de zile vor fi evaluate ofertele constructorilor. Cum în domeniul gazelor nu sunt admise contestaţii, tot ce este posibil ca încă din cursul lunii viitoare să fie dat şi ordinul pentru organizarea de şantier de către constructor.
În ce priveşte consumatorii casnici, vestea bună este că lucrările pentru branşare vor fi executate, până la primul foc, în casă, pe cheltuiala constructorului. Cât despre recuperarea cheltuielilor de către constructor (n.a. – cel mai probabil executantul şi viitorul concesionar al reţelei de distribuţie a gazelor va fi Distrigaz) tot ce este posibil ca acesta să fixeze o taxă ce va fi inclusă în factura lunară.

M-AM  SIMŢIT 
BOSGOR
Gigi MANOLE
Eu consider că la acest moment cel mai important proiect adresat generaţiilor viitoare, nu numai de la Buzău, este cel propus de inginerul doctor în cercetare legumicolă, preotul Costel Vânătoru: Banca de Gene! Este un proiect de anvergură naţională. Este un proiect ce ar fi trebuit să preocupe toată, dar absolut toată clasa politică. Este un proiect care ar fi trebuit să figureze pe prima poziţie în listele tuturor partidelor politice participante la actuala campanie parlamentară, pentru realizarea căruia să jure, exact ca la investirea într-un nou mandat.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)