Share

cj_spania2.jpgO delegaţie a Consiliului Judeţean Buzău a efectuat, în perioada 17-20 octombrie, o vizită de lucru în Spania, în Provincia Bizkaya şi Comunitatea Autonomă La Rioja. Delegaţia, formată din vicepreşedinţi şi consilieri judeţeni, a fost condusă de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău,

 Petre Emanoil Neagu şi însoţită de consulul general al României la Bilbao, Marian Popescu.

O primă întâlnire a avut loc la Guvernul Provinciei Bizkaya, unde delegaţia buzoiană a fost întâmpinată de Ibone Bengoetxea, vicepreşedintele Guvernului Regional, cu atribuţii pe linia administraţiei publice şi relaţiilor internaţionale. În cadrul întâlnirii, autorităţile spaniole au făcut o prezentare istorică, turistică şi economică a Țării Bascilor, accentuând principalele linii de dezvoltare pentru următorii 10 ani, precum şi posibilităţile de colaborare în domeniile de interes comun.

cj_spania1.jpgDe asemenea, pe agenda de lucru a delegaţiei Consiliului Judeţean Buzău a fost vizitarea unor puncte de dezvoltare din regiune, inclusiv a Parcului tehnologic din Zamudio, unde se află unul dintre principalele obiective economice, tehnice şi de inovaţie din Bizkaya.

În data de 19 octombrie, delegaţia buzoiană a avut o reuniune de lucru cu preşedintele Guvernului Comunităţii Autonome La Rioja – Jose Ignacio Ceniceros Gonzales, dar şi cu specialişti şi consilieri din Guvernul riojan. Jose Ignacio Ceniceros Gonzales a subliniat importanţa relaţiei instituţionale existente între Judeţul Buzău şi Comunitatea Autonomă La Rioja, amintind totodată de Acordul de colaborare existent între Comunitatea Autonomă din La Rioja, Regatul Spaniei şi Judeţul Buzău – România, pentru promovarea relaţiilor interregionale şi a cooperării transfrontaliere, încheiat în acest an la data de 28 martie 2018.

”În urma acestei întâlniri, am pus bazele unei colaborări concrete între Judeţul Buzău şi Comunitatea Autonomă La Rioja în domeniul agricol. Având în vedere că Judeţul Buzău şi Comunitatea Autonomă din La Rioja sunt regiuni cu potenţial viticol însemnat, vom sprijini colaborarea între Staţiunea de cercetare şi dezvoltare pentru viticultură şi vinificaţie Pietroasa şi Institutul de ştiinţe ale vinului şi viţei de vie din La Rioja. În luna decembrie, o delegaţie a Institutului riojan se va deplasa în Judeţul Buzău, având ca scop transferul de cunoştinţe în domeniul cercetării şi inovării, dar şi dezvoltarea relaţiilor comerciale. De asemenea, ne-am propus să realizăm proiecte şi în domeniul tineretului şi sportului, dar şi în turism. Mulţumesc autorităţilor spaniole şi Consulatului General al României la Bilbao pentru că au făcut posibilă organizarea acestei şedinţe comune.”,a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Cu ocazia acestei reuniuni, la care au participat şi consilieri şi specialişti din Guvernul riojan s-au stabilit modalităţile de comunicare între administraţiile publice reprezentate, astfel încât oportunităţile de colaborare să fie maximizate.

”Guvernul riojan are ca obiectiv principal construirea unei societăţi interculturale, în care diversitatea va reprezenta baza dezvoltării, punând accent pe integrarea comunităţii de români de către riojani, fiind vorba de aproximativ 12.000 de persoane. Această întâlnire reprezintă încă un pas important pentru întărirea cooperării transfrontaliere şi dezvoltarea relaţiilor interrinstituţionale. Mă bucur că această colaborare cu Judeţul Buzău a început cu dezvoltarea unor proiecte în domenii atât de importante, precum agricultura, turismul şi sportul.”,a declarat preşedintele Guvernului Comunităţii Autonome La Rioja, Jose Ignacio Ceniceros Gonzales.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu şi consulul general al României la Bilbao au avut întâlniri cu preşedintele Parlamentului din La Rioja, Ana Lourdes Gonzales şi cu delegatul Guvernului din Comunitatea Autonomă La Rioja, Jose Ignacio Perez Saenz.

cj_spania.jpg

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

...................................
Sebastian Radu, deputat PSD:
„Un viitor
cu acești oameni la putere
devine, în cel mai bun caz,
foarte sumbru”!

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

Citeşte mai departe...

......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
Primăria Murgeşti,
sat Murgeşti,
comuna Murgeşti,
judeţul Buzău
Anunţ de interes public

Comuna Murgeşti, judeţul Buzău, tel./fax: 0238.774.202, CUI3724490
Informează publicul cu privire la realizarea lucrărilor obiectivului „P.U.G. – Reactualizare Plan Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău”.
Persoanele care doresc să obţină informaţii suplimentare sau să transmită observaţii, sugestii şi recomandări cu privire la Reactualizarea Planului Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău, se pot adresa la sediul Primăriei Murgeşti, la nr. de telefon menţionat mai sus, începând cu data de 12.03.2020.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)