Share
anafmasina.jpgControalele inspectorilor ANAF din ultima perioadă i-au revoltat, de-a dreptul, pe buzoieni, fie că vorbim de grupul oamenilor de afaceri, direct expuşi abuzurilor în timpul aşaziselor controale, fie de noi ceilalţi, în calitate de clienţi sau beneficiari ai serviciilor şi produselor de pe piaţă, dar la fel de agasaţi de gradul insuportabil de nesimţire pe care-l constatăm la aceşti reprezentanţi ai statului.
Ce nu ştiu mulţi dintre buzoieni – consumatori, comercianţi ori administratori ai altor tipuri de afaceri, este că grupul de inspectori care au năvălit după tejghea nu este autohton (cel puţin ai avea o minimă indulgenţă că eşti controlat şi umilit de unul de-al tău) ci este venit de la Constanţa. De altfel, această practică a folosirii controalelor încrucişate, prin schimburi la nivel de resursă umană, este uzitată încă din toamna anului trecut, dar se pare că până acum au lucrat cât de cât discret. Pentru a vă explica atitudinea acestor controlori, trebuie să vă spunem că statutul lor profesional a fost transformat într-unul de personaj de film, ei prezentându-se pe teren ca superinspectori, din moment ce au dreptul să exercite orice tip de control, fie că este vorba de protecţia consumatorilor, probleme care erau abordate de inspectorul de Gardă financiară sau de poliţistul de la Economic, ori pe linie de autoritate sanitar veterinară.
Înzestraţi cu o asemenea platoşă profesională, superinspectorii de la Constanţa se dau incoruptibili, dar beneficiind de un bagaj moral îmbibat în nesimţire nu se dau la o parte să „fabrice” ilegalităţi, cărora le pică în plasă salariaţi ori chiar administratori de societăţi comerciale mai slabi de înger.
În Buzău a devenit deja de notorietate întâmplarea petrecută la un restaurant din centrul oraşului Buzău, acolo unde superinspectorii descălecaseră pentru a treia oară, din toamna trecută şi până acum, şi unde cu tertipuri nesimţite, au reuşit să se acopere cu un cadru legal pentru administrarea a nu mai puţin de trei amenzi: prima de 200 de milioane de lei vechi, a doua de 400 de milioane şi cea mai proaspătă de 600 de milioane de lei vechi. Acesta a fost, de altfel, şi momentul în care în paharul administratorului nu a mai încăput nici un gram de înţelegere şi, se spune, le-a cam aplicat o corecţie supereroilor de la ANAF. De altfel, grupul de la Constanţa a răvăşit întreg centrul oraşului, dispunând închiderea temporară a unor societăţi comerciale, sau amendând în stânga şi-n dreapta pe motive născocite, după metoda miliţianului în trafic.
Se pare că superinspectorii de la malul mării se simt, în timpul controalelor, ca peştele în apă. Cu toate acestea, până şi ei au întâmpinat oarece probleme cu cazarea, pentru că nici un administrator de hotel, ori de altfel de spaţii cu astfel de destinaţii, nu s-a arătat dispus să-i găzduiască, după ce în prealabil fuseseră amendaţi pe motive la fel de alunecătoare ca vietăţile din mare. Se spune că gaşca de la Constanţa a găsit, totuşi, ceva paturi undeva pe la intrarea în Râmnic, unde după controalelor de peste zi ciripesc în grup despre izbânzile financiare. (Gigi Manole)

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

...................................
Sebastian Radu, deputat PSD:
„Un viitor
cu acești oameni la putere
devine, în cel mai bun caz,
foarte sumbru”!

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

Citeşte mai departe...

......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
Primăria Murgeşti,
sat Murgeşti,
comuna Murgeşti,
judeţul Buzău
Anunţ de interes public

Comuna Murgeşti, judeţul Buzău, tel./fax: 0238.774.202, CUI3724490
Informează publicul cu privire la realizarea lucrărilor obiectivului „P.U.G. – Reactualizare Plan Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău”.
Persoanele care doresc să obţină informaţii suplimentare sau să transmită observaţii, sugestii şi recomandări cu privire la Reactualizarea Planului Urbanistic General, comuna Murgeşti, Judeţul Buzău, se pot adresa la sediul Primăriei Murgeşti, la nr. de telefon menţionat mai sus, începând cu data de 12.03.2020.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)