booked.net

Share

danut_pale222.jpgProiectul Băncii Bănci de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale de la Buzău și parcursul acestuia este deja bine-cunoscut. De un an de zile se așteaptă începerea activității în această instituție de importanță strategică pentru conservarea și dezvoltarea biodiversității la speciile autohtone de plante.

În luna septembrie a acestui an, ministrul agriculturii, Adrian Oros, și-a exprimat dorința să afle poziția mediului academic cu privire la necesitatea funcționării unei Bănci de Resurse Genetice Vegetale la Buzău.

Din acest motiv, deputatul social democrat buzoian Dănuț Păle, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, s-a adresat reprezentanților mediului academic din domeniu și i-a îndemnat pe aceștia să-și prezinte punctul de vedere ministrului.

„Nu știu dacă domnul ministru a cerut și oficial, nu doar la nivel de declarație, opinia mediului academic, dar am considerat că este de datoria mea ca buzoian, ca parlamentar ales să reprezinte interesele cetățenilor, ca român, să inițiez acest demers. Pe cei cărora m-am adresat, rectori, prodecani și decani ai universităților și facultăților de profil din țară, i-am rugat să explice dacă și de ce este necesară o Bancă de Resurse Genetice la Buzău”,a declarat deputatul social democrat buyoian Dănuț Păle.

Înțelegând importanța unui astfel de proiect, universitarii au răspuns acestui apel al deputatului buzoian.

Răspunsul rectorului USAMV București, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, menționează faptul că din cauza lipsei unei astfel de Bănci de Resurse Genetice, România a pierdut creații biologice valoroase, că o parte din resursele genetice ale țării noastre se află conservate în bănci de gene din străinătate, de cele mai multe ori fără acordul statului român,și confirmă necesitatea unei infrastructuri dedicate la nivel național pentru a împiedica pierderea materialului genetic vegetal pe viitor. De asemenea, confirmă ca întemeiată alegerea Buzăului ca locație pentru acest proiect și precizează că Banca de gene de la Suceava are caracter de depozit.

„Le mulțumesc tuturor celor care au răspuns adresei mele și au explicat ministrului de ce este necesară o Bancă de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale. Sper caacest puncte de vedere să reprezinte ultimul argument de care domnul Oros mai avea nevoie pentru a debloca acest proiect și că îl vom vedea funcțional cât mai curând”, a transmis deputatul social democrat Dănuț Păle.

b_800_600_16777215_00_images_M2020(11)_text1.jpg

b_800_600_16777215_00_images_M2020(11)_text2.jpg

 

Branşare gratuită,
la gaze, de la contor
la primul foc

 

În judeţul Buzău, localitatea Mărăcineni va fi primul beneficiar al măsurii luate de Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), demers ce urmează să fie publicat în zilele următoare în Monitorul Oficial.
De asemenea, având în vedere etapele consumate pentru obţinerea avizelor tehnice şi apropierea momentului pentru organizarea de şantier (execuţia subtraversării râului Buzău: Verneşti - Mărăcineni), comuna Mărăcineni ar putea fi chiar prima localitate la nivel naţional care va beneficia de programul lansat încă de pe vremea guvernului social democrat condus de Viorica Dăncilă.
În paralel cu măsura luată la nivelul agenţiei pentru reglementarea preţului la consumul de gaze naturale, antreprenorul la nivel naţional – TRANSGAZ – are în pregătire procedurile tehnice pentru organizarea licitaţiei de  adjudecare a lucrărilor din judeţul Buzău, concret realizarea subtraversării râului Buzău, între Verneşti şi Mărăcineni, pentru instalarea conductei de alimentare şi montarea staţiei de distribuţie pe malul stâng al râului, în satul Potoceni.
Data de 19 octombrie a.c. este fixată pentru deschiderea licitaţiei, la nivelul TRANSGAZ, şi timp de 20 de zile vor fi evaluate ofertele constructorilor. Cum în domeniul gazelor nu sunt admise contestaţii, tot ce este posibil ca încă din cursul lunii viitoare să fie dat şi ordinul pentru organizarea de şantier de către constructor.
În ce priveşte consumatorii casnici, vestea bună este că lucrările pentru branşare vor fi executate, până la primul foc, în casă, pe cheltuiala constructorului. Cât despre recuperarea cheltuielilor de către constructor (n.a. – cel mai probabil executantul şi viitorul concesionar al reţelei de distribuţie a gazelor va fi Distrigaz) tot ce este posibil ca acesta să fixeze o taxă ce va fi inclusă în factura lunară.

M-AM  SIMŢIT 
BOSGOR
Gigi MANOLE
Eu consider că la acest moment cel mai important proiect adresat generaţiilor viitoare, nu numai de la Buzău, este cel propus de inginerul doctor în cercetare legumicolă, preotul Costel Vânătoru: Banca de Gene! Este un proiect de anvergură naţională. Este un proiect ce ar fi trebuit să preocupe toată, dar absolut toată clasa politică. Este un proiect care ar fi trebuit să figureze pe prima poziţie în listele tuturor partidelor politice participante la actuala campanie parlamentară, pentru realizarea căruia să jure, exact ca la investirea într-un nou mandat.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)