Share

intrigi_roxana.jpgM-am duelat  ieri cu un necunoscut pe tema respectului...Daca il datoram sau nu oamenilor ce au traversat secolul, cu pacate sau nu, cu 100 de ani in spate, dar cu merite incontestabile....

Am găsit azi un argument palpabil...Un articol vechi , din 2011, despre fostul prim secretar Ion Sarbu ....care , a dat o alta fata municipiului Buzau...
Multi nu au habar de aceste nume, dar iubesc istoria...
Cu bune, cu rele, cea adevarata, cea pe langa care trecem in fiecare zi...

Jumatate din ce a facut acest om s-a distrus...
O revolutie, un haos postrevolutionar au maturat platforma industriala a orasului.

Iti vine sa spui, ce bogati am fost si cât am sărăcit ???
Erau ani foarte grei...

Acum, sa nu credeti ca sunt o nostalgica a comunismului.
.Nici vorba ! Altul e miezul postarii....
Tot ce s-a facut odata trebuie reconstruit, renovat, reparat, redresat....

Grele vremuri si pentru administratia actuala !

,, În momentul în care te decizi să scrii despre lucrările edilitare ori despre investiţiile buzoiene din anii comunismului, pe care le poţi caracteriza, fără a greşi, drept explozive în anumite perioade...

În momentul în care te decizi să scrii despre lucrările edilitare ori despre investiţiile buzoiene din anii comunismului, pe care le poţi caracteriza, fără a greşi, drept explozive în anumite perioade, este greu să le legi de un nume anume, fie el de prim-secretar de judeţ, fie de primar al municipiului. Însă, cum totul se făcea centralizat, cu ordin clar de la la Cabinetul I, respectiv pe linie de partid, ne permitem să-l facem pe unul dintre primii secretari ai Comitetului Judeţean P.C.R. eroul rândurilor de mai jos.

Ion Sârbu (născut la 30 ianuarie 1924, la Ploieşti, decedat la Câmpina, în 1998), a fost preşedinte al Consiliului Popular Judeţean şi prim-secretar al Comitetului Judeţean P.C.R. Buzău (februarie 1968 – iunie 1976). În această perioadă s-au construit peste 100 obiective economice şi social-culturale, între care: Întreprinderea de Geamuri (GEROM), Textila (FILVATEX), Întreprinderea de Sârmă şi Produse din Sârmă (ISPS, investiţie al cărei prim ţăruş a fost bătut de Chivu Stoica, astăzi DUCTIL SA), Fabrica de Zahăr (ZAHĂRUL SA), Întreprinderea de Utilaj Terasier (FUM, apoi ROTEC SA), Filatura de Bumbac, Întreprinderea de Tricotaje (TRICOSTAR), Întreprinderea de Industrializarea Cărnii (CARBUZ SA), Întreprinderea de Industrializare a Laptelui (LUCIS SA), Fabrica de Bere (VULTURUL, apoi URSUS SA), Întreprinderea de Contactoare, Întreprinderea de Tâmplărie Metalică (METAPLAST), Fabrica de Ulei (ULVEX), Întreprinderea de Materiale de Construcţie (SOMACO), ICMJ (CONCAS), Avicola, Turnătoria de Fontă Râmnicu Sărat, Întreprinderea de Organe de Asamblare Râmnicu Sărat (ELARS) etc. Totodată, au fost modernizate Uzina Mecanică (IMUT, IUT, azi BETA SA), IPMP (ROMCARBON), Metalurgica (AROMET) etc.

În anul 1970, la intervenţia lui Ion Sârbu la prim-vicepreşedintele de atunci al Consiliului de Miniştri, Ilie Verdeţ, acesta - profitând de absenţa din ţară a lui Nicolae Ceauşescu - a semnat decretul pentru introducerea gazelor naturale pentru consumul casnic la Buzău.

Au fost, de asemenea, construite sediile Consiliului Judeţean şi al Comitetului Judeţean P.C.R. (Casa Albă, actualul sediu al Instituţiei Prefectului), Spitalele Buzău, Rm. Sărat, Nehoiu, Smeeni, Staţia de recoltare a sângelui, Policlinicile municipală şi cea stomatologică, leagănul de copii, casa de copii şcolari, creşe, grădiniţe, dispensare şi puncte sanitare în întreprinderi şi cartiere. Tot în perioada în care s-a aflat la Buzău, s-au asfaltat străzile oraşului, s-au extins sistemul de canalizare şi iluminatul stradal, liniile telefonice, s-au efectuat lucrări de alimentare cu apă şi instalare de centrale termice în diferite zone.

Au fost date în folosinţă liceele IUT (nr. 1), Chimie (nr. 5), Textil (nr. 8), Contactoare (nr. 3), Polimeri (nr. 7), CFR (nr. 6), Şcolile generale nr. 5, 11, 12, 15, precum şi autogările Nord şi Sud. De asemenea, s-au realizat Patinoarul artificial şi pistele de atletism şi s-a început construcţia Teatrului Moldavia (numai fundaţia), lucrare sistată din dispoziţia succesorului său Tudor Postelnicu.

Deşi a reuşit să obţină aprobare pentru consolidarea şi restaurarea zonei istorice centrale şi pentru realizarea unor noi cartiere de blocuri între Mărăcineni şi Poşta Câlnău, succesorii săi nu au pus în practică acest proiect şi au optat pentru varianta Broşteni-Dorobanţi, ceea ce a generat distrugerea unui întins perimetru legumicol (Sârbăria).

A dispus instalarea de statui în municipiu.

La îndemnul său, primarul Gheorghe Milu şi prim-vicepreşedintele Consiliului Popular Judeţean, Alexandru Florescu, au repus pe soclu, în faţa Şcolii nr. 1, bustul fostului primar al Buzăului Nicu Constantinescu şi s-a refăcut mormântul acestuia, din cimitirul Dumbrava.

Au fost amplasate în diverse puncte ale oraşului statuile lui Vasile Cârlova (Crâng, autor Gheorghe Coman), George Enescu (parcul Tineretului, autor Oscar Han) şi bustul lui B. P. Hasdeu (scuarul din faţa colegiului naţional ce-i poartă numele, autor Oscar Han). A sprijinit punerea în valoare a unor zone şi trasee turistice şi organizarea cunoscutelor serbări folclorice de la Gura Teghii, Meledic, Bisoca.

Cu sprijinul IPIC-CF (actuala VAE-Apcarom) şi Întreprinderii Metalurgica şi, ulterior, al altor întreprinderi din Buzău, s-a realizat şi montat gardul metalic (japonez) care împrejmuieşte Crângul. În 1976, s-a introdus lumină electrică şi s-au montat lampioanele din marele parc şi s-a realizat Obeliscul, dezvelit în septembrie, cu prilejul aniversării a 1.600 de ani de atestare documentară a Buzăului. În acelaşi an, s-a placat cu marmură Piaţa Dacia, ornamentul realizat imitând modelul unei ii din zona Buzăului.

Cu sprijinul lui Lazăr Băciucu, vicepreşedinte al Consiliului Popular Judeţean şi secretar cu probleme de propagandă al Comitetului Judeţean PCR, a dat curs iniţiativei sculptorului Gheorghe Coman, preşedintele filialei Uniunii Artiştilor Plastici Buzău, pentru organizarea Taberei de sculptură de la Măgura. Cu prima ediţie în vara anului 1970, tabăra s-a desfăşurat pe parcursul a 16 ediţii, unde 16 sculptori au realizat în fiecare an 16 lucrări, donate judeţului Buzău, astfel că astăzi zestrea celui mai mare muzeu în aer liber din România însumează 256 de lucrări (16 fiind simbolul celor 16 secole de atestare documentară a Buzăului, moment sărbătorit în septembrie 1976). Tot din iniţiativa sa, s-a construit la Colţi, cu sprijinul locuitorilor, clădirea care adăposteşte colecţia muzeală Colţi, cunoscută şi ca Muzeul Chihlimbarului.

Au fost, de asemenea, construite case de cultură moderne la Buzău, Râmnicu Sărat, Berca, Clubul zonei industriale, Sala Sporturilor Dacia, Casa Tineretului, Bazinul Olimpic, Parcul Tineretului, cinematografele Tineretului şi Dacia, Magazinul Dacia, alte obiective social-culturale.

(Av. Roxana Constantinescu)

Deputat PSD, Sebastian Radu:
„Parlamentul a reparat
nedreptăţile faţă de medici,
făcute de liberali”

 

Guvernul Orban trimisese spe promulgare o ordonanţă de urgenţă în care fuseseră omise, cu bună ştiinţă, mai multe promisiuni făcute medicilor şi personalului sanitar auxiliar, pentru implicarea şi expunerea la riscul infectării cu Covid-19, transpuse în susţineri salariale suplimentare, promisiuni avansate, la un moment dat şi de către preşedintele Iohannis. În timpul dezbaterilor în Camera Inferioară, deputaţii social democraţi au sesizat anomaliile şi au solicitat votul plenului pentru reparaţii. 
 
.............................................
„Noi, cetățenii din Râmnicu Sărat, vrem redeschiderea urgentă a secției ambulatorii a Spitalului din Râmnicu Sărat!”
„Sunt senator de Buzău, ales în anul 2016 în Circumscripția electorală numărul 10 și sunt râmniceancă. Nu am cuvinte ca să îmi arăt întreaga indignare în legătură cu tragedia apărută ca efect direct al transformării unicului spital din Râmnicu Sărat în ”spital-tampon”, în urmă cu două luni și jumătate, printr-un ordin aberant al Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.
....................................
Deputat Dănuţ Păle,
vicepreşedinte
Comisia pentru Agricultură:
„Banca de Resurse Genetice
de la Buzău
rebuie deblocată!”

Deputatul social democrat, Dănuţ Păle, vicepreşedinte în Comisia pentru Agricultură, readuce în atenţia opiniei publice subiectul rezervat „Băncii de Gene” de la Buzău, un proiect cu reală încărcătură patriotică, gândit şi adus până la stadiul de Ordonanţă de Urgenţă de şeful Laboratorului de Cercetare de la Experimentala Buzău, dr.ing Costel Vânătoru, împreună cu autorităţile locale şi parlamentarii social democraţi buzoieni. Iată observaţiile pe care deputatul buzoian le-a transmis pe pagina personală de socializare.

.....................................

 
Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

...................................
Sebastian Radu, deputat PSD:
„Un viitor
cu acești oameni la putere
devine, în cel mai bun caz,
foarte sumbru”!

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

Citeşte mai departe...

......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.

EDITORIAL

Președintele-Călare

-Pe-Jumătate

-De-Guvern-Șchiop.

Autor: Marcel Ciolacu, președinte PSD

 

28 mai 2020

Ministrul sănătății ne anunță că vom reveni la o viață “relativ” normală abia din august și vrea, probabil, să-i fim și recunoscători pentru asta. Adică să mai stăm două luni în starea asta de alertă care înseamnă maxim interes pentru afacerile liberalilor pe bani publici și minimă preocupare pentru repornirea economiei.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)