booked.net

Share

Clipboard01.jpgÎntr-o ediţie precedentă arătam cum un program cu finanţare europeană, atras de administraţia publică Beceni în urmă cu aproximativ trei ani, a fost transformat, pe faza finală, într-o afacere personală de către actualul primar, liberalul Adrian Burlacu.

Proiectul „Şansă pentru Beceni – Împreună reuşim” a avut ca obiectiv general reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială la nivelul comunităţii din Beceni. Aşa cum spuneam, în primii doi ani  au fost organizate cursuri de instruire profesională, au fost susţinute acţiuni şi activităţi destinate categoriilor de copii, tineri şi elevi de condiţie socială precară. Aceasta era şi persepţia la nivelul comunităţii din toate satele componente ale comunei Beceni, mai ales că în perioada respectivă fuceceră create şi primele locuri de muncă, cursanţii proiectului „Şansă pentru Beceni” formând majoritatea angajaţilor „Chimicii” de la Beceni, care şi-a reluat activitatea de producţie în urmă cu un an şi jumătate. Astfel de etape s-au consumat pe timpul primarului social democrat Laurenţiu Constantin.

Din păcate nu aceleaşi lucruri frumoase putem spune despre proiectul „Şansă pentru Beceni” după ce mandatul de primar a fost preluat de liberalul Adrian Burlacu. Reamintim cititorilor că în faza finală proiectul „Şansă pentru Beceni” prevedea organizarea unui concurs de idei/planuri de afaceri, care urmau să fie finanţate cu fonduri la dispoziţia programului european. În total au fost „selectate” 68 de planuri de afaceri, cărora le-au fost rezervate peste 10 miliarde de lei vechi. Am verificat în teren ceea ce la început circula la nivel de zvon şi acum avem certitudinea că scopul proiectului a fost total deturnat, iar grupul de persoane cărora programul le acorda titlul de beneficiari, a devenit pierzător. Când a fost momentul repertizării banilor europeni pentru idei de afaceri locale, primarul Burlacu, zis Buliviţă, şi-a organizat propriul grup, în care nu regăsim nici măcar o persoană din categoria celor de condiţie socială precară.

Iată mai jos prima parte a tabelului făcut de primarul liberal Burlacu, în care localnici pot descoperi familii apropiate actualului primar, în care au primit premii şi soţul şi soţia, sau familii în care inclusiv copiii au devenit beneficiari ai banilor europeni. De asemenea, locuitorii din Beceni, dar mai ales persoanele care ar fi avut legitimitate să primească milioanele de lei, pot descoperi cum 450 de milioane de lei vechi vor ajunge în buzunarele unor consilieri locali liberali, aşa cum la fel de „săracă” este considerată şi familia fostului primar Porumboiu, sau o anume localnică Denisa Botea, despre care am aflat că este moştenitoarea averii fostului preşedinte de CAP, Iorgulescu, un personaj local deosebit de influent pe timpul comuniştilor!

b_800_600_16777215_00_images_M2021(8)_tabel5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Presiuni pentru plata mitei electorale promisă la alegerile pentru primar

Spuneam că banii urmează sau ar urma să ajungă în conturile anumitor persoane, special selectate de primarul liberal Burlacu. Deocamdată, lucrurile au rămas în stand-by, zicem noi şi datorită dezvăluirilor făcute de ziarul Muntenia. Primarul Burlacu, oricât ar fi de îndrăgostit de bani, înţelege că deturnarea de fonduri, mai ales europene, nu ar avea cum să rămână nepedepsită, de aceea se pare că acesta nu prea mai are nopţile liniştite de teama DNA sau a inspectorilor de la OLAF, un organism de control european, care se activează ori de câte ori e vorba de folosirea incorectă sau ilegală a banilor puşi la dispoziţie de Comisia Europeană.

Pe de altă parte, primarul Burlacu este presat şi de cei care la un moment dat i-au dat votul pentru a ajunge primar, ori au acţionat electoral în favoarea lui, iar acum aşteaptă plata promisă. De altfel, de la una dintre aceste persoane, care se şi consideră „ţepuită” de primarul Burlacu, am primit şi documentul cu prima parte a tabelului.

Locuri de muncă prim programul european, folosite pentru achitarea obligaţiillor electorale

Una dintre obligaţiile celor care au manageriat proiectul european „O şansă pentru Beceni – Împreună reuşim” era şi aceea a creării, la final, a cel puţin 110 de noi locuri de muncă. Primele 40 de locuri de muncă, de care au baneficiat exclusiv persoanele aflate în risc de sărăcie sau fără venituri, au fost create, aşa cum spuneam, de foastul primar social democrat Laurenţiu Constantin. Celelalte locuri de muncă urmau să fie asigurate în urma acelei selecţii de planuri de afaceri locale. Numai că, în această etapă, actualul primar, liberalul Adrian Burlacu, a intervenit şi a „aranjat” lucrurile pentru a-i fi servite propriile interese. În Beceni se discută, acum, la modul transparent, despre grupul celor apropiaţi de actualul primar şi despre cum aceştia ar urma să fie recompensaţi pentru ajutorul electoral. De asemenea, se vorbeşte „la liber” cum primarul Buliviţă le-a propus celor care ar urma să devină beneficiarii banilor europeni să-şi înfiinţaze P.F.A-uri (societate comercială de categoria „Persoană Fizică Autorizată”) în contul cărora să fie transferaţi banii. Fiecare P.F.A. este considerat ca fiind un loc de muncă nou creat. De altfel, chiar primarul a postat pe pagina de facebook a Primăriei Beceni, urmare a presiunilor pentru transparentizarea concursului pentru planuri de afaceri, un tabel cu lista finală a planurilor de afaceri selectate, care însuma 68 de câştigători. Am verificat şi această informaţie şi am descoperit cum în luna august, anul curent, la o anume instituţie a statului este consemnat un adevărat val de înregistrări de P.F.A.-uri!

Între timp, nemulţumirea aşa zişilor câştigători ai programului „O şansă pentru Beceni” creşte, iar din chestionările în teren am descoperit că unii, cei care au primit câte două premii de 450 de milioane de lei vechi, de exemplu, vor fi nevoiţi să returneze unul primarului Buliviţă, ca „parandărăt”, iar alţii, cei mai mulţi, se plâng de faptul că, pe lângă impozitarea legală a venitului respectiv, vor trebui să returneze primarului un procent de 10% din valoarea iniţială.

Liste de participanţi la cursuri de competenţe, printre care au fost strecuraţi şi „câştigătorii” din grupul apropiat primarului Buliviţăb_800_600_16777215_00_images_M2021(8)_tabel1.jpg

 

b_800_600_16777215_00_images_M2021(8)_tabel2.jpg

b_800_600_16777215_00_images_M2021(8)_tabel3.jpg

b_800_600_16777215_00_images_M2021(8)_tabel4.jpg

 

 

,,Eu salvez!", proiectul prin care profesorii şi elevii Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău învaţă să acorde primul ajutor
Joi, 18 aprilie 2024, în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău, s-a desfăşurat prima activitate din cadrul proiectului ,,Eu salvez!”, conceput din necesitatea de a forma şi dezvolta, în rândul elevilor și al cadrelor didactice, abilităţi de acordare a primului ajutor.
...................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
îşi menţine
activitatea politică
la standarde europene
Andi Cristea, fost europarlamentar din partea social democraţilor, actualmente deputat în Parlamentul României din partea electoratului buzoian, are o activitate susţinută, fiind prezent cu teze proprii în diverse comisii de lucru, cele mai multe angrenând teme de interes european, dar şi internaţional.
.......................................
Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)