booked.net

Share

batalia_cartilor.jpgÎn finala desfăşurată în mediul online a celei de-a doua ediţii a Concursului de lectură „Bătălia Cărţilor”, organizat de Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” Buzău, instituţie aflată sub tutela Consiliului Judeţean,  în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău

 au fost desemnaţi câştigătorii din rândul celor 36 de elevi, care s-au calificat în această ultimă etapă.

În competiţia din acest an s-au înscris 39 de elevi: 25 de elevi de gimnaziu, 11 elevi de liceu şi 3 elevi la concursul de „lectură în limba franceză”. În finală s-au calificat 36 de elevi buzoieni.

„Din cauza pandemiei de coronavirus, am fost obligaţi să desfăşurăm finala în mediul online, concurenţii susţinându-şi pledoaria pentru cartea preferată prin intermediul unui filmuleţ, trimis pe adresa Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”, au transmis organizatorii.

Juriul, format din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi bibliotecari, a decis câştigătorii:

CATEGORIA COPII/GIMNAZIU

 • CITITORUL ANULUI: ŞERBĂNICĂ DIANA-ANDREEA, Şcoala Gimnazială Nr. 11 Buzău
 • CEA MAI BUNĂ PLEDOARIE: MOSCOVICI ALEXANDRU-KARIM, Şcoala Gimnazială Nr. 7 Buzău
 • CEA MAI BUNĂ FIŞĂ DE LECTURĂ: ILIE IOANA, Şcoala Gimnazială nr. 11 Buzău

CATEGORIA ADOLESCENŢI/LICEU

 • CITITORUL ANULUI: TĂNASE DIANA-IOANA, Colegiul Naţional „B. P. Hasdeu”
 • CEA MAI BUNĂ PLEDOARIE: BARABOI ELENA, Liceul de Arte „Margareta Sterian” Buzău
 • CEA MAI BUNĂ FIŞĂ DE LECTURĂ: BUBULAC ANDREEA-ALEXANDRA, Colegiul Naţional „B. P. Hasdeu” Buzău

CATEGORIA ADOLESCENŢI/LICEU (LIMBA FRANCEZĂ)

 • CITITORUL ANULUI: CALOEAN MIHAI-DRAGOŞ, Colegiul Naţional „M. Eminescu” Buzău
 • CEA MAI BUNĂ PLEDOARIE: TOADER ILEANA-ALEXANDRA, Colegiul Naţional „B. P. Hasdeu” Buzău
 • CEA MAI BUNĂ FIŞĂ DE LECTURĂ: TOADER CARMEN-MARCELA, Colegiul Naţional „B. P. Hasdeu” Buzău.

A fost desemnată CARTEA ANULUI:

 • La secţiunea COPII/GIMNAZIU: „Scrisori din far”, de Emma Carroll
 • La secţiunea ADOLESCENŢI/LICEU: „Un an fără tine”, de Nina de Pass
 • La secţiunea ADOLESCENŢI/LICEU CONCURS ÎN LIMBA FRANCEZĂ: „Monsieur Ibrahim et les Fleurs du Coran”, de Éric-Emmanuel Schmitt.

batalia_cartilor(1).jpg

„Bătălia Cărţilor” în limba francezilor, o premieră

Concursul „Bătălia Cărţilor” are ca scop promovarea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor, adresându-se elevilor de gimnaziu şi celor de liceu. În acest an, în premieră, am desfăşurat şi Bătălia cărţilor în limba franceză, pentru elevii de liceu.

Potrivit regulamentului, până la sfârşitul lunii septembrie, concurenţii au citit cele 10 cărţi (respectiv 5 la secţiunea franceză) incluse în concurs, pentru fiecare grupă de vârstă, cărţile putând fi împrumutate de la Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu”.

Odată cu înscrierea în concurs, fiecare participant a primit o fişă de lectură în care a notat impresiile despre cartea citită. Fişele de lectură ale concurenţilor au fost  evaluate de un juriu şi, în funcţie de originalitatea conţinuturilor şi corectitudinea gramaticală, au fost selectate cele mai bune. Concurenţii cu cele mai bune fişe de lectură s-au calificat în finala Concursului „Bătălia Cărţilor” din luna octombrie. Finala a constat în pledoaria video a concurenţilor şi într-un test online, contracronometru, desfăşurat pe platforma Wordwall.

 

Deputatul
Laurențiu Țepeluș
la finalul
celei de-a treia
sesiuni parlamentare
Profesorul buzoian Laurențiu Țepeluș reprezintă județul Buzău în Parlamentul României din partea Partidului Social Democrat și deține funcția de secretar al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.
............................................
Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)