booked.net

Share

Clipboard01.jpgS-a născut în satul Limpeziş, comuna Movila Banului, județul Buzău, şi a absolvit Liceul cu Program Sportiv din municipiul Buzău. În prezent este studentă în anul I la Facultatea  de Inginerie a Produselor Alimentare, din cadrul USAMV.

Despre Monalisa putem spune că reprezintă vocea folclorului în trupă, prin interpretările sale de  muzică populară, dă tonul muzicii, prezintă costumul și dansul popular. Imprimă ritm și voie bună trupei…

DESPRE FAMILIE:Familia este cea care îți oferă sprijinul atunci când te confrunți cu obstacolele vieții. Este mediul în care te refaci, după experienţa şi confruntări în lume! Familia te învață ce înseamnă iubirea, înțelegerea și respectul, în sânul ei afli care sunt adevăratele valori ale vieții. Sunt o persoană dependentă de o familie, de un loc unde pot să mă exprim cel mai ușor, de unde știu că voi primi mereu ajutor și iubire. Fac parte dintr-o familie mare și frumoasă, de 6 membri, ei sunt cele mai scumpe comori pe care le dețin și sunt extrem de recunoscătoare pentru că ei se află în viața mea. Fără ei nu aș fi putut ajunge unde sunt azi, nu aș mai fi fost aceeași persoană. Au avut grijă să mă modeleze, să îmi construiască un caracter frumos, m-au educat cum nu ar fi putut-o face nimeni altcineva.

102419784_631659187693950_396244287294825639_o.jpgNu aș fi putut învăța ce este iubirea, de la altcineva, decât de la ei. Am învățat atât de mult despre viață din experiențele lor, m-au pregătit pentru a mă integra în societate și mi-au arătat cât de puternică sunt chiar dacă soarta îţi scoate în cale şi experienţe mai puţin plăcute! Ei scot în evidență tot ce e mai bun în mine și mă fac să mă simt o persoană specială.

Mai am încă doi frați: Cosmin, care are 17 ani, și Delia, care are 10 ani. Datorită lor am învățat cum să fiu un om darnic și am învățat să împart cu ceilalți din jurul meu de la cel mai mic lucru sau beneficiu pe care îl am, până la cele mai importante momente din viața mea. Fiind cea mai mare dintre frați, am avut constant responsabilități și sarcini, pe care am ajuns să le îndeplinesc fără probleme.
Frații mei m-au responsabilizat, m-au adus în postura de lider. Am învățat, datorită lor, să gestionez conflicte și să îmi asum greșeli. De cele mai multe ori am fost o piesă de echilibru în familie pentru că am ocupat poziția de soră mai mare, care știe să aplice reguli și să se impună în fața celorlalți. De mică am simțit o responsabilitate foarte mare pentru fratele şi sora mea, pentru că eu eram cea care răspundea de bunăstarea și protecția lor”.

DESPRE FOLCLOR: „Folclorul izvorăşte din realitate. Este calea de dincolo de domeniul viselor şi care ne conduce în cel al imaginilor populare. Aici vom vedea că folclorul se află la originea poveştilor, miturilor şi legendelor...Muzica populară românească formează un ansamblu impunător, un tezaur scump, de la care se vor inspira viitorii artişti populari.Aceste creaţii ale folclorului nostru trezesc în sufletul şi în mintea copiilor dragostea pentru tradiţii şi respectul pentru cei ce le-au creat, înaintaşii noştri.

De asemenea, ele formează la copii dragostea şi preţuirea pentru folclorul autentic, mai ales în condiţiile în care acesta tinde a fi uitat şi chiar înlocuit cu producţii noi, fără substanţă sau valoare artistică.

Legătura cu pământul nostru natal, cu identitatea noastră ca popor, o menţinem doar păstrând vii tradițiile populare, portul specific fiecărei zone, cântecul şi dansul popular, ale căror origini se pierd în timp, şi pe care suntem datori să le lăsăm moştenire copiilor noştri.

Dansul popular românesc este o comoară cultivată din generație în generație, pe care avem datoria să o ocrotim si să o lăsăm moștenire copiilor noștri, ca mărturie a istoriei şi a identităţii noastre naționale. Și chiar dacă mulți dintre noi nu avem oportunitatea de a deprinde dansul popular în mod natural, există posibilitatea să frecventăm cursuri de dans popular pentru a păstra vie legătura cu tradițiile si identitatea noastră naţională”.

DESPRE BISERICĂ:  „Biserica este sfântă. Ca să nu-L rănim pe Dumnezeu trebuie să fim atenţi la ce vorbim şi la ce facem.

Pentru mine, Biserica  din satul Limpeziş este grădina sufletului meu, unde pot spune că am crescut cu prietenii mei timp de opt ani. Biserica este asemenea unei grădini, în care sunt semănate cele mai frumoase flori: dragostea, credinţa, bunătatea, cumpătarea, omenia…Iar noi suntem cei care trebuie să avem grijă de această grădină, ca tot ce este acolo să înflorească. Să o udăm mereu cu apa dătătoare de viaţă – rugăciunea.

Aici am simțit o chemare specială de a face parte dintr-un vis frumos, dintr-un proiect mare și ambițios, dintr-o „Poveste fără sfârșit”.

b_800_600_16777215_00_images_monalisa_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azi, Monalisa Cojocaru  este una din  colaboratoarele părintelui Ionuț Tudose pe proiecte catehetice. A debutat în Trupa de teatru „Mugurii Veseli” (Proiect cultural al Parohiei Limpeziș) trupă pe care o consideră o parte din sufletul ei și unde a venit la vârsta de 9 ani, când era clasa a III-a. Are și un portofoliu impresionant: a câștigat de două ori cu Trupa Mugurii Veseli „Festivalul dramaturgiei buzoiene” de la Râmnicu Sărat și de patru ori Festivalul de teatru laic și religios „Mugurii Bizanţului”.Cel mai mare succes a fost atins în anul 2016  cu filmul Sfinții Închisorilor, când trupa  2Mugurii Veseli” a câștigat faza naţională a unui concurs catehetic lansat de Patriarhia Romană.

Întrebată fiind despre viața de actor și artist popular,Mona a răspuns:„Atât teatrul cât și muzica  și dansul popular, sunt pentru mine o experiență frumoasă. Ambele îmi dau curaj și mă fac să  mă simt importantă, să visez la lucruri frumoase și mai ales la faptul că într-o zi de mâine voi purta costumul popular ca pe un odor prețios. Mulțumesc din suflet părintelui pentru sfaturile primite, pentru tot ce a făcut pentru mine”.

      b_800_600_16777215_00_images_monalisa_IMG_7027.JPG   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A jucat în mai multe piese de teatru și mai multe genuri cum ar fi:

COMEDII- Dra asistentă Clopoțica, în piesa „Recruții I” (Generația Trăznită); Artista Clopoţica în piesa Recruții II (Cenaclul Cutezătorii); Turista Clopoțica în piesa „Recruții III ”(La hanul lui Zapciu); Fiica lui Vodă, jupânița Mona, în piesa „Recruții IV ”(Evul mediu în alertă); Doamna inspector Sanepid în piesa „Bodyguard-ul poliglot”.

DRAME:Măriuca (fiica Istinuței) în piesa „Dezbinarea 1700”; Safta (fiica voievodului Brâncoveanu) în piesa „Brâncoveanu”; Directorul căminului cultural în piesa „Sfinții Închisorilor”; Domnița Safta Brâncoveanu în piesa „Lacrimile doamnei Brâncoveanu”.

Schech-uri:Inspector Sanepid, în piesa „Inspecția sanitară”; Ospătărița Mona, în piesa „Hanul nebunilor”, Directoarea hotelului, în piesa „Ungurul şi ardeleanu”; soția pacientului, în piesa „Cabinetul medical II”; Fiica lui Vodă, Mona, în piesa „Solii Măriei sale”; Director local în piesa „La hanul lui Zavaidoc”; Clopoţica, în piesa „Matriarhatul”; Mona (detectiv particular) în piesa „Detectivi cu greutate”;

D-na avocat, în piesa „Judecata nebunilor”.

TEATRU RELIGIOS: Irozii, Colindul sfânt, Vicleimul, Naşterea lui Iisus şi Tradiţii de Crăciun;

FILME:Director de Cămin cultural, în filmul „Sfinții Închisorilor”, film realizat în anul 2016, scene filmate la „Închisoarea tăcerii” din Râmnicu Sărat şi satul Limpeziș;Clara Golescu, în filmul „1918”; Domnişoara învățătoare, în filmul „Limpeziş (Poveste fără sfârșit)”; Mama, în filmul „Acasă-i România”.

MONOLOG:Viața de artist;

PREMII:Cea mai bună actriță în rol secundar, la Festivalul dramaturgiei Buzoiene din 2017; Cea mai bună actriță, la Festivalul de teatru laic și religios „Mugurii Bizanţului”,  din 2015.

APARIȚII TV: TV Sat, emisiunea „În pași de week-end„ moderator fiind doamna Mădălina Manolache; Campus TV, emisiunea „Toate minţile sus”.

b_800_600_16777215_00_images_monalisa_IMG_7029.JPG

DESPRE TRUPĂ  ȘI VIAȚA DE ACTOR„Pentru mine, teatrul nu înseamnă doar o clădire, un text sau niște actori! Esența teatrului se află într-o formă de mister numită „clipa de față”, trăită sub diferite măști….la nesfârșit! Teatrul m-a făcut să mă simt o ființă importantă, pentru că atunci când sunt  pe scenă sau la televiziune și interpretez o comedie sau o dramă și văd-aud ropote de aplauze, oameni izbucnind în  râs până la lacrimi, oameni care te opresc pe stradă și te felicită pentru evoluția de la tv- semn de mulțumire că ai reușit, timp de câteva minute, să-l scoți din starea aceea apăsătoare a grijilor și supărărilor cotidiene. „Mugurii Veseli” - un nume care m-a făcut să-mi desfac aripile într-un moment în care îmi erau legate de timiditate și de teama  de a mă exprima și de a fi ascultată. Aș vrea să mulțumesc din suflet generației mari de actori, care ne-au lăsat acest dar frumos și anume trupa de teatru „Mugurii Veseli”.

3.JPG

HOBBY:Teatru, film, folclor, excursii, artă culinară;

PROPUNERI PENTRU VIITOR:să realizeze cât mai multe schetch-uri și filme; Implicarea în proiecte filantropice și de voluntariat, personale și alături de biserică; realizare de proiecte cu temă folclorică.

b_800_600_16777215_00_images_monalisa_2.jpg

 

50065936_303083627218176_6558575409301028864_n.jpg

 

79092903_496823624510841_5625170503531495424_o.jpg

 

IMG_8922.JPG

 

IMG_9860.JPG

 

,,Eu salvez!", proiectul prin care profesorii şi elevii Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău învaţă să acorde primul ajutor
Joi, 18 aprilie 2024, în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău, s-a desfăşurat prima activitate din cadrul proiectului ,,Eu salvez!”, conceput din necesitatea de a forma şi dezvolta, în rândul elevilor și al cadrelor didactice, abilităţi de acordare a primului ajutor.
...................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
îşi menţine
activitatea politică
la standarde europene
Andi Cristea, fost europarlamentar din partea social democraţilor, actualmente deputat în Parlamentul României din partea electoratului buzoian, are o activitate susţinută, fiind prezent cu teze proprii în diverse comisii de lucru, cele mai multe angrenând teme de interes european, dar şi internaţional.
.......................................
Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL



Some informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)