booked.net

Share

andreea_stanciu.jpgS-a nãscut în satul Limpeziş, comuna Movila Banului, județul Buzãu şi a absolvit Colegiul Național Pedagogic din municipiul Buzãu. În prezent este studentã în anul I la Facultatea  de Psihologie și Științele Educației D.P.I.P.P. Buzăuunde studiazã pedagogia învățământului primar și preșcolar, și în același timp exercitã cu succes misiunea de invãțãtoare în satul natal, Limpeziş.

Andreea a devenit locomotiva trupei şi totdeauna prima cu iniţiativa. Ea este cea care dã tonul reunirii trupei, ea imprimã zâmbetul şi speranţa.

DESPRE FAMILIE:Familia este cel mai frumos cadou din partea Lui Dumnezeu. O mamă suferă, plânge, iartă și te apără. Mai presus de orice este singura persooană care te iubește mai mult decât pe ea însăși. Este locul unde viața începe și iubirea nu se termină niciodată. Dacă vrei să schimbi lumea, du-te acasă și iubeste-ți familia. Familia nu ți-o alegi este un dar al lui Dumnezeu pentru tine, așa cum tu eşti unul pentru ea, este scoala în care ești deopotrivă, profesor şi elev.”

DESPRE MISIUNEA DE DASCÃL: „Mi-am ales meseria de profesor drept o provocare personală, prin care să-mi pun la încedrcare iscusinţa, talentul, răbdarea și sî-mi formez sentimentul dăruirii, în timp ce voi face o pasiune pentru munca cu copiii, dar  și pentru munca în echipă, alături de ceilalți colegi și totdată oameni de la care pot învăța continuu, deoarece sunt oameni cu experiență, la fel de dornici ca și mine să împărtășească ceea ce știu. Unui elev îi rămane întipărit în minte atât portretul fizic cât şi moral al unui profesor ce ştie să îşi apropie cu căldură umană pe cei din jurul său. Predarea este o chemare specială, deoarece această meserie nu se potrivește oricui. Trebuie să ai un minim de iubire şi dorinţa de a împărtăși ceea ce știi cu ceilalți. Să îți dorești să inițiezi pe cineva, așa cum au făcut și alții cu tine, și să oferi elevilor șansa de a te vedea ca pe un model. Profesorul are în faţă suflete, minţi, perechi de ochi şi urechi, toate îndreptate cu încredere spre el. Un bun profesor modelează mintea celor cu care lucrează. Îi formează, le aranjează gândirea,  îi învaţă cum să gândească nu ce să gândească. Pentru aceasta profesorul are nevoie nu doar de  răbdare, ştiinţă şi inteligenţă, ci și de dăruire”.

andreea_stanciu2.jpg

DESPRE BISERICÃ:  Pot spune că în Biserica satului meu au prins viață visele mele din inima copilãriei ºi clipele fericite trãite alãturi de copii de aici, de colegii de trupă și de școală, de prietenii mei. Aici am învãþat sã-mi construiesc aripi, aici am simþit pentru prima datã cã pot sã þin în palme zâmbete ºi aici mã voi întoarce sã regãsesc parfumul copilãriei, sã mângâi respiraþia unui trecut ce pentru mine nu a apus ºi nu va apune niciodatã. Parcă și acum îl vãd pe părinte stãruind în Biserica satului nostru la ora de catehezã, sã ne aducã la Bisericã pe noi, generațiile de copii rãzvrãtiți, îl vãd încercând și reușind  cu rãbdare sã scrie  „O POVESTE FARÃ SFÂRȘIT” în istoria Bisericii și a satului prin pastorație, prin chemarea baieților în Sfântul Altar și a fetelor la slujbe alãturi de bãtrânelele consecvente”.

andreea_stanciu6.jpg

În strana bisericii a luat decizia de a deveni învãțãtor , azi ajungând colaboratoarea pãrintelui Ionuț Tudose pe proiecte catehetice A debutat în Trupa de teatru „Mugurii Veseli” (Proiect cultural al Parohiei Limpeziș) trupã pe care o considerã o parte din sufletul ei și unde la vârsta de 9 ani, când era clasa a III-a, începea sã se înveþe cu înãlþimea scenei. Are și un portofoliu impresionant: a câștigat de douã ori cu, Trupa Mugurii Veseli, Festivalul dramaturgiei buzoiene, de la Râmnicu Sarat și de patru ori Festivalul de teatru laic și religios „Mugurii Bizantului”.Cel mai mare succes a fost atins în anul 2016  cu filmul Sfinții Închisorilor, când trupa „Mugurii Veseli” a câștigat faza naţională a unui concurs catehetic lansat de Patriarhia Romană.

Iată ce spune Andreea despre actorie şi viaţa de actor:„Viaţa nu are spectatori. Cei mai buni actori nu se află pe scenă, ci în viaţa de toate zilele. Fiecare viaţă are un actor principal. În viaţa ta, tu eşti actorul principal. Noi, actorii, nu schimbăm cu adevărat lumea. Noi o reflectăm…Pentru un actor, viaţa se îmbină cu arta. Asta a fost și dorinţa mea, să joc, să dau viaţă personajelor. Cumva, în mijlocul dialogurilor şi repetițiilor, apare un moment magic când actorii devin inspirați și se îndreaptă pe drumul cel bun. Dacă ei reușesc cu adevărat să devină inspirați, atunci tot ce fac este corect, și totul vine de la sine. Actoria are de a face cu emotii foarte delicate. Nu înseamnă să îți pui o mască. De fiecare dată cand un actor joacă pe scenă, el nu se ascunde, ci se dezvăluie pe el însuși. Actorii trebuie să se ridice deasupra vieții”.

 andreea_stanciu4.jpg        

A jucat în mai multe piese de teatru și mai multe genuri, cum ar fi:

Comedii

Dra caporal Smuky în piesa „Recruții I” (Generația Traznită); Artista Smuky în piesa Recruții II (Cenaclul Cutezătorii); Ospătărița Smuky în piesa Recruții III (La hanul lui Zapciu); Propietara hanului, Andreea, în piesa Recruții IV (Evul mediu în alertă), Doamna inspector Sanepid, în piesa „Bodyguard-ul poliglot”.

Drame

Maria Gabriela (soția cancelarului Kaunitz) în piesa „Dezbinarea 1700”, Stanca (fiica voievodului Brâncoveanu) în piesa „Brâncoveanu”, Studenta la Drept şi învățătoarea satului, în piesa „Sfinții Închisorilor”, Domnița Stanca Brâncoveanu, în piesa „Lacrimile doamnei Brâncoveanu”.

Schech-uri

Inspector Sanepid, în piesa „Inspecția sanitară”, Ospătarița Andreea, în piesa „Hanul nebunilor”, Recepţionera hotelului, în piesa „Ungurul şi ardeleanu”, Doctorul logoped, în piesa „Cabinetul medical II”, D-na secretară în piesa ”CV”, Propietara hanului, în piesa „Solii măriei sale”, Director local, în piesa „La hanul lui Zavaidoc”, Deea, în piesa „Matriarhatul”, Andreea (detectiv particular) în piesa „Detectivi cu greutate”.

Teatru religios

Irozii, Colindul Sfant,Vicleimul, Naşterea lui Iisus şi Tradiţii de Crăciun.

Filme

Studenta la Drept şi învațătoarea satului în filmul „Sfinții Închisorilor”, film realizat în anul 2016, scene filmate la „Închisoarea tăcerii”, din Râmnicu Sărat şi satul Limpeziș,Prințesa Bibescu, în filmul „1918”, Domniºoara învãțãtoare, în filmul „Limpeziº (Poveste fãrã sfârșit)”, Andreea, în filmul „Acasã-i România”.

Monolog

Rețetă de slăbit, Autoportret, O iubită geloasă.

Premii

Cea mai bună actriță la Festivalul dramaturgiei Buzoiene din 2017; Cea mai bună actriță la Festivalul de teatru laic și religios „Mugurii Bizanţului, din 2015; Locul II – monologul Autoportret, Râmnicu Sărat, 2019; Premiul I – „Ion Ramona”, Cea mai bună actriţă, 9 decembrie 2018; Locul I, Cea mai bună coloană sonoră, 9 decembrie 2018; Locul I, monolog, 9 decembrie 2018; Locul III, monolog 8 decembrie 2017; Locul I, pentru implicarea în proiectul „O jucărie pentru Moş Crăciun”- 2018.

Apariţii Tv

TV Sat, emisiunea „În pași de week-end„ moderator Mădălina  Manolache, Campus TV, emisiunea „Toate minţile sus!”.

andreea_stanciu3.jpg

Despre trupă

„Trupa de teatru este singurul univers unde îmi retrăiesc în permanență copilăria. Pentru mine teatrul reprezintă o pasiune, este un vis devenit realitate, este ceea ce-mi dă libertatea să experimentez orice doresc . Ador să intru în pielea personajului, să îl descopăr și să îl însuflețesc cât mai bine.Teatrul este dorul ce m-a urmărit de mică și a ieșit la iveală datorită unei instituții, Biserica ortodoxă din sat și a unui om minunat ce-mi este mentor și model în viață, părintele Ionuț Emanuel Tudose, de la biserica noastră, pentru ca mi-a oferit posibilitatea să trăiesc această experiență, ce mi-a indeplinit un vis.Tot pe plan emoțional și sufletesc voi păstra mereu în suflet minunata mea familie, dar în același timp și Biserica satului meu, care pe langa un dar de mare preț, taina Sfântului Botez, mi-a dat ocazia ca în strana ei să iau decizia de a deveni învățătoare și a urma cursurile Liceului Pedagogic din Buzău. Colegii mei sunt oameni minunați, cărora le mulţumesc din tot sufletul și îi apreciez în același timp. Fără ajutorul lor nu aș fi ajuns ceea ce sunt! Pentru mine este o onoare și o mare bucurie să fiu lângă ei atât în calitate de colegă cât și ca prietenă. Mulţumim generației mari pentru tot ce au făcut pentru satul  şi comuna noastră şi pentru faptul că au fost, sunt şi vor fi un adevărat exemplu de urmat!”

andreea_stanciu1.jpg

Hobby

Teatru, film, excursii, artă culinară, modeling.

Propuneri pentru viitor

Să realizeze cât mai multe proiecte cultural educative pentru copii, în parteneriat cu diverse instituții de profil. Implicarea în proiecte filantropice și de voluntariat, personale și alături de Biserică. Realizare de parteneriate.

andreea_stanciu_prima.jpg

b_800_600_16777215_00_images_M2021(2)_andreea_stanciu5.jpg

 

PSD:
Coerența restricțiilor
este compromisă
atunci când închizi școlile,
dar lași păcănelele deschise
PSD condamnă modul arbitrar și contradictoriu în care au fost decise restricțiile din Hotărârea de Guvern nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Guvernul nu poate fi credibil atunci când spune că școlile trebuie închise pentru că pandemia e gravă, dar în același timp lasă deschise sălile de jocuri de noroc sugerând că situația nu ar fi chiar atât de gravă.
...................................
 
Dan Nica PSD:
„Comisia Europeană
le arată
statelor membre
cum să scadă
preţurile la energie,
numai să se şi vrea!”
Şeful Delegaţiei Române PSD din Parlamentul European, Dan Nica, atrage atenţia că, în urma solicitărilor mai multor state, printre care şi România, Comisia Europeană a prezentat astăzi o recomandare de măsuri, care să permită tuturor ţărilor afectate din cadrul UE să intervină rapid la nivel naţional pentru soluţionarea crizei preţurilor la energie.
......................................
Partidul Social Democrat
a depus propria
moţiune de cenzură
împotriva
guvernului Florin Cîţu
„STOP sărăciei, scumpirilor şi penalilor! JOS GUVERNUL CÎŢU!” se numeşte moţiunea de cenzură a PSD.
Moţiunea de cenzură a PSD este semnată de 157 de parlamentari ai Partidului Social Democrat, care îndeplineşte toate condiţiile.
...........................................
Senatorul Romaşcanu
interimar la PSD Buzău

Ştirea momentului în politica buzoiană este preluarea funcţiei de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD de către senatorul Lucian Romaşcanu. El va ocupa această funcţie interimar, până la organizarea de alegeri statutare. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului politica Naţional, propunerea venind, evident, din partea preşedintelui PSD la nivel naţional, deputatul Marcel Ciolacu.
..................................
Deputatul PSD Romeo Lungu:
Guvernarea
PNL-USR PLUS,
un atac
la buzunarele românilor!
Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a confirmat că România a intrat în faza inflaţiei galopante. Aceasta a crescut cu 92,3% în primele 7 luni ale anului: de la 2,6 la 5%! Până la finalul anului inflaţia va ajunge la 5,6%, ceea ce înseamnă că fiecare român va fi mai sărac cu 320 lei. Comparativ cu raportul din luna mai 2021, rata anuală a inflaţiei a fost revizuită în sens ascendent cu 1,5%, semn că lucrurile merg din rău în mai rău.
.......................................
Laurenţiu Ţepeluş,
deputat PSD Buzău:
Strategia PNL,
ghinionul României

Deşi România este lovită de furtuni, inundaţii, creşteri de preţuri, economia distrusă, efectele devastatoare ale pandemiei, nimic nu abate Guvernul Cîţu de la unicul scop: alegerile în care pot să mai rupă un pic de putere pentru a-şi satisface setea de acces la funcţii şi bani publici.
.......................................
După trei ani
de activităţi în parteneriat,
Colegiul Economic Buzău
a încheiat
un proiect internaţional
Vara lui 2021 înseamnă pentru Colegiul Economic Buzău finalizarea unui nou proiect european. Este vorba despreparteneriatul strategic între unităţi şcolare Ka229, finanţat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene, ”Let us Bring Europe Together for heritage”/ 2018-1-ES01-KA229-049878_2.
.................................
Iniţiativă civică,
în favoarea elevilor,
preluată de PSD:
Vouchere în valoare
de 250 de lei,
pentru achiziţia
de bunuri
şi servicii culturale
Elevii ar putea beneficia de vouchere în valoare de 250 de lei pentru achiziţia de bunuri şi servicii culturale. Iniţiativa civică a fost dezbătută ieri în Comisia pentru învăţământ din Parlament, susţinută şi de deputaţii buzoieni Laurenţiu Ţepeluş şi Romeo Lungu.
......................................
 
Senatorul Lucian Romaşcanu:
„Alina Ghorgiu
a recunoscut că
PNL a pierdut alegerile
în 2020!”
 
Alegerile pentru noua conducere a Partidului Naţional Liberal scot în prim plan diverşi lideri, care aleg să se poziţioneze, la vedre, de o parte sau de cealaltă, într-una dintre cele două tabere formate. De pildă, senatorul liberal Alina Ghorghiu l-a atacat zilele trecute, pe un post naţional de televiziune, pe actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, spunând că este nevoie de o schimbare la vârful partidului.
......................................
Pas cu pas, de la România educată, la România eşuată prin ocupaţia Iohannisto-Penelisto-Useristă!
„…..De reuşita PNRR depinde într-o mare măsură cum va arăta viitorul societăţii noastre”, declara pompos şi apăsat acum câteva zile artizanul grupării de interese penelisto-useriste care are pretenţia de a guverna România asemenea unor satrapi care şi-au cumpărat ţară şi, odată cu ea, servitori.
..........................................
Deputatul buzoian
Romeo Lungu
îl chestionează
pe ministrul Oros,
de la Agricultură:
 „Ce vor primi
fermierii români,
în locul
programului Tomata?!”
În contextul întârzierii programului de sprijin pentru fermierii care cultivă legume în spaţii protejate, deputatul PSD Romeo Daniel Lungu i-a adresat o întrebare parlamentară ministrului agriculturii, Adrian Oros. Social-democratul buzoian îşi doreşte să afle când va fi implementat programul, dar, mai ales, când vor primi legumicultorii banii pentru înfiinţarea culturilor.
...........................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
a fost ales la şefia
Grupului parlamentar
de prietenie
cu Republica Singapore
„Am onoarea ca de astăzi (n.r.-11 mai a.c.) în urma votului acordat în şedinţa plenului reunit al Parlamentului, să conduc Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Singapore.

CERCUL MILITAR
BUZĂU
Primele Cercuri Militare s-au înfiinţat în România cu puţin înaintea izbucnirii Războiului pentru Independenţă Naţională. Până în anul 1906 s-au înfiinţat asemenea instituţii în 18 garnizoane mici, printre care Bu­zău şi Râmnicu Sărat.La Buzău, în anul 1911, în cadrul unei întâlniri a ofiţerilor din garnizoană, se năştea ideea construirii unei clădiri a Cercului Militar. 
Iniţiativa a aparţinut colonelului Gheorghe Spi­rescu, care a fost şi primul şef a Cercului Militar Buzău. La intervenţia lui s-a primit suma de 50.000 lei de la Mi­nisterul de Război. Această sumă a fost comple­tată prin contribuţia financiară a ofiţerilor şi reanga­jaţilor din Regimentul 7 Artilerie Buzău.

................................

Chipul iubirii

în zborul dintâi (I)

Cartea „Cresc iubind sau transformare prin iubire”,
autor ELLA MARA cronică de Maria Mânzală
Întămplarea sau poate ghidul astral a făcut ca în luna mai, pe când hălăduiam prin spaţiile digitizate ale unor site-uri dragi mie, să fiu atrasă de un portret menit să trimită privitorul spre zone cu linişte şi siguranţă şi un titlu pe măsură. Am dat deoparte foiţă cu foiţă învelişul protectoral al unui miez ce s-a dovedit plin de beneficii. Am descoperit esenţialul: Mariana Adăscăliţei, fostă Blându, trăieşte în Viena, membră a Asociaţiei Scriitorilor Români din Austria, a debutat cu volumul de poezii Cresc iubind, transformare prin iubire, apărut la editura ePublishers în anul 2018, publică sub pseudonimul Ella Mara.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)