booked.net

Share

ciolacu_editorial.jpgMinistrul sănătății ne anunță că vom reveni la o viață “relativ” normală abia din august și vrea, probabil, să-i fim și recunoscători pentru asta. Adică să mai stăm două luni în starea asta de alertă care înseamnă maxim interes pentru afacerile liberalilor pe bani publici și minimă preocupare pentru repornirea economiei.

Să le ascultăm rabdători promisiunile mincinoase și să le urmărim aprobator gafele ce provoacă haos în întreaga societate românească. Dacă așa văd consensul pentru scoaterea țării din criză se înșeală: eu și colegii mei din PSD nu putem fi de acord cu așa ceva.

Le-am spus că IMM INVEST nu poate funcționa și că IMM-urile românești vor fi distruse, au zis că programul e perfect și că vrem să-i sabotăm. Rezultatul este că și până azi numărul de credite aprobate rămâne subunitar, 0,85% și ieri doar au mai rectificat câteva prostii care le-au scos peri albi antreprenorilor români. În schimb, cel puțin 130.000 de companii nu ştiu nici astăzi dacă își reiau activitatea după 1 iunie sau ce vor face cu cei 600.000 de angajații care ies din șomaj tehnic.

Le-am spus de două luni să ia urgent măsuri fiindcă agricultura este pusă la pământ de o secetă istorică; au pierdut vremea certându-i pe fermieri că nu au asigurare. PSD s-a mobilizat și a adoptat rapid în Parlament o lege care vine cu soluția ca agricultorii loviți de secetă să primească urgent despăgubiri în valoare de 70% din banii cheltuiți pe culturile afectate. Care credeți ca este răspunsul PNL, prin vocea domnului Cîțu? Că Parlamentul pune în pericol sustenabilitatea fiscală a bugetului.

Asta este placa pe care o pun mereu ca să-și ascundă incompetența. De fapt, ei sunt cei care distrug stabilitatea economică a României. Și ca să le demonstrăm asta, am început să calculăm nota de plată a crizei, cu blocajul aproape total care a șters 500 de milioane de euro pe zi din economie. S-au pierdut deja 35 de miliarde de euro și factura incompetenței lor crește zi de zi. Dar nici măcar în al doisprezecelea ceas nu au închegat un plan coerent de sprijinire a firmelor românești, doar cârpesc ce au croit greșit de la bun început.

Nu ne spunea președintele, încă din aprilie, că planul de măsuri privind repornirea economiei este redactat sub atenta lui supervizare? Nu din acest motiv convoca săptămânal la Cotroceni grupuri-grupuri de miniștri, cu sau fără premier – că oricum el e doar un fel de băgător de seamă? Care e rezultatul acestor conclavuri sau, mai nou, “grupuri de reflecție strategică” – că vine luna iunie și nu avem strategie de repornire a economiei? Președintele s-a auto-înscăunat la Cotroceni drept supra-premier dar tot ce pare că a reușit, călare pe PNL, este să guverneze Nimicul.

Dl Iohannis și Guvernul Său au dovedit că sunt foarte pricepuți în a elabora restricții și a da amenzi, fiind campionii Europei la “economic lockdown”, închiderea economiei. Intrăm în iunie cu aproape jumătate de milion de locuri de muncă distruse în industrie, agricultură și comerț. Sectorul HORECA a fost deja condamnat, fiind catalogat drept neimportant de către premier.

În schimb, în cele 7 luni de guvernare, Cîțu a împrumutat peste 84,5 miliarde de lei: 12,5 miliarde în noiembrie și decembrie 2019, iar 72 de miliarde în cele 5 luni din acest an. Este aproape cât împrumutul luat de la FMI și Comisia Europeană în criza din 2009-2010. Miliardele n-au ajuns nici la firmele românești, nici la agricultori, iar Guvernul ne spune că nu vor ajunge nici la mărirea pensiilor din toamnă sau la dublarea alocațiilor pentru copii. Dar sigur se găsesc bani pentru firmele de casă și pilele PNL, că doar sloganul guvernării a devenit “pentru noi înșine”.

Într-o poveste de Petre Ispirescu, Aleodor Împărat a întâlnit o creatură ciudată, “jumătate de om călare pe jumătate de iepure șchiop”. Din păcate, am ajuns să trăim într-o alegorie în care ne guvernează un Președintele-Călare-Pe-Jumătate-De-Guvern-Șchiop.

Autor: Marcel Ciolacu, președinte PSD

Evenimentul Zilei - 28 mai 2020

 

 

 

 

Liberalul
Gabriel Avrămescu
va participa la
Adunarea Interparlamentară
a Ortodoxiei
„Schimbările radicale ale stilului de viață, din ultimul an, provocate de pandemia Covid19, au adus atingere și acestei zone, fapt pentru care, soluțiile pentru adaptarea la noile condiții de viață, la noile mentalități, sau tendințele de dezvoltare a educației copiilor și a tinerilor trebuie să fie subiecte de discuție în cadrul întâlnirilor oficiale ale delegației Camerei Deputaților la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei”.
.......................................
Spitalul
din Râmnicu Sărat,
între binecuvântare
și blestemul birocrației...
Râmnicu Sărat este orașul meu natal și, la fel ca majoritatea locuitorilor acestui oraș, mă bucur pentru fiecare realizare a lui sau mă întristez când pierdem ceea ce părea drept câștigat de noi.

Situația unicului nostru spital care deservește 14 localități învecinate ne-a pus în lumina reflectoarelor încă din luna martie a anului trecut, moment de cotitură când DSP a emis o decizie de transformare a acestei unități în ”spital-tampon” doar pentru cazurile de COVID-19.

Citeşte mai departe...

.............................................

Târgul de Turism
al României
Obiectivele
turistice buzoiene,
la un click distanţă

Având în vedere restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, organizatorii Târgului de Turism al României au decis ca cea de a 44-a ediție să aibă loc în perioada 18 - 21 februarie 2021, în format virtual, pe o platformă special creată. 
Platforma este dedicată atât agențiilor de turism, participărilor internaționale și serviciilor turistice, cât si zonelor turistice din România prin intermediul: unităților administrativ-teritoriale, consiliilor județene, primăriilor, asociațiilor de turism, oficiilor de turism.
..........................................
Branşare gratuită,
la gaze, de la contor
la primul foc

 

În judeţul Buzău, localitatea Mărăcineni va fi primul beneficiar al măsurii luate de Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), demers ce urmează să fie publicat în zilele următoare în Monitorul Oficial.
De asemenea, având în vedere etapele consumate pentru obţinerea avizelor tehnice şi apropierea momentului pentru organizarea de şantier (execuţia subtraversării râului Buzău: Verneşti - Mărăcineni), comuna Mărăcineni ar putea fi chiar prima localitate la nivel naţional care va beneficia de programul lansat încă de pe vremea guvernului social democrat condus de Viorica Dăncilă.
În paralel cu măsura luată la nivelul agenţiei pentru reglementarea preţului la consumul de gaze naturale, antreprenorul la nivel naţional – TRANSGAZ – are în pregătire procedurile tehnice pentru organizarea licitaţiei de  adjudecare a lucrărilor din judeţul Buzău, concret realizarea subtraversării râului Buzău, între Verneşti şi Mărăcineni, pentru instalarea conductei de alimentare şi montarea staţiei de distribuţie pe malul stâng al râului, în satul Potoceni.
Data de 19 octombrie a.c. este fixată pentru deschiderea licitaţiei, la nivelul TRANSGAZ, şi timp de 20 de zile vor fi evaluate ofertele constructorilor. Cum în domeniul gazelor nu sunt admise contestaţii, tot ce este posibil ca încă din cursul lunii viitoare să fie dat şi ordinul pentru organizarea de şantier de către constructor.
În ce priveşte consumatorii casnici, vestea bună este că lucrările pentru branşare vor fi executate, până la primul foc, în casă, pe cheltuiala constructorului. Cât despre recuperarea cheltuielilor de către constructor (n.a. – cel mai probabil executantul şi viitorul concesionar al reţelei de distribuţie a gazelor va fi Distrigaz) tot ce este posibil ca acesta să fixeze o taxă ce va fi inclusă în factura lunară.

M-AM  SIMŢIT 
BOSGOR
Gigi MANOLE
Eu consider că la acest moment cel mai important proiect adresat generaţiilor viitoare, nu numai de la Buzău, este cel propus de inginerul doctor în cercetare legumicolă, preotul Costel Vânătoru: Banca de Gene! Este un proiect de anvergură naţională. Este un proiect ce ar fi trebuit să preocupe toată, dar absolut toată clasa politică. Este un proiect care ar fi trebuit să figureze pe prima poziţie în listele tuturor partidelor politice participante la actuala campanie parlamentară, pentru realizarea căruia să jure, exact ca la investirea într-un nou mandat.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)