booked.net

Share

ciolacu_editorial.jpgMinistrul sănătății ne anunță că vom reveni la o viață “relativ” normală abia din august și vrea, probabil, să-i fim și recunoscători pentru asta. Adică să mai stăm două luni în starea asta de alertă care înseamnă maxim interes pentru afacerile liberalilor pe bani publici și minimă preocupare pentru repornirea economiei.

Să le ascultăm rabdători promisiunile mincinoase și să le urmărim aprobator gafele ce provoacă haos în întreaga societate românească. Dacă așa văd consensul pentru scoaterea țării din criză se înșeală: eu și colegii mei din PSD nu putem fi de acord cu așa ceva.

Le-am spus că IMM INVEST nu poate funcționa și că IMM-urile românești vor fi distruse, au zis că programul e perfect și că vrem să-i sabotăm. Rezultatul este că și până azi numărul de credite aprobate rămâne subunitar, 0,85% și ieri doar au mai rectificat câteva prostii care le-au scos peri albi antreprenorilor români. În schimb, cel puțin 130.000 de companii nu ştiu nici astăzi dacă își reiau activitatea după 1 iunie sau ce vor face cu cei 600.000 de angajații care ies din șomaj tehnic.

Le-am spus de două luni să ia urgent măsuri fiindcă agricultura este pusă la pământ de o secetă istorică; au pierdut vremea certându-i pe fermieri că nu au asigurare. PSD s-a mobilizat și a adoptat rapid în Parlament o lege care vine cu soluția ca agricultorii loviți de secetă să primească urgent despăgubiri în valoare de 70% din banii cheltuiți pe culturile afectate. Care credeți ca este răspunsul PNL, prin vocea domnului Cîțu? Că Parlamentul pune în pericol sustenabilitatea fiscală a bugetului.

Asta este placa pe care o pun mereu ca să-și ascundă incompetența. De fapt, ei sunt cei care distrug stabilitatea economică a României. Și ca să le demonstrăm asta, am început să calculăm nota de plată a crizei, cu blocajul aproape total care a șters 500 de milioane de euro pe zi din economie. S-au pierdut deja 35 de miliarde de euro și factura incompetenței lor crește zi de zi. Dar nici măcar în al doisprezecelea ceas nu au închegat un plan coerent de sprijinire a firmelor românești, doar cârpesc ce au croit greșit de la bun început.

Nu ne spunea președintele, încă din aprilie, că planul de măsuri privind repornirea economiei este redactat sub atenta lui supervizare? Nu din acest motiv convoca săptămânal la Cotroceni grupuri-grupuri de miniștri, cu sau fără premier – că oricum el e doar un fel de băgător de seamă? Care e rezultatul acestor conclavuri sau, mai nou, “grupuri de reflecție strategică” – că vine luna iunie și nu avem strategie de repornire a economiei? Președintele s-a auto-înscăunat la Cotroceni drept supra-premier dar tot ce pare că a reușit, călare pe PNL, este să guverneze Nimicul.

Dl Iohannis și Guvernul Său au dovedit că sunt foarte pricepuți în a elabora restricții și a da amenzi, fiind campionii Europei la “economic lockdown”, închiderea economiei. Intrăm în iunie cu aproape jumătate de milion de locuri de muncă distruse în industrie, agricultură și comerț. Sectorul HORECA a fost deja condamnat, fiind catalogat drept neimportant de către premier.

În schimb, în cele 7 luni de guvernare, Cîțu a împrumutat peste 84,5 miliarde de lei: 12,5 miliarde în noiembrie și decembrie 2019, iar 72 de miliarde în cele 5 luni din acest an. Este aproape cât împrumutul luat de la FMI și Comisia Europeană în criza din 2009-2010. Miliardele n-au ajuns nici la firmele românești, nici la agricultori, iar Guvernul ne spune că nu vor ajunge nici la mărirea pensiilor din toamnă sau la dublarea alocațiilor pentru copii. Dar sigur se găsesc bani pentru firmele de casă și pilele PNL, că doar sloganul guvernării a devenit “pentru noi înșine”.

Într-o poveste de Petre Ispirescu, Aleodor Împărat a întâlnit o creatură ciudată, “jumătate de om călare pe jumătate de iepure șchiop”. Din păcate, am ajuns să trăim într-o alegorie în care ne guvernează un Președintele-Călare-Pe-Jumătate-De-Guvern-Șchiop.

Autor: Marcel Ciolacu, președinte PSD

Evenimentul Zilei - 28 mai 2020

 

 

 

Soluție pentru
salvarea
locurilor de muncă

 

PSD propune stimulente de inserție pentru angajați și granturi de zeci de mii de euro pentru înființarea de întreprinderi sociale.
..........................................

Deputatul Dănuţ Păle:

„Personalul ANSVSA

își va primi drepturile”

Proiectul de Lege pentru completarea articolului 39 din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului din fonduri publice a fost adoptat marți de plenul Camerei Deputaților.

Acest proiect, inițiat de deputatul social democrat buzoian Dănuț Păle, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, are ca obiect de reglementare acordarea sporurilor specifice pentru personalul din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și al unităților subordonate care nu a avut în plată sporuri în luna decembrie 2019, respectiv pentru personalul nou-încadrat.

Citeşte aici...

 

.....................................

Lucian Romașcanu:

„Guvernul criminal și incompetent al lui Iohannis este responsabil de criza în Sănătate!”
Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, senatorul de Buzău Lucian Romașcanu, a declarat că președintele Klaus Iohannis apără Guvernul PNL „criminal și incompetent”, un Executiv care a cauzat criza sanitară. El a adăugat că PSD a acționat mereu responsabil, a votat starea de urgență, a susținut modificări legislative necesare gestionării pandemiei, relatează “Agerpres”. „Guvernul PNL a scăpat situația de sub control cu pandemia.
...........................................
Deputat Ionela Dobrică:
„PNL trunchiază
adevărul și ne lasă
fără păduri”
În contextul raportărilor cetățenilor îngrijorați cu privire la transporturile de lemn, observate din ce în ce mai des de la începutul anului, deputatul social democrat buzoian Ionela Dobrică s-a adresat premierului. Prin întrebarea parlamentară transmisă în luna aprilie, deputatul a cerut guvernului să precizeze cât lemn a fost scos din țară în perioada 1 ianuarie-10 aprilie 2020 exprimat în metri cubi, atât la export, cât și intracomunitar, dar și în perioada similară din anul 2019.  Răspunsul a venit în luna iunie, cu o întârziere de 43 de zile.
 
......................................
Deputat Dănuţ Păle:
„A fost adoptată legea
pentru protecţia animalelor
destinate exportului”
Camera Deputaților a adoptat miercuri Proiectul de Lege privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe. Obiectul de reglementare al acestui act normativ se referă la asigurarea asistenței sanitar-veterinare la efectuarea transportului de animale vii către țări terțe, din afara Uniunii Europene, indiferent că este vorba despre cale rutieră, navală sau aeriană.
CONSILIUL
JUDEŢEAN BUZĂU
......................................
La Buzău și la Pârscov la 136 de ani de la naștere.
Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu”, între organizatori la omagierea amfitrionului
Mai mulți oameni de cultură și reprezentanți ai unor instituții culturale din Buzău au luat parte vineri, 9 octombrie, la o întâlnire cu rolul de a omagia personalitatea Vasile Voiculescu. Evenimentul prilejuit de împlinirea a 136 de ani de la nașterea marelui poet buzoian a avut loc la bustul lui Voiculescu, amplasat în parcul din spatele Palatului Comunal, unde au fost depuse flori.
..........................................
Ziua Satului Românesc,
organizată în premieră la Buzău odată cu deschiderea magazinului de suveniruri
Muzeul Județean Buzău a organizat, în prima decadă a lunii octombrie, prima ediție a Zilei Satului Românesc, eveniment realizat alături de Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău și Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău. De asemenea, parteneri au fost Asociația #better, Grupul Rural al Ordinului Arhitecților din România și Casa cu Blazoane Chiojdu a Uniunii Arhitecților din România.
...................................
COVID-ul restrânge manifestările de Ziua Națională a României și Sărbătorile de iarnă
Consiliul Județean Buzău se întrunește joi în ședință ordinară pentru a-și da aprobarea pentru câteva proiecte de hotărâre, printre care și alocarea unor fonduri pentru sărbătorile de sfârșit de an. În acest an, Ziua Națională a României și Sărbătorile de iarnă sunt marcate de situația epidemiologică generată de pandemia de COVID – 19, ceea ce face ca aria acțiunilor obișnuite din alți ani să e semnificativ restrânsă, susțin reprezentanții Consiliului Județean Buzău.
...................................
Consilierii judeţeni şi-au încheiat misiunea!
Consilierii județeni din mandatul 2016-2020 s-au reunit, joi, în ultima ședință, ca să-şi dea votul pentru șase proiecte de hotărâre. Cei mai mulți dintre aleși se vor regăsi și în viitorul deliberativ județean, însă Executivul Consiliului Județean a ținut să le răsplătească cu diplome de excelență susținerea pentru proiectele derulate în ultimii patru ani.
 

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)