booked.net

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu:
„PSD nu are nevoie de nici o funcţie!
Va fi un armistiţiu politic.”

Preşedintele principalului partid din Opoziţie, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, a avut o discuţie telefonică în compania premierului desemnat, generalul în rezervă Nicolae Ciucă, căruia i-a solicitat un plan concret de măsuri, pentru o perioadă determinată, pentru depăşirea crizei sanitare şi limitarea efectelor scumpirilor la energie şi gaze.

..................................................................................................

Europarlamentarul Victor Negrescu
a solicitat, în plenul Parlamentului European,
intervenţia Uniunii Europene în România
pentru a gestiona criza medicală

Europarlamentarul Victor Negrescu a luat cuvântul în plenul Parlamentului European pentru a prezenta situaţia medicală dezastruoasă din România şi a solicitat Uniunii Europene să intervină pentru a ajuta ţara noastră în a gestiona criza medicală.

Felia de tort

Ipocrizie şi omenie, două ingrediente în aceeaşi „oală” a politicii liberale la Buzău. O prăjitură cu nume pompos, tort, pentru care cele mai la îndemână ingrediente s-a convenit a fi: ipocrizia şi omenia. Un tort din care sunt împărţite felii, unele apetisante prin mărimea lor, altele prezentate frumos şi băgate pe gâtul primarilor sau a altor autorităţi judeţene care sunt nevoite să stea cu mâna întinsă la cel ce, vremelnic, are cuţitul în mână.

„Senatorul PNL, Vlad Pufu, îi cere ministrului Sănătății să trimită Corpul de Control după ce la Rm.Sărat s-a ajuns ca medicii să lupte cu mâinile goale pentru salvarea bolnavilor COVID”.

Citeşte mai departe...

Share

boeru_mic.jpgMarţi după amiază, şeful Comisiei de Disciplină, din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, colonelul Constantin Boeru a mai ratat încă o ocazie să-şi dovedească educaţia de cadru militar, adică formată în spiritul onoarei şi respectului faţă de dreptate.

La respectiva şedinţă, de altfel, consumată în regim „fulger”, nu s-a mai spus nici o vorbă despre episodul tragic, din punct de vedere uman, şi inadmisibil, din punct de vedere sportiv şi profesional, consumat pe terenul Gloriei II, la meciul în care oaspeţi şi bătăuşi de serviciu au fost cei de la Avântul Spartac Zărneşti. După cum se ştie, la locul faptei s-a evidenţiat din nou huliganul Gheorghe Rădulescu, de data aceasta secondat cu competenţă de nepotul său, Alin Rădulescu. De asemenea, la această oră este cunoscut faptul că şeful Comisiei de Disciplină, colonelul Constantin Boeru a luat o decizie de-a dreptul halucinantă, ignorând nu numai regulamentele fotbalistice, ci şi pe cele ale minimului bun simţ: l-a absolvit de orice vină pe huliganul Rădulescu şi i-a scos vinovaţi, aşa cum am şi scris în ediţiile precedente, tot pe cei bătuţi!

Jurnaliştii buzoieni, în special cei de specialitate sportivă, mărturisesc că sunt de-a dreptul şocaţi de decizia luată, până la urmă, de cei doi colonei de la conducerea AJF – ului, pentru că Boeru nu ar fi putut lua nici o decizie fără consultarea lui Coşconea, fie măcar doar din respect pentru funcţia superioară ierarhic. Cu atât mai mult, starea de nedumerire se menţine şi ca urmare a unor ieşiri ale colonelului Boeru, după aşazisa stingere a conflictului.

Mulţumit, probabil, şi eliberat de presiunea evenimentului produs,colonelul Boeru a descins în redacţia ziarului ARENA şi cu o nonşalanţă greu de explicat de jurnalişti a recunoscut că toate acuzele la adresa huliganului Rădulescu şi a nepotului acestuia erau adevărate şi că presa a avut dreptate. De ce s-a judecat la Comisie ca şi cum acele fapte nu s-ar fi petrecut... Boeru a explicat printr-un zâmbet complice. Şi pentru a da greutate nu neapărat cuvântului său, ci simplei sale prezenţe într-un anume decor, colonelul Boeru ne-a mai servit o cimilitură din timpul simulacrului de anchetă pe care l-a realizat pe marginea evenimentului nesportiv provocat de huliganul Rădulescu: „Părintele copilului bătut (n.r. – Drăgănică Bălan) m-a adus cu maşina ca să dea declaraţie la sediul AJF şi pe drum mi-a povestit cum a fost bătut de Gheorghe Rădulescu şi ceilalţi din echipa lui, atât el cât şi soţia sa şi copilul lor, dar nu ştiu de ce în declaraţie a scris altceva. Tot pe drum a mai zis ceva şi despre nişte favoruri din partea lui Rădulescu...”.

Cimilitura propusă de colonelul Boeru are rezolvarea în text, de aceea nu mai aşteptăm până la viitoarea ediţie şi-i servim şi noi o explicaţie vizavi de o nedumerire personală. Titlul folosit la un material recent: „Mişcarea Coloneilor, în variantă boerească”, nu conţine nici măcar o undă de persiflare la adresa studiilor incriminaţilor. Din contră, şi suntem convinşi că au sesizat inclusiv cei doi colonei, trimiterea a fost făcută la un eveniment de importanţă istorică în evoluţia statului de drept grec, consumat în perioada anilor 1970, iar adjectivul ales nici pe departe să facă aluzie ascensiunea corectă a Boeru-lui în sistemul de învăţămâmt românesc. „Mişcarea... boierească” înseamnă acea zonă intangibilă unde se face dreptate în sportul buzoian. Capişi, domnule Boeru?     

 

 

 

Deontologia profesională ne obligă să cităm sursa. Aşa procedăm şi noi. Boeru, Constantin Boeru a intrat în redacţia noastră, marţi 18 martie, cu aproximaţie orele 18.30, pronunţându-se: „pentru articol, nota 10, pentru titlu, nota 4, aici m-am supărat...) după care a completat la provocarea nostră: „Tatăl copilului (n.r. Bogdan Bălan) m-a adus de la Stadionul Gloria la AJF cu propria lui maşină. Am avut o discuţie despre eveniment, şi la întrebarea dacă a primit bani de la Rădulescu... a dat din cap... cam aşa (n.r. spre da sau  înţelege tu ce vrei!). Bine, una am discutat în maşină, şi alta a scris pe hârtie... chiar nu l-am înţeles! Deci, încă o dată, nota 10 pentru articol, pentru că aşa a fost, dar nota 4 pentru titlu. Aia cu Boeru... Eu am făcut o facultate... şi nu una la împinge tava cum au făcut-o alţii...

Întrebat dacă ceea ce s-a întâmplat în realitate la acel eveniment, Boeru a răspuns: „Eu ce să fac? Dacă nu sunt dovezi, iar ăia aşa au scris... asta este!”

Mulţumim domnule... COSTICĂ!

 

PSD:
Coerența restricțiilor
este compromisă
atunci când închizi școlile,
dar lași păcănelele deschise
PSD condamnă modul arbitrar și contradictoriu în care au fost decise restricțiile din Hotărârea de Guvern nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Guvernul nu poate fi credibil atunci când spune că școlile trebuie închise pentru că pandemia e gravă, dar în același timp lasă deschise sălile de jocuri de noroc sugerând că situația nu ar fi chiar atât de gravă.
...................................
 
Dan Nica PSD:
„Comisia Europeană
le arată
statelor membre
cum să scadă
preţurile la energie,
numai să se şi vrea!”
Şeful Delegaţiei Române PSD din Parlamentul European, Dan Nica, atrage atenţia că, în urma solicitărilor mai multor state, printre care şi România, Comisia Europeană a prezentat astăzi o recomandare de măsuri, care să permită tuturor ţărilor afectate din cadrul UE să intervină rapid la nivel naţional pentru soluţionarea crizei preţurilor la energie.
......................................
Partidul Social Democrat
a depus propria
moţiune de cenzură
împotriva
guvernului Florin Cîţu
„STOP sărăciei, scumpirilor şi penalilor! JOS GUVERNUL CÎŢU!” se numeşte moţiunea de cenzură a PSD.
Moţiunea de cenzură a PSD este semnată de 157 de parlamentari ai Partidului Social Democrat, care îndeplineşte toate condiţiile.
...........................................
Senatorul Romaşcanu
interimar la PSD Buzău

Ştirea momentului în politica buzoiană este preluarea funcţiei de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD de către senatorul Lucian Romaşcanu. El va ocupa această funcţie interimar, până la organizarea de alegeri statutare. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului politica Naţional, propunerea venind, evident, din partea preşedintelui PSD la nivel naţional, deputatul Marcel Ciolacu.
..................................
Deputatul PSD Romeo Lungu:
Guvernarea
PNL-USR PLUS,
un atac
la buzunarele românilor!
Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a confirmat că România a intrat în faza inflaţiei galopante. Aceasta a crescut cu 92,3% în primele 7 luni ale anului: de la 2,6 la 5%! Până la finalul anului inflaţia va ajunge la 5,6%, ceea ce înseamnă că fiecare român va fi mai sărac cu 320 lei. Comparativ cu raportul din luna mai 2021, rata anuală a inflaţiei a fost revizuită în sens ascendent cu 1,5%, semn că lucrurile merg din rău în mai rău.
.......................................
Laurenţiu Ţepeluş,
deputat PSD Buzău:
Strategia PNL,
ghinionul României

Deşi România este lovită de furtuni, inundaţii, creşteri de preţuri, economia distrusă, efectele devastatoare ale pandemiei, nimic nu abate Guvernul Cîţu de la unicul scop: alegerile în care pot să mai rupă un pic de putere pentru a-şi satisface setea de acces la funcţii şi bani publici.
.......................................
După trei ani
de activităţi în parteneriat,
Colegiul Economic Buzău
a încheiat
un proiect internaţional
Vara lui 2021 înseamnă pentru Colegiul Economic Buzău finalizarea unui nou proiect european. Este vorba despreparteneriatul strategic între unităţi şcolare Ka229, finanţat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene, ”Let us Bring Europe Together for heritage”/ 2018-1-ES01-KA229-049878_2.
.................................
Iniţiativă civică,
în favoarea elevilor,
preluată de PSD:
Vouchere în valoare
de 250 de lei,
pentru achiziţia
de bunuri
şi servicii culturale
Elevii ar putea beneficia de vouchere în valoare de 250 de lei pentru achiziţia de bunuri şi servicii culturale. Iniţiativa civică a fost dezbătută ieri în Comisia pentru învăţământ din Parlament, susţinută şi de deputaţii buzoieni Laurenţiu Ţepeluş şi Romeo Lungu.
......................................
 
Senatorul Lucian Romaşcanu:
„Alina Ghorgiu
a recunoscut că
PNL a pierdut alegerile
în 2020!”
 
Alegerile pentru noua conducere a Partidului Naţional Liberal scot în prim plan diverşi lideri, care aleg să se poziţioneze, la vedre, de o parte sau de cealaltă, într-una dintre cele două tabere formate. De pildă, senatorul liberal Alina Ghorghiu l-a atacat zilele trecute, pe un post naţional de televiziune, pe actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, spunând că este nevoie de o schimbare la vârful partidului.
......................................
Pas cu pas, de la România educată, la România eşuată prin ocupaţia Iohannisto-Penelisto-Useristă!
„…..De reuşita PNRR depinde într-o mare măsură cum va arăta viitorul societăţii noastre”, declara pompos şi apăsat acum câteva zile artizanul grupării de interese penelisto-useriste care are pretenţia de a guverna România asemenea unor satrapi care şi-au cumpărat ţară şi, odată cu ea, servitori.
..........................................
Deputatul buzoian
Romeo Lungu
îl chestionează
pe ministrul Oros,
de la Agricultură:
 „Ce vor primi
fermierii români,
în locul
programului Tomata?!”
În contextul întârzierii programului de sprijin pentru fermierii care cultivă legume în spaţii protejate, deputatul PSD Romeo Daniel Lungu i-a adresat o întrebare parlamentară ministrului agriculturii, Adrian Oros. Social-democratul buzoian îşi doreşte să afle când va fi implementat programul, dar, mai ales, când vor primi legumicultorii banii pentru înfiinţarea culturilor.
...........................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
a fost ales la şefia
Grupului parlamentar
de prietenie
cu Republica Singapore
„Am onoarea ca de astăzi (n.r.-11 mai a.c.) în urma votului acordat în şedinţa plenului reunit al Parlamentului, să conduc Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Singapore.

CERCUL MILITAR
BUZĂU
Primele Cercuri Militare s-au înfiinţat în România cu puţin înaintea izbucnirii Războiului pentru Independenţă Naţională. Până în anul 1906 s-au înfiinţat asemenea instituţii în 18 garnizoane mici, printre care Bu­zău şi Râmnicu Sărat.La Buzău, în anul 1911, în cadrul unei întâlniri a ofiţerilor din garnizoană, se năştea ideea construirii unei clădiri a Cercului Militar. 
Iniţiativa a aparţinut colonelului Gheorghe Spi­rescu, care a fost şi primul şef a Cercului Militar Buzău. La intervenţia lui s-a primit suma de 50.000 lei de la Mi­nisterul de Război. Această sumă a fost comple­tată prin contribuţia financiară a ofiţerilor şi reanga­jaţilor din Regimentul 7 Artilerie Buzău.

................................

Chipul iubirii

în zborul dintâi (I)

Cartea „Cresc iubind sau transformare prin iubire”,
autor ELLA MARA cronică de Maria Mânzală
Întămplarea sau poate ghidul astral a făcut ca în luna mai, pe când hălăduiam prin spaţiile digitizate ale unor site-uri dragi mie, să fiu atrasă de un portret menit să trimită privitorul spre zone cu linişte şi siguranţă şi un titlu pe măsură. Am dat deoparte foiţă cu foiţă învelişul protectoral al unui miez ce s-a dovedit plin de beneficii. Am descoperit esenţialul: Mariana Adăscăliţei, fostă Blându, trăieşte în Viena, membră a Asociaţiei Scriitorilor Români din Austria, a debutat cu volumul de poezii Cresc iubind, transformare prin iubire, apărut la editura ePublishers în anul 2018, publică sub pseudonimul Ella Mara.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)