Share

director_beceni_liceu2.jpgScandalul de la Liceul Tehnologic Beceni s-a mutat de la poarta Ministerului Educaţiei, în curtea instituţiei de învăţământ de pe Valea Slănicului. Am spus „curte” pentru că, se înţelege, un astfel de subiect nu putea fi gestionat strict în spatele uşilor cabinetului directoarei Neagu.

 Atunci când sunt luate măsuri care schimbă destine şi taie aspiraţii ale unor tineri, atunci când persoana instalată, întâmplător, şi mai ales vremelnic, într-o funcţie care reclamă competenţe (în special) manageriale, îşi înţelege rolul doar ca pe un apanaj al unor privilegiaţi, cu siguranţă părerile şi comentariile, analizele, mai mult sau mai puţin pertinente, devin un „bun public”.

Condiţia profesoarei de sport, Mădălina Neagu, care a încheiat anul şcolar 2018-2019 în postura de director la Liceul Tehnologic Beceni, este cât se poate de delicată. În curtea Şcolii sunt formate două tabere. La nivelul comunităţii deja este conturat grupul părinţilor, nemulţumiţi că o măsură aberantă, luată la nivel de Minister, a… abramburit sistemul local de Învăţământ, iar viitorul multora dintre copiii lor este cel puţin incert. Pe de altă parte, reprezentanţii administraţiei publice locale: primarul Laurenţiu Constantin şi cei patru membri în Consiliului de Administraţie al Liceului, sunt total nemulţumiţi de prestaţia managerială a celei care, în anul şcolar tocmai încheiat, a fost director.

La acest moment, mulţi dintre cei care au analizat prestaţia managerului primei Instituţii de Învăţământ de la Beceni sunt de părere că pentru Mădălina Neagu, profesor de sport cu ore şi la o şcoală gimnazială în comuna Berca, funcţia de director la un Liceu a fost o pălărie prea mare. De altfel, păstrând o remarcă a unuia dintre reprezentanţii Primărie Beceni, Mădălina Neagu nici nu şi-a luat în serios, în primul rând, condiţia de profesor de sport în cadrul Liceului, din moment ce nici nu a catadicsit să intre cu copiii în noua sală de sport, pusă la dispoziţie de autorităţile publice locale, pentru simplul fapt că nu era preocupată să ţină orele de specialitate. Singura „aplecare” managerială a Mădălinei Neagu a fost spre „acoperirea” cu hârtii (în acte), de unde, culmea, am aflat că, Doamne fereşte(!) ar paşte-o chiar o plângere penală! Pentru moment, să spunem doar că, în urma documentărilor jurnalistice, am constatat că, în cazul expus mai sus lucrurile nu sunt deloc în…florite!

Mădălina Neagu este „produsul” unui Ordin de Ministru, de pe vremea lui Cioloş, prin care s-a dat liber organizării de concursuri pentru funcţia de directori de instituţii de învăţământ, demers în urma căruia a rezultat un… excedent de directori, pentru că pragul de admitere a fost scăzut intenţionat. Inspectoratele Şcolare în teritoriu aveau la dispoziţie grupe bine structurate de „directori-tehnocraţi”, care, în timp, ar fi fost folosite pentru înlocuirea pe post a celor care simpatizau cu… altcineva! La Buzău, conducerea Inspectoratului era/este asigurată de un reprezentant cu state vechi în activitatea politică alături de cei care promovau doctrine asemănătoare celei ale lui Cioloş, fosta educatoare Florina Stoian. Aşa înţelegem de ce se spune că cele două, şefa ISJ şi Mădălina Neagu ar fi prietene apropiate. Aşa putem să acceptăm ca fiind aproape de adevăr comentarii cum că cele două ar avea preocupări economice asemănătoare… comerţ cu produse (stră)lucitoare etc. Dar, „spatele” Mădălinei Neagu este mult mai securizat, după cum chiar ea a replicat într-o discuţie cu unii dintre contestatari, spunând că este prietenă cu unii şefi de instituţii publice judeţene, sau chiar rudă!

Tehnic vorbind, vorba cuiva din ISJ, Mădălina Neagu nu a greşit. Ea a executat un Ordin, transmis de la Ministerul Educaţiei, via Florina Stoian, de la Inspectorat. Nu i-a tremurat pixul, nu a simţit nici o remuşcare. A îndeplinit un Ordin venit de sus. Nu a vorbit nimic cu colegii profesori. Ea era şeful. Nu o interesa viitorul comunităţii. Ea este, de loc, din Berca. Funcţia de director la Liceul Tehnologic Beceni a fost doar un mercenariat. Aşa cum s-a comportat, cu un an şcolar în urmă, la Şcoala Gimnazială Căneşti. Atunci, cum să se aştepte comunitatea şi administraţia locală la o decizie de bun simţ din partea Mădălinei Neagu?! Acum, pixul este în… votul profesorilor locali, a celor bine intenţionaţi. Ei o pot trimite acasă!

Deputat PSD, Sebastian Radu:
„Parlamentul a reparat
nedreptăţile faţă de medici,
făcute de liberali”

 

Guvernul Orban trimisese spe promulgare o ordonanţă de urgenţă în care fuseseră omise, cu bună ştiinţă, mai multe promisiuni făcute medicilor şi personalului sanitar auxiliar, pentru implicarea şi expunerea la riscul infectării cu Covid-19, transpuse în susţineri salariale suplimentare, promisiuni avansate, la un moment dat şi de către preşedintele Iohannis. În timpul dezbaterilor în Camera Inferioară, deputaţii social democraţi au sesizat anomaliile şi au solicitat votul plenului pentru reparaţii. 
 
.............................................
„Noi, cetățenii din Râmnicu Sărat, vrem redeschiderea urgentă a secției ambulatorii a Spitalului din Râmnicu Sărat!”
„Sunt senator de Buzău, ales în anul 2016 în Circumscripția electorală numărul 10 și sunt râmniceancă. Nu am cuvinte ca să îmi arăt întreaga indignare în legătură cu tragedia apărută ca efect direct al transformării unicului spital din Râmnicu Sărat în ”spital-tampon”, în urmă cu două luni și jumătate, printr-un ordin aberant al Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.
....................................
Deputat Dănuţ Păle,
vicepreşedinte
Comisia pentru Agricultură:
„Banca de Resurse Genetice
de la Buzău
rebuie deblocată!”

Deputatul social democrat, Dănuţ Păle, vicepreşedinte în Comisia pentru Agricultură, readuce în atenţia opiniei publice subiectul rezervat „Băncii de Gene” de la Buzău, un proiect cu reală încărcătură patriotică, gândit şi adus până la stadiul de Ordonanţă de Urgenţă de şeful Laboratorului de Cercetare de la Experimentala Buzău, dr.ing Costel Vânătoru, împreună cu autorităţile locale şi parlamentarii social democraţi buzoieni. Iată observaţiile pe care deputatul buzoian le-a transmis pe pagina personală de socializare.

.....................................

 
Consiliul Județean Buzău
își pune la dispoziție
toate resursele
în lupta cu
această pandemie!
Plenul Consiliului Județean a validat Dispozitia Președintelui privind alocarea sumei de 1.000.000 lei către Spitalul Județean de Urgență Buzău!
Astăzi va ajunge la Buzău prima parte a comenzii de materiale de protecție, iar mâine vor sosi testele pentru personalul medical.
................................
Se restricționează
accesul cetățenilor
în clădirea
Consiliului Județean

În contextul evoluţiei epidemiei cu coronavirus COVID – 19, în regim de urgenţă, pentru accesul cetăţenilor în sediul administrativ al Consiliului Judeţean Buzău, se vor lua următoarele măsuri:

Citeşte mai departe...

...................................
Sebastian Radu, deputat PSD:
„Un viitor
cu acești oameni la putere
devine, în cel mai bun caz,
foarte sumbru”!

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

Citeşte mai departe...

......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.

EDITORIAL

Președintele-Călare

-Pe-Jumătate

-De-Guvern-Șchiop.

Autor: Marcel Ciolacu, președinte PSD

 

28 mai 2020

Ministrul sănătății ne anunță că vom reveni la o viață “relativ” normală abia din august și vrea, probabil, să-i fim și recunoscători pentru asta. Adică să mai stăm două luni în starea asta de alertă care înseamnă maxim interes pentru afacerile liberalilor pe bani publici și minimă preocupare pentru repornirea economiei.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)