Share

 ciolacu mic.jpg   În primul trimestru al anului în curs, preşedintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, actualmente preşedintele Camerei Deputaţilor în Parlamentul României, invita la Buzău conducerea TransGaz România şi, alături de reprezentanţii autorităţilor judeţene şi a multora dintre primarii buzoieni, anunţa pregătirea spre implementare a unuia dintre cele mai mari proiecte de investiţii, spre utilitate publică, la nivelul judeţului: racordarea la reţeaua naţională de gaze naturale a unor zone importante din judeţul Buzău.

 

La acel moment, cele mai multe comentarii au fost ale scepticilor, sau ale adversarilor politici. În timp, însă, lucrurile s-au mişcat în sensul dorit de autorităţile judeţene şi au fost create toate facilităţile de ordin tehnic pentru ca proiectul propus de TransGaz să poată parcurge toate etapele cerute de legislaţia în domeniu.

Pentru îndeplinirea condiţiei de eligibilitate, la nivelul judeţului au fost organizate Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) pentru cuprinderea cât mai multor localităţi, fiind vizate: zona de sud-vest a judeţului, zona de sud-est, ambele pe relief de câmpie, dar şi zona de deal şi trecere spre munte, care include Valea Slănicului şi a Câlnăului, la care se adaugă prelungirea Vadu Paşii-Robeasca. Se pare că specialiştii TransGaz au ales ca primă investiţie zona de deal, astfel că „centrul de comandă” şi distribuţie a fost stabilit la nivelul comunei Mărăcineni. De altfel, comuna Mărăcineni era avantajată ca poziţionare în zonă, dar şi pentru faptul că avea documentaţia cea mai avansată, proiectul de aducţiune gaze la Mărăcineni fiind propus pentru prima dată de fostul primar Ion Catinca, în anul 1992, reactualizat de fostul primar Ion Drăghici, în perioada 1996-2000 şi (re)actualizat de încă două ori de primarul Constantin Dumitru, actualul administrator public al comunei, după anul 2008.

titel-maracineni-1.jpgLa acest moment, administratorul public Constantin Dumitru va trebui să obţină alte două autorizaţii, de la Drumuri Naţionale şi Drumuri Judeţene, înainte ca TransGaz să facă ultimele demersuri în sensul acomodării cu legislaţia în vigoare, pentru începerea lucrărilor la subtraversarea râului Buzău, între Verneşti şi Mărăcineni. „Subtraversarea de la Mărăcineni va fi a doua cea mai lungă din România, la acest moment, pe o distanţă de 800 de metri, după o alta în zona oraşului Corabia, aceea pe o lungime de 1200 de metri, spune administratorul public al comunei Mărăcineni, şi vreau să vă spun că lucrurile nu ar fi ajuns aşa repede în acest punct fără ajutorul preşedintelui Marcel Ciolacu. În ce ne priveşte, ne-am achitat de toate obligaţiile ce decurg din proiect, unele chiar fără să fim obligaţi să ni le asumăm, iar acum pot să spun că la începutul anului 2020 TransGaz va începe lucrările pentru subtraversare. Din punct de vedere tehnic, nimic nu ar mai putea întârzia etapa anunţată”.

Staţia de distribuţie va fi amplasată la Mărăcineni, iar reţelele de distribuţie magistrale vor pleca spre Săpoca-Cernăteşti-Beceni, pe Valea Slănicului, spre Poşta Câlnău-Zărneşti-Racoviţeni-Murgeşti-Mărgăriteşti, pe Valea Câlnăului şi spre Vadu Paşii-Săgeata-Racoviţeni, la limita cu judeţul Brăila.

Iată care sunt comunele care dispun de reţele de distribuţie a gazelor în judeţul Buzău: Amaru, Berca, Beceni (zona Arbănaşi), Boldu, Gălbinaşi, Ghergheasa, Glodeanu Siliştea (înainte de 1989), Merei (parţial), Pârscov, Unguriu şi Verneşti.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Sebastian Radu, deputat PSD:
„Un viitor
cu acești oameni la putere
devine, în cel mai bun caz,
foarte sumbru”!

Ministrul demis al sănătății și repropus de PNL a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile reunite ale Parlamentului. La audieri a participat, ca membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu. Acesta a adresat întrebări ministrului propus Victor Costache.

Citeşte mai departe...

......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
Proiect de viaţă
la 40 de ani

Ziua de 21 februarie este închinată, spre sărbătoare, limbii materne, ceea ce ne-ar putea îndreptăţi să spunem că este şi ziua comunităţii din care facem parte.
Oamenii pot avea idei bune pentru orice fel de proiect la orice vârstă, însă conform cercetărilor, aceia care au atins bariera celor 40 de ani, care în folclorul românesc este cunoscută sub sintagma „a doua tinereţe”, au mai multe şanse de a-şi transforma ideile într-un real succes şi să depăşească mai uşor problemele.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)