Share

cjproiecte1.jpgConsiliul Judeţean Buzău a semnat, la începutul acestei luni, contractul de finanţare pentru proiectul privind „Eficientizarea Energetică a Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3

 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, prioritatea de investiţii 3.1.

Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor. Contractul parafat, la începutul acestei săptămâni, de preşedintele Petre Emanoil Neagu, cu directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminiţa Mihailov, înseamnă noi fonduri europene accesate de administraţia judeţeană, suma depăşind 70 de milioane de euro. Această sumă ar urma să crească în perioada următoare, întrucât contractul semnat luni nu este ultimul, cel puţin aşa a dat asigurări preşedintele Consiliul Judeţean, care spune că la nivelul administraţiei se lucrează bine şi că Buzăul va mai benecia şi de alte fonduri alocate prin Programul Operaţional Regional, „cu efortul celor din Consiliul Judeţean, şi nu pot să nu-i amintesc şi să nu le mulţumesc – mă refer aici la oamenii care se ocupă de aceste proiecte -, şi nu în ultimul rând prin colaborarea foarte bună pe care o avem din punct de vedere instituţional, şi prin competenţa  celor care se ocupă de ADR, zona noastră de competenţă, ADR Brăila”.

cjproiecte2.jpg

De altfel, şi directorul directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminiţa Mihailov a subliniat faptul că a existat o concurenţă serioasă, că au existat mai multe proiecte şi faptul că Buzău la obţinut finanţare înseamnă că a avut un proiect foarte bun. „Este un proiect care a fost evaluat într-o licitaţie de proiecte şi numărul de proiecte depuse a depăşit cu mult suma alocată.(…) Proiectele europene se câştigă în urma unor proceduri foarte stricte de evaluare tehnică şi nanciară”, a precizat directorul Luminiţa Mihailov. Contribuţia neeligibilă este mare, ceea ce înseamnă că suma cu care contribuie CJ Buzău la realizarea proiectului este considerabilă. „Nu finanţează decât strict recomandările din auditul energie. În momentul în care s-a făcut documentaţia tehnico economică pentru modernizarea clădirii au fost prinse şi alte elemente, de exemplu de consolidare. În momentul în care ghidul restricţionează finanţarea nerambursabilă doar la elementele care ţin de auditul eligibil şi clădirea are nevoie de intervenţii mai serioase, atunci aceste cheltuieli sunt preluate de bugetul proiectului ca fiind neeligibile, însă necesare pentru realizarea obiectivului proiectului”, a explicat directorul ADR, Luminiţa Mihailov.

De ce a dorit CJ Buzău să realizeze acest proiect dacă sunt costuri neeligibile atât de mari, ne explică tot directorul ADR. Luminiţa Mihailov a spus că proiectul este necesar pentru că aşteptările în urma implementării lui sunt: „scăderea la o treime a energiei primare care se consumă în acest moment; avem o scădere mai mult de o treime a nivelului de poluare (…) Şi, de asemenea, avem o creştere a energiei din surse regene rabile”.  şi nu în ultimul rând, valoarea proiectului este dată de perspectiva accesării unor alte proiecte având în vedere că 2020, spune directorul ADR, lucrurile la nivel european se vor îndrepta în sensul acesta, adică al încurajării derulării unor proiecte în vederea economisirii de energie şi al protecţiei mediului. Toţi aceşti indicatori era obligatoriu să e prinşi în proiect, pentru că Comisia Europeană îi urmăreşte la nivelul acestor tipuri de proiecte. „În ceea ce înseamnă eficienţa energetică, este o axă pe care Comisia Europeană o va finanţa şi începând cu următorul program de nanţare, programul multianual 2021- 20127, care se va negocia cu statele membre începând cu anul 2020, adică anul viitor, aşa că din acest punct de vedere, orice experienţă în acest gen de proiecte este foarte bună”, a mai declarat directorul ADR Brăila, Luminiţa Mihailov.

 

Pe de altă  parte, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău a atins un punct sensibil al proiectului, şi anume componentă umană, aici fiind vorba de condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea 70 de cadre didactice şi peste 200 de copii.

„Evident că ne interesează câţi copii vor benecia de aceste proiecte pentru că vorbim de copii în domeniul şcolilor speciale, învăţământ special. Sigur ne interesează şi acest aspect. Dar fiind într-o schemă de finanţare de energie regenerabilă, de eficienţă energetică, aş vrea să evidenţiez acest aspect şi anume că ne interesează foarte mult cum contribuie proiectul la economisirea de energie, tocmai pentru a folosi resursele disponibile pentru alte finanţări, pentru alte investiţii”, a declarat Neagu.

cjproiecte3.jpg

,,Valoarea totală a proiectului este de 3.181.081,69 lei. Este o valoare eligibilă şi o valoare neeligibilă. Valoarea eligibilă este 1.892.821,36 lei, iar valoarea neeligibilă, din fonduri proprii ale Consiliului Judeţean, 1.288,260,33 lei. Durata de implementare a contractului este de 56 de luni”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean.  Acesta a completat: ,,Suntem printre puţinele consilii judeţene din aria de acoperire a ADRSE care a semnat, cu contractul de azi, contracte de peste 70 de milioane de euro, din anul 2016 până astăzi. Asta nu înseamnă că odată contractul semnat astăzi de mâine demarăm lucrările. Sunt o serie de proceduri ce trebuie îndeplinite care mai necesită ceva timp”.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Prin Dispoziţia nr. 125/22.05.2019 Consiliul judeţean Buzău este convocat în sedinţă ordinară în data de 29.05.2019, ora  09:00.

PROIECTE DE HOTĂRÂRE 
.................................
BuzăuFEST – ediţia a III-a
30 mai – 02 iunie 2019

BuzăuFest, festivalul de promovare a culturii, tradiţiilor şi obiceiurilor din judeţul Buzău a ajuns la cea de-a treia ediţie şi va avea loc în perioada 30 mai – 02 iunie. Activităţile din cadrul evenimentului vor avea loc în Municipiul Buzău şi în staţiunea Sărata-Monteoru.

................................

Săptămâna Naţională
a Voluntariatului,
proiecte implementate
de CJ Buzău

Săptămâna 13 - 19.05.2019 este sărbătorită în întreaga ţară, de către organizaţiile şi instituţiile publice care implică voluntarii în serviciile pe care le oferă comunităţilor, drept Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV).

................................

Deputat Sorin Lazăr:

"Mi-am exprimat

dorinţa ca România

să devină un partener

comercial şi investiţional

al Chinei”

Marcând împlinirea a 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte şi a 15 ani de Parteneriat Amplu de Prietenie şi Cooperare între România şi Republica Populară Chineză, domnul deputat Sorin Lazăr, preşedintelele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, împreună cu alţi deputaţi membri ai comisiei, au primit delegaţia chineză condusă de E.S. domnul Shi Yaonin – preşedintele Comisiei pentru Afaceri Bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare a R.P. Chineze şi vicepreşedinte al Comisiei Financiare şi Economice a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale populare a R.P. Chineze.
...............................
Întâlnire bilaterală
România - China
pe teme de agricultură
la Palatul Parlamentului

La Palatul Parlamentului a avut loc o întâlnire bilaterală la care au participat delegaţia chineză a Comisiei pentru Afaceri Bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare, condusă de domnul Shi Yaobin, preşedintele acestei comisii din Parlamentul Chinei, şi conducerea Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice reprezentată de deputaţii Alexandru Stanescu- preşedinte, Dănuţ Păle- vicepreşedinte şi Dan Ciocan- secretar, alături de directorul general al AFIR, Adrian Ionuţ Chesnoiu.

................................

Ministrul
Apelor şi Pădurilor,
Ioan Deneş,
în vizită la Buzău
Marţi, 7 mai 2019, ministrul Apelor şi Pădurilor, dl. Ioan Deneş va efectua o vizită în judeţul Buzău.
..........................................
 
PRIMĂRIA BISOCA
Această informare este efectuată de: COMUNA BISOCA, cu sediul profesional în satul Bisoca, comuna Bisoca, judeţul Buzău, ce intenţionează să solicite de la ADMINISTRAŢIA BAZINALĂ DE APĂ BUZĂU – IALOMIŢA
Am trăit la casă,
mai mult de o viaţă...
Pe strada unde am locuit prima dată, lângă noi, s-a mutat o femeie necăjită. Fugise de acasă, bătută măr, lăsase patru copii şi stătea cu chirie, într-o odăiţă a vecinilor mei... Nu avea nimic, doar o rochiţă pe ea, nici acte, nici servici... S-a făcut repede iubită, mai lucra pe ici pe colo şi îşi strângea fiecare bănuţ. Într-o zi, mama a încremenit...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL