booked.net

Share

gradi2.jpgÎn fază de proiect, grădiniţa de la Mărăcineni, judeţul Buzău, a fost parte componentă a unui program de investiţii în infrastructura sistemului de învăţământ românesc, promovat şi susţinut financiar de Banca Mondială. Erau ofertate patru tipuri de construcţii,

 de la două, până la cinci săli de clasă, ultima variantă având propuse spre finanţare doar cinci obiective la nivel naţional. Una dintre cele cinci grădiniţe cu cinci săli de clasă tocmai ce a fost „predată” copiilor şi educatoarelor, în comuna Mărăcineni, de Buzău.

 

Istoria romanţată a nouă ani de… întârzieri!

gradi3.jpg 

Inaugurarea „Casei copiilor” din comuna Mărăcineni, aşa cum a fost prezentată grădiniţa de către administratorul public Constantin Dumitru, a însemnat o bucurie amânată nepermis de mult – nouă ani de la demararea primelor lucrări – sentiment la care aveau dreptul atât copiii, dar şi cei implicaţi direct în coordonarea lucrărilor. Probabil că aceasta a fost şi încărcătura psihică la momentul în care administratorul public Constantin Dumitru a predat, simbolic, „Casa” celor mai mici dintre locuitorii comunei, din moment ce o propoziţie atât de simplă: „Copii, acum aveţi casa voastră!”, a fost rostită cu poticneli, din cauza lacrimilor apărute instantaneu. A fost un moment în care toţi cei implicaţi: autorităţi judeţene, reprezentanţi ai Inspectoratului de specialitate, cadrele didactice din comună, ori simpli deţinători de informaţii, au felicitat Executivul Primăriei Mărăcineni pentru reuşită. Prefect, Inspector general, director coordonator, aveau cunoştinţă despre „etapele de întârziere” şi, cu atât mai mult au considerat că trebuia recunoscut aportul administraţiei locale la reuşită.

Proiectul a fost adjudecat încă din perioada în care actualul administrator public, Constantin Dumitru, era primar. Perseverent şi eficient, prin definiţie, Constantin Dumitru a pus la dispoziţia finanţatorului toată documentaţia tehnică în cel mai scurt timp. Adică, mult înainte de termenele consacrate. De aceea, fie dinspre instituţii coordonate de Guvernul României, fie chiar dinspre Banca Mondială, veneau informaţii despre modificarea regulilor(!), chiar dacă era „în timpul jocului”! Aşa s-au pierdut primii doi ani.

Perioada desemnării constructorului a fost cea mai lungă etapă a întârzierilor, ştiut fiind faptul că metoda contestării câştigătorului licitaţiei devenise o… modă a (de)rulării atenţiilor. Grădiniţa de la Mărăcineni de Buzău a fost încredinţată unui constructor din Târgovişte. La o primă discuţie cu acesta, administratorul public Constantin Dumitru aprecia că a avut în faţă un partener de discuţii angrenat în sistem. Din nefericire, nu peste mult timp avea să înţeleagă că siguranţa afişată de constructor avea „acoperire” în practici mai puţin ortodoxe. În opinia constructorului, grădiniţa de la Mărăcineni, cu cinci săli de clasă, putea fi construită (şi)cu… patru încăperi, iar luminatorul, un detaliu propus de proiectant şi care întregea imaginea de ansamblu a clădirii, putea să… dispară! La acel moment, constructorul propunea astfel de „ajustări” proiectului iniţial pentru că, pur şi simplu, aşa mai procedase şi în alte situaţii, iar pe de altă parte, spera ca pentru o clădire mai simplă să detaşeze mai puţini muncitori. Mai mult, constructorul propusese beneficiarului – Consiliul Local Mărăcineni – o altă documentaţie tehnică, moment în care administratorul public Constantin Dumitru a cerut ferm, având şi sprijinul Consiliului Local, ca desenul iniţial să fie respectat. Bineînţeles, clădirea a fost finalizată la forma şi dimensiunile actuale după ce Constantin Dumitru a „tocit pragurile” pe la multe instituţii de la Centru…

 

Proiecte cu perspectivă medie şi lungă

Atunci când şi-a motivat alegerea, pentru proiectul de grădiniţă cu cinci săli de clasă, Constantin Dumitru a adus în discuţiile cu autorităţile judeţene, dar şi de la Bucureşti, factorul demografic. Concret, comuna Mărăcineni, prin poziţionarea în imediata apropiere de aglomerarea urbană oraş Buzău, avea să urmeze un proces de creştere a numărului populaţiei, implicit a numărului de copii. Dacă în anul 2008, când Constantin Dumitru a preluat funcţia de primar, comuna Mărăcineni număra peste 8.500 de locuitori, la acest moment statistica arată că pe teritoriul localităţii sunt înregistraţi aproximativ 16.000 de locuitori. De altfel, unul dintre primele proiecte de perspectivă iniţiate şi derulate de Constantin Dumitru a fost extinderea zonei intravilanului, măsură care a dus la triplarea zonelor rezidenţiale. Nu în ultimul rând, poziţionarea localităţii în zona metropolitană a oraşului Buzău a obligat autorităţile locale să susţină proiecte de investiţii pentru utilitate publică: canalizare, gestionarea şi reciclarea gunoiului menajer, reţele de apă potabilă, extinderea şi reabilitarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice. 

gradi4.jpg

gradi5.jpg

 

Deputatul buzoian
Andi Cristea
îşi menţine
activitatea politică
la standarde europene
Andi Cristea, fost europarlamentar din partea social democraţilor, actualmente deputat în Parlamentul României din partea electoratului buzoian, are o activitate susţinută, fiind prezent cu teze proprii în diverse comisii de lucru, cele mai multe angrenând teme de interes european, dar şi internaţional.
.......................................
Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL



Some informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)