Share

georgescu2.jpgPentru mulţi dintre noi este clar că primarul Toma supune oraşul Buzău unui proces de transformare care generează, aşa cum e normal, comentarii şi opinii ce pot identifica acele două tabere consacrate: pro şi contra. În funcţie de acţiunile edilului, grupul celor situaţi de partea cealaltă a „baricadei” 

opiniei publice se manifestă şi, prin diferite mijloace de comunicare, reclamă atitudinea autoritaristă a celui care ocupă primul fotoliu în Palat.

Scandalul „Maxi Taxi”, început de primarul Toma cu un an în urmă, ţine, acum, capul de afiş al evenimentelor cu impact public din oraşul Buzău. Şeful administraţiei municipale şi-a anunţat intenţia de a „face ordine” (n.a. – într-o concepţie proprie) pe piaţa transportatorilor publici de persoane, cu scopul de a eficientiza activitatea economică la Trans Buss, societate comercială specializată pe astfel de servicii publice, care se află sub patronajul Primăriei. De curând, Toma anunţa faptul că cel târziu până la 1 august agenţii econmomici care operează pe piaţa (liberă?!) a transporturilor publice de persoane, în regim de maxi-taxi, trebuie să înceteze activitatea pe raza municipiului Buzău. Urmărind, strict, să aducă Trans Buss pe profit, primarul Toma refuză să se gândească la impactul social al unei astfel de măsuri. Câteva sute de persoane – proprietarii de maxi-taxi şi familiile acestora, angajaţii şi familiile acestora – pot fi condamnate la sărăcie.

Aşa cum v-am obişnuit, atunci când este vorba despre subiecte şi acţiuni importante, cu un anume impact la nivel social (n.a. – subiectul lalelelor l-am ratat(!) pentru că nu am anticipat că acestea nu vor dura mai mult de un/o selfie) invităm la dezbatere un personaj cu imagine publică. Ziarul Muntenia a prezentat, în ediţiile trecute, intervenţii ale unui tânăr buzoian, Marius Georgescu, un politician care acum nu mai este înregimentat, dar care este convins că la orice demers politic există o alternativă.

 

Red.:Domnule Marius Georgescu, ce ar putea înţelege buzoienii dintr-o declaraţie a primarului Toma, în forma celei prezentate mai jos: „Vom face din Trans Buss o societate profitabilă. Vom rupe contractele proprietarilor de maxi-taxi (...) să aplicăm directiva care prevede existenţa unui singur operator de transport pe traseu”, spunea primarul Toma în decembrie 2017!

Marius Georgescu:Declaraţia a fost făcută, totuşi, la un an şi jumătate de la preluarea mandatului. Zic asta pentru că textul este, mai degrabă, un mesaj electoral decât o decizie îndelung şi suficient cântărită, eventual aprobată şi de plenul Consiliului Municipal… Pe de altă parte, nu aş zice că mă surprinde o astfel de declaraţie, mai ales că ştim despre cine este vorba. Actualul primar al oraşului Buzău se pare că a ales o astfel de manieră de comunicare şi de lucru: heirupistic şi autoritarist. Eu îi doresc primarului Toma să realizeze dezideratul propus – transformarea Trans Buss într-o societate comercială profitabilă, pentru că asta ar însemna şi servicii specifice de calitate pentru buzoieni, dar un astfel de nivel de piaţă nu poate fi obţinut chiar după descrierea făcută în a doua parte a declaraţiei. Cum să rupi contractele?! De parcă oraşul Buzău ar fi curtea Metalurgicii! Şi, ca să acoperim tot textul mesajului, cred că este necesar să aplicăm acele norme europene, dar nu la maniera în care am putea face rău unora dintre concetăţenii noştri! Am urmărit presa locală în ultimele zile, legat de acest subiect al eliminării de pe piaţă a agenţilor economici particulari, m-am interesat şi de eventuale urmări şi am înţeles că aplicarea măsurii în felul propus de primarul Toma ar afecta foarte multe familii buzoiene. Vorbesc, în primul rând, de siguranţa financiară sau alimentară. Patronii de microbuze au angajat credite bancare tocmai pentru a răspunde unor cerinţe europene, angajamente care presupun plăţi lunare pentru leasinguri chiar şi de 5000 de euro! Angajaţii, şoferi, vor rămâne pe drumuri peste noapte, la vrerea primarului Toma, de aceea ar trebui să se întrebe ce se va întâmpla cu familiile lor?! Probabil că pe el nu l-a interesat de soarta muncitorilor disponibilizaţi, în diverse etape, de la Metalurgica şi alte firme din Romet, dar în acest caz răspunderea va fi colectivă, şi mă refer inclusiv la consilierii municipali.

 

Red.:Primarul Toma promite de aproape doi ani o bază auto competitivă la TransBuss, dar se pare că l-ar încurca unele contracte…

„Chiar dacă ei şi-au făcut contracte până în 2021 – 2023, noi vom ajunge la 90 de autobuze. Avem 32, mai vin 30 second hand, plus altele 30 pe fonduri europene”,spune de aproape doi ani primarul Toma.

Marius Georgescu:Pe înţelesul nostru, patronii de microbuze au încheiate contracte cu Primăria Buzău până în 2021 şi chiar 2023, iar primarul Toma spune că de la 1 august 2018 el va înceta orice colaborare cu respectivii agenţi economici! Pare a fi un scenariu dintr-un film cu proşti… Înseamnă că la Buzău CONTRACTUL în sine nu are nici o valoare juridică?!  Pe de altă parte, mă gândesc dacă primarul Toma nu ar avea o justiţie proprie (!), care să funcţioneze undeva prin subsolurile Palatului!!! Eu cred că soluţia normală şi legală va fi dată de Instanţă, de către un judecător imparţial, de la Judecătoria Buzău sau de la oricare altă Curte de rang superior.

Cât despre autobaza de la TransBuss, înţeleg de la specialişti că pe traseele din oraşul nostru circulă autobuze ce îmbătrânesc şi mai mult la fiecare cursă completă a volanului, iar o astfel de stare de lucruri nu ar putea duce spre o altă direcţie decât cea a falimentului! Aşa spun specialiştii! Soluţia ar fi, aşa cum spune şi Toma, achiziţionarea de autobuze noi, iar soluţia de rezervă pentru buzoieni nu pare a fi alta decât păstrarea microbuzelor!

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Consiliul Judeţean invită buzoienii să ierarhizeze proiecte cu impact major pentru dezvoltarea zonei metropolitane Buzău

Consiliul Judeţean Buzău invită cetăţenii şi actorii locali (organizaţii neguvernamentale, mass-media, universităţi, Camera de Comerţ, companii private, precum şi alte instituţii publice locale) să se implice în ierarhizarea proiectelor de infrastructură, cu impact major pentru dezvoltarea zonei metropolitane Buzău.

Cu sprijinul autorităţilor publice locale din judeţul Buzău, au fost transmise către Banca Mondială propuneri de proiecte majore în scopul asigurării competitivităţii acestei zone, după cum urmează:

Citeste mai departe...

........................

Consilierii judeţeni, convocaţi în prima şedinţă a anului 2019

Consiliul judeţean Buzău este convocat în şedinţă ordinară în data de 28 ianuarie 2019, ora 09:00. Proiectele de hotărâre ce vor fi supuse aprobării:

Citeste mai departe... 

..............................

Facturi mai ieftine
de la Compania de Apă
Începând cu 1 ianuarie 2019, cota de TVA pentru serviciile de canalizare operate de Compania de Apă S.A. Buzău scade de la 19% la 9%. În consecinţă, preţul/tariful combinat de apă/canalizare-epurare a scăzut de la 8,15 lei la 7,89 lei
......................................

 

Adevărul referitor
la sumele încasate
de la Primăria Buzău
şi cheltuite de
ADI Buzău 2008

Precizări pentru restabilirea adevărului referitor la sumele încasate de la UAT

Municipiul Buzău şi cheltuite de A.D.I „Buzău 2008”

.........................
Steliana Bălescu,
36 de ani de
activitate didactică
Şcoala - pilonul educaţiei noastre personale, „mica noastră feudă”- reprezintă instituţia publică, în care noi ca indivizi diferiţi suntem „şlefuiţi” spre a ajunge la desăvârşirea noastră ca fiinţe sociale, culturale şi spirituale.
..................................
Floarea rară
a recunoştinţei
de Angela Petre
Despre floarea re­cunoş­tin­ţei ştiam că este rară, din ce în ce mai greu de găsit şi de simţit, aproape de neatins. Este floarea de colţ, spunea părintele la predică. Oare câţi dintre noi pot atinge această floare? Pură, sensibilă, sus pe creste de munţi, vegheată de cer în comuniune cu Universul…
.....................................
Urna lui Traian

De la Şoni Rakşi, amintire

FERIT-A SFÂNTU’

   Vă relatăm câteva povestioare „vândute” de simpaticul Şoni Rakşi, fost cel mai bun pilot de MIG, fotbalist la Victoria Buzău (ce echipă!), iar după pensionare secretar general la AJF. Era bine cunoscută prietenia dintre fratele lui Şoni, Gabi, stelist şi Titi David Flencea, dinamovist cu carte de muncă (şef la paşapoarte), consacrat în trei oraşe ce-a respirat din amor de fotbal. Nu acelaşi lucru se poate spune despre coechipierul lui Flencea, fostul fundaş dinamovist Cornel Popa, cel care era clientul preferat al interului stânga stelist Gabriel Rakşi. Amândoi „esenţe tari în flacoane mici”.....

Citeste mai departe ...

 

Am trăit la casă,
mai mult de o viaţă...
Pe strada unde am locuit prima dată, lângă noi, s-a mutat o femeie necăjită. Fugise de acasă, bătută măr, lăsase patru copii şi stătea cu chirie, într-o odăiţă a vecinilor mei... Nu avea nimic, doar o rochiţă pe ea, nici acte, nici servici... S-a făcut repede iubită, mai lucra pe ici pe colo şi îşi strângea fiecare bănuţ. Într-o zi, mama a încremenit...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL