Share

cj1(1).jpgPrecizări pentru restabilirea adevărului referitor la sumele încasate de la UAT Municipiul Buzău şi cheltuite de A.D.I „Buzău 2008”. Ca urmare a unor informaţii false, vehiculate într-un cotidian local din Buzău, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008” (A.D.I. „Buzău 2008”) face următoarele precizări, pentru corecta informare a buzoienilor:

În perioada 09.05. - 04.07.2016, Camera de Conturi Buzău a efectuat la Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Buzău (UAT Municipiul Buzău) un audit asupra conturilor anuale de execuţie bugetară pe anul 2015, urmat de Decizia nr. 21/18.08.2016, în cadrul căreia se reţinea următorul aspect cu privire la A.D.I. ”Buzău 2008”:

- UAT Municipiul Buzău ar fi aprobat prin Hotărâre de Consiliu Local alocarea din Bugetul local către A.D.I. „Buzău 2008” a sumei de 1.085.000 lei pentru efectuarea de investiţii, iar Asociaţia ar fi schimbat destinaţia acestor sume, utilizându-le pentru alte cheltuieli.

Adevărul este că însăşi UAT Municipiul Buzău, ca unitate controlată, a contestat decizia emisă de Camera de Conturi Buzău, prin care se susţine existenţa unui prejudiciu în sumă de 1.085.000 lei. Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor a Curţii de Conturi a României a admis acţiunea UAT Municipiul Buzău şi a dispus: ”Admiterea Contestaţiei nr. 19368/9.09.2016 înregistrată la Camera de Conturi Buzău sub nr. 1642 la data 09.09.2016 şi la Departamentul VI sub nr. VI/41596/17.11.2016, formulată de Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Buzău, judeţul Buzău, împotriva măsurii de la punctul 2 din Decizia nr. 21/18.08.2016, emisă de Camera de Conturi Buzău”.

Menţionăm faptul că suma de 1.085.000 lei reprezintă cotizaţia necesară

bunei desfăşurări a activităţilor Asociaţiei şi pentru îndeplinirea obiectivelor acesteia pe perioada 2011-2015. Având în vedere ca Municipiul Buzău are calitatea de asociat al A.D.I. ”Buzău 2008”, plata cotizaţiei reprezintă o obligaţie pe care şi-a asumat-o, prin HCLM Buzău nr. 276/2007, odată cu aderarea la această Asociaţie, al cărei membru fondator este. Cotizaţia se stabileşte prin hotărâri ale Adunării Generale a A.D.I. „Buzău 2008”, prin votul tuturor membrilor asociaţi, conform formulei de calcul aprobată prin hotărârea AGA nr. 16/30.07.2010. Referitor la nivelul salariilor pentru aparatul tehnic al Asociaţiei, acestea nu intra sub incidenţa Legii 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, deoarece aparatul tehnic al A.D.I. „Buzău 2008” este personal contractual conform Codului Muncii. Mai mult, conform art. 11 din Legea 215/2001 privind administraţia publică locală, asociaţiile de dezvoltare intercomunitară sunt entităţi cu personalitate juridică, de drept privat şi de utilitate publică. Expresia de „utilitate publică” sau de „interes public” nu coincide cu noţiunea de „instituţie publică” nici cu cea de „autoritate publică”.

Considerăm că precizările de mai sus sunt mai mult decât suficiente pentru a demonstra lipsa de temei a afirmaţiilor false vehiculate în repetate rânduri de publicaţia locală despre care am făcut menţiune mai sus. Repetarea tendenţioasă a aspectelor reţinute în Decizia Camerei de Conturi Buzău, fără precizarea fundamentală că acea decizie a fost ANULATĂ de Comisia de Soluţionare a  Contestaţiilor din cadrul Curţii de Conturi a României chiar în urma contestării sale de către Primăria Buzău ne îndreptăţeşte să considerăm că tendenţiozitatea materialelor de presă pe această temă este evidentă pentru orice om onest şi bine informat.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Deputatul
SORIN LAZĂR 
invitat la evenimentul
“Gala BURSA”

Joi, 14 noiembrie, în majestuosul Palat al Parlamentului, cu stil şi eleganţă, s-a desfăşurat evenimentul „Gala BURSA”, unde au fost marcaţi 29 de ani de apariţie neîntreruptă a cotidianului BURSA.
Timp de aproape cinci ore, Salonul de Recepţii de la Parlament a reunit peste 500 de invitaţi - miniştri, ambasadori, bancheri, investitori din ţară şi străinătate, precum şi personalităţi din piaţa de capital şi alte sectoare ale economiei.
Gala BURSA s-a bucurat de prezenţa unui invitat special, care a venit din Singapore să demareze proiecte de o importanţă deosebită în sectorul smart din ţara noastră. Herjeet Rehki, WorldWide Director Digital City Division în grupul DellTech, a fost keynote speaker-ul Galei BURSA.
......................................
Comisia pentru
buget, finanţe şi bănci -
vizită în
Republica Populară Chineză
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.
..................................
Legea ridesharing-ului,
adoptată de
Camera Deputaților 

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

În cadrul procedurii legislative parlamentare de adoptare a ordonanței, deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură și vicepreședinte al celei de IT, a depus o serie de amendamente care au rolul de a îmbunătăți actul normativ și a crea noi oportunități de dezvoltare a ridesharing-ului.

Citeşte mai departe...

....................................

Soluţii pentru
rezolvarea crizei
examenului de rezidenţiat

 

În Parlamentul României se află în procedură legislativă Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Propunerea de act normativ a fost inițiată de mai mulți parlamentari și prevede, printre altele, introducerea corelărilor necesare privind posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, precum și în unități sanitare ale ministerelor cu rețea proprie sau în unități sanitare aflate în administrarea unităților publice locale.
„Moartea”
lui Dan Puric
Nu ştiu dacă, în viaţa asta, facem mai mult de a căuta drumul spre moarte . Inconştient, desigur !
Poate pentru că existenţa noastră este atât de efemeră. Viaţa e scurtă, e limitată, are o suficienţă impardonabilă, asta e clar. Unii o trăiesc cu încrederea nemuririi, alţii se nasc atotcunoscători, unii caută iubirea şi în moarte, alţii uită de ce sunt pe lume, îmbătaţi de putere.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...


Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/52bis6/poezie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
There was a problem loading image 'images/52bis6/poezie.jpg'
Diplomaţia Principatelor Unite
adi sfintes carte.jpg
„Diplomaţia Principatelor Unite” este noua carte a lui Buga Sfinteş Vasilică Edmond, apărută la editura TEOCORA.
................................
„Cele mai frumoase poeme“
poezie.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău, în colaborare cu Fundaţia Academică „V. Voiculescu” şi Asociaţia Culturală „Renaşterea Buzoiană”, prin intermediul revistei „Cartelul metaforelor”, organizează prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Cele mai frumoase poeme ale anului”.

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL