booked.net

Share

manolos_editoriale.jpgEu consider că la acest moment cel mai important proiect adresat generaţiilor viitoare, nu numai de la Buzău, este cel propus de inginerul doctor în cercetare legumicolă, preotul Costel Vânătoru: Banca de Gene! Este un proiect de anvergură naţională. 

Este un proiect ce ar fi trebuit să preocupe toată, dar absolut toată clasa politică. Este un proiect care ar fi trebuit să figureze pe prima poziţie în listele tuturor partidelor politice participante la actuala campanie parlamentară, pentru realizarea căruia să jure, exact ca la investirea într-un nou mandat.

Apropo! Ştiţi cu ce proiect ar fi putut câştiga liberalii la Buzău?! Exact. Cu „Banca de Gene”, care, oricum, a fost asumat de locul unu pentru Senat, jurnalistul Vlad Pufu, fie şi numai pentru faptul că Focus Tv, Radio Focus şi ziarul Şansa Buzoiană au prezentat, cu patriotism local, demersul preotului Costel Vânătoru, susţinut de echipa parlamentarilor social democraţi condusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, inclusiv de inimosul ministru de aceeaşi culoare politică, Petre Daea.

Dacă Gabi Avramescu, Claudia Benchescu şi Vlad Pufu ar fi promis doar realizarea acestui proiect ar fi fost de ajuns. Gabi Avramescu, în loc să bântuie pe drumurile care nu sunt în administrarea judeţului, pe unde îşi mai poate asuma vreo iniţiativă, la care alegătorii buzoieni oricum nu sunt atenţi(!), s-ar fi făcut luntre şi punte şi l-ar fi adus pe Orban la Buzău, de mână cu ministrul Oros, de la Agricultură, şi-ar fi dat întâlnire cu cercetătorul Vânătoru în biroul de la Experimentala Buzău, şi nu ar fi ieşit de acolo decât la televizor, radio şi în ziare cu un comunicat că totul s-a reglat. Mai mult, cei trei primi candidaţi liberali de la Buzău ar fi făcut mai bine să lase dracului orice altă preocupare electorală (oricum mai aveau şapte rezerve!) şi ar fi format, ei, o echipă care să urmărească: deblocarea posturilor şi angajarea specialiştilor la instituţia Băncii de Gene, urgentarea documentaţiei tehnice pentru proiectul ce ar fi urmat să atragă fondurile europene (nu puţine), să încurajeze acel student de la Arhitectură, care este buzoian din comuna Mărăcineni, şi să-i susţină la orice autoritate ar fi fost nevoie proiectul propus pentru construirea sediului (futurist) al instituţiei de anvergură europeană, să stea (toată campania) numai la uşa primarului Toma, care oricum îşi asumase execuţia primelor lucrări care ar fi presupus implementarea propriuzisă a proiectului „Banca de Gene”. Astfel, după două luni (precampania şi campania) la Buzău se putea turna primele fundaţii, iar cei trei ar fi defilat spre tribuna Parlamentului. Ar fi fost un exerciţiu inedit, cu care obrazul peneleului de la Buzău ar fi fost spălat. Nu au făct nimic, iar liberalii la Buzău ar trebui să se declare mulţumiţi cu un post de parlamentar!

În acest caz eu nu aplec urechea la cei care vorbesc despre blat, PNL-PSD. În acest caz, adevărul este că nu se vrea de la Bucureşti. Şi ar fi vorba de cel puţin trei birouri în care cei trei liberali – Avrămescu, Benchescu, Pufu – care nu au impresionat electoratul buzoian, nu vor găsi sprijin. În primul rând este vorba despre ministrul Adrian Oros, un „văcar” adus de la Cluj, de premierul Ludovic Orban şi, surpriză(!), despre fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tabără, actualmente preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Șișeşti“. Un specialist în cercetare care recunoaşte că la ora actuală România plăteşte anual peste un milliard de euro, pentru importul de seminţe, dar orbit de un orgoliu nejustificat nu este de acrod cu „Banca de Gene” la Buzău, pentru că el o vrea construită la Timişoara! Acolo unde a urmat el cursurile Universităţii de Ştiinţe Agricole şi medicină Veterinară.

Aceasta ar fi fost treaba lui Avrămescu, Benchescu şi Pufu şi ar fi câştigat inima şi voturile buzoienilor.

Când a venit ministrul Oros la Buzău m-am bucurat. Sincer. Îl şi vedeam pe acesta, împreună cu cercetătorul Vânătoru, inclusiv cu cei trei candidaţi liberali pentru Buzău.

Eu consider că proiectul „Banca de Gene” a ajuns până în acest stadiu datorită implicării lidedrului PSD, Marcel Ciolacu şi a colegilor săi, precum şi a primarului Toma, care nu l-au slăbit pe ministrul Daea până nu a dat Ordonanţa pentru înfiinţarea instituţiei la Buzău. Personal, susţin politicile social democrate, cu atât mai mult echipa de până acum dar şi pe cea nouă propusă de Marcel Ciolacu, la Buzău, dar dacă liberalii conduşi de Gabi Avrămescu ar fi reuşit să deblocheze acest proiect m-aş fi bucurat. Nu a fost aşa, şi din cauza lui Oros m-am simţit „bozgor” în ţara mea! 

 

S-a rezolvat:
Viorel Holban
este bun de subprefect
În primă instanţă, propunerea organizaţiei liberalilor de la Buzău fusese respinsă, decizia Centrului fiind că fostul primar al Râmnicului ar fi suferit (tocmai) la imaginea publică. Aceasta pentru că în CV-ul politic al liberalului figurează o anchetă a inspectorilor DNA, aceştia fiind interesaţi de modalitatea în care fostul primar ar fi gestionat o finanţare europeană de aproximativ 500 de mii de euro!
............................
În războiul
cu primarul Toma,
Senatorul liberal
Vlad Pufu
exclude
blocajul financiar
la Primăria Buzău
„Am câştigat o bătălie, dar războiul nu poate fi câştigat cu riscul de a produce blocaje financiare, care ar împiedica funcţionarea instituţiei Primăriei Buzău”, a fost formula de început cu care senatorul liberal Vlad Pufu a reluat conferinţa de presă întreruptă, după cum a amintit politicianul, în luna februarie. Atunci, liberalul buzoian îl acuza pe primarul social democrat Constantin Toma că atentează la siguranţa financiară a cetăţenilor municipiului Buzău, după ce, beneficiind de majoritate absolută în CLM (Consiliul Local Municipal) a trecut la vot un proiect de hotărâre care majora taxele şi impozitele persoanelor fizice cu un procent de 50%.
............................................
Liberalii lui Orban
au ignorat
două proiecte majore
pentru cetăţenii
comunei buzoiene Săgeata
Fostul europarlamentar social democrat, Andi Cristea, actualmente deputat în Parlamentul României, a solicitat Guvernului Câţu şi parlamentarilor liberali (majoritari în coaliţia de guvernare) sprijin financiar pentru finalizarea a două proiecte de maximă importanţă, care se află în faze finale de execuţie pe teritoriul comunei buzoiene Săgeata.
.........................................
Liberalul
Gabriel Avrămescu
va participa la
Adunarea Interparlamentară
a Ortodoxiei
„Schimbările radicale ale stilului de viață, din ultimul an, provocate de pandemia Covid19, au adus atingere și acestei zone, fapt pentru care, soluțiile pentru adaptarea la noile condiții de viață, la noile mentalități, sau tendințele de dezvoltare a educației copiilor și a tinerilor trebuie să fie subiecte de discuție în cadrul întâlnirilor oficiale ale delegației Camerei Deputaților la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei”.
.......................................
Spitalul
din Râmnicu Sărat,
între binecuvântare
și blestemul birocrației...
Râmnicu Sărat este orașul meu natal și, la fel ca majoritatea locuitorilor acestui oraș, mă bucur pentru fiecare realizare a lui sau mă întristez când pierdem ceea ce părea drept câștigat de noi.

Situația unicului nostru spital care deservește 14 localități învecinate ne-a pus în lumina reflectoarelor încă din luna martie a anului trecut, moment de cotitură când DSP a emis o decizie de transformare a acestei unități în ”spital-tampon” doar pentru cazurile de COVID-19.

Citeşte mai departe...

.............................................

Târgul de Turism
al României
Obiectivele
turistice buzoiene,
la un click distanţă

Având în vedere restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, organizatorii Târgului de Turism al României au decis ca cea de a 44-a ediție să aibă loc în perioada 18 - 21 februarie 2021, în format virtual, pe o platformă special creată. 
Platforma este dedicată atât agențiilor de turism, participărilor internaționale și serviciilor turistice, cât si zonelor turistice din România prin intermediul: unităților administrativ-teritoriale, consiliilor județene, primăriilor, asociațiilor de turism, oficiilor de turism.
..........................................
Branşare gratuită,
la gaze, de la contor
la primul foc

 

În judeţul Buzău, localitatea Mărăcineni va fi primul beneficiar al măsurii luate de Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), demers ce urmează să fie publicat în zilele următoare în Monitorul Oficial.
De asemenea, având în vedere etapele consumate pentru obţinerea avizelor tehnice şi apropierea momentului pentru organizarea de şantier (execuţia subtraversării râului Buzău: Verneşti - Mărăcineni), comuna Mărăcineni ar putea fi chiar prima localitate la nivel naţional care va beneficia de programul lansat încă de pe vremea guvernului social democrat condus de Viorica Dăncilă.
În paralel cu măsura luată la nivelul agenţiei pentru reglementarea preţului la consumul de gaze naturale, antreprenorul la nivel naţional – TRANSGAZ – are în pregătire procedurile tehnice pentru organizarea licitaţiei de  adjudecare a lucrărilor din judeţul Buzău, concret realizarea subtraversării râului Buzău, între Verneşti şi Mărăcineni, pentru instalarea conductei de alimentare şi montarea staţiei de distribuţie pe malul stâng al râului, în satul Potoceni.
Data de 19 octombrie a.c. este fixată pentru deschiderea licitaţiei, la nivelul TRANSGAZ, şi timp de 20 de zile vor fi evaluate ofertele constructorilor. Cum în domeniul gazelor nu sunt admise contestaţii, tot ce este posibil ca încă din cursul lunii viitoare să fie dat şi ordinul pentru organizarea de şantier de către constructor.
În ce priveşte consumatorii casnici, vestea bună este că lucrările pentru branşare vor fi executate, până la primul foc, în casă, pe cheltuiala constructorului. Cât despre recuperarea cheltuielilor de către constructor (n.a. – cel mai probabil executantul şi viitorul concesionar al reţelei de distribuţie a gazelor va fi Distrigaz) tot ce este posibil ca acesta să fixeze o taxă ce va fi inclusă în factura lunară.

M-AM  SIMŢIT 
BOSGOR
Gigi MANOLE
Eu consider că la acest moment cel mai important proiect adresat generaţiilor viitoare, nu numai de la Buzău, este cel propus de inginerul doctor în cercetare legumicolă, preotul Costel Vânătoru: Banca de Gene! Este un proiect de anvergură naţională. Este un proiect ce ar fi trebuit să preocupe toată, dar absolut toată clasa politică. Este un proiect care ar fi trebuit să figureze pe prima poziţie în listele tuturor partidelor politice participante la actuala campanie parlamentară, pentru realizarea căruia să jure, exact ca la investirea într-un nou mandat.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)