booked.net

Share

avramescu_gabriel_2.jpgPână acum, în spaţiul public s-au făcut auzite două „declaraţii de război” din partea liberalului Avramescu, la adresa a doi dintre primarii în funcţie: Sorin Munteanu, primarul comunei Poşta Câlnău, într-un scandal care, până la urmă, s-a dovedit a fi unul artificial,

 pus la cale de „opozanţii” primarului, cel de-al doilea primar vizat fiind Marius Chiru, primarul comunei Podgoria.

 Liderul liberalilor buzoieni, Gabriel Avramescu, s-a angajat într-o dispută cu primarul comunei Podgoria, Marius Chiru, pe motiv de gunoaie. Într-una dintre deplasările pe teren, pentru identificarea de soluţii viabile în încercarea de a reorganiza activismul liberal în teritoriu, Avramescu s-a trezit în mijlocul unei grămezi „enorme” de gunoaie şi PET-uri, unde a decis, la faţa locului, că cea mai bună soluţie pentru rezolvarea problemei depozitării gunoaielor (şi) la Podgoria este raportarea la Comisariatul Gărzii de Mediu. Sesizarea a fost făcută, practic, instantaneu, cu ajutorul tehnologiei moderne, acum la îndemâna oricui. Pe motiv că el, ca politician, nu funcționează după modelul „merge şi aşa”, Avrămescu a transmis reclamaţia inspectorului şef Carmen Ichim, fiind atent inclusiv la reacţia acesteia! Cu alte cuvinte, politicianul a urmărit, şi încă mai are în atenţie, măsurile coercitive, pe care carmen Ichim ar urma să le aplice.

Atitudinea şi demersul deputatului Gabriel Avrămescu, ca reprezentant al cetăţenilor din Buzău în forul legislativ al ţării, este este un lucru cât se poate de normal. Mai ales că, la aceasă oră, problema la nivel planetar este tocmai reducerea şi, acolo unde este posibil, eliminarea poluărilor de orice fel. Însă, depozitarea gunoaielor în locuri publice neamenajate, dar mai ales lipsa unor programe de management durabil privind gestionarea deşeurilor menajere în oricare dintre comunităţile umane de pe Planetă, nu numai din judeţul Buzău, sau dintr-un sat în comuna Podgoria, ţine în primul rând de gradul de educaţie la nivel de individ, aşa cum este foarte important ca autorităţile să crediteze şi să susţină proiecte viabile pentru conştientizarea bunelor practici, pentru întreţinerea unui mediu prietenos. Probabil că schimbarea în sensul dorit nu se va putea face decât aplicând amenzi, ca în cazul descoperit de deputatul Avramescu la Podgoria de Buzău. La fel de adevărat este şi faptul că unele autorităţi, indiferent de nivel şi rang, ar trebui trase la răspundere tocmai pentru motivul politicianist invocat de Avramescu la început: a nu se mai funcţiona pe motivul „merge şi aşa”! În cazul Buzăului, o astfel de abordare ar redeschide o cutie a Pandorei, pe timpul mandatului preşedintelui Victor Mocanu, la Consiliul Judeţean, când judeţul a pierdut o finanţare europeană de 48 de milioane de euro tocmai prin impunerea atitudinii „merge şi aşa”. Atunci,  pentru protejarea unei afaceri particulare, demersurile politice au fost „gestionate” tocmai de formaţiunea politică pe care acum o reprezintă deputatul Gabriel Avramescu. Între timp, tot un politician liberal, de la Buzău, şi-a asumat implementarea unui nou Master Plan judeţean, fie şi cu o finanţare europeană mult diminuată, chiar dacă autoritatea care va manageria programul respectiv va fi (tot) Consiliul Judeţean, şi de data aceasta condus tot de un social democrat.

Dincolo de implicaţiile de ordin administrativ, gestul deputatului liberal Gabriel Avramescu ar putea avea mult mai multe conotaţii politice, şi nu de bun augur, pentru viitorul său, ca politician de acest nivel. El susţine că se află în plin proces de reorganizare şi revitalizare a mişcării liberale la Buzău, de aici şi vizitele aproape săptămânale descrise pe reţelele de socializare, în diverse localităţi de pe teritoriul judeţului.

S-ar părea, însă, că tânărul politician a optat pentru calea cea mai grea, din moment ce a ales, aşa cum spunea într-un cadru neoficial, să nu apeleze la primarii în exerciţiu, şi preferă să refacă organizaţii la „firul ierbii”, cu toate că partidul pe care îl reprezintă este la guvernare. Avramescu ar fi putut atrage de partea sa, probabil mai uşor, o serie de primari, care la următoarele alegeri să-i garanteze rezultate bune şi pentru cariera politică personală, dar şi pentru partid. A fost un exerciţiu care până acum a dat rezultate, iar la Buzău se pare că cel mai prietenos partid cu primarii a fost PSD.

Deputatul Avramescu nu ar fi ultimul politician care ar ademeni primari care acum au altă coloratură, aşa cum nici actuala Putere nu a fost ultima care a făcut un exerciţiu bugetar netransparent şi nedemocratic! Iniţiativa tânărului Avramescu anunţă un fair-play politic, dar nu poate garanta rezultate electorale. 

 

Deputatul buzoian
Andi Cristea
îşi menţine
activitatea politică
la standarde europene
Andi Cristea, fost europarlamentar din partea social democraţilor, actualmente deputat în Parlamentul României din partea electoratului buzoian, are o activitate susţinută, fiind prezent cu teze proprii în diverse comisii de lucru, cele mai multe angrenând teme de interes european, dar şi internaţional.
.......................................
Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL



Some informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)