booked.net

Share

expozitie_geoparc1.jpgCu ocazia Zilei Internaționale a Geodiversității, Consiliul Județean Buzău, prin Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Ținutul Buzăului”, organizează, în perioada

 6–13 octombrie 2023, expoziția „Descoperă Geoparcul”. Expoziția propune vizitatorilor o invitație de călătorie în Geoparcul Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului”, promovând în același timp către publicul buzoian conceptul de geoturism, un segment de nișă al turismului în natură.

Expoziția va fi un prilej de reconectare la identitatea culturală locală și o incursiune în istoria de 4,6 miliarde de ani a Pământului. Geoparcul Internațional UNESCO <Ținutul Buzăului> devine astfel un spațiu de întâlnire ce reuneşte iubitorii de valori tradiţionale, pasionații de științe, turiștii exploratori și pe toți cei care doresc să participe la renaşterea unor comunităţi”, a declarat Petre-Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Vernisajul expoziției are loc la Galeriile de Artă pe 6 octombrie, ora 11.00. Expoziția va fi deschisă în perioada 6-13 octombrie 2023 și poate fi vizitată de luni până vineri, în intervalul 9.00-16.00. Intrarea este gratuită.

Vizitatorii expoziției vor avea ocazia să călătorească în geoparc prin intermediul fotografiei, a picturii, a tradițiilor, legendelor și gastronomiei locale.

Expoziția de pictură reunește o colecție de lucrări realizate în cadrul mai multor ediții ale Taberei Naționale de Documentare și Creație „Măgura Art”, organizată de filiala buzoiană a Uniunii Artiștilor Plastici din România, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău. Cele opt lucrări prezentate aparțin artiștilor plastici din țară și din Republica Moldova: Valeriu Șușnea, Mihail Gavril, Alexandru Macovei, Gheorghe Coman, Paula Neagu, Emil Lazăr, Tudorică Vasile, Ami Vasilescu, Mădălina Canțer.

Expoziția de fotografie prezintă lucrările unor oameni pasionați de patrimoniul natural și cultural al județului Buzău: Mihai Mîncu, Vali Blidaru, Cosmin Crăciun, Costin Fetic, Teodor Toma, Radu Iftinoiu, Ilona Duță, Marius Iancu, Răzvan-Gabriel Popa, Alice Popa, Rodica Luntraru, Istrate Luca, Ionuț Roșu, Alexandra Andrei, Ionuț Moise, Crina Luntraru, Georgiana Stroe, Saviana Dedu, Ionuț Bundă, Corina Popa. Expoziția de fotografie are și o componentă virtuală, fiecare fotografie având un cod QR care, prin scanarea cu telefonul, trimite privitorul către scurte video-uri online, articole cu informații detaliate, broșuri sau cărți de unde vor descoperi magia acestor locuri.

În cadrul expoziției, publicul larg va putea să descopere inclusiv tradițiile, credințele, legendele și obiceiurile regăsite pe teritoriul geoparcului, prin intermediul elementelor de etnografie, folclor și gastronomie locală ce vor fi prezentate. Astfel, sarea din Ținutul Buzăului va spune povestea unor obiceiuri milenare a locuitorilor acestui teritoriu, cusătura mocănească și semnele de pe ouăle incondeiate vor transmite credințele muntencelor noastre, iar practicile de zi cu zi ale comunitățlior din geoparc vor vorbi despre caracterul unic al acestor oameni.

Împreună cu organizațiile Slow Food Buzău și Asociația Meșterilor și Artistilor Plastici din Buzău, vor fi prezentate o serie de geoproduse ce au fost dezvoltate de-a lungul timpului de către partenerii și prietenii geoparcului. Geoprodusele sunt strâns legate sau inspirate de geodiversitatea teritoriului. Un geoprodus spune povestea unui obiectiv natural sau a unei caracteristici a geoparcului și contribuie la creșterea vizibilității zonei, oferind în același timp oportunități de dezvoltare locală prin promovarea turismului în zonă. De la apariția conceptului de geoparcuri, în anul 2000, geoprodusele fac parte din strategiile de dezvoltare locală și reprezintă instrumente inovatoare de promovare, strâns asociate cu geoturismul.

 

,,Eu salvez!", proiectul prin care profesorii şi elevii Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău învaţă să acorde primul ajutor
Joi, 18 aprilie 2024, în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău, s-a desfăşurat prima activitate din cadrul proiectului ,,Eu salvez!”, conceput din necesitatea de a forma şi dezvolta, în rândul elevilor și al cadrelor didactice, abilităţi de acordare a primului ajutor.
...................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
îşi menţine
activitatea politică
la standarde europene
Andi Cristea, fost europarlamentar din partea social democraţilor, actualmente deputat în Parlamentul României din partea electoratului buzoian, are o activitate susţinută, fiind prezent cu teze proprii în diverse comisii de lucru, cele mai multe angrenând teme de interes european, dar şi internaţional.
.......................................
Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL



Some informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)