booked.net

Share

pasaj_chisinau2.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a postat, pe pagina sa oficială de Facebook, o serie de fotografii cu imagini dintr-un pasaj recent recondiţionat de autorităţile din Chişinău, concret de cele din sectorul  Botanica, al capitalei Moldovei.

Pasajul pietonal din sectorul Botanica din Chișinău, dar şi parcul de la suprafaţă, scuarul Nicolae Titulescu, au fost modernizate cu fonduri puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean Buzău din bugetul propriu. După reabilitare, pereţii pasajului au fost transformaţi în vitrine cu imagini semnificative din judeţul Buzău, pentru că tronsonul subteran dintre Bulevardul Decebal şi Strada Nicolae Titulescu a primit numele „Buzău”. În fotografii, de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu este însoţit de Diana Guba, pretorul sectorului Botanica. La Chișinău, pretorul este echivalentul unui primar de sector la București.

pasaj_chisinau1.jpg

Consiliul Judeţean Buzău, prin preşedinţii pe care i-a avut în perioada postdecembristă, şi-a asumat o misiune, pe cât de nobilă, pe atât de dificilă: pregătirea, promovarea şi derularea unor acţiuni şi evenimente, în general pe domeniul cultural şi zonă edilitară, cu scopul de a apropia comunităţile de pe cele două maluri ale Prutului şi de a reduce efectele unei convieţuiri forţate generate de o administraţie construită pe elemente ruseşti. Judeţul Buzău, prin autorităţile publice, au făcut pionierat în Basarabia, promovând acţiuni culturale în spirit românesc.

Dincolo de investiţiile de interes public susţinute financiar de la bugetul judeţului Buzău, Consiliul Judeţean şi preşedintele Petre Emanoil Neagu, au iniţiat unul dintre cele mai importante evenimente în sfera culturală şi pentru păstrarea tradiţiilor, organizând, în oraşul Buzău şi în Staţiunea Sărata Monteoru, Festivalul „Zilele Buzăului şi ale Chişinăului”, cu invitaţi din Republica Moldova.

Finanțarea pasajului care a primit numele „Buzău” a fost decisă în ședința ordinară a Consiliului Județean din luna mai 2022, când s-a hotărât alocarea sumei de 350.000 de euro pentru amenajarea și modernizarea Parcului Catedralei și alți 50.000 de euro pentru reparații capitale pasajului pietonal subteran aflat pe Bulevardul Dacia, din Sectorul Botanica. Consilierii județeani aprobaseră anterior, în două rânduri, alocarea a zece milioane de lei moldovenești (puțin peste 2,5 milioane lei, respectiv o jumătate de milion de euro), pentru realizarea unor proiecte de infrastructură în municipiul Chișinău, în sectoarele Buiucani
și Botanica.

 

Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)