booked.net

Share

biblioteca3.jpgLa ultima vizită, de săptămâna trecută, pe care preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, a făcut-o pe şantierul Bibliotecii Judeţene, au fost readuse în discuţie, în prezenţa presei locale, noile termene pentru finalizarea

 lucrărilor, dar şi funcţiunea ce va fi dată clădirii, conform cerinţelor finanţatorului, Uniunea Europeană, pentru primii cinci ani de la redarea în folosinţă. La 16 luni de când clădirea a intrat în reabilitare, constructorul aduce argumente tehnice care amână termenul iniţial pentru recepţie, luna noiembrie a acestui an, până, probabil, în prima parte a anului 2024.

Potrivit lui Ionel Gagu, reprezentantul asocierii de firme care execută lucrările de reabilitare a clădirii monument naţional, în această perioadă pe şantier lucrează 60 de specialişti, fiind vorba de intervenţii cu grad ridicat de exigenţă profesională, atât la interioare, cât şi la faţade. Constructorul a scos în evidenţă faptul că, la un moment dat, lucrările au fost sistate, pentru că apăruseră elemente de noutate, iar soluţiile tehnice au fost adoptate în urma consultărilor cu specialişti în domeniu. Ionel Gagu a precizat că lucrările încadrate la capitolul „consolidare” pot fi considerate încheiate, menţionând că, în conformitate cu cerinţele proiectului, clădirea a fost dotată şi cu lift.

biblioteca2.jpg

După renovare, noua clădire, prin amenajările de la subsol și de la mansardă, va avea în plus 700 de metri pătrați utili, dar și o nouă destinație. Potrivit președintelui Petre Emanoil Neagu, imobilul de pe Bulevardul Bălcescu va fi transformat într-un Centru Expozițional Turistic și Cultural al Buzăului.

De altfel, preşedintele Neagu a reluat un anunţ făcut chiar la demararea proiectului, în urmă cu un an şi patru luni, când amintea că Biblioteca Judeţeană va funcţiona în incinta Galleria Mall în termenii unui contract încheiat pe zece ani, tocmai pentru că la momentul accesării liniei de finanţare, condiţiile pentru acordare impuneau funcţionalitatea imobilului, cel puţin cinci ani, pe zona promovării turismului şi tradiţiilor de zonă. Cu alte cuvinte, aceasta a fost soluţia de finanţare pe care Consiliul Judeţean o putea alege, pentru ca imobilul, încadrat la categoria „monument istoric naţional” să poată beneficia de fondurile respective.˝

 

Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)