booked.net

Share

sarbatori1.jpgDupă ce consilierii judeţeni au votat în bloc pentru alocarea sumei de 700.000 de lei în vederea organizării manifestărilor dedicate Zilei Naţionale, dar şi Sărbătorilor de final de an, preşeditele Consiliului Judeţean  Buzău,

 Petre Emanoil Neagu a ieşit la presă şi a întărit gestul administrativ al consilierilor cu declaraţii în detaliu despre evenimentele vizate de Hotărârea adoptată.

„Este adevărat că trebuie să ţinem cont de acea ordonanţă, dar nu putem să renunţăm la tot, să închidem becul şi să plecăm acasă…pentru că nu vine apocalipsa! Vom vedea cu va arăta textul final al acelui draft care a speriat toată lumea, pentru că aud peste tot  de <răul> care va veni… Cât de greu ar fi, noi avem datoria să acordăm respect acelui moment, acelui eveniment, pentru că e vorba de Ziua Naţională! Buzoienii şi românii au dreptul la o astfel de atitudine, pentru că este vorba despre Ziua lor! Vom vedea, vom colabora cu cei din teritoriu, cu celelalte instituţii, vom discuta cu prefectul… Ziua Naţională trebuie respectată!”, a spus preşedintele Neagu.

Principalul partener al Consiliului Judeţean, pentru organizarea evenimentelor dedicate Zilei Naţionale a României, este Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu” şi în colaborare va fi organizată cea de-a XII-a ediţie a concursului de istorie „1 Decembrie, Ziua Naţională a României”, concursul de poezie  „Emil Niculescu”, ediţia a II-a, precum şi ediţia a II-a a Festivalului „Iarna buzoiană”. Nu în ultimul rând, Consiliul Judeţean  va asigura partea financiară pentru acordarea bursei „General de Corp de Armată Nicolae Ciupercă”.

Preşedintele Petre Neagu a trecut în revistă şi câteva elemente care vor contribui la menţinerea unor cheltuieli cât mai aproape de cerinţele ordonanţei austerităţii.

petre_emanoil_neagu.jpg

„Luminile, de exemplu, care se vor aprinde în perioada Sărbătorilor de iarnă, spune preşedintele, vor fi tot acelea de anul trecut. Vom stabili un program de funcţionare astfel încât să fie aprinse, pentru ca oamenii să simtă spiritul sărbătorilor, dar factura să nu fie prea încărcată! Vom invita buzoienii la mult aşteptata fasole cu ciolan, pentru că avem prieteni care ne vor ajuta cu tot ce trebuie!”.

 

Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)