booked.net

Share

drum1.jpgLa una dintre ultimele apariţii în faţa presei locale, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, a abordat tema „Infrastructura rutieră în judeţul Buzău”, detaliile fiind legate de calitatea unora dintre drumuri şi condiţiile precare

 în care se desfăşoară transportul rutier, de stadiul şi ritmul lucrărilor pe şantierele deschise în special în zonele de deal-munte, dar şi de multitudinea de mesaje postate pe reţelele de socializare de buzoienii care locuiesc acolo, în care îşi arată nerăbdarea vizavi de prelungirea termenelor de finalizare. 

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a vorbit despre Drumul Județean 204C, care leagă localitățile Vintilă Vodă, Sărulești și Bisoca, şi vizita pe care a făcut-o în zonă, tocmai pentru a verifica stadiul lucrărilor de asfaltare începute în urmă cu mai bine de o lună. Acesta s-a declarat mulțumit de ritmul în care se lucrează și de progresul făcut până acum de constructor. „Lucrări de asfaltare în plină desfășurare pe drumul județean Vintilă Vodă – Sărulești – Bisoca. Am verificat  stadiul lucrărilor de modernizare a DJ 204C, unde, după finalizarea consolidărilor, a început turnarea primului strat de asfalt. Lucrările se desfășoară într-un ritm susținut, ajungând între Sărulești și Bisoca”, a declarat Neagu pe pagina sa de Facebook.

drum2.jpg

Preşedintele Neagu a reamintit şi despre lucrările de pe DJ 203L, ce face legătura cu localităţile Cozieni şi Brăeşti şi care deserveşte un număr mare de locuitori. După cum se ştie, lucrările de modernizare au depăşit localitatea Cozieni, iar segmentul Bozioru – Brăeşti traversează, conform specialiştilor, o zonă predispusă la alunecări frecvente de teren. Acesta este, de altfel, şi „motivarea întârzierilor” din partea constructorului, pentru că sunt necesare lucrări suplimentare pentru consolidarea drumului. „Planurile vor fi duse la capăt, a spus preşedintele Neagu, dar trebuie să înţelegem că întârzierile au fost cauzate de dificultăţile întâlnite în teren!”.

În ce priveşte situaţia DJ 102F, ce străbate o altă zonă montană a judeţului şi deserveşte comunele Scorţoasa, Căneşti şi Chiliile, preşedintele Neagu a spus că sunt planificate asfaltări parţiale. Şeful Consiliului judeţean Buzău a mai spus că va iniția un dialog cu primarii comunelor tranzitate de acest drum și cu cetățenii, pentru a le explica situația curentă și planurile de viitor: „Mi-am propus ca, în perioada următoare, să vin în zonă să vorbesc cu cetățenii, să le explic situația drumului și, împreună cu dânșii și domnii primari din cele trei comune, să găsim soluții pentru modernizarea drumului!”.

 

Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)