booked.net

Share

Spital-Buzau.jpgInvestițiile la Spitalul Județean de Urgență Buzău, cea mai mare unitate spitalicească din județ, fac agenda preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, care alături de specialiştii din departamentul de resort a propus

 plenului consilierilor judeţeni un proiect de hotărâre în care se arată că, după finalizarea lucrărilor la clădirea nouă a UPU, se va trece la construirea unei noi clădiri, care va găzdui o secție de recuperare, formată din mai multe cabinete medicale. Investiția masivă, de 15.092.279,60 lei cu TVA, va fi suportată din bugetul Consiliului Județean, iar durata lucrărilor va fi de 12 luni de la emiterea ordinului de începere.

Decizia a fost luată de autoritățile județene din mai multe motive, ce țin nu doar de cererea mare din partea pacienților pentru o astfel de secție de recuperare, ci și din dorința de a atrage personal medical la Buzău, care să aibă la dispoziție toate facilitățile pentru a-și face meseria.

„Sănătatea este o stare de bunăstare totală fizică, mentală și socială și nu constă numai din absența bolii sau infirmității. Deși s-au depus eforturi susținute de îmbunătățire a sistemului public medical în țara noastră, acesta înregistrează în continuare mari deficiențe comparativ cu alte țări. Lipsa disponibilităților financiare a condus către o infrastructură învechită și deficitară, ce a avut ca efect un exod major al resurselor umane.În acest context, sistemul medical are nevoie în continuare de modificări legislative, de reformare prin găsirea de soluții viabile ce pot contribui atât la îmbunătățirea și eficientizarea infrastructurii, cât și la fidelizarea resursei umane – condiții primordiale în atingerea unor performanțe de înaltă calitate, precum și în atingerea obiectivelor propuse la nivelul Uniunii Europene cu privire la asigurarea unui nivel ridicat de protecție a sănătății umane, asigurarea unor locuri de munca în condiții decente și, implicit, creșterea nivelului de trai”, se arată în documentele Consiliului Județean.

În noua clădire vor funcţiona cabinete de electroterapie și ultrasunete+laser, magnetoterapie, înaltă frecvență, kinetoterapie, parafină, baie galvanică, masaj, drenaj limfatic și un cabinet medic consultații. Etajul va fi destinat birourilor pentru personalul tehnic și administrativ, achiziții și aprovizionare, sala de ședințe, precum și vestiarele pentru personal. Clădirea va fi legată de Spitalul Județean printr-un hol, așa încât să se poată ajunge cu ușurință la alte secții şi va fi amplasată în zona în care acum se află mai multe magazii.

 Spitalul Județean va avea și o Unitate de Servicii Proprii, în care se vor muta arhiva medicală, serviciul propriu de pompieri și atelierul de mentenanță. Valoarea totală a acestei investiții este de 4.455.824,38 lei cu TVA, bani proveniți tot din bugetul Consiliului Județean. Tot în plan este și reorganizarea parcării, necesitate semnalată, în mai multe rânduri, de  Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău.

 

Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)