booked.net

Share

Gaze_maracineni_2.jpg*Colaborarea dintre liderul PSD, deputatul buzoian Marcel Ciolacu şi preşedintele CJ Buzău,social democratul Petre Emanoil Neagu, s-a concretizat la Mărăcineni

Trans Gaz România a instalat în subteran conducta care va face legătura între Magistrala de gaze (Brăgăreasa-Verneşti) şi staţia de distribuţie ce va fi instalată pe teritoriul comunei Mărăcineni (satul Potoceni) şi care va aduce gazele naturale pe Valea Slănicului, cu extindere şi în zona Poşta Câlnău şi artera Vadu Paşii – Săgeata.

În prima decadă a lunii mai, pe prundul râului Buzău din satul Potoceni (comuna Mărăcineni) o echipă de ingineri argeşeni şi mureşeni, reprezentanţi ai concernului de firme care a executat lucrarea de subtraversare a râului Buzău, au predat o adevărată lecţie de profesionalism. Acţiunea a beneficiat de atenţia presei locale şi a fost catalogată drept „Spectaculoasă”! La rândul său, Constantin „Titel” Dumitru, primarul comunei Mărăcineni, a marcat evenimentul ca pe un succes al administraţiei locale, de ce nu, o victorie în lupta cu birocraţia, dar şi ca o certitudine a faptului că relaţiile interumane (n.a.- prietenia cu directorul Trans Gaz România, Ion Sterian) se pot impune ca un element benefic (neoficial) în demersul instituţional de promovare a proiectelor de investiţii în interes public.

O astfel de investiţie publică are şi un context politic, care a presupus iniţiative legislative la nivel parlamentar, în special alinieri la standardele europene, iar la acest capitol Buzăul a avut de câştigat. Este cunoscut faptul că, la nivelul anului 2019, în prima parte, guvernul social democrat abordase problema implementării unui proiect naţional pentru aducţiunea de gaze naturale şi construirea de reţele pentru distribuţia către populaţie, în condiţiile în care un astfel de serviciu era asigurat doar pentru un procent ce nu depăşea 12-15% din gospodării. La acel moment, preşedintele Camerei Deputaţilor, din Parlamentul României, era deputatul buzoian Marcel Ciolacu.

La începutul lunii aprilie, 2019, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, era amfitrionul unei întâlniri, în Sala „D. Filipescu”, care avea să reunească majoritatea primarilor de comune buzoiene, alături de liderul social democrat, Marcel Ciolacu. Invitaţi la prezidiu: directorul Trans Gaz România – Ion Sterian şi un reprezentant din Ministerul Finanţelor. Atunci, se spunea că ar fi fost prima întâlnire, pentru discuţii concrete, într-un proiect naţional, iar Buzăul urma să se regăsească printre primii beneficiari. „Un proiect de asemenea amploare, spunea deputatul buzoian Marcel Ciolacu, este un maraton, nu un sprint! Important este să ajungem cu bine la finish(…)”, referirea, evidentă, fiind la una dintre primele etape de investiţii: subtraversarea de la Mărăcineni.

Gaze_maracineni_1.jpg

 

 

Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din Ministerul Culturii, să achiziţionăm în beneficiul Bibliotecii Naţionale, un lot de manuscrise inestimabile aparţinând lui Cioran şi Eliade."

........................................

PRIORITĂŢI

SOCIAL DEMOCRATE

LA GUVERNARE

PSD salută decizia Comisiei Europene de a adopta un cadru temporar de criză care permite statelor membre să extindă ajutoarele de stat/compensaţiile pentru daunele suferite de companii în actualele „circumstanţe excepţionale pe care le trăim”.
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)