booked.net

Share

pod1.jpgLa sfârşitul săptămâni trecute, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, alături de constructor şi reprezentanţi ai autorităţilor locale – Primăria Buzău şi Primăria Vadu Paşii, a inaugurat noul pod peste râul Buzău care va face legătura

 cu localităţile comunei amintite, dar şi cu celelalte comunităţi în componenţa comunelor Săgeata şi Robeasca. La eveniment au fost prezenţi, pe lângă vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Petre şi parlamentarii social democraţi Romeo Lungu şi Lucian Romaşcanu. Primarul comunei Vadu Paşii, Gheorghe Firon, a organizat o slujbă religioasă, însoţit fiind de un grup de cetăţeni.

După patru ani de lucrări efective şi aberaţii administrative tipic româneşti obiectivul a fost dat în folosinţă. Lungimea totală a podului este de 689 de metri (350 de metri doar peste albia majoră a râului Buzău), este susţinut de cinci pile şi măsoară o lăţime de 7,8 metri. Pe ambele maluri au fost amenajate şi modernizate rampe de acces, de 178, respectiv 161 de metri, iar pentru timp de noapte este asigurat iluminat public. La momentul contractării lucrării, valoare de investiţie era de 26 de milioane de lei, pentru ca la momentul finalizării obiectivului valoarea totală a devizului să fie de 33.370.488 lei (31.712.537 lei finanţare prin PNDL, iar 1.657.950, procent de coplată asigurat de Consiliul Judeţean Buzău).

După cum se ştie, noul pod este amplasat în imediata apropiere a complexului edificat după planurile inginerului Anghel Saligny, de aceea o perioadă de timp vor fi continuate lucrări pentru conservarea podului rutier vechi, pentru refacerea pragului de fund, calamitat şi consolidarea cu gabioane a malurilor în imediata apropiere a celor trei poduri.   

Podul promisiunilor electorale

În anul 2005, viiturile formate pe râul Buzău au produs distrugeri materiale imense. Primul obiectiv important distrus a fost „Râma de la Măteşti”, o conductă de irigaţii cu un diametru de trei metri, care alimenta, din canalul hidroenergetic al râului, canalul de irigaţii parte a sistemului Siret-Bărăgan. La câteva ore de la producerea dezastrului, aflat la faţa locului, directorul de atunci al ANIF spunea că acel obiectiv nu va mai fi refăcut niciodată! Cel puţin până acum, acel mesaj este valabil! Aproximativ o lună mai târziu, la o viitură mult mai puternică, a căzut şi podul „nemţesc” de la Mărăcineni. Doar prezenţa aproape săptămânală a preşedintelui Băsescu la urechea podului a făcut ca obiectivul să fie refăcut în acelaşi an. După ce-a de-a treia viitură, cu un debit ce s-a apropiat de 800 de metri pe secundă, a fost închis şi podul rutier de la Vadu Paşii. De atunci, la fiecare alegeri organizate, fie locale, fie parlamentare, au fost promisiuni. Pediştii Cezar Preda şi Radu Berceanu au fost primii în sarabanda promisiunilor electorale. De asemenea, fostul preşedinte Traian Băsescu şi-a „revendicat” dreptul la voturile buzoienilor (n.a.- probabil, cel mai în drept), apoi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, dar şi liberalul Cristi Bâgiu, susţinut în 2012 de formula USL. Tot atunci, fostul ministru al Finanţelor, social democratul Eugen Teodorovici, făcea băi de mulţime în zona podului de la Vadu Paşii, aşa cum în 2016 candidatul la prezidenţiale, Victor Ponta, promitea refacerea podului, sau construirea altuia nou.   

Preşedintele Neagu şi deputatul Marcel Ciolacu, adevăraţii promotori ai proiectului

pod4.jpgPentru primii beneficiari ai noului pod amplasat în imediata apropiere a Complexului rutier edificat la sfârşitul secolului XIX de inginerul Anghel Saligny, locuitorii comunelor Vadu Paşii, Săgeata şi Robeasca, cei care, într-adevăr, au mişcat lucrurile pentru finalizarea proiectului au fost actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu şi liderul PSD la nivel naţional, deputatul buzoian Marcel Ciolacu. În perioada în care cel de-al doilea deţinea poziţia de vicepremier al României, în „Guvernul Tudose” au fost alocate fondurile necesare contractării lucrărilor prin PNDL.

Mai mult, pentru că indiferent de culoarea guvernării la Centru lucrurile totdeauna se blocau, ori erau blocate într-un permanent exces birocratic, preşedintele Neagu şi deputatul Ciolacu au pus la cale o „strategie” care a dat roade. Astfel, pentru a da continuitate lucrărilor, preşedintele Neagu şi-a asumat plata majorităţii facturilor către constructor din bugetul judeţului, urmând ca acestea să fie decontate la Ministerul Dezvoltării.

Cu o astfel de abordare, proiectul a evoluat în etape până la schimbarea guvernării social democrate, în anul 2019. Din nefericire, o nouă viitură pe râul Buzău a produs pagube importante constructorului, dar cel mai important impediment devenise chiar guvernarea liberală, care nu mai dovedea ardoarea predecesorilor pentru finalizarea obiectivului de la Buzău! Bulversarea pieţei pe zona materialelor de construcţii a fost încă un motiv de întârziere a momentului de final pentru investiţia de la Vadu Paşii. Se pare că acum constructorul solicită ajutorul Instanţei pentru recuperarea pierderilor. Nu în ultimul rând, pentru că fostul premier Cîţu a dispus sistarea programului PNDL, dar a şi redus drastic alocările bugetare în teritoriu, ar trebui remarcat faptul că lucrările pentru instalarea iluminatului public pe podul de la Vadu Paşii au fost efectuate cu fonduri de la bugetul judeţului, investiţie asumată de preşedintele Neagu, împreună cu specialiştii din aparatul de specialitate din Consiliul Judeţean.

pod3.jpg

 

pod2.jpg

 

Vânzare teren
Vând teren intravilan
– 975 metri pătraţi,
deschidere la DJ 203K
– 13 metri liniari
(75 metri liniari lungime),
strada centrală nr. 129
(lângă Salonu Albastru)
Mărăcineni.
Tel. 0742.018.855.
............................
PSD:
Coerența restricțiilor
este compromisă
atunci când închizi școlile,
dar lași păcănelele deschise
PSD condamnă modul arbitrar și contradictoriu în care au fost decise restricțiile din Hotărârea de Guvern nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Guvernul nu poate fi credibil atunci când spune că școlile trebuie închise pentru că pandemia e gravă, dar în același timp lasă deschise sălile de jocuri de noroc sugerând că situația nu ar fi chiar atât de gravă.
...................................
 
Dan Nica PSD:
„Comisia Europeană
le arată
statelor membre
cum să scadă
preţurile la energie,
numai să se şi vrea!”
Şeful Delegaţiei Române PSD din Parlamentul European, Dan Nica, atrage atenţia că, în urma solicitărilor mai multor state, printre care şi România, Comisia Europeană a prezentat astăzi o recomandare de măsuri, care să permită tuturor ţărilor afectate din cadrul UE să intervină rapid la nivel naţional pentru soluţionarea crizei preţurilor la energie.
......................................
Partidul Social Democrat
a depus propria
moţiune de cenzură
împotriva
guvernului Florin Cîţu
„STOP sărăciei, scumpirilor şi penalilor! JOS GUVERNUL CÎŢU!” se numeşte moţiunea de cenzură a PSD.
Moţiunea de cenzură a PSD este semnată de 157 de parlamentari ai Partidului Social Democrat, care îndeplineşte toate condiţiile.
...........................................
Senatorul Romaşcanu
interimar la PSD Buzău

Ştirea momentului în politica buzoiană este preluarea funcţiei de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD de către senatorul Lucian Romaşcanu. El va ocupa această funcţie interimar, până la organizarea de alegeri statutare. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului politica Naţional, propunerea venind, evident, din partea preşedintelui PSD la nivel naţional, deputatul Marcel Ciolacu.
..................................
Deputatul PSD Romeo Lungu:
Guvernarea
PNL-USR PLUS,
un atac
la buzunarele românilor!
Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a confirmat că România a intrat în faza inflaţiei galopante. Aceasta a crescut cu 92,3% în primele 7 luni ale anului: de la 2,6 la 5%! Până la finalul anului inflaţia va ajunge la 5,6%, ceea ce înseamnă că fiecare român va fi mai sărac cu 320 lei. Comparativ cu raportul din luna mai 2021, rata anuală a inflaţiei a fost revizuită în sens ascendent cu 1,5%, semn că lucrurile merg din rău în mai rău.
.......................................
Laurenţiu Ţepeluş,
deputat PSD Buzău:
Strategia PNL,
ghinionul României

Deşi România este lovită de furtuni, inundaţii, creşteri de preţuri, economia distrusă, efectele devastatoare ale pandemiei, nimic nu abate Guvernul Cîţu de la unicul scop: alegerile în care pot să mai rupă un pic de putere pentru a-şi satisface setea de acces la funcţii şi bani publici.
.......................................
După trei ani
de activităţi în parteneriat,
Colegiul Economic Buzău
a încheiat
un proiect internaţional
Vara lui 2021 înseamnă pentru Colegiul Economic Buzău finalizarea unui nou proiect european. Este vorba despreparteneriatul strategic între unităţi şcolare Ka229, finanţat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene, ”Let us Bring Europe Together for heritage”/ 2018-1-ES01-KA229-049878_2.
.................................
Iniţiativă civică,
în favoarea elevilor,
preluată de PSD:
Vouchere în valoare
de 250 de lei,
pentru achiziţia
de bunuri
şi servicii culturale
Elevii ar putea beneficia de vouchere în valoare de 250 de lei pentru achiziţia de bunuri şi servicii culturale. Iniţiativa civică a fost dezbătută ieri în Comisia pentru învăţământ din Parlament, susţinută şi de deputaţii buzoieni Laurenţiu Ţepeluş şi Romeo Lungu.
......................................
 
Senatorul Lucian Romaşcanu:
„Alina Ghorgiu
a recunoscut că
PNL a pierdut alegerile
în 2020!”
 
Alegerile pentru noua conducere a Partidului Naţional Liberal scot în prim plan diverşi lideri, care aleg să se poziţioneze, la vedre, de o parte sau de cealaltă, într-una dintre cele două tabere formate. De pildă, senatorul liberal Alina Ghorghiu l-a atacat zilele trecute, pe un post naţional de televiziune, pe actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, spunând că este nevoie de o schimbare la vârful partidului.
......................................
Pas cu pas, de la România educată, la România eşuată prin ocupaţia Iohannisto-Penelisto-Useristă!
„…..De reuşita PNRR depinde într-o mare măsură cum va arăta viitorul societăţii noastre”, declara pompos şi apăsat acum câteva zile artizanul grupării de interese penelisto-useriste care are pretenţia de a guverna România asemenea unor satrapi care şi-au cumpărat ţară şi, odată cu ea, servitori.
..........................................
Deputatul buzoian
Romeo Lungu
îl chestionează
pe ministrul Oros,
de la Agricultură:
 „Ce vor primi
fermierii români,
în locul
programului Tomata?!”
În contextul întârzierii programului de sprijin pentru fermierii care cultivă legume în spaţii protejate, deputatul PSD Romeo Daniel Lungu i-a adresat o întrebare parlamentară ministrului agriculturii, Adrian Oros. Social-democratul buzoian îşi doreşte să afle când va fi implementat programul, dar, mai ales, când vor primi legumicultorii banii pentru înfiinţarea culturilor.
...........................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
a fost ales la şefia
Grupului parlamentar
de prietenie
cu Republica Singapore
„Am onoarea ca de astăzi (n.r.-11 mai a.c.) în urma votului acordat în şedinţa plenului reunit al Parlamentului, să conduc Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Singapore.

Din trecut pentru viitor –
Rezervaţia de arhitectură
strada Cuza Vodă
Faptul că pe lângă multiplele şi complexele probleme pe care viaţa trepidantă de zi cu zi le provoacă, mai ales în con­diţiile crizei actuale, s-a propus la un moment-dat reabilitarea unor obiective cu valoare istorică, între care şi strada Cuza Vodă, este meritoriu. Înscrisă în evidenţele de patrimoniu ca Rezervaţie de Arhitectură, fosta stradă a Târgului, principala axă comer­­cială a aşezării de odinioară, va ilustra, „pe viu”, aspectul Buzăului din pe­rioada de sfârşit a secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea.
Formarea Buzăului ca târg a avut loc înainte de constituirea statului medieval Ţara Românească, pe la 1350 vatra  iniţială a aşezării se afla în apro­­­­pierea Iazului Morilor, nu departe de lunca Buzăului şi vadul de trecere spre Moldova.

................................

Chipul iubirii

în zborul dintâi (I)

Cartea „Cresc iubind sau transformare prin iubire”,
autor ELLA MARA cronică de Maria Mânzală
Întămplarea sau poate ghidul astral a făcut ca în luna mai, pe când hălăduiam prin spaţiile digitizate ale unor site-uri dragi mie, să fiu atrasă de un portret menit să trimită privitorul spre zone cu linişte şi siguranţă şi un titlu pe măsură. Am dat deoparte foiţă cu foiţă învelişul protectoral al unui miez ce s-a dovedit plin de beneficii. Am descoperit esenţialul: Mariana Adăscăliţei, fostă Blându, trăieşte în Viena, membră a Asociaţiei Scriitorilor Români din Austria, a debutat cu volumul de poezii Cresc iubind, transformare prin iubire, apărut la editura ePublishers în anul 2018, publică sub pseudonimul Ella Mara.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)