booked.net

Share

neagu_cu_titel2.jpgProiectul de dezvoltare ambiţios, privind extinderea reţelei de alimentare cu gaze naturale în zonele rurale, cel mai complex pe care îl poate cunoaşte judeţul Buzău după 1990, a făcut, zilele trecute, noi paşi importanţi.

 ,,Ieri (n.r., 16 septembrie) am semnat Autorizaţia de Construire pentru a ajunge magistrala în Mărăcineni, se va traversa râul Buzău dinspre Verneşti. Lucrarea o va face Transgazul, este o lucrare complexă. Ei dau un termen de 6 luni, eu spun că în primăvara anului viitor va ajunge magistrala la Mărăcineni”,a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, în cadrul şedinţei ordinare a CJ de săptămâna trecută.

 Societatea Transgaz SA Mediaş a obţinut, la sfârşitul anului trecut, certificatul de urbanism solicitat Consiliului Judeţean Buzău pentru lucrarea ce vizează înfiinţarea conductei de transport gaze naturale Verneşti – Mărăcineni şi a demarat imediat procedura de obţinere a acordurilor şi avizelor necesare pentru emiterea autorizaţiei de construire a obiectivului. Construirea conductei de transport gaze naturale Verneşti – Mărăcineni reprezintă etapa I de realizare a proiectului. În etapa II conducta va fi prelungită de la Mărăcineni la Poşta Cîlnău, iar în etapa a III reţeaua va ajunge la Boboc, comuna Cochirleanca.

Pentru realizarea primei etape, conducta va subtraversa mai multe căi de comunicaţii (drumuri naţionale, judeţene, comunale, căi ferate), precum şi reţele de apă şi canalizare. Se are în vedere subtraversarea canalului energetic şi a râului Buzău cu o ţeavă subterană de la Verneşti până la Mărăcineni. La Mărăcineni va fi instalată  o staţie de distribuţie, de unde ţeava de gaz va pleca, pe de o parte, înspre Săpoca, pe de alta înspre Poşta Câlnău.

Pentru că în presa locală a apărut o informaţie eronată, administratorul public al comunei Mărăcineni, Constantin „Titel” Dumitru a făcut rectificarea:„Este important pentru locuitorii comunei Mărăcineni să facem următoarea precizare: proiectul pentru construirea reţelei locale pentru distribuirea gazelor naturale include şi realizarea branşamentelor la fiecare beneficiar şi montarea contorului de gaze! Cu alte cuvinte, gazele vor fi aduse până la poartă, iar locuitorii vor avea doar preocuparea pentru realizarea instalaţiilor din propria gospodărie”!

neagu_cu_titel.jpg

Primele discuţii despre proiectul de dezvoltare au avut loc încă din luna februarie 2019 când preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Dumitru Chiriţă şi directorul general al Transgaz, Ion Sterian, au dezbătut cu autorităţile buzoiene acest subiect şi au fost stabiliţi paşii ce trebuie urmaţi pentru dezvoltarea reţelelor de gaze naturale în judeţul Buzău, respectiv a înfiinţării de noi distribuţii de gaze către toate comunele judeţului. Potrivit discuţiilor iniţiale, traseul reţelei era structurat în patru direcţii; o conductă de transport gaze naturale pe direcţia Verneşti – Săpoca – Berca – Vipereşti – Cislău, Pătârlagele, o conductă de transport gaze naturale pe direcţia Bălăceanu – Ziduri – Racoviţeni – Murgeşti – Mărgăriteşti – Valea Salciei, o conductă de transport gaze naturale pe direcţia Balta Albă – Boldu – Puieşti şi o conductă de transport gaze naturale pe direcţia Merei – Stâlpu – Ulmeni – Pietroasele – Breaza – Săhăteni. Localităţile din vecinătatea conductelor existente ar urma să fie racordate ulterior la Sistemul Naţional de Transport Gaze. Pentru localităţile din gruparea Centru – Vest aferente văii râului Buzău punctul maxim al conductei de transport gaze naturale poate fi oraşul Pătârlagele, dar traseul trebuia confirmat la faţa locului, având în vedere terenul accidentat şi dezvoltarea localităţilor. În schimb, alimentarea cu gaze naturale a oraşului Nehoiu ar urma să se facă pe reţea de medie presiune. În acest moment, doar 14 localităţi din judeţul Buzău sunt racordate, total sau parţial, la acest serviciu de utilitate publică.

b_800_600_16777215_00_images_M2020(8)_autorizatie_de_constructie.jpg

Deputatul Dănuţ Păle:

„Personalul ANSVSA

își va primi drepturile”

Proiectul de Lege pentru completarea articolului 39 din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului din fonduri publice a fost adoptat marți de plenul Camerei Deputaților.

Acest proiect, inițiat de deputatul social democrat buzoian Dănuț Păle, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, are ca obiect de reglementare acordarea sporurilor specifice pentru personalul din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și al unităților subordonate care nu a avut în plată sporuri în luna decembrie 2019, respectiv pentru personalul nou-încadrat.

Citeşte aici...

 

.....................................

Lucian Romașcanu:

„Guvernul criminal și incompetent al lui Iohannis este responsabil de criza în Sănătate!”
Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, senatorul de Buzău Lucian Romașcanu, a declarat că președintele Klaus Iohannis apără Guvernul PNL „criminal și incompetent”, un Executiv care a cauzat criza sanitară. El a adăugat că PSD a acționat mereu responsabil, a votat starea de urgență, a susținut modificări legislative necesare gestionării pandemiei, relatează “Agerpres”. „Guvernul PNL a scăpat situația de sub control cu pandemia.
...........................................
Deputat Ionela Dobrică:
„PNL trunchiază
adevărul și ne lasă
fără păduri”
În contextul raportărilor cetățenilor îngrijorați cu privire la transporturile de lemn, observate din ce în ce mai des de la începutul anului, deputatul social democrat buzoian Ionela Dobrică s-a adresat premierului. Prin întrebarea parlamentară transmisă în luna aprilie, deputatul a cerut guvernului să precizeze cât lemn a fost scos din țară în perioada 1 ianuarie-10 aprilie 2020 exprimat în metri cubi, atât la export, cât și intracomunitar, dar și în perioada similară din anul 2019.  Răspunsul a venit în luna iunie, cu o întârziere de 43 de zile.
 
......................................
Deputat Dănuţ Păle:
„A fost adoptată legea
pentru protecţia animalelor
destinate exportului”
Camera Deputaților a adoptat miercuri Proiectul de Lege privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe. Obiectul de reglementare al acestui act normativ se referă la asigurarea asistenței sanitar-veterinare la efectuarea transportului de animale vii către țări terțe, din afara Uniunii Europene, indiferent că este vorba despre cale rutieră, navală sau aeriană.
CONSILIUL
JUDEŢEAN BUZĂU
......................................
La Buzău și la Pârscov la 136 de ani de la naștere.
Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu”, între organizatori la omagierea amfitrionului
Mai mulți oameni de cultură și reprezentanți ai unor instituții culturale din Buzău au luat parte vineri, 9 octombrie, la o întâlnire cu rolul de a omagia personalitatea Vasile Voiculescu. Evenimentul prilejuit de împlinirea a 136 de ani de la nașterea marelui poet buzoian a avut loc la bustul lui Voiculescu, amplasat în parcul din spatele Palatului Comunal, unde au fost depuse flori.
..........................................
Ziua Satului Românesc,
organizată în premieră la Buzău odată cu deschiderea magazinului de suveniruri
Muzeul Județean Buzău a organizat, în prima decadă a lunii octombrie, prima ediție a Zilei Satului Românesc, eveniment realizat alături de Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău și Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău. De asemenea, parteneri au fost Asociația #better, Grupul Rural al Ordinului Arhitecților din România și Casa cu Blazoane Chiojdu a Uniunii Arhitecților din România.
...................................
COVID-ul restrânge manifestările de Ziua Națională a României și Sărbătorile de iarnă
Consiliul Județean Buzău se întrunește joi în ședință ordinară pentru a-și da aprobarea pentru câteva proiecte de hotărâre, printre care și alocarea unor fonduri pentru sărbătorile de sfârșit de an. În acest an, Ziua Națională a României și Sărbătorile de iarnă sunt marcate de situația epidemiologică generată de pandemia de COVID – 19, ceea ce face ca aria acțiunilor obișnuite din alți ani să e semnificativ restrânsă, susțin reprezentanții Consiliului Județean Buzău.
...................................
Consilierii judeţeni şi-au încheiat misiunea!
Consilierii județeni din mandatul 2016-2020 s-au reunit, joi, în ultima ședință, ca să-şi dea votul pentru șase proiecte de hotărâre. Cei mai mulți dintre aleși se vor regăsi și în viitorul deliberativ județean, însă Executivul Consiliului Județean a ținut să le răsplătească cu diplome de excelență susținerea pentru proiectele derulate în ultimii patru ani.
 

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)