Share

geogate1.jpgAutoritățile județului mai fac un pas pentru punerea în valoare și promovarea frumuseților ,,Ținutului Buzăului”. Un loc unic, unde poți să afli ce înseamnă Ținutul Buzăului va fi poarta către acest teritoriu ce trebuie descoperit pas cu pas. „GeoGate – poarta către Ținutul Buzăului! 

Împreună cu Asociația Ținutul Buzăului, Primăria Berca și ADI Ținutul Buzăului pregătim în localitatea Sătuc, comuna Berca, un punct de vizitare unic în România. Va un loc unde poți să vezi, să auzi, să miroși și să simți ținutul Buzăului!”, a scris pe pagina de socializare președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu. Punctul modern de informare turistică se va fi amenajat într-o clădire de pe marginea DN10 Buzău – Brașov, în localitatea Sătuc, la intersecția cu drumul spre Berca, unde a funcționat o școală și o grădiniță, închise între timp din lipsă de copii.

Amintim că, la sfârșitul lunii iunie, consilierii județeni au dat undă verde pentru ca specialiștii Consiliului Județean, în parteneriat cu Asociația „Ținutul Buzăului” și Universitatea București – Centrul Geomedia, să reinițieze demersurile necesare pentru obținerea statutului de Geoparc Internațional UNESCO pentru ,,Ținutul Buzăului”.

petre-emanoil-neagu-ciprian-sterian.jpg„Este un vis al Consiliului Județean care va deveni realitate, este o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară unde noi, Consiliul Județean, suntem principalul aplicant, este vorba despre Ținutul Buzăului, o zonă foarte importantă din județul Buzău, atât din punctul de vedere al numărului locuitorilor, turismului și dezvoltării. În sfârșit, a venit vremea să aplicăm ca acest geoparc să devină Geoparc UNESCO. Am făcut tot ce depindea de noi, atât din punct de vedere material cât și logistic, am pus sumele de bani, vom depune documentația în această lună și, din informațiile care le am Geoparcul ținutul Buzăului, va acreditat UNESCO. Din acel moment se schimbă radical viața locuitorilor, a oamenilor, tot ce însaemnă turism și dezvoltare pentru acest teritoriu. Eu mă bucur că vom intra pe această hartă a Geoparcurilor UNESCO și de abia acum intrăm pe o hartă importantă a turismului”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat în considerarea unui demers important, început în anul 2007, când teritoriul din nordul județului Buzău, alcătuit din 18 unități administrativ-teritoriale – Berca, Beceni, Scorțoasa, Pârscov, Pănătău, Colți, Cozieni, Bozioru, Cănești, Odăile, Chiliile, Brăești, Vintilă Vodă, Mânzălești, Lopătari, Sărulești, Valea Salciei și Bisoca – a primit statutul de Destinație Europeană de Excelență (EDEN) pentru Categoria destinații emergente. „Această performanță a fost rezultatul colaborării Consiliului Județean Buzău cu Universitatea București – Centrul Geomedia și Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) liala Buzău. Prin hotărârea Consiliului Județean Buzău nr. 167 /2007 s-a aprobat și respectiv, constituit, ADI , având ca membri asociați unitățile administrativ – teritoriale mai sus menționate, prin reprezentanții legali și, bineînțeles, județul Buzău, dobândind personalitate juridică în 2008. În contextul evoluției economice și politice ulterioare, scopul demersurilor inițiate – recunoașterea statutului de Geoparc al acestui areal geografic corespunzător reglementărilor UNESCO și ale Cărții Rețelei Europene a Geoparcurilor a stagnat deși este un proiect important al Strategiei de dezvoltare și promovare a turismului. Asociația – persoană juridică de drept privat, constituită conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 26/2000, și-a asumat și propus realizarea unui parteneriat al cărui scop final este realizarea procedurilor aferente accesării obținerii, menținerii și pregătirea validării /revalidării statutului de Geoparc UNESCO pentru „Ținutul Buzăului”. Așa cum a făcut-o și în anii de început 2006 – 2007, Centrul Geomedia – Universitatea București va fi, de asemenea, partener, expertiza sa din acest punct de vedere fiind deja concretizată în cazul Geoparcului Dinozaurilor – Țara Hațegului. Există o estimare a contribuției financiare/anuale a Consiliului Județean Buzău la 70.000 Euro care poate fi asigurată din bugetul propriu al județului Buzău pe perioada de șapte ani de valabilitate a parteneriatului. Vă rog să luați în considerare beneficiile recunoașterii statutului de Geoparc UNESCO pentru acest areal și beneficiile care pot fi generate pe toate segmentele de activitate ale județului Buzău”, se precizează în referatul ce însoțește proiectul de hotărâre. Geoparcul reprezintă un concept lansat și susținut de UNESCO în parteneriat cu rețeaua Europeană a Geoparcurilor iar la nivel mondial a fost creată Rețeaua Globală (UNESCO) a Geoparcurilor. Geoparcul reprezintă un brand internațional pentru arealul - geografic care îl obține.

Cabinet senatorial
Liliana Sbîrnea
Circumscripţia electorală
nr.10-Buzău
COMUNICAT DE PRESĂ

În calitatea mea de senator de Buzău, mă simt obligată să iau atitudine faţă de nedreptatea care se face personalului medical din Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Ceea ce se întâmplă în acest caz reprezintă o încălcare fără precedent a prevederilor legale pe care le-am susţinut în Parlamentul României, în vederea obţinerii pentru tot personalul medical a drepturilor salariale cuvenite în aceste vremuri excepţionale, în care întregul personalul sanitar este primul expus în lupta cu pandemia.
...........................................
PSD BUZĂU
COMUNICAT DE PRESĂ
Rectificare cu dedicaţie
pentru... locale?

PSD Buzău condamnă modul discreționar în care localitățile județau primit bani la rectificarea bugetară. Nici nu este necesară o analiză detaliată, întrucât criteriul politic după care s-au împărțit sumele se vede imediat. În timp ce comunele administrate de primari PSD au primit numai 250.000 lei, localitățile cu primari PNL au primit vizibil mai mulți bani, chiar și de patru ori mai mult, neexistând o explicație clară din partea guvernanților cu privire la criteriile care au dus la această împărțire. De departe, cea mai gravă situație este în cazul Municipiului Buzău, căruia Guvernul Orban nu i-a acordat nici măcar un leu.

.........................................

“Partidul Social Democrat - Organizaţia Judeţeană Buzău a înregistrat la Autoritatea Electorală Permanentă, în ziua de 10.08.2020, mandatarul financiar în persoana doamnei Topală Adriana.”

.....................................

Lucian Romașcanu:

„Guvernul criminal și incompetent al lui Iohannis este responsabil de criza în Sănătate!”
Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, senatorul de Buzău Lucian Romașcanu, a declarat că președintele Klaus Iohannis apără Guvernul PNL „criminal și incompetent”, un Executiv care a cauzat criza sanitară. El a adăugat că PSD a acționat mereu responsabil, a votat starea de urgență, a susținut modificări legislative necesare gestionării pandemiei, relatează “Agerpres”. „Guvernul PNL a scăpat situația de sub control cu pandemia.
...........................................
Deputat Ionela Dobrică:
„PNL trunchiază
adevărul și ne lasă
fără păduri”
În contextul raportărilor cetățenilor îngrijorați cu privire la transporturile de lemn, observate din ce în ce mai des de la începutul anului, deputatul social democrat buzoian Ionela Dobrică s-a adresat premierului. Prin întrebarea parlamentară transmisă în luna aprilie, deputatul a cerut guvernului să precizeze cât lemn a fost scos din țară în perioada 1 ianuarie-10 aprilie 2020 exprimat în metri cubi, atât la export, cât și intracomunitar, dar și în perioada similară din anul 2019.  Răspunsul a venit în luna iunie, cu o întârziere de 43 de zile.
 
......................................
Deputat Dănuţ Păle:
„A fost adoptată legea
pentru protecţia animalelor
destinate exportului”
Camera Deputaților a adoptat miercuri Proiectul de Lege privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe. Obiectul de reglementare al acestui act normativ se referă la asigurarea asistenței sanitar-veterinare la efectuarea transportului de animale vii către țări terțe, din afara Uniunii Europene, indiferent că este vorba despre cale rutieră, navală sau aeriană.
CONSILIUL
JUDEŢEAN BUZĂU

......................................

Unic în România:
Ținutul Buzăului
va avea „cartea de vizită”
la poarta de intrare

Autoritățile județului mai fac un pas pentru punerea în valoare și promovarea frumuseților ,,Ținutului Buzăului”. Un loc unic, unde poți să afli ce înseamnă Ținutul Buzăului va fi poarta către acest teritoriu ce trebuie descoperit pas cu pas. „GeoGate – poarta către Ținutul Buzăului! Împreună cu Asociația Ținutul Buzăului, Primăria Berca și ADI Ținutul Buzăului pregătim în localitatea Sătuc, comuna Berca, un punct de vizitare unic în România. Va un loc unde poți să vezi, să auzi, să miroși și să simți ținutul Buzăului!”, a scris pe pagina de socializare președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

........................................

Vulcanii Noroioşi
vor fi descoperiţi
la capătul unui drum modern

Încă o decizie pentru dezvoltarea turismului în judeţul Buzău a fost luată de preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Neagu, care a cerut, prin procedură instituţională, „aviz favorabil” de la Primăria Berca, pentru amplasare și acces la drumurile comunale, aferent proiectului " MODERNIZARE DRUMURI JUDETENE PENTRU ACCES VULCANII NOROIOSI DJ 102 F

......................................

Bani pentru PUG-uri
Consiliul judetean
a consiliat 23 primării

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a aprobat contractele de finanțare pentru Programul privind elaborarea și/sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) și a Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU) în conformitate cu HG 525/1996, cu modicările și completările ulterioare. 

....................................

Reabilitare
la standard europene!
A fost modernizat
drumul Murgeştiului

Localnicii cred că este cel mai spectaculos drum din județ și l-au botezat „TransMurgești”. Drumul județean 203A are aproximativ 15 kilometri lungime și leagă municipiul Râmnicu Sărat de comuna Murgești.

............................................

Drumul de la
Vintilă Vodă la Plaiul Nucului
pus pe lista proiectelor
ce ar putea primi fonduri
europene nerambursabile

Preşedintele Neagu va încerca să atragă fonduri europene pentru un drum promis spre reabilitare încă de pe timpul ministresei Elena Udrea, în urmă cu nouă ani.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)