booked.net

Share

conf.jpgPolitica mare se face prin concesii. Pe româneşte, a lăsa de la tine pentru a atinge un scop comun, de altfel, dar pentru care nu prea era loc de orgolii. Preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, a câştigat şi cea de-a doua înfruntare directă, în plan politic, cu primarul Toma,

 iar şeful organizaţiei judeţene, deputatul Marcel Ciolacu a dat încă un examen al maturităţii politice, cu câteva zile înaintea alegerilor pentru funcţia supremă în PSD.

Primarul Toma reprezintă, într-adevăr, o componentă în puzzle-ul politic judeţean de care nu te poţi dispersa, pentru că are: viziune, capacitate, anduranţă, carismă, exuberanţă. Păcătuieşte, în schimb, când etalează orgolii, percepute de cele mai multe ori ca fiind fără suficienţă.

Pe de altă parte, grupul politic în care astăzi activează Marcel Ciolacu, Petre Neagu sau Constantin Toma, şi-a conturat imaginea unei formaţiuni „în viaţă”, într-o organizaţie ce are la îndemână soluţii, în primul rând pentru o ofertă electorală credibilă şi pliată aproape perfect pe cerinţele de moment, dar şi „tratamente” în cazul convulsiilor.

Zona metropolitană- motivul unei oferte inedite

Acţiunile şefilor de administraţii publice trebuie orientate, imediat după alegerile locale de la sfârşitul lunii septembrie, cu preponderenţă către atragerea de fonduri europene, în condiţiile în care economia românească şi-a încetinit motoarele, în principal din cauza pandemiei. De altfel, planuri pentru o asemenea perspectivă sunt pregătite, o parte cerute chiar de către Comisia Europeană. Nu cu mult timp în urmă, judeţul şi municipalitatea supunea atenţiei publice o serie de oportunităţi de zonă, care transpuse în proiecte să poată avea acces la finanţări externe. Se vorbea la acel moment despre constituirea unei zone metropolitane (conurbaţie centrată pe municipiul Buzău), dar şi despre idei de investiţii în zona Buzăului.

O astfel de listă de proiecte, structurată în şase puncte a fost prezentată presei de către preşedintele Neagu şi primarul Toma la momentul de relaxare prezentat sub forma unei conferinţe de presă lângă statuia poetului- medic (militar) Vasile Voiculescu:

  „-Realizarea unui centru en gros pentru produse agroalimentare şi meşteşugăreşti, având ca furnizori gospodăriile şi minifermele din toate localităţile judeţului Buzău (colectare, ambalare, prelucrare şi valorificare);
-Cooptarea Consiliului Judeţean ca membru în ADI Transport şi ca acţionar în TRANSBUS SA, pentru dezvoltarea transportului în comun în tot judeţul Buzău;
-Implicarea Consiliului Judeţean alături de Primăria Buzău pentru realizarea zonei metropolitane Buzau-(30 km);
-Buzăul turistic - integrarea într-un plan comun de dezvoltare a tuturor obiectivelor turistice la nivel judeţean, având ca pol principal municipiul Buzău;
-Înfiinţarea Teatrului de Artă Buzău, teatru de repertoriu.
-Cooperarea pentru integrarea meşterilor şi artiştilor populari din judeţul Buzău în procesele de educaţie şi regenerare a Buzăului prin cultură populară şi tradiţii.
-Susţinerea în comun a echipei SCM Gloria Buzău pentru evoluţia în Liga I de fotbal”.

conf1.jpg

 

conf2.jpg

 

conf3.jpg

 

Laurenţiu Ţepeluş,
deputat PSD Buzău:
Strategia PNL,
ghinionul României

Deşi România este lovită de furtuni, inundaţii, creşteri de preţuri, economia distrusă, efectele devastatoare ale pandemiei, nimic nu abate Guvernul Cîţu de la unicul scop: alegerile în care pot să mai rupă un pic de putere pentru a-şi satisface setea de acces la funcţii şi bani publici.
.......................................
După trei ani
de activităţi în parteneriat,
Colegiul Economic Buzău
a încheiat
un proiect internaţional
Vara lui 2021 înseamnă pentru Colegiul Economic Buzău finalizarea unui nou proiect european. Este vorba despreparteneriatul strategic între unităţi şcolare Ka229, finanţat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene, ”Let us Bring Europe Together for heritage”/ 2018-1-ES01-KA229-049878_2.
.................................
Iniţiativă civică,
în favoarea elevilor,
preluată de PSD:
Vouchere în valoare
de 250 de lei,
pentru achiziţia
de bunuri
şi servicii culturale
Elevii ar putea beneficia de vouchere în valoare de 250 de lei pentru achiziţia de bunuri şi servicii culturale. Iniţiativa civică a fost dezbătută ieri în Comisia pentru învăţământ din Parlament, susţinută şi de deputaţii buzoieni Laurenţiu Ţepeluş şi Romeo Lungu.
......................................
 
Senatorul Lucian Romaşcanu:
„Alina Ghorgiu
a recunoscut că
PNL a pierdut alegerile
în 2020!”
 
Alegerile pentru noua conducere a Partidului Naţional Liberal scot în prim plan diverşi lideri, care aleg să se poziţioneze, la vedre, de o parte sau de cealaltă, într-una dintre cele două tabere formate. De pildă, senatorul liberal Alina Ghorghiu l-a atacat zilele trecute, pe un post naţional de televiziune, pe actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, spunând că este nevoie de o schimbare la vârful partidului.
......................................
Pas cu pas, de la România educată, la România eşuată prin ocupaţia Iohannisto-Penelisto-Useristă!
„…..De reuşita PNRR depinde într-o mare măsură cum va arăta viitorul societăţii noastre”, declara pompos şi apăsat acum câteva zile artizanul grupării de interese penelisto-useriste care are pretenţia de a guverna România asemenea unor satrapi care şi-au cumpărat ţară şi, odată cu ea, servitori.
..........................................
Deputatul buzoian
Romeo Lungu
îl chestionează
pe ministrul Oros,
de la Agricultură:
 „Ce vor primi
fermierii români,
în locul
programului Tomata?!”
În contextul întârzierii programului de sprijin pentru fermierii care cultivă legume în spaţii protejate, deputatul PSD Romeo Daniel Lungu i-a adresat o întrebare parlamentară ministrului agriculturii, Adrian Oros. Social-democratul buzoian îşi doreşte să afle când va fi implementat programul, dar, mai ales, când vor primi legumicultorii banii pentru înfiinţarea culturilor.
...........................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
a fost ales la şefia
Grupului parlamentar
de prietenie
cu Republica Singapore
„Am onoarea ca de astăzi (n.r.-11 mai a.c.) în urma votului acordat în şedinţa plenului reunit al Parlamentului, să conduc Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Singapore.

Deşi m-am stabilit de aproape doi ani în Zagreb, Croaţia, şi m-am adaptat destul de bine, fiindcă am copiii şi nepoţii alături, nu pot să nu mă gândesc la ţara şi locurile unde am văzut lumina zilei şi am trăit peste trei sferturi de veac, străduindu-mă să le fac cunoscută istoria, să prezint unele personalităţi care au dat viaţă şi faimă acestor locuri.

Cu salutări prieteneşti!

Începuturile şi evoluţia iluminatului la  Buzău

Aplicarea prevederilor Regulamentului Organic (prima lege organică cvasiconstituţională a Principatelor Române promulgată de către administraţia reusească în perioada 1831-1832 şi valabilă până în 1856) a presupus şi rezolvarea unor probleme edilitar-urbanistice de o deosebită importanţă pentru locuitorii târgului Buzăului: şoseluiri, pavaje, drenarea apelor pluviale şi reziduale, strângerea  şi depozitarea gunoaielor, alimentarea cu apă şi iluminatul uliţelor.

Citeşte mai departe...

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)